• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LOOK: jak chces neco takoveho testovat... uaaaaaa http://www.orgo.cz/viewtopic.php?f=20&t=203
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KUATO: Domnívám se, že české vysoké školství ještě nestihlo být celé zprivatizované a tedy stále jsou ústavy, kde je možné celkem beztrestně si bádat pro bádání. Problémem je pouze to, že se na takové bohulibé zkoumání moc nedostávají peníze z grantové agentury apod. -- zde jsou tedy podceňovanou silou studenti, kteří každý rok chrlí spousty diplomových i disertačních prací, a právě využitím studentů, kteří za své diplomky stejně zpravidla peníze od grantové agentury nečerpají, by se dalo celkem intenzivně zkoumat i to, na co žádná agentura peníze nepřiklepne. Když tu bude vůle studentů, dobré vedení učitelů a dobré záměry a cíle zkoumání ... :-)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LOOK: mam pristup (mati, nechapu proc a ona mi to vysvetlit neumi, tyhle veci ma) k par valeckum. jak by mohl probihat pokus?
    LOOK
    LOOK --- ---
    PS pokud byste nekdo mel orgnit k zapujceni (nebo za nevelky obnos zaprodani), tak se nabizim jako test subject;)
    LOOK
    LOOK --- ---
    PALEONTOLOG: ano, ale konec koncu je to normalni chovani, poplacavani po rameni je videt ve vsech spolcich stejnosmyslejicich, i tech skepticko-racionalnich :)
    LOOK
    LOOK --- ---
    _BENNY: ad posledni veta: mozna proto ze new age je skatulka typu 'co se jinam neveslo', tam bez problemu najdes smery, ktere si navzajem odporuji. na nyxu mozna zjistis jak to ma par lidi osobne pojate, ale zadna zobecneni z toho vyvozovat nelze. pro seriozni zajem bych doporucil nejake ty religionisticke prace (v relig. klubu urcite neco doporuci).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: ja se jen od sebe snazim rozlisovat ruzne smery, ktere tu jednou hmotu uznavaji (kdyz je treba prodat nejakou new age hracicku typu orgonit nebo ruzne naramky, ktere nam "prokazatelne" zlepsi kvalitu zivota, jen je to proste prilis vedecke aby to slo jednoduse vysvetlit) a tu ji zavrhuji (to kdyz dojde na vysvetlovani kde ta nase duse vlastne sidli a jestli kdyz umre mozek, umre i duse, zajimave se o tom treba vyjadril id SNOP zde: [ SNOP @ Magie, telepatie, mystika, nadpřirozeno - vše, co se ve škole ještě neučí ] ). on v tom mozna doopravdy zadny rozpor neni, ale vubec to z toho co new age lidi rikaji pro me neni zrejme.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: upřímně doufám, že to říkají proto, že to funguje a vědí jak. že to nevím já, neznamená, že je to neprokazatelné, nic takového jsem neřekla
    samozřejmě taky to nemusí být pravda, to je druhá možnost

    ano, jsem materialistka ;) neříkám, že všechno je hmota, protože to není pravda, ale rozhodně jsem názoru, že za pomoci vhodných prostředků a technik je realita poznatelná. neměla bych být ? ;) není mi úplně jasné, o co jde, mně vůbec nezáleží na tom se takhle definovat nebo nedefinovat, nevidím žádný rozpor mezi hmotou a duchem, to tu zdá se zavádíš ty ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: potom je otazka jak neco takoveho mohou rict, kdyz to nedovedou temi omezenymi lidskymi pristroji zmerit

    CONTINUITY: no jestli si to myslis, ok. podle toho co rikas jsi tedy v jadru materialistka, ve smyslu "vsechno je jen meritelna hmota" :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Nevím, jestli je tohle pravda, protože nemám dostatek informací o orgonitech, nebo přímou zkušenost vnímání toho výsledku.

    Ale předpokládám, že pokud něco ta různá škodlivá záření dokáže neutralizovat, bude to právě nějaká takováhle na první pohled extrémně jednoduchá technologie postavená na vyšší úrovni chápání přírodních zákonů, než je ta na které operují všecky ty vysílače a spol.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: pránajógu a pránajámu taky můžeš vnímat jako technologii ;)
    inteligentně pracuješ s možnostmi svého těla a mozku a moduluješ tak proudění životní energie

    vůbec mi nedochází, proč by měl být nějaký rozpor v použití něčeho hmotného k práci s energií
    nebo jinak, všechny naše technologie jsou taky použití hmoty k práci s energií. akorát jsou založeny na několika málo principech, drží se v určitém úzkém rámci. přijde mi přirozené, že ten rámec by mohl a měl být větší. jakmile pracuješ přímo s pránou, stávají se technologie daleko jemnější a čistší, jednodušší a přitom efektivnější....
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: to je skvely napad!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    poslete pohled vasemu oblibenemu politikovi



    jak to udelat: zajdete do trafiky a zakupte pohlednici (5 Kc), a znamku (postovne A - 10 Kc, kdo uz roky nic neposilal :)). Na zadni stranu nalepte znamku a napiste ze/proc si daneho cloveka vazite a ze prejete aby se mu dalsi rok dobre pracovalo. Na webu vygooglete adresu, pokud je to poslanec, Kancelář Poslanecké sněmovny, pokud je to komunalni politik, obecni/mestky urad.

    proc to udelat: je potreba vedome praktikovat chvalici mem :). V Cesku toto neni vubec zvykem a slusni politici nemaji dost podpory; kazdej vsechno furt jen kritizuje.

    Nase firma dekuje! (Fakt diky...)

    P.S. Kdo by chtel psat Necasovi, tak adresa je na vlada.cz :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: ty jo vodu, to by mely davat vsude :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    funguje teda nekomu ten orgonit? povedlo se uz nekomu diky nemu vycistit studanku (Čistí vodu, rybníky, řeky, studny a vodu podzemí)? :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    PIZI: Nepochybně. Jde ale právě o to, nevnímat to jako "věc", ale de facto jako proces nebo kontinuum.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GAISAKA: a co te vede k tomu ze si myslet ze tohle nevime? Copak moucha... ted jsem si v jednom foru mela moznost overit jak vnima Vanoce dite s mentalni retardaci...
    A resily jsme s jeho maminkou, jestli teda kapr ve vane jo, nebo ne. Ono je to zbytecny prodluzovani utrpeni... jenze jeji dcerka z tech vanoc ma jen ty ozdoby na stromku a kapra ve vane, a muzu rict ze v tenhle moment je pro me ten stastnej pocit cloveka dulezitejsi, cloveka, jehoz zivot je samy omezeni a nepohoda.
    Pro malyho parchatinka Shealu ve vane kapr bejt nema. Nejen proto, ze sem do kapra dloubala varekou.
    PIZI
    PIZI --- ---
    GAISAKA: Já jsem fyziku pochopil tak, že hmota a nergie jsou vzájemně převeditelné a není jedno prvotní a to druhé odvozené. Tak jako lze hmotu převést na energii, lze i energii převést na hmotu.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Zachytil sem jen posledních cca dvacet příspěvků, a připadá mi, že to berete moc jednoduše. Samozřejmě, že tahle základní úroveň je důležitá - mám tím na mysli:
    "We are all connected;
    To each other, biologically
    To the earth, chemically
    To the rest of the universe atomically."
    [deGrasse Tyson]

    Ale když už tu padlo slovo o kvantové fyzice, je nutný zbavit se "hmotového imprintu" hmoty, resp. jejího charakteru. Tím mám na mysli že fakt, že hmotu vnímáme jako hmotu, je pouze tímto faktem, a ničím víc. Je to naše druhově subjektivní vnímání. Zeptejte se už blbé mouchy, jak /jinak/ vidí svět. Hmota tzv. doopravdy je samozřejmě stádium či spektrum energie, to je fyzika, nikoliv esoterika /resp. ta taky, ale kdo ví kde k tomu přišli/.
    Doufám, že jsem to příliš nezmotal,)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA: neco jsem si precetl, ale nevidim duvod dal rozvadet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam