• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PIZI: No přesně tak, cílem je se realizovat a současně tak prospívat ostatním a současně získávat prostředky pro zkvalitnění svého života. Ale opět to musí udělat lidé zdola - dnes nikdo nikomu nebrání založit si živnost, nebo s.r.o., kde se bude realizovat a současně si "zarobí" na svoje přežití a koníčky.

    Já třeba nepotřebuju velký dům na reprezentaci, ale rád si zatancuju s manželkou, chci pokoj pro svoji kancelář, ložnici kde můžu mít i malé děti, apk pro ně samostatné pokoje, chci mít možnost pořádat velké akce s přáteli, tak jsem dal dost peněz za dům. Taky potřebuju kvalitní outdoor vybavení - boty, batohy,... abych se mohl realizovat cestováním, k tomu potřebuju taky peníze. A tak dělám to, co chtějí ostatní a podle toho se realizuju.

    Hodně lidem jsem se pokoušel v jejich životních situacích radit, protože sám jsem prošel neskutečným nožstvím těchto suituací - zařizování bytu, domu, právní ošetření, založení společnosti, vedení SVJ, družstva a tak. Když někdo mchce slyšet moje názory, tak mu je řeknu a třeba i pomůžu s nějakou životní situací. Bohužel hodně lidí si poradit nedá a mně strašně nebaví (pak) říkat - viíš, kdybys dal na mě... a že se to stává často.

    Tak aspoň jdu příkladem a ono to funguje - lidi si říkají, když mu to funguje, třeba na tom něco je.
    PIZI
    PIZI --- ---
    PAULMUADDIB: A co takhle opustit ideu zaměstnání. Co takhle konečně hledat uspořádání, kde přežití nemám zajištěno vlastní prací, ale třeba prací robotů apod. Nutnost chodit do práce přece není cílem lidstva. Naopak cílem je nepracovat.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    SCHWEPZ: Komedie plná omylů.

    Pokolikáté už čtu takovéto pojednání, kde někdo s pouze elementární znalostí ekonomie sice poměrně dobře pojmenovává problémy, ale nabízí zoufale zcestná řešení.

    Je pravdou, že oproti stavu před 100 lety se významě snížila cennost zdroje "práce" ve smyslu nespecializované a univerzální práce, zatímco cena kapitálu zůstává beze změny a v podstatě impicitně roste. To vede k optickému bohatnutí bohatých a chudnutí chudých.

    Nicméně liberalizace a pokrok bylo to, co vedlo k tomu, že první zdoj "půda" také (obdobně jako dnes práce) ztratil hodnotu, i když je podobně jako práce absolutně omezený, práce je také omezený zdroj (lidé se rodí a umírají), kdežto kapitál je vlastně neomezený - akumulací vzniká další, násobí se.

    Bohužel sociologové, politici a ekonomové přehlédli nutnost přesunu z primární, sekundární a terciální sféry do sféry kvartální - vzdělání a duševní rozvoj. Kolik lidí ´, nepříklad starších, již sice nemůže konkurovat "číňanům" v montážích aut, dobývání nerostů a zemědělství (případně výroby mechanizace pro zemědělství), ale má obrovskou zásobu životních zkušeností, příběhů a psotojů, které mohou efektivně předávat?

    Potřebujeme učitele, ale učitele srdcem, baviče, vypravěče, spisovatele, umělce. To je kvartální sféra. Naučili jsme se zajistit si obživu bez nutnosti, aby 90% z nás pracovalo od úsvitu do soumraku na poli. Naučili jsme se zajistit hmotné statky (oblečení, bydlení, dopravní prostředky, hračky), aniž by 90% z nás muselo "bouchat" šestnáct hodin ve fabrikách. Vše díky duševnímu rozvoji, umožněnému právě díky liberálnímu prostředí.

    Specialisté budou na trhu práce ceněni vždy, ještě více jsou však ceněni nespecialisté, ale lidé s nápady a "řešitelé" - to, co se umí rozhodovat. Ano, bohužel jsme potravu zprasili a hmotné statky zbožštili, musíme mít neustále ´modernější a módnější oblečení, auta, hračky. Ale přehlédli jsme, že musíme jít dál, směrem k duševnímu rozvoji - vedení, koučování, předávání zkušeností. Jedině tak budou "zaměstnanci" stále cenní. Ano, bohužel se kapitál mírně vymkl kontrole - ale právě díky volání po oklešťování svobodného trhu - díky státnímu monopolu (nebo téměř monopolu - zkuste sehnat 500 milionů na založení banky) existují finanční instituce, které přeléváním "hodnoty" dělají něco z ničeho na náš úkor.

    Ale pracovně jsme strašně efektivní - ve společnosti skutečně pracuje necelá třetina lidí, zbytek jsou nezaměstnaní, státní úředníci (ti nic nepřinášejí, naopak zatěžují ostatní), různí poradci, lobbisté, realitní agenti "čerpači" evropských fondů - všechno je práce na prd, celku nic nepřináší.

    Z této třetiny velká část pracuje ve velkých korporacích - a tam efektivně pracuje opět jen třetina, ostatní jsou navíc (marketing, HR a jiné "únikové" obory, kde lidé akorát šmudlají v powerpointech a svolávají meetingy). Ze zbytku lidé skutečně pracují opět jen část času, zbytek tráví na nyxu :-).

    Přesto dokážeme vytvořit vše, co k životu potřebujeme a možná trochu víc.

    Takže lokální komunity, farmy, podpora "známých" řemeslníků, farmářů, cílený výběr prodkuktů s osekáním zbytečností a větší duchovní rozvoj (v každém kibucu jeden stařešina jako učitel a studnice moudrost), to je řešení, ale musí přijít od nás, postupně, zdola, ne naordinováním "úspěšné keynesiánské politiky", jak doporučuje autor...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    První díl: Místní soběstačnost - proč a jak?
    Naďa Johanisová: ZKRATKY
    http://lets.ecn.cz/zkratky1.htm
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    CONTINUITY:moc pekny - "Chcete-li tuto stránku zobrazit, musíte se přihlásit."
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    F0N
    F0N --- ---
    The future of everything
    http://spacecollective.org/
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SLAPPY: To není podle mě vůbec zajímavý, protože to je kompatibilní se systémem, neboří to "dominantní mýtus", jen jej to rozšiřuje. Takový text by dost možná prošel i za reálného socialismu - podívejme se například na knížky o józe, co za bolševika vyšly.

    Problém v každé době má paradigma, které odmítá respektovat dominantní mýtus a vykládá věci rovnou ze zcela jiné perspektivy, neslučitelné s dominantním mýtem.

    Takže "šaman", co bere dnešní kulturu OK a jen k tomu přilepuje něco navíc, co ale nejdřív od všeho "divného" očeše, by neměl mít skoro v žádné době mít problém.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Novej globální komunikační systém, s vizí být doopravdy privátní a být světu k něčemu
    2012-02-14 TheGlobalSquare: Call for coders | WL Central
    http://wlcentral.org/node/2456
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    STRYX: jj, mrtvé milenky vzdech :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    LOOK: Tohle jinde nezazijes! No nekup tu energii... ;)

    Na report jsem snad i zvedavej. :)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    LOOK: zní to zajímavě, pokud tam jde někdo kdo sleduje i toto auditko, tak at prosím, prosím pošle report. Předem děkuji :)
    STRYX
    STRYX --- ---
    SCHWEPZ: Ekologicky mrakodrap to je neco jako zborcene harfy ton?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Nenosím peří a nelítám kolem ohně, říká šamanka Pavla Štěpničková - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/nenosim-peri-a-nelitam-kolem-ohne-rika-samanka-pavla-stepnickova-p8b-/spolecnost.aspx?c=A120216_161746_spolecnost_job
    Docela zajimavý, že se objevujou takovýhle články na titulních stránkách :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    "Placebo effect means that positive thinking can heal me. Whereas nocebo effect means, and it has been proven by science, that negative thinking can not only make you ill but a negative thought can also kill you." ...

    Bruce Lipton ' The Power Of Consciousness' - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=VYYXq1Ox4sk&feature=g-vrec&context=G2fa9499RVAAAAAAAABA

    Bruce Lipton - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lipton
    ADEPT
    ADEPT --- ---
    Transformace prostrednictvim pusobeni patogenu:

    How Your Cat Is Making You Crazy - Magazine - The Atlantic
    http://www.theatlantic.com/magazine/print/1969/12/how-your-cat-is-making-you-crazy/8873/
    MTO
    MTO --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    Probuzení: Spoluspotřebitelství - cesta jak změnit společnost a její návyky
    http://probuzeni.blogspot.com/2012/02/spoluspotrebitelstvi-cesta-jak-zmenit.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam