• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OGMIOS: rikat si muzes co chces, lide casto vydavaji sve domenky za fakta:-) Napr. tve vypovedi jsou velmi neurcite, postradam tam presnejsi analyzu podminek a detailnejsi znalosti procesu.
    Daval tu Brozkev nejaky odkazy, pricinou koznatych vajicek muze byt vic, a vubec to nemusi souviset s nedostatkem vapniku.
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: ja taky tvrdim, ze kdyz slepicim nebudes davat vapnik, budou po nejakou dobu snaset normalni vajicka, zadne koznate. delka normalni snusky je individualni a zalezi na dalsim krmeni a genetickych dispozicich te slepice, ale muze jit o mnoho mesicu. pridavani vapniku do zradla je optimalizaci, nikoliv nezbytnou nutnosti snaseni. na druhou stranu, i slepice, ktera ma ve zradle dost vapniku, muze snest nekdy nebo zacit snaset furt koznata vejce, kdyz ma kuprikladu neco s vajecnikama. zadnou takovou slepici ale nikdo rozumny nebude chovat, protoze koznate vajicko se snadno rozslapne a rozslapnute vajicko slepice sni a kdyz se nauci zrat vajicka, zacnou zrat i ty dobre.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JUNIPETRUS: kdo vi vid, ja bych ti radil to proverit nez verit transmutujicim slepicim :) a tez se podivej na fakt ze stejne tak jako se ti tu snazime rict ze slepice bez vapniku produkuji koznata vajicka, tak ty nam tvrdis ze produkuji normalni vajicka. takze to je jak u blbejch kdyz nejlip by bylo ty slepice pestovat :D pokud je pestovat nechces tak je to vlastne zbytecny tak moc resit :D jako transmutace fajn ale ja slepice uz nechovam :D
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OGMIOS: asi o tom zacnu uvazovat:-)
    Proste jde o extaktni mereni a rovnici: mnozstvi Ca Input - mnozstvi Ca Output = rozdil. Pokud je vysledek nez 0 a to dlouhodobe, slepice si transmutuje:-)
    To ale nemusi znamenat, ze musej umet vyrobit vsechen vapnik, a ze vubec zadny nepotrebuje. Je taky klidne mozny, ze to umej jen slepice, ktere se prispusobili urcitym podminkam.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JUNIPETRUS: hehehe :D jj dobre tomu davas, dej se na chov slepic a za 5 let si promluvme ;)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SCHWEPZ: Dobrý je doplnit, že Hnízdil na deprese ordinuje rekreační pohyb. :-))
    KUATO
    KUATO --- ---
    JUNIPETRUS: moje oma chova slepice cely zivot a skorapky jim zacala davat do zradla cca dva roky zpatky, po nasem nekolikaletem husteni, ze je to normalni, vsichni to delaji a ne, slepice se z toho nenauci zrat snesene vajicka. driv jim davali jen rozdrcenou starou omitku (tu ostatne davame i dnes, nejaky vapnik v tom je taky, ale hlavne potrebujou pisek do volatka, aby jim to lip travilo). rozdil je v tom, ze je kvalitnejsi skorapka a slepice dyl vydrzi (nez nejsou pouzitelne), i kdyz druhy fenomen muze byt zkreslen tim, ze jak se postupne dalsi a dalsi generace slepic odchovavaji v inkubatoru a krmi (prumyslove) sajrajtem, tak jde cely chov do prdele - realne dneska slepice vydrzi tak rok, rok a neco. pak uz se projevi nejaky defekt jako ze slepice nemuze na nohy, prestane nosit (vajecniky spatne), nosi vajicka v blane.. kdyz jsem byl maly (20 let zpet), vydrzely cca o rok dyl. i jsem uvazoval, ze bychom koupili nejake stare odrudy slepic, ale zase me od toho zrazuje, ze bych se musel starat o kuratka (tedy lenost, nazveme to pravym jmenem :o).
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Psychickými potížemi a nemocemi trpí nejméně tři milióny Čechů. Do psychiatrických ambulancí dochází a léky užívá asi půl miliónu z nich. Vyplývá to ze studií, jejichž výsledky před několika dny zveřejnila Česká psychiatrická společnost. (...) Stále naléhavěji dochází na slova antipsychiatrů R. D. Lainga, T. Szasze nebo filosofa M. Foucaulta. Podle nich duševní choroby, jako samostatné biologické jednotky, v podstatě neexistují. Foucault je považuje za „výsledek klasifikujících a represivních společenských tlaků na jedince“. Laing hovoří o „zvláštní strategii, kterou si člověk vyvine, aby mohl žít v podmínkách, které nejsou k životu“. V těžce nemocné společnosti nemohou žít zdraví občané. V mojí ordinaci se jako apoštolové střídají depresivní nezaměstnaní s vystresovanými podnikateli a manažery. Ty první společenský systém drtí, ti druzí jeho káru s vypětím posledních sil táhnou. Ani jedni, ani druzí už nemohou dál. Spásu hledají u lékaře. Marně. Léky na úzkosti a deprese jim zdraví nevrátí.


    Jan Hnízdil » Buď pochválena krize. Buď vítán bod obratu.
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=14925
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OGMIOS: jo to je fakt sileny, co jsou lidi ochotni palit.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    BROZKEFF: a kolikrat se stalo, ze jste meli blanity vajicka, a co v ty dobe jedli?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    JUNIPETRUS: Odborníkem na chov slepic nejsem, jenom jsme je do loňského roku měli na zahradě, tj. jsem s nimi byl nějakých 22 let v kontaktu a viděl čím se krmí ;)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    BROZKEFF: no jo, ty vychazis jen z jednoduche dedukce zalozeny na predstave, ze ta slepice musi do sebe ten vapnik nejak dostat. Zatim jediny znamy fakt je to,ze skorapka obsahuje hodne vapniku.
    Jenze realita se muze chovat jinak, nez predpokladame, ze?
    A co ty britske slepice? Co kdyz je to fakt, budes dal trvat na stare predstave?

    Je zajimave, jak lidi reaguji stereotypne. Tady se najednou skoro vsichni tvari jakoze jsou odbornikem na chov slepic, a pritom se ukaze, ze jen v mladi rad navstevoval kurnik o prazdninach u babicky(berte s nadsazkou).
    Pritom ani jeden nema dukaz(rozumej, ze si to sami nejak overili), ze jejich setkani s blanitym vajickem melo pricinu v nedostatku vapniku v potrave.

    To by clovek nerek, jak takova slepice muze ukazat na stereotypni mysleni a automaticke reakce.
    No hosi, mate co transformovat:-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    OGMIOS:
    _BENNY:
    Velikost té "mandaly" se studuje v celé řadě oborů (enviro., sociologie, byznys plánování etc.). Pracuje se s několika pojmy/akronymy, podle míry:

    NIMBY = not in my backyard (bezdomovci třeba)
    NIABY = not in anyone's backyard
    NAMBI = not against my business or industry
    BANANA = Build Absolutely Nothing Anywhere Near Anything*
    NOPE = not on planet earth (GMO, jaderné el.)
    CAVE people = citizens against virtually anything*

    * poněkud pejorativní ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: ja si rikal ze by mohlo helfnout sousedum dodat drivi, coz jsem sice uz propasl na tuhle zimu, ale aspon na dalsi. no ale potom oni stejne furt budou palit odpadky..to je smrad to by jeden pad. asi zacnu vyuzivat noveho zakona a moznosti kontroly spalovani domacnosti, pokud to schvalej. holt budu za svini a budu udavat sousedy :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: jit prikladem, doufat ze tim oslovis jine lidi a nerozcilovat se nad tim, ze nekteri lidi tvuj nazor NIKDY sdilet nebudou, ani kdyz jim vynadas, ani kdyz do ne narves tisic mikrogramu cistyho lsd v brazilske dzungli ;-) a smirit se s tim, ze jses a mozna i zustanes v mensine, protoze cena za nucene vyplachnuti mozku nemyslici vetsine je prilis vysoka a sam bys na to mohl dojet mezi prvnimi. tak to delam ja.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: ja se tim nechlubim, jen chapu to ze tyhle veci sdilime se vsemi kolem. tudiz se snazim neznecistovat. treba ted je u nas akutni problem ovzdusi, ja chci cistej vzdych a tak nepalim bordel, to co ale palej lidi kolem je nestesti. takze jak na ne? protoze kdyz budu delat neco sam tak mi to ocividne nepomuze a stejne chcipnu na otravu kterou mi zpusobilo lidstvo..muzu jit a dat jim na drzku a nebo hlasat za zlepseni moralky a toho co lidi palej. takze jak na ne? :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: ja chci taky cistou vodu a cistou zem. ciste sobecky pro sebe a pro svoje deti. a jestli se bude dychat dobre i ostatnim, tak to bude fajn, ale nebudu se chlubit tim, ze mi jde hlavne o ostatni.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SHEALA: ale prdy vody. tohle neni o indianech, precti si tech 10 bodu a uvidis ze to ma co do sebe ;)
    ja vidim jak to tu vypada, ja vidim kde se lidstvo nachazi a nesouhlasim s tim. ja chci cisty vzduch, cistou vodu a cistou zem. pro sebe a sve deti a preju to i vsemu zivemu na tomhle svete.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OGMIOS: Vidim ze archetyp magickeho Indiana tady dost vali... ze te hanba nefackuje ty zneuzivaci cizich kultur

    Magical Native American - Television Tropes & Idioms
    http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MagicalNativeAmerican
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: asi takhle, necht se zbytecne nehadame ;)
    Quotations Native American 10 Commandments:
    1.The Earth is our Mother, care for her.
    2.Honour all your relations.
    3.Open your heart and soul to the Great Spirit.
    4.All life is sacred; treat all things with respect.
    5.Take from the Earth what is needed and nothing more.
    6.Do what needs to be done for the good of all.
    7.Give constant thanks to the Great Spirit for each new day.
    8.Speak the truth; but only of the good in others.
    9.Follow the rhythms of nature; rise and retire with the sun.
    10. Enjoy life's journey, but leave no tracks.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: to je predpoklad toho ze by fungoval prirozeny rad veci kteryzto je ale clovekem naruseny. pokud clovek svou cinnosti otravi celou zem, tak nevymre jenom clovek ale vymre i vetsina jinych druhu. jedinej kdo tu zustane budou svabi a mozna krysy. na jak dlouho to tu clovek takhle zazdi, takhle znici zivot? ja bych radsi ze by to tu clovek neotravil. ja chci cistej vzduch a cistou vodu. ja chci cistou nekontaminovanou zem. a co si preju pro sebe preju i vsemu zivemu na zemi.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: potom se holt nekteri tvorove rodi jen proto, aby je mohli lidi sezrat nebo si z nich udelat kozacky a je to naprosto ok a v rovnovaze. a neni duvod byt nespokojeny.

    proste tyhle argumenty "clovek je bytost mimo prirodu a mel by se stydet" mi pripadnou jalove. osobne mam prirodu rad a jsem uz v podstate presvedceny, ale toto by me jakozto nepresvedceneho presvedcit nedokazalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam