• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: jo, já docela jo. Resp. tak normálně. Letos jsme toho prostě dali víc :) Taková řekněme investice...nebo spíš pokus.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: hmm) mne to prave prijde jak sileny kvantum - jite hodne cesneku?.))))
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: loni jsme měli tak polovinu - a cca 1/3 ze sazenic pokazil brácha, když je vysušoval tak dlouho, až nevyklíčili :D

    A kolik kilo ze 12ti řádků (každý dlouhý tak 20metrů)?
    Jaj...to se těžko odhaduje...hodně proměných...tipnu tak 70-90kg? Ale fakt střílím od boku.
    Určitě bude k distribuci rodině a přátelům a zase něco dát bokem na sadbu na další rok.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: 12 radku cesneku - prosimte meli jste to uz loni? kolik (kilo) palic z toho ziskas?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    BUBLINATOR: YMLADRIS: My máme zasazeno jako OZIM dvanáct řádků česneku, ptal jsem se místních, jestli těch -13C bez sněhu zvládnou a říkali že v pohodě. Dám pak na jaře vědět, kolik zelených klíčků vylezlo ,)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Transformace veřejného prostoru?



    A už jste slyšeli o tom, jak ve Vídni před lety začali ve středu města ubírat parkovací místa pro auta..vždy tak po deseti, místo toho lavička a strom...k tomu záchytné parkoviště na periferii, nikterak horentní MHD..a podařilo se: lidi si postupně zvykli - a dnes se od nich chtějí učit i další města.

    Veřejná doprava ve Vídni patří k nejlepším v Evropě. Jako v jediné metropoli tu mohou teď o prázdninách jezdit děti do patnácti let zdarma. Děti ze všech evropských zemí, tedy i z Česka. Výhodu mají také senioři, i ti naši. Mohou si koupit zlevněné jízdenky.
    Do centra Vídně se autem raději nepouštějte - Motožurnál (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/motozurnal/cestovani/_zprava/do-centra-vidne-se-autem-radeji-nepoustejte--935599

    PRAHA/VÍDEŇ – Obyvatelé Vídně vlastnící automobil vykonají každou třetí cestou po městě prostředky veřejné dopravy. Zjistil to dopravní podnik rakouské metropole. Překvapivé je, že tramvaje, autobusy a metro si nacházejí stále větší oblibu právě u řidičů, kteří cestu autem s prostředky MHD v rostoucí míře kombinují. Vídeňský magistrát tomu napomáhá vysokými investicemi do pohodlnosti, spolehlivosti a rychlosti veřejné dopravy, která je tak v řadě případů výhodnější než jízda autem.
    Ve Vídni kombinuje stále více řidičů auto s veřejnou dopravou | Auto*Mat
    http://www.auto-mat.cz/2011/09/ve-vidni-kombinuje-stale-vice-ridicu-auto-s-verejnou-dopravou/
    PEJR
    PEJR --- ---
    JUNIPETRUS: tim chceš říct, že celej tadyten tranformační humbuk je stejně jen fake, nebo jak?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Projekt Vědomý business: Skrze majitele firem lze nejefektivněji šířit dobro | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/byznys/podnikani-trhy/projekt-vedomy-business-skrze-majitele-firem-lze-nejefektivneji-sirit-dobro

    Pomůžete ženě s kočárkem na schodech? Koupíte si zeleninu od místního farmáře, nebo nakoupíte v supermarketu? Koupíte si auto, které žere a zatěžuje životní prostředí víc, než je nutné, anebo se trošku uskrovníte? Pojedete autem, nebo metrem? To jsou každodenní volby, které stojí před každým z nás. Je jednodušší zlobit se na zlo tam venku, na ten nedostatek hodnot a etiky tam venku. Je jednodušší chtít napravit „venek“ než začít důsledně u sebe, ve svém srdci. Než svolávat demonstrace, můj recept je „pojmenuj si své hodnoty a každý den je žij“. Když je porušíš, všimni si toho a naprav to. Každý den. Když to bude fungovat, vyprávěj to svým kamarádům. Nenapravujme království jiných, ale opravujme to své.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    holomraz je když mrzne a není sněhová pokrývka. takže tam, kde nejni sníh chránící rostliny svou peřinou, je ten mráz může zlikvidovat celkem snadno. snad něco vyroste ze semene
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pristi vikend


    Vyhlídka počasí od pátku do pondělí:
    Jasno až polojasno. Postupně až oblačno a místy občasné sněžení. Nejnižší
    noční teploty -15 až -20 °C, v údolích při malé oblačnosti a sněhové pokrývce
    kolem -25 °C. Postupně zmírňování nočních mrazů. Nejvyšší denní teploty
    -14 až -9 °C.

    Upozornění: Velmi silné mrazy budou pokračovat. V mrazových kotlinách se
    mohou zpočátku teploty pohybovat kolem -35 °C


    cili to je ten holomraz co zlikviduje rostliny jak psal tusim kuato?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Ano, dnešní doba je zrychlená a plná větších změn, než mohl zažít někdo, kdo žil v relativně klidné době v přírodním společenství v cyklickém čase. Neporovnávala bych to.

    Nepochybně to dává bytostem specifické možnosti vývoje, a to je jeden z důvodů, proč tu všichni jsme;). Ten klid někde, kde se "moc neděje", dává zase jiné možnosti.

    Víšco, třeba představa moct prožít život v nějakém domku (nebo chatrči) u lesa a moct pořád prohlubovat např. znalosti bylin a energií, léčení a propojení všeho, a mít na to ten klid a čas a prostor danej tím, že společnost a ekosystém je stabilní a vypadá, že nějakou chvíli vydrží, má taky něco do sebe....
    Myslím si, že to, že se člověk v přírodě s věkem "už nic neučí", protože se na něj nevalí mega mraky informací a změn ze společnosti kolem, je taky iluze. Učí se (pokud chce, je tak založený....) jiné věci, tišší, jemnější.


    YMLADRIS: To je zajímavá asociace ;), pod Kuatovým příspěvkem jsem si představila spousty všelijakých složitých a nekvalitních přístrojů nebo nedomyšlených reforem, všechny ty věci, které taky velice přísně filtruju, a v podstatě pořád hledám způsoby, jak je filtrovat ještě víc, protože si přeju v životě dělat i jiné věci, než jim věnovat pozornost....
    A ty v tom hned vidíš exekutora...;).....věci, ze kterých hrozí exekuce, mi přijdou jednoznačně v kategorii toho, čemu člověk tu pozornost věnuje, protože musí (pokud teda není momentálně nějak mimo, to už je zas jiná věc...)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: To co pises mi asociuje lidi, kteri "neresi" a pak se divi ze jim exekutor zabavil barak. Ale to neminim jako nejaky protiargument, spis volnou asociaci.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    INK_FLO: teď jsem si uvědomil; kde spím, netopím a mám ještě otevřené okno. vyspím se tak nejlépe. včera a předevčerem jsem se ale probudil kol třetí ráno a nemohl zabrat. zřejmě to bylo proto, že jsem v práci zmokl a musel si vysušit boty a oblečení, takže jsem měl puštěné topení. byla to pro mě záhada, teď už nejni
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: to jo, ale tech zmen uz je tolik, ze nez zareagujes na jednu, uz je tu dalsi. tak za chvilku rezignujes, jenom to kolem sebe nechas plout. dostanou se ti do ruky veci, ale ty veci nemas cas si poradne prohlednou, seznamit se s nimi, pac jednak se za chvilku rozbijou (jsou na to stavene), druhak jsou za chvilku prezite. cim dal vetsi plytkost. ale kdyz by jsme se nenaucili jen tak klouzat po povrchu, tak bychom se asi za chvili zblaznili.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: ja to puvodni sdeleni chapu. V nasi kulture kazda generace za polovinou zivota sdeluje Ja tomu svetu kolem sebe nerozumim. Nevim jak ty, ale ja svym rodicum vysvetluji co maji delat, jak se maji zachovat, co s tou penzijni reformou, ceho se bat na internetu, koho volit, atd atd. Duchodci uz maji padla, za ne orientaci ve stale se menicim svete resi jejich deti. Ale nez odejdes do duchodu, porad musis sledovat nove veci a zaujimat k nim postoj. Kazdych 20 let je spousta novot.

    Zatimco v pralese, stiri havet, ok, ale porad ta stejna. Ve 12 letech uz vis vse a pak se az do smrti v podstate nic dramaticky noveho nestane; muzes opakovat jednani, ktery sis osvojil.
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: ano, to co pises, to dava smysl - kdyz se podivas na lidi, zijici v prirode, kde ziji predatori, jedovati hadi, stiri a podobna havet, oni musi zustat otevreni novym zkusenostem a vjemum, protoze kdyz prestanou davat pozor, co se kolem nich deje, vyrazne se zvysuje riziko, ze na neco umrou. kdezto naopak my uz mame sve zivotni prostredi natolik opanovane, ze muzem chodit zasneni a moc se nestarat, on se system postara. a on se opravdu stara. dochtori nas daji dohromady i kdyz nas sejme auto nebo prijdem k urazu z blbosti (u adrenalinovych sportu apod). takze tady je mnohem mensi existencni tlak na to zustat otevreny. ale nejaky samozrejme furt je, u spousty lidi treba i velky, ale muze byt, ze prijde vnivec, protoze vetsina lidi nema propojeny vnitrni a vnejsi svet, takze pobidky vnejsiho sveta vychazeji naprazdno.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    INK_FLO: Myslím si, že zastavení mentálního pokroku je v oné rozvíjející se společnosti dokonce obecně uznávanou normou. Takové to, že člověk někdy mezi 20-30 zatuhne v nějaké formě, postojích, názorech a zvycích a tak už zůstane, a mění se velice málo a považuje se to za normální...což je imho naprosto nenormální a nepřirozený, ale přesto alespoň nějaké známky téhle choroby nese většina lidí.

    To, že se člověk učí pořád další blbosti, jak zvládat pořád nové mobily a média apod., adaptuje se na reorganizace v práci, cestuje na dovolenou do 50 turistických resortů okolo zeměkoule... ještě neznamená, že se rozvíjí.

    Poslední dobou se to zřejmě pro část lidí v západní civilizaci mění, že opravdu dokáží využít těch možností, co jsou, a opravdu se vyvíjet, ale civilizace jako celek imho není nastavená tak, aby podporovala opravdový vývoj, ale právě spíš ten pseudovývoj. Opravdový vývoj si v rámci toho vytvářejí jednotlivci a skupiny lidí, a sdílejí různé prostředky a struktury, které mu pomáhají....

    Těžko srovnávat s kmenovou kulturou....
    Pořád se mi vrací zkušenost se šamanem Augustinem z Ekvádoru. Přišel mi jako člověk, kterej je totálně pružnej a pořád se učí, vstřebá každou novou zkušenost. Jeho zkušenost s naší civilizací je očividně omezená, do své cesty do Čech navštěvoval akorát místní město poblíž svého domova v džungli, kde chodil do školy, bylo to zvláštní, když jsem mu překládala, a každou chvíli jsem si uvědomovala, že kontext toho, co je pro nás všechny samozřejmé, často nebude znát......ale přitom byl plnej zkušeností a vědění...učil se očividně od každýho člověka, se kterým pracoval na ayahuasce, ze všeho, co k němu přišlo....řekla bych, že o duševních a energetických problémech západních lidí věděl věci na úrovni psychologa a léčitele v jednom, protože ty lidi na ayahuasce vidí jako energetická pole, a vidí co se v nich děje a naslouchá tomu, co sdílejí - a nepochybně toho ví víc, než nás většina víme o sobě.....
    Předtím jsem se s něčím podobným setkala jen v knize Poselství od protinožců, která popisovala kmenové společenství australských aboridžinců, kde lidé ani omylem neměli zastavenej duchovní vývoj, přesně naopak, celej jejich život byl o tom neustále se vyvíjet, transformovat, rozvíjet nový schopnosti, pochopení a poznání... "Primitivní" život jim v tom rozhodně nebránil, spíš naopak, dával jim spoustu klidu a času a spoustu příležitostí cvičit se v naladění na své prostředí, protože v té nehostinné krajině jen ten, kdo je v jednotě, najde co potřebuje.

    Touhle knihou těžko argumentovat, protože mnoho lidí ji považuje za fikci. Mně to přišlo pravdivé, protože někde hluboko uvnitř cítím, že přesně takhle vypadá normální civilizace. Tedy takhle po té duchovní stránce. Může si zvolit být technická nebo netechnická nebo cokoliv mezi tím, jak se jí zrovna chce ;)

    Po tom, co jsem potkala Augustina, už nepochybuju vůbec, že je to opravdu možné a opravdu to tak může fungovat a někde ještě zčásti funguje, zdravá společenství, která člověku dávají prostor se vyvíjet a přímo to podporují.

    Zároveň teda ale vůbec nepochybuju, že jsou kmenová společenství, kde existují zkostnatělé zvyky a formy chování, které opravdu vedou k omezenému obzoru. Přijde mi, že takové věci vznikly všude na světě, že prakticky všude se nějakým způsobem odchýlili právě od té normální přirozené civilizace a vymysleli různé hlouposti (všelijaké nadvlády někoho nad někým, omezující víry a tabu apod.....).... Že někdo žije v přírodě neznamená, že je dokonalý a všecko je perfektní.... Ale taky to rozhodně neznamená, že se nevyvíjí.....
    Ostatně, v přírodě se všecko neustále mění a pořád se něco děje....člověk, který je dobře obeznámen se svým prostředím a vším v něm a umí si tam poradit, má obrovské znalosti živých systémů a sebe sama a pořád je doplňuje...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    INK_FLO: myslim si ze to je posuzovane z uhlu pohledu predpojateho cloveka :) samozrejme ze pokud stanovim pravidla takova a takova tak je potom tezke jimi projit a vyhovovat. myslim si ze kmenove kultury a zapadni civilizace jsou natolik rozdilne ze se nedaji hodnotit zebrickem jedne ci druhe neb nikdy takto ani jedna neobstoji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam