_BENNY: Tak vis co, pred sto lety Marx a Lenin valili, ze vyrobni prostredky nalezi tem, kdo s nimi pracuji, a je treba je uchvatit a pracovat s nimi rozumnejsi a delit zisk spravedliveji. To uz je ale zastaraly. Ted to neni "dejte mi kus pole, dejte nam fabriku, dejte mi vlastni okrsek na roznasku tiskovin a ja to pojmu lip", dneska je to "nehodlam neco provadet lepe, o tom se nebavme, proste nejsem spokojeny takze zaridte VY abych byl spokojenejsi".
Je to takovy to extrapunitivni mysleni
- znicil jsem si zdravi fetem, urizli jste mi nohu, invalidni duchod mi nestaci, musim zebrat... muzete za to vy, ze jste mi umoznili fetovat
- vybral jsem si rentiersky obor studia, ted nemam uplatneni, muzete za to vy, ze jste zrusili na skolach smerny cisla a nedonutili jste mne studovat neco potrebnyho
- dluzim milion, exekutor mi sebral vsechno, muzete za to vy, ze jste mi nezabranili vytloukat pujcky dalsima
- x mesicu na pracaku jsem se flakal, ted mne vyhazujou z bytu, musel jsem vzit otresnou praci, muzete za to vy, proc mi to nikdo nerekl kdyz jsem byl na pracaku?
- (moje oblibena): jsem prece cikan, ukol cikanu vzdy byl brat si od gadzu, nechapu co na tom nechapes, to je nase kultura!
spolecny refren nejlepe: za komunistu by se to nestalo!! problem je v nespravedlivem rezimu!!! :)
Potiz je, ze ano, jsou i lidi, kteri se maji hmotne fakt spatne, ale nejsou bohorovni, jsou spis naopak strasne neasertivni, neumi se prosadit, kazdemu vyhovi, nic si za praci nevezmou, nechteji delat potize atd. Tem bych z te zvysene DPH zaplatila nejakej koucing typu jak si naostrit lokty. Nenapada mne ale mechanismus jak to vytridit ...