• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI: pecivo jen tmave a fakt minimum (uvital bych, kdyby se zacaly prodavat pulrohliky :), z priloh jen ty brambory a ryze, ovsem opravdu jako prilohu, ne jako hlavni chod.
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Co pečivo? Co přílohy (brambory, knedlíky, rýže)?
    CRANK
    CRANK --- ---
    _BENNY: Moc pěkné.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Internet může udělat z politiků nepotřebnou veteš | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/byznys/podnikani-trhy/internet-muze-udelat-z-politiku-nepotrebnou-vetes

    Většina lidí, stejně jako jinde, je tady dobrá. Gen dobra a zla si neseme v sobě, a tak víme, co je dobré a co je špatné. V hloubi nás samých cítíme, co by bylo správné dělat, ale bohužel často kvůli nánosu různých společenských norem a zvyklostí děláme právě to opačné. Například nám říkají, že bychom měli být úspěšní, výkonní nebo vystudovat školu, aby se nám dobře dařilo, a ještě být štíhlí, navonění, krásní a prát v tom zaručeně správném pracím prášku. Výsledkem je, že to pak také děláme a všem těmto mýtům uvěříme. Stáváme se tím vším balastem a to ryzí v nás křičí a trpí. Proud života je blokován. V tomto stavu jsme pak lehce manipulovatelní, čehož využívá skupina manipulátorů, kteří nás ovládnou, a tím i celou společnost.

    ...

    Chci podpořit debatu o nových paradigmatech společnosti, o zasetí jakéhosi nového genu společnosti a nalezení nového organizačního rámce společnosti. Chci otevřeně říkat, v jakém stavu je společnost a kde vnitřně jsme hlavně my, lidé. Jak je možné, že toto mentální násilí na sobě necháme páchat? Jak to, že tuhle falešnou hru necháme hrát? Jak to, že ti nejprůměrnější se dostanou k řízení státu a rozhodují o našich miliardách? Pravda je taková, že všechny ty nehorázné věci, které kolem sebe vidíme, odrážejí nás samé.

    Všechny ty odklony peněz před manželkami, volby nových ministrů ODS, aby byla zajištěna podpora krajů pro znovuzvolení jejich předsedy, všechna ta ukradená pera a kdoví co všechno, to nejsou oni, ale my. Malí, bázliví, utrápení ve svých problémech, plní negací a přihlížející tomu všemu, a pak nadávající. To dobré přitom čeká v nás, až ho konečně probudíme. Jedna indiánská moudrost říká, že máme v sobě dva vlky, dobrého a zlého, kteří spolu bojují. Vyhraje ten, kterého budeme krmit. Nechme tedy pořádně nažrat toho dobrého vlka. To je řešení pro Česko a pro svět.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: sam za sebe muzu rict, ze jsem spis umirneny masozrout, cukry mi neslapou. od detstvi nesnasim dorty, zakusky, slehacky apod., co snesu je cokolada, ktera je ale spis horka nez sladka. kolu nepiju, nepiju slazeny dzusy, nejim perniky, buchty, cukrovi taky nemam rad. zavislost na cukru se me zrejme netyka. kdyz uz sacharidy, tak z piva a ovoce :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Kokain společnosti: nezdravé potraviny | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/domov/veda-vzdelavani/kokain-spolecnosti-nezdrave-potraviny
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: :D no je pravda ze nevim co presne timhle myslej, bud treba viz.: http://www.timezone.com/library/tmachine/tmachine0004 a nebo proste enco podobnyho jako meridiany na zemi coz je asi cesky rovnobezka. jinak jsem to sem nechtel nahodit na debatu o akuratnosti astrofyziky ale spis jako pohled o mozne transformaci energii.
    PIZI
    PIZI --- ---
    plus je tam pojem solar meridian, coz jsem googlil a nevygooglil.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: pisou to tam trochu jinak vid ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: srovnání země se středem galaxie je nesmysl. Mluvíme-li o dvou bodech (střed galaxie a Země), pak jsou v zákrytu vždy.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    urcite uz to tu bylo ale kdyz je to tu o te transformaci tak si pripomenme a zamysleme se :D
    What the Mayan Elders are Saying About 2012 by Carlos Barrios
    http://www.seri-worldwide.org/id435.html
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BROZKEFF: metodologicka diskuze, kolego. nikoli plagiat. :)
    design ze si budou subjekty myslet, ze se testuje neco uplne jineho a ty ev. ucinky orgonitu vyctes z vyznamneho rozdilu mezi jejich testy se mi libi, ale chce to promyslet jak a kde by se ty ucinky vlatne mely ukazat. tohle testovani je zradne. taky si myslim ze skupina lidi kolem orgonitu muze byt vyrazne specificka, uz jen tim, ze temer vsichni by vedeli, jaky ucinky orgonit ma mit, znaji ho a asi v nej i veri a mozna dokonce sdileji cele systemy presvedceni a nahledu na svet. bylo by to super pokud by nebyla jedina, tj. osobne bych prislusnost k teto skupine pocital jako promennou s variantami lidi na napr. inzerat, lidmi z nyxu, spoluzaky, lidmi oslovenymi na ulici... kdyz tam pak nebude rozdil, promenou zrusis, ale mel bych hypotezu ze nejaky rozdil bude
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MORPHLER:
    LOOK:

    Ahoj, oběma vám děkuju, jak hezky rozvíjíte myšlenky toho výzkumu :) překvapilo mě, jak si od mého nahození toho, že to chci dělat na diplomku, věc chytla vlastní život a možná nebudu muset nic dělat, protože než se vzpamatuju, už bude výzkum hotov a mně bude stačit provést plagiát a ten odevzdat ;e)


    LOOK: Velice podobně jsem si proceduru představoval taky. Z mých dosavadních úvah nicméně vylezlo, že by stálo za to mít test jak ve formě double blind, kde by ale subjekt věděl, co je předmětem výzkumu, tak i ve formě, kde by subjekt vůbec netušil, že se zkoumají jakési účinky orgonitů, tj. by to třeba bylo administrování nějakých paměťových či jiných testů (na pozornost etc.) a o orgonitu pod stolem by se taktně mlčelo. V obou variantách lze krom subjektivního popisování dělat i hard core objektivní testy pozornosti, paměti atd.,což je asi spíš cesta, kterou chci kráčet já. Tedy hypotézou bude, na základě různých reportů lidí co třeba zároveň dělají orgonity a meditujou a tvrdí, že s orgonitem je kvalita vnoru úplně jiná než bez něj, že přítomnost orgonitu má moderující účinek na psychické funkce, a jejich úroveň už je relativně snadné měřit pomocí testů.
    Zase jsem ale řešil, jestli je možné pocítit účinek orgonitu do pár minut, třeba po 10 minutách "zapracování" v místě, nikoli jen dlouhodobým působením. Zatím jsem dostal info, že prý ano...

    Co s e týče shánění dostatečně citlivých subjektů, předběžně se mi zdá, že na orgo.cz se po objasnění principů výzkumu takoví dobrovolníci najdou a metodou sněhové koule se jich přiměřený počet získá. Problémem u zjišťování SPECIFICKÉHO účinku orgonitu, nikoli těch 90-95 % nespecifického (placebo) účinku, ale bude,že aby z toho vylezly hodnoty statisticky významné, bude potřeba opravdu relativně velký vzorek- To spatřuju jako zásadní komplikaci celé věci.

    Vyrobit "standardní orgonit" (tower buster) jako kalibrační jednotky pro měření vidím jako celkem bezproblémovou věc, už teď mám v Brně týpka, co mi to zajistí.


    LOOK: Replikovat výzkum u běžné populace, "necitlivých subjektů" může být užitečné, aby se tím ukázaly meze zobecnitelnosti zjevných účinků orgonitů. Osobně se domnívám, že opravdu pro netrénovou ("nevymeditovanou") populaci bude specifický účinek orgonitu tak slabý,že stěží přebije všechny ty utlumení způsobené stresem, jídlem, neklidnou myslí, etc., etc. A pokud se účinek naměří, tak to bude v tom settingu, kde se lidem řekne, "hele tohle je orgonit, má takový a takový účinek" ... kde pak naprostou většinu naměřeného rozdílu (i ve výikonu těch objektivníxch testů) způsobí klasický placebo-efekt, neboli, nespecifický účinek.
    LOOK
    LOOK --- ---
    MORPHLER: Pha, takze bohuzel.

    no, muzes pouzit jeden subjekt vicekrat, po tydnu mu vymenit objekt za jiny a pak zase. 'necitlivy' subjekt by nepozoroval u zadneho objektu nic, cimz by se uz statisticky odchylil. ale zustane ti problem 'dostatecneho' mnozstvi subjektu pro statisticky verohodny vysledek (sam netusim kolik, mozna nekdo z vedecky znalejsich?)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LOOK: to by asi slo. jde o takove jakoby puky, takze udelat fake predmet nebude tak tezke. akorat nevim kde nabrat subjekty (ja se na to citim prilis biased, navic bych to asi administroval v prvni varce- tzn zabalil a predal nekomu kdo uz by nevedel a dal by to dal subjektum.) Takze- nekdo z Ovy ci okoli na pokus? (min. 4 subjekty, 2 orgo 2 fake, nebo ev az 12 i vice, orgonitu mam dost). Taky by chtelo vyresit jestli obalenim nejak nenarusime ucinek. :) A stale zustava problem/namitka, ze subjekty nebyly dost citlive, ale tomu se asi nevyhnem.
    LOOK
    LOOK --- ---
    MORPHLER: ad testovani org. - pokus bych si predstavoval nejak takhle: subjektum by se predal (double blind) objekt zabaleny v latce a nejak zapeceteny, aby se nemohli podivat dovnitr. nektere subjekty by v latce dostaly orgonit, jine placebo. mohly by si s nema treba tyden delat co chteji a pak by podaly report, v minimalni variante: dela / nedela to neco. problematicke by asi bylo nalezeni (vyroba) vhodnych placebo objektu (tvar, rozlozeni hmotnosti) a zpusob zabaleni v latce.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Pravdoláska versus ne-pravdoláska | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/magazin/politika-na-ulici/pravdolaska-versus-ne-pravdolaska

    male zamysleni nad dvema svety, ktere spolu ne a ne souhlasit :-)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    JUNIPETRUS: No tak si to zkousni. "O čem to je" ti fakt nepovím, myslím že jsem to popsal docela přesně.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GAISAKA: torenty nestahuju. Zkuse trochu rozepsat, o cem to je.
    ps- na youtube jsem to nasel po castech v eng.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    JUNIPETRUS: Je to na torrentech minimálně a je to o tom, o čem sou tyhle pitomý osudovský videa, jen díky autorovi a času a hloubce a kvalitě zpracování se na tohle má cenu dívat.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GAISAKA: o cem to je? Na ulozto to neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam