• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: souhlas, jen bych uplne na okraj doplnil, ze nekterym intosum moc nefunguje se nejprve stat jinym, nebrblajicim clovekem a pak teprve zacit neco z teto pozice rozvijet. je to proste mentalni trenink jako kazdy jiny trenink, a trenink zezacatku, zvlast kdyz je clovek zlenivelej az na kost, boli. neprinasi poteseni, pozitek, ale neprijemnou narocnou zmenu, pricemz vysledky jsou nejiste a v nedohlednu. coz ale neznamena, ze bychom se meli na trenink vykaslat, je treba si uvedomit blahodarne principy na kterych funguje - drobne obcasne nepohodli vynasobime nejakym poctem pravidelnych opakovani a to co slo drive ztuha a byl to vopruz jde najednou samo a je to dokonce i zabava, clovek se na to zase tesi, cloveku to najednou chybi kdyz to nema. funguje to, jen je potreba na to jit trochu systematicky. netrenovany clovek taky neubehne patnactistovku, zatimco clovek ktery je zvykly si jit kazdy den na pul hodiny zabehat to zvladne bez problemu. chce to obcas zatnout zuby a delat to, co je mi sice aktualne neprijemne, ale v dlouhodobem horizontu mi prospiva.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: vypadla mi tam 2 slova...

    ...."že už je čas tenhle druh myšlenek definitivně ukončit..."

    :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ATOMINATOR: Tolik energie věnované rozebírání toho, co se v minulosti nepovedlo, tobě nebo rodičům. Není jí škoda házet svou energii do takové černé díry? Používat vlastní intelektuální kapacitu na rozvíjení pořád dalších takových myšlenek?

    Kdybys tuhle energii věnoval kterémukoli ze svých nápadů, jsem přesvědčená, že už by na nich byl udělanej velikej kus práce a bylo by to vidět.

    Vlastní zkušenost, roky jsem takhle ztrácela energii. Teď se snažím používat intelektuální kapacitu k tomu, rozvíjet myšlenky, které vedou lepším směrem, a pokud se přistihnu při nějaké takovéhle staré písničce ("rodiče kdesicosi....kdybych jen bývala mohla...apod"), což se jednou za čas ještě stane, tak se zarazím: "STOP, tahle myšlenka fakt nepatří do roku 2012, to už teda fakt stačilo", opravím ji (dobře funguje třeba poděkovat za všecko dobré, co mi rodiče do života dali), a pak změním téma a obrátím myšlení k něčemu konstruktivnímu....tohleto si letos dávám vyloženě jako projekt, tak nějak kolem vánoc jsem si uvědomila, že už je fakt čas tenhle druh myšlenek. Vymýtit je a nahradit jinými je pak otázka tréninku.... Naštěstí tohleto už mám vyzkoušené se spoustou druhů mentálních programů

    Ale samozřejmě, to je věc volby, kdo chce, má naprostou svobodu věnovat stížnostem na minulost čas a sílu až do konce života.
    (btw, ty jsi o hodně mladší, představ si, pokud bys je ukončil třeba teď, kolik toho můžeš vytvořit za příštích 10 let......:)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ATOMINATOR: Když si to po sobě přečteš, objevíš tam svoje oblíbené důvody, proč věci nejdou, které se ve tvých příspěvcích opakují dlouhodobě.

    Každý máme svoje. Tyhlety důvody. Respektive svoji verzi, protože ty jednotlivé položky se docela podobají, opisujeme je od sebe navzájem, přebíráme od svých rodičů, a z obecné nálady ve společnosti.

    Z vlastních zkušeností s tímhle jsem přesvědčená, že to jsou omezení, která existují v naší vlastní mysli, a mají nad námi jen takovou moc, nakolik na ně věříme.

    Doporučila bych jednu knížku: Martha Beck: Steering By Starlight.
    Je tam kapitolka o tomhle, kde je to pěkně rozebrané, jak se zavírám do svých vlastních hladomoren, kde nedosahujeme, co bysme chtěli - a ty jsou postaveny z našich vlastních přesvědčení a "důvodů".
    A jak takové stavby bourat.

    _BENNY: Taky si myslím, že jsi to hodně přesně vystihl.

    Cílem není "dohonit" ty, o kterých si myslím, že v něčem měli "lepší" podmínky (a to teda kdoví jestli, protože každé podmínky dají člověku něco).
    Jde IMHO o to být sám sebou a stavět na vlastní zkušenosti, takové jaká je.
    Každý člověk je jedinečným způsobem dobrý ve spoustě věcí.
    F0N
    F0N --- ---
    ATOMINATOR: toto mi pripomenulo 4 dohody s J. Duskom aneb - "musis to nekam dotahnout aby z tebe neco bylo" oplati sa vypocut je to niekde na nete - aspon ja som si uvedomil a konecne sa na tom aj zasmial ako strasne chcem dokazovat okoliu, ze za nieco stojim a pritom sam seba som videl ako loosra - a ako velmi nas kultura a spolocnost tlaci do roli v ktorych castokrat ani nechceme byt.

    Robim co bavi mna a po com moje srdce bazi - kaslem na to co mi radia druhi - to ja zijem tento zivot nikto iny to za mna nezisti :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: naprosto presne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ATOMINATOR: takove pocity jsou imho zcela normalni, v pripade ze se srovnavas opravdu s temi lepsimi a nejlepsimi. ale cilem prece neni byt stejny jako oni (to se nakonec stoprocentne nepovede nikomu kdo neco takoveho chce). ty si proste mas jit za svym, delat co te bavi, a byt v tom svym vlastnim smrdlani dobry. ostatni ti maji byt uzitecni k tomu, aby ti ukazali ze neco fakt jde, kdyz se fakt chce, ale nemusis s nimi prece nutne soutezit v jedinem parametru. nemusis s nimi soutezit vubec.

    smysl imho nema nic, smysl tomu teprve musis dat ty, coz vyzaduje alespon trochu te bojovnicke aktivity. jo, mi se to radi :) obcas takovou beznadej pocituju taky, ale clovek se nesmi vzdavat. zivot lidi, kteri se vzdaji, vubec nijak neodmeni.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    _BENNY: Takhle to třeba zase nemám, rád se nechám inspirovat ostatními, zvlášť v oblastech, které mě zajímají. Ale když se s nimi začnu srovnávat, tak najednou zjišťuji, že vůbec nemá cenu se snažit v té oblasti něco dokázat, protože všichni jsou už stejně daleko napřed a to co bych dělal já bude působit jen jako šmrdlání.

    Řekněme, že mě baví natáčet a stříhat video a okukuji, jak se to dělá, aby to působilo profesionálně. Ale než si člověk vydělá na nějaké lepší vybavení, tak ostatní jsou neustále napřed. A vidím, že se k těm, s nimiž se porovnávám, nijak nepřibližuji, naopak oni se mi ještě dál vzdalují, protože mají zkušenosti, finanční prostředky, cokoliv.

    Nikdy jsem si nemyslel, že všichni, co něco dokázali, jsou zloději.

    YMLADRIS: Já si o sobě nemyslím, že bych byl bůhvíjak chytrý, v určité referenční skupině jsem možná vyčuhoval (ale ne že bych byl šprt, spíš kritickým myšlením), ale to už je dávno. Jak mi zlenivěl mozek, tak mi IQ fakt kleslo možná k průměru. Když píšu věty, tak složitě hledám i základní slova, v mluveném projevu je to mnohdy ještě horší (aspoň můžu zaťukat, že u pohovorů jsem byl víceméně výřečný).

    Teď už ta hláška o mé blbosti nefunguje jako nakopávač, ale pouze jako potvrzení faktu.

    Ono je fajn radit „Buď bojovník“, ale venku je těch bojovníků kupa, ať už přirozených nebo těch, co se to taky naučili a ti už mě dokážou zpracovat, jakmile začnu vystrkovat růžky.

    Ono za tou internetovou clonou to se mnou není tak hrozné, akorát si přijdu čím dál tím víc apatičtější. Každou možnost racionálně rozeberu z různých hledisek a dojdu k tomu, že vše postrádá jakýkoliv smysl.

    Občas mě ještě z té apatie vytrhne pocit trapnosti, že to tu spamuju, původně jsem chtěl poukázat jen na to, jak žijí někteří lidé, kteří díky práci nemají ani čas, ani energii, ani moc prostředků na zlepšení své situace.


    _BENNY:

    Jeffrey S. Rosenthal: Zasažen bleskem (recenze). Blog - Jaroslav A. Polák (blog.iDNES.cz)
    http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/257222/Jeffrey-S-Rosenthal-Zasazen-bleskem-recenze.html

    "Všichni jsme v televizi sledovali vyprávění slavných hudebníků a herců o tom, jak pocházejí ze skromných poměrů a jak se léta zadarmo snažili prosadit, než byli objeveni a zbohatli. Mnozí začínající umělci z takových historek čerpají odvahu k tomu, aby věnovali veškerou energii svému řemeslu s očekáváním stejného úspěchu. Ve skutečnosti však desítky tisíc lidí touží stát se rockovými hvězdami a nikdy se jim to nepodaří. Televize se vyptává jen těch několika málo, kteří opravdu uspěli. Uskutečněné rozhovory jsou vychýleným výběrem z hudebníků snažících se prosadit a poskytují velmi zavádějící obraz."
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KERRAY: jo tenhle :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KERRAY: to neznam, nahodis?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS: plus ta knizka Superior Man, ktera nedavno na nyxu obihala, je prakticky presne o tom samym - muz jako bojovnik
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ja osobne taky dost verim na odklizeni prekazek - pokud clovek tusi, ktere aktivity ho oslabuji, a dokaze se prinutit s nimi prestat nebo je aspon na nejakou dobu odstavit, casto se objevi uvolnena energie, kterou pak lze pekne pouzit (najednou vule jakoby je). Vcetne trivialit typu dobre spat, dobre jist, ...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    tady je kdyztak pasaz z knihy o lucidnim sneni na tema vule

    [ YMLADRIS @ cviceni vule (Stephen La Berge) ]
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: votom zadna. ted uz minulost stejne nezmenime, tzn. asi nema smysl ti radit cos mel zmenit kdyzs byl malej a tvarnej :) je mi jasny, ze natura lidi zmenit nepujde ani kdyz jeste mladi a tvarni jsou. proto prichazim jen s tou nejobycejnejsi myslenkou, kterou snad dovede pojmout kazdy, i ten s tou nejslabsi vuli. neni totiz o vuli, ale o pristupu. neodsuzuj ty, kteri neco umi. pokud na tebe uz nepracuji, tak to jednou delat budou, takze bys mel byt za jejich existenci naopak rad. a radeji si z nich neco uzitecneho do zivota vem, cimz nemyslim svacinu a penize :D

    pokud uz vis, ze je problem ve slabe vuli, mas mnohem vetsi manevrovaci prostor, nez kdyz schopnost a pracovitost a silnou vuli jako takovou a priori odsuzujes. na trenovani toho co za trenovanihodne povazujes uz imho nejake techniky budou, snad poradi jini, mi osobne staci ten Rocky :))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: "nakonec zvitezi sila jeho vule" ano, tím jsi vystihl, čím se liší ti, co to dokázali od toho zbytku. Otázka je co dělat, když máš vůli slabou. Protože to je určité podloží, které ovlivňuje veškerou nadstavbu, včetně jakýchkoliv snah vůli posilovat :-)...tohle mi příjde jako použitelný řešení, i když podle stupně nedostatku vůle to může být různě namáhavé a zdlouhavé. Někdy to začíná vyloženě od drobností, které se mohou zdát nedůležité, ale u těch může být položen základ daleko větším změnám

    [ KUATO @ Magie, telepatie, mystika, nadpřirozeno - vše, co se ve škole ještě neučí ]


    což je přesně přístup, na který Preece neustále dokola apeluje ve své knize, ze které jsem nahazoval ukázku tady:

    [ INK_FLO @ Magie, telepatie, mystika, nadpřirozeno - vše, co se ve škole ještě neučí ]
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jeste k tomu Rockymu, Castanedovi a bojovnictvi vubec... je jasny ze ne uplne kazdy kdo neco v zivote dokazal to dokazal uplne poctive. nechci se zastavat lidi, kteri si za svymi cily pres mrtvoly. ja sam se snazim takovy nebyt, protoze me to na druhych odpuzuje. na druhou stranu, tu zapadni pohadku o americkem snu, o selfmademanech apod. ja povazuju za vysoce vychovnou. clovek opravdu muze ovlivnit spoustu veci ve svem zivote, staci jen vymanit se z klece a hodne moc to chtit. existuje spousta lidi, kteri ukazali, ze kdyz nekdo neco opravdu strasne moc chce, tak to nakonec dostane. pres neprizen osudu, pres absolutni nepodporu ze strany okoli, navzdory vsemu a vsem, nakonec zvitezi sila jeho vule nad silou okolni materie. mind over matter. jo, je to pohadka, ne kazdy kdo neco opravdu chce toho skutecne dosahne, ne kazdy kdo neceho dosahl to opravdu chtel atp. ale nakonec kazdy clovek at chce nebo nechce podle nejakych idealu (vlastnich, ale casto spise cizich) zije, proto je vhodne si vybrat takove, ktere mu umozni vzit zdanlive nezmenitelny osud do vlastnich rukou a posunout se co nejdal.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    rade lidi na toto zabral ten Castaneda. On nedava (mne) zasadni odpoved, ale na rozvoj bojovnickeho pristupu je myslim fakt dobrej.

    Coelho na tema Castaneduv bojovnik:

    The most difficult thing in this world is to adopt the spirit and attitude of a warrior. It is no use being sad, complaining, feeling unjustly treated, and believing someone is doing something negative. No one is doing anything, and certainly not to a warrior.

    ********
    It matters not how we were brought up. What determines our way of acting is the manner in which we administrate our will.
    The will is a sentiment, a talent, something which lends us enthusiasm. The will is something which is acquired – but it is necessary to fight for it one’s whole life.
    ********

    The bad thing about words is that they make us feel as if we were illuminated and understanding everything. But, when we turn and face the world, we see that reality is completely different from that which we discussed or heard. A warrior seeks to act, and not waste time in useless conversation.
    ********

    The world is unfathomable and mysterious, just as we all are. The art of the warrior consists of reconciling the terror of being a man with the wonder of being a man.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Vždycky tiše závidím kamarádům, kteří měli v rodině více intelektuálních stimulů - nemuseli řešit, že se ve škole učí triviálnosti a mohli svou inteligenci dále rozvíjet i mimo školu. Když ale máte otce s výučákem a matku zřejmě se základním vzděláním (vlastně jsem dodnes pořádně nepochopil, co vlastně po škole dělala), tak je to pro intelektuálněji založeného člověka fakt „výhra“.

    to mi pripada povedome. muj otec zavoznik (ktery klidne na urade nebo v bance rekne "hele pocem sefe..", slama mu doted couha z bot), matka prodavacka (ktera vsechno co jen trochu zavani intelektualnem povazuje za prilis slozite, ergo te vlastne celej zivot vubec nechape), jedinej intos v rodine deda, kterej me ucil jako malyho psat a pocitat zesenilnel mym nastupem do prvni tridy na zakladce, zbytek rodiny vesnicni burani. vzor v rodine nikde. jak jsem ja zavidel mene bystremu bratrankovi, jehoz matka utekla do Kanady a tam si narazila echt kutila/skauta/McGyvera z Ceska, ktery ho ucil sportovat, prezit v divocine a zajimat se a aktivne pretvaret svet okolo sebe... docela mi to chybi. nemyslim si, ze bych mel zazite vylozene spatne vzorce, vim kudy ne, jen nemam dostatek tech pozitivnich/nakopavacich zkusenosti, tzn. casto nevim kudy ano.

    jenze tohle vsechno se da imho prekonat, pokud clovek opravdu chce. nejlepsi zacatek je imho takovy, kdy se clovek prestane citit byt ostatnimi, kteri jsou na tom lip, uslapavan. ale kdy se jimi zacne inspirovat. jakmile clovek pristoupi na ten zpusob uvazovani typu "vsichni kdo neco dokazali jsou zlodeji, protoze ja jsem fer a nikdy se mi nic nepovedlo", skonci ve sve vlastni pasti, ze ktere se jen tak nevyhrabe. reseni je nesrovnavat se s temi horsimi, ale s temi lepsimi, a k tomu ceho dosahli vzhlizet, a ne to iracionalne odsuzovat jako produkt nekoho, kdo mel v zivote jen vic stesti nez ty. to neni jenom o stesti.

    na zaver chlapackej citat z Rockyho: Svet neni jen same slunce a duha, je to hodne zly a drsny misto, a i kdyz jses sebesilnejsi, srazi te na kolena a necha te klecet kdyz to pripustis. Nikdo nerozdava tak tvrdy rany jako zivot. Ale nejde o to jak inkasujes, tady jde o to kolik ran uneses a presto se znovu zvednes, kolik ran dokazes prijmout a nezastavi te. Jenom tak se vitezi! Chce to znat svou cenu a jit houzevnate za svym, ale musis umet snaset rany a ne si stezovat ze nejsi tam kdes chtel a ukazovat na toho nebo na toho ze to zavinili, to delaji zbabelci a to ty nejsi! Jsi lepsi, pamatuj! :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ATOMINATOR: jinak co se tyce meho fetovani atd. To beru asi takhle: kazdej neustale delame ty nej volby co muzem. Ja jsem zila nejak, neco jsem zvladla neco jsem prosrala, jeden z dusledku je, ze mozna uz nestihnu mit decka. Coz v dlouhodobem srovnani jednou za dalsich 50 let :) treba bude podstatne vetsi "fail" nez kdyz ty se ohlednes jako uspesny majitel kulturniho centra dozadu a vzpomenes si jak se na pocatku tisicileti v tom placal, protoze jsi jeste neumel fungovat na trhu prace, nez ses rozjel.
    Ja se ti nesnazim rikat, ze ja jsem nejak "lepsi". Mne jenom pripada neefektivni videt cestu k reseni osobniho problemu v zabyvani se (pres miru) tim, jak je nespravedlivy spol. system, jak ministr je debil, jak jsi moc chytry a proto se neumis ucit, atd., tj. mimo tvou sferu vlivu. Pripada mi ze te to musi cinit bezmocnym (vesmir a moje karma jsou tak narocni..).

    Lip mi fungovalo vzdycky se soustredit na to, co ja muzu dneska udelat pro zlepseni situace, nez na to co by melo byt, mohlo byt, ... ale mozna je to tvuj muzsky zpusob. Tak snad toho uz necham..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam