• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MTO: Ten článek je hodně nekonkrétní, přijde mi z kontextu vytrženej, takže chápu, že se Paleontologovi nelíbí...hlavně říká velice málo o tom, co a jak teda jíst nebo nejíst, a proč, a co to dělá. Ale na to je dost jiných zdrojů.

    Pokud vím, tak k tomu kuchyňskému projektu existují někde rozsáhlejší materiály, ze kterých je tohle jen útržek.
    MTO
    MTO --- ---
    PALEONTOLOG: imho si clovek z toho musi vzit ten zaklad, na tu omacku moc nekoukat a trosku se na nejaky preklad povznest :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MTO: s trochou obměny slov je to docela hezky napasované new-age na "cokoliv", naštěstí všichni nejsou takoví jako autor článku (kterej možná vzniknul jako průvodní list nějakého desetidenní ozdravné rekreace), míním tím hlavně samotný kmen HOPI, který má jinak docela pestré a sympatické aktivity, navíc se můžete taky stát členy jejich kmene

    a pokud by byl někdo odpromovaný klinický psycholog s atestací, možná by u nich taky získal práci ( http://www.hopi-nsn.gov/LinkClick.aspx?fileticket=Urly0l%2brpjA%3d&tabid=183 ), podobně jako další fachmani ( http://www.hopi-nsn.gov/TribalServices/HumanResources/JobListings/tabid/183/Default.aspx )

    já bych se neorientoval na někoho kdo o nich mluví jako na to, co o sobě říkají sami přímo i nepřímo

    rozhodně jsou mi sympatičtí:

    Water – regardless of its source – is a limited and critical natural resource in the Southwest and the Hopi Tribe continues to oppose any artificial snowmaking by these means. As set forth in the Hopi Tribe’s complaint against the city of Flagstaff, the city is already using more than its fair share of water, and any plans to sell water to the Snowbowl will only worsen this problem. In addition, the sale of water for snowmaking so that a select few can benefit, violates the public interest in wise water use for our region.
    News - Tribal Council does not support Navajo's proposal to use groundwater for snowmaking on Nuvatukyaovi
    http://www.hopi-nsn.gov/News/tabid/169/EntryId/167/Tribal-Council-does-not-support-Navajos-proposal-to-use-groundwater-for-snowmaking-on-Nuvatukyaovi.aspx

    a abych jen nerecykloval internet, tak sem i hrozně moc líbí ta kolektivní zodpovědnost, kterou ty kmenové struktury mají.., sice žijeme v v lidské buňce na úrovni státu, kde taky každej každýho zná, ale jak vidno status "občana" moc nepomáhá a stejně jsme si všichni odcizení a bez zodpovědnosti (teda jak kdo)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MTO: Pěkný. Stojí za to přenést se přes poněkud kostrbatej překlad.
    Dost to vysvětluje ten pocit, co mi přichází pořád znova, už léta létoucí, že jídlo je ohromně důležitý, a co všechno s náma dělá.
    A je příjemný něco si o tom takhle přečíst, stejně jako je příjemný potkat další takový lidi, mezi tou většinou, co si mysli-tváří se, že je jídlo neovlivňuje.

    Mimochodem, jak tu byla před chvílí řeč o tom memu, že je jedno, jak a kde žijeme a co děláme, pokud dokážeme být uvnitř šťastní -
    tak k jídlu se vztahuje jedna specifická modifikace téhle myšlenky. Mnoho "duchovních zdrojů" nám tvrdí, že je v zásadě jedno, co jíme, pokud jsme u toho v pohodě a pozitivní. Zase taková "praktická" ideologie, která člověku umožňuje nic neměnit ;)

    A je na tom opět něco pravdy, myšlenky se kterými člověk jí mají zásadní vliv na energii potravy a na to, jak se zpracuje :) - ale vlastnosti potravy jako takové mají vliv taky, a v nějakém větším měřítku si je odmyslet nebo odkouzlit nejde. Alespoň k tomu jsem došla pro sebe mnohonásobnou zkušeností, věci co přijímám mně ovlivní, psychicky, fyzicky, duchovně, a jejich vliv je takový, jaký je... Dá se to ovlivnit energeticky spíš jednorázově nebo dočasně, když fakt není na výběr, jde se rozhodnout co nejlépe využít to, co je právě dostupné - nebo si užít nějakou malou radost a vzít si z ní to dobré. Ale celkově je rozhodně nejjednodušší a nejúčinnější vybírat si rovnou kvalitní a čisté věci.
    MTO
    MTO --- ---
    OrgoNet: Poselství Hopiů: Duchovní cesta stravování
    http://orgo-net.blogspot.com/2011/12/poselstvi-hopiu-duchovni-cesta.html
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    co takhle si dat trochu kvantove fyziky
    KVANTOVÝ AKTIVISTA - film o spiritualitě kvantové fyziky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=VrVz92jEJyc
    LOOK
    LOOK --- ---
    znamy citat (Frantisek z Asisi?):
    Bože, dej mi odvahu, abych změnil věci, které změnit mohu. Klid, abych se smířil s věcmi, které změnit nemohu. Moudrost, abych je od sebe dovedl rozlišit.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Trošku jsem to překonfigurovala, no ;)


    _BENNY: Tak v tom se tentokrát překvapivě shodneme :), to mi zní docela pravděpodobně, že tam někde to vzniklo.
    Nedomyslela jsem to do historie, ale když to říkáš, tak ano, připadá mi to pořád jak ta samá ovládací myšlenka v moderním hábitu. Občane, všechno je v pořádku, pokud je ti nepříjemně, tak je to výhradně tebou, pracuj na sobě.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: ah, fock, zase pozde :))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Tohle je velice módní myšlenka, o tom že štěstí je čistě vnitřní a je vlastně jedno, co se s náma děje.
    Valí se na nás ze všech stran, z článků, tisíců new age knih, kurzů, atd.

    V jistém smyslu je to pravda, samozřejmě. A je to pozitivní, pokud to člověku pomůže si uvědomit, že nepotřebuje hledat štěstí v honbě za materiálníma věcma, nebo přijmout situace, které nemůže změnit, a vzít si z nich něco dobrého.

    Ale vidím v tom i past, je mi to trochu podezřelé, proč je to vlastně teď pořád všude. Protože občas si taky člověk potřebuje uvědomit, že některé vnější věci v jeho životě jsou nepřijatelné a chce je změnit. Tenhleten mem se dá zneužít k tomu, aby učil lidi "přijímat" i nepřijatelné věci a poslušně v nich dál pokračovat....nevšímejte si moc, kde to žijete a co se kolem vás děje, choďte na semináře a měňte sebe.

    Myslím, že je hodně důležité dát si pozor a vzít si z toho jen tu správnou část. Vnitřní štěstí je super, ale je důležité udělat, co se dá, i pro to vnější.
    je to jedna lekce, kterou se zrovna učím, docela jsem na tohleto před lety naletěla ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: v detailech se asi neshodneme, jako obvykle :-) ale v tom hlavnim ano. tedy preprogramovavani subjektu nemusi byt vzdy to nejlepsi reseni, kdyz objektivne existuje nejaky vnejsi problem a je resitelny. moje domnenka je takova, ze tyto nazory a koncepty jsou puvodem z Indie, kde panoval panuje kastovni system, ve kterem mel kazdy svou jasnou roli a pro mocne bylo vhodne, aby se proti sve roli v systemu nebouril. mam na mysli takove to "jednou ses narodil jako chudas, tak se s tim nauc zit, vsak si vzpomen, ze to rozhodnuti narodit se chudasem jsi vlastne ucinil kdysi davno ty sam, protoze ses jakozto bozska osobnost nudil / touzils po poznani / whatever".
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    BROZKEFF: aha, ja jsem ten predchozi tvuj prispe. prehlid
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Syntetické štěstí | magazín Psychologie.cz [Štěstí: motivace, osobní rozvoj, rozhodování, sebeovládání]
    http://psychologie.cz/synteticke-stesti/
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    BROZKEFF: zdroj?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: Výsledky italského replikačního experimentu (nikoli se slepicemi, ale klíčením ovsa, což Kervran taky prováděl a uváděl ve své poslední knize):
    Analysis
    Aliquots were taken from samples A, B and C and were analysed in two independent laboratories: at the Istituto Tecnico Agrario Statale "G. Cantoni" in Treviglio on a Perkin Elmer Instrument, and in a professional laboratory on a Perkin Elmer Optima 3000 Optical ICP Instrument (in this laboratory the operators were ignorant as to what the samples were.)
    K was analysed by Atomic Emission (766.5 nm) with addition of 0.1 % CsCl.
    Ca was analysed by Atomic Absorption (422.7 nm) with addition of 1 % LaCl3.
    Mg was analysed by Atomic Absorption (285.2 nm) with addition of 1 % LaCl3.

    Results
    For all the experimental measures done in this paper the values are the average of three determinations and the RSD is 3% for K and 2% for Ca and Mg.

    Results 1 (I.T.A.S.)
    SAMPLE A (sprouts) SAMPLE B (seeds)
    Potassium 153,6 mg/1800 sprouts 163,6 mg/1800 seeds
    Calcium 25.35 mg/1800 sprouts 25.60 mg/1800 seeds
    Mg 46.4 mg/1800 sprouts 45.7 mg/1800 seeds
    Sample C was analysed for Calcium, whose amount was 0.00046 mg/l, namely, if 4000 ml were used up by 1800 seeds, ca 0.001 mg/100 seeds (see above).

    Results 2 (OPT ICP)
    SAMPLE A (sprouts) SAMPLE B (seeds)
    Potassium 150 mg/1800 sprouts 153 mg/1800 seeds
    Calcium 24.4 mg/1800 sprouts 24.8 mg/1800 sprouts
    Mg 46.4 mg/1800 sprouts 48.2 mg/1800 seeds

    Results 3 (University of Pavia)
    Calcium only was also analysed (blind procedure) at the Dept. of Analytical Chemistry, University of Pavia, both by standard addition and by calibration curve, and with a 0.1% La3+ addition, on an I.L. Atomic Absorption spectrophotometer, giving the following results:
    SAMPLE A (sprouts) SAMPLE B (seeds)
    Calcium 23.44 mg/1800 sprouts 26.4 mg/1800 seeds

    Conclusions
    The "Kervran effect" could not be replicated.
    All results indicate that, well within the method's precision, there is no increase or variation in the total amounts of Calcium, Potassium and Magnesium in oat seeds after germination.
    We encourage other researchers to independently repeat these experiments as accurately as possible. If results will constantly be negative, then the probability of a bias, a systematic or analytical error in Kervran's and others' results must indeed be considered.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Tak pro zájemce jsem sehnal ebook toho Kervrana (Biological transmutations)
    http://fss.muni.cz/~malec/download/Kervran_-_Biological_Transmutations.pdf

    Nevypadá to na první pohled špatně to jeho dílo. Když se ale italští vědci pokusili jeho experiment zopakovat, tak se bohužel nepodařilo:
    Kervran
    http://www.luigigarlaschelli.it/Altrepubblicazioni/KERVRAN.htm
    Abstract: The "Kervran effect", i. e. the alleged transmutation of chemical elements within living systems, has been re-investigated by growing oat seeds in a controlled environment and measuring the total amount of Potassium, Calcium and Magnesium before and after their germination. No significant differences have been found for these elements.

    Keywords: Kervran - oat seeds - biological transmutation - cold fusion

    ...Clearly, some of the fundamental tenets of classic physics and chemistry are here in question. No law is granted once and forever; but it is obvious that a revision of such fundamental laws calls for a faultless documentation and for very careful controls.
    Experimental errors and biases in the analytical procedures, "experimenter effect", wishful thinking, hoaxes and frauds are the simplest explanations that come to mind and that must be ruled out before Kervran's claims can be considered to be real.
    For all these reasons, a re-investigation and a careful independent replication of the Kervran experiments seemed necessary...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JUNIPETRUS: kdyz si prectes wiki tak Kervran tu nobelovku ve finale dostal vid ;)
    a ohledne tech myslenek..no ja to vidim ze se ti to libi, stejne jako dalsi blbustky drive :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: ty ses taky expert koukam :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam