• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    ANNA: alternativa je. je velmi rozumná, a tak aby mohla mít rychlý spád a být rychle zavedena, startovní myšlenka/propozice musí být rovněž velmi jednoduchá. a tady je. prostě je :)
    ANNA
    ANNA --- ---
    PAULMUADDIB: Třeba silnější alternativa vzniká v počátku tak, že žádná většinová alternativa ještě neexistuje. Btw. o tom dobře píše i Bělohradský, o vztahu alternativy k tzv. systému. Krom jiného o tom, jak se lid usazuje tím, že nespokojenost nestačí, je potřeba mít alternativu (která je zatím de facto utopická).

    Já dost pochybuju, že hodnocení "nespokojenost nestačí" bude mít dopad, prostě ta nespokojenost tu je. Stejně jako tu, imho, není alternativa přijatelná pro větší počet lidí. Pokud tu je vůbec alternativa pro menší počet lidí, nebo vůbec nějaká alternativa.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DAWYT: je to spatna vec, protoze nepritel meho nepritele neni automaticky mym pritelem. muze nase snahy naopak zdiskreditovat.

    nespokojenost lidi se projevovala i behem nastupu fasismu a komunismu. nespokojenost sama o sobe nestaci, je potreba mit alternativu, a to takovou, ktera ve svych praktickych vyusteni skonci necim lepsim nez nabizi soucasny stav. nez Holesovskou vyzvu, to uz snad radeji ty nejstarsi komunisty.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    _BENNY: dobrá věc je to proto, že se DEMONSTRUJE! a ukáže se nespokojenost lidí.

    Dobrá věc to je v tom, že tu existuje několik lidí co dokážou projevit svoje mínění nějakým činem. Intošové u kompů toho moc nezmění. Je to dobrá věc také proto, že třeba nějakého intoše to nasere, resp. inspiruje tak, že se odhodlá k nějaké sofistikované akci a třeba pomuže k TRANSFORMACI toho našeho perfektně fungujícího demokratického řádu :p
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Pokusím se, ale je to poprvé, tak prosím o shovívavost. Knihy napsal Cleese (miluju jeho ruštinu...:-))) s psychiatrem Robinem Skynnerem, zakladatelem rodinné terapie, představitelem behavioralistického (?) směru psychiatrie. "Rodina" je to dialog o tom, jak člověk roste a dospívá, kdy, jak a proč vznikají deprivace a vypráví o terapii - Cleese se u Skynnera léčil.
    Druhá knížka "Život..." píše o tom, jaké to je, když to funguje v rodině, ve firmě, ve společnosti a v kultuře, přičemž se pánové sem tam rozčilujou, když popisují, jak daleko jsou od těch šampionů, co fungovat uměj.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: JJ, klasický problém všech "děkujeme odejděte" a "dinosaurů". Každý má plnou hubu keců, jak je to špatné, ale nikdo nemá alternativu, která by se líbila více než jednomu promile lidí.

    Já alternativu mám, ale bohužel asi taky promilovou :-(
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GEN_IO: tady i za dobrou věc přišlo demonstrovat 1000 lidí v hlavním městě

    jestli tou dobrou veci myslis Holesovskou vyzvu, ktera ma za cil zlikvidovat nas demokraticky pravni rad a nahradit jej nejakou protodiktaturou vyvolenych, pak ti preju dobry den ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: ne, uvedes exekutivni souhrn? :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ono je to asi i o tom, s kým se člověk stýká...pokud jste obklopení podobně smýšlejícími lidmi, tak je lehčí nabýt pocitu "že je něco ve vzduchu" než když pracujete v továrně nebo na stavbě :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    GEN_IO: GEN_IO: Ale ano, já nežehrám, to je mylný dojem - já jsem s mnoha takovými lidmi denně ve styku a jsem za toto společenství opravdu vděčná.Jen upozorňuji na nezbytný vývoj člověka: nejdřív jsem "zabedněný", pak se mi trošku otevřou obzory, pak je poznávám a zkoumám (a mluvím o tom) a pak nezbývá, než začít to doopravdy žít. A kdo to žije už dostatečně dlouho, už o tom vlastně ani nemluví, protože je to pro něj tak přirozené. A na tenhle poslední stav společnosti se opravdu těším. :-)

    A sama za sebe a svou rodinu mohu říct, že jsme připojeni již řadu let a mohutně. :-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: To je prostě...:-))) Četla jsi Život a jak v něm zůstat naživu, nebo Rodina a jak v ní zůstat naživu?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CONTINUITY: Skoro už je těžký poznat, kdo to myslí vážně a fakt o něco usiluje od zbytku.:-)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    JANYNA: ale už i u nás je i přes to opravdu udiveníhodné množství s otevřenou hlavou a aware, nežehrej :)

    (..a připoj se;)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    transformace společnosti začíná u jednoho každého z nás jako jednotlivce společnosti (a také končí)..
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    MTO: taky se ho snaží moc moc nějakým způsobem omezit. teď jsem se účastnil konference isss v hradci, internet ve státní správě a samosprávě, a z některých věcí, proslovů, a firem mi běhal trochu dost mráz po zádech
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    KUATO: hele ta konzumní apatie je dle mého názoru hlavně tady v česku. tady i za dobrou věc přišlo demonstrovat 1000 lidí v hlavním městě, ve varšavě po celý týden 20 - 50 000 opraqvdu nasraných lidí v ulicích ;) věci se opravdu dějou, jen spíš tady u nás ta dobře naplňujeme proamerický plán
    MTO
    MTO --- ---
    CONTINUITY: jak rikal Ales Bleha : "Nejvetsi chybou mocnych bylo, ze povolili internet"
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    CONTINUITY: A co teprve, až o tom konečně přestanou mluvit a začnou to doopravdy žít! :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: to je taky pravda, že ten mezistav, kdy to jde pomalu, trvá už moc dlouho. taky chci, aby se to už pohnulo víc :)

    ale přijde mi, že posun ve vědomí je nepopiratelnej. před pár lety se dalo mluvit tak o 1% věcí, co teď, to co byla tehdy alternativa, je dnes skoro mainstream, o tom, s čím byl člověk za totálního blázna, se dá mluvit s čím dál více lidma úplně normálně....
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: kazda cinnost budiz tvym kung-fu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam