• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    JUNIPETRUS: Bricho mam protoze moc rad jim nezdrave veci a hodne sedim. ;-) Pod pantoflem trochu jsem.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARUMA: tady jde spis o to proc mas to bricho, a ze budes asi podpantoflem:-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DARUMA: ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: U něčeho takového bych musela velice důkladně znát kontext.....protože takovej zásah do fungování těla je hodně moc vážná věc....

Tedy kořeny toho učení, kdy, jak, proč, pro koho vzniklo, v jaké době, kdo ho vytvořil, proč se dochovalo....atd, atd, atd....úhledná současná knížka, kde se říká, jak z toho budeme zdraví, by mi nestačila.... Chápu, pokud to někdo do hloubky studuje, tohle všechno zná a v praxi mu to funguje, pak ok...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Mně je třicet, mám břicho a můžu hned 2x po sobě naprosto bez problémů. Tak kde je chyba? :-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: že by dávná čínská politika kontroly porodnosti ? ;-D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: no to jsou ty taoisti, stejna skola ktera muzum doporucuje hospodarit se semenem, tak zenam doporucuje zastavit ovulaci. Jsou na to praxe zajistujici vecnou mladistvost nebo tak :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GEN_IO: ??
    vůbec mi tak nepřipadá.
    a setkala jsem se s pohledem na věc, že doba menstruace je pro ženu naopak obdobím veliké síly.

víš, od jisté doby přestávám věřit automaticky čemukoliv, i když to má velkou tradici

moje první asociace:
    u nepatriarchálních přírodních národů bývala menstruace posvátná

v dnešní patriarchální civilizaci je to naopak něco "nečistého", sice už se kolem toho netvoří nějaké otevřené strachy, ale moc se o tom nemluví, je to jedna z těch "schovaných" věcí, a třeba z toho, jak mě s ní seznamovala máma, bylo poznat, že kolem toho rozhodně jsou mezi lidmi všelijaká tabu a fuj

pokud mi někdo bude tvrdit, že menstruací ztrácíme energii, budu mít podezření, že zdroj jeho přesvědčení je v nějaké takovéhle filosofii, která považuje ženu a její tělo a energii a celkově přirozenost za divnou

jsem přesvědčená, že menstruační cyklus je v pořádku tak, jak je, není sám o sobě ztrátou energie a nevyžaduje žádnou technologickou modifikace ;-D
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    CONTINUITY: menstruace? :)
    F0N
    F0N --- ---
    velmi spontanna jarna tema - vsetko bujnie, rasi, kvitne a rozvija sa. :)
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Jedna z definic jógy je přesměrování apány (sestupného proudu práný) vzhůru - vertikálně. Překládám si to tak, že veškerá činnost bytosti směřuje jen a pouze vzhůru (k Bohu, řeklo by se) - ideálně.
    No, a takový "běžný" orgasmus je apánický proces, kdy se energie naakumulovaná na svádhištáně rozptýlí horizontálně do prostoru - dokud to "nestříká" do páteře - stříká to ven :-) s ženou či bez...

U ženské je to stejné - řekl bych - povětšinou si prostě uleví přes sva....

OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ja si myslim ze nejlepsi je se tomu odevzdat, vzit se do okamziku a jit s proudem toho kam se to ubira. vim ze kolikrat sem si rikal jeste ne, jeste ne a nebo myslel na nejaky veci tudle a tamdle a pak to neni ono. proste vzit se do toho procesu, do toho aktu a sdilet, nemyslet na nic, jen byt. coz je ale nejlepsi kdyz ten druhy je na tom uplne stejne. pak to bejva zajimavy :)
    IVQ
    IVQ --- ---
    GEN_IO: mam zkusenost, ze v nekterych situacich /konkretne aktivni penetrace, nebo zjednodusene receno "nahore"/ patrim k tomu typu zen, ktere se orgasmem take vybiji - viz KUATO: . Nemusi tomu tak byt pokazde, a nemusi s tim clovek chzit pracovat, ze... anebo taky muze a to se mi zda teda zajimavejsi,)

CONTINUITY: jo, to je docela husty... ale: CONTINUITY: ejakujace ≠ orgasmus, nebo aspon nemusi tomu tak byt vzdy, to je myslim zakladni predpoklad ktery nekteri lide neberou v potaz...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    OGMIOS: tak, schovávání nebo naopak předstírání lidi praktikují obvykle z nějakých konkrétních praktických nebo psychických důvodů, ne jen tak pro legraci...;-)
    a podle toho, co tu lidi píšou, neudělání se taky praktikují proto, že se jim to jeví jako užitečná věc ;)
    ale tohleto už začíná skoro být spíš do klubu Orgasmus ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: no prijde mi to vic slozity nez je zahodno na to to resit :D takze to je moc :D bohuzel to resi spousta lidi aj ja. je to takova honba za zlatym prasetem mi prijde.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: no tak jsou ruzne velky orgasmy ze
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: "moc" si definuješ ty. Takže ty musíš vědět. :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    to je stejne srandovni s tim sexem a pristupem k tomu, udelat se neudelat, schovavat a projevovat. neni to vsechno naky moc slozity? :D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GEN_IO: Povídej, jsem zvědavá ;-D
    Orgasmus to teda určitě není ;-), a nějak mě vůbec nenapadá, co máš na mysli

YMLADRIS: respekt ;-D....
    mám zkušenost jen se snahou orgasmovat bez jasně rozpoznatelných zvuků (nedostatek soukromí;), a už to je dost hustý ;), a jak jsem teď přečetla Reicha, je očividný, že to docela potlačuje přirozenej průběh....
    utajit orgasmus přímo před mužem, to je tedy mnohem větší výzva ;-D
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    ať ženy řeknou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam