• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: votom zadna. ted uz minulost stejne nezmenime, tzn. asi nema smysl ti radit cos mel zmenit kdyzs byl malej a tvarnej :) je mi jasny, ze natura lidi zmenit nepujde ani kdyz jeste mladi a tvarni jsou. proto prichazim jen s tou nejobycejnejsi myslenkou, kterou snad dovede pojmout kazdy, i ten s tou nejslabsi vuli. neni totiz o vuli, ale o pristupu. neodsuzuj ty, kteri neco umi. pokud na tebe uz nepracuji, tak to jednou delat budou, takze bys mel byt za jejich existenci naopak rad. a radeji si z nich neco uzitecneho do zivota vem, cimz nemyslim svacinu a penize :D

    pokud uz vis, ze je problem ve slabe vuli, mas mnohem vetsi manevrovaci prostor, nez kdyz schopnost a pracovitost a silnou vuli jako takovou a priori odsuzujes. na trenovani toho co za trenovanihodne povazujes uz imho nejake techniky budou, snad poradi jini, mi osobne staci ten Rocky :))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: "nakonec zvitezi sila jeho vule" ano, tím jsi vystihl, čím se liší ti, co to dokázali od toho zbytku. Otázka je co dělat, když máš vůli slabou. Protože to je určité podloží, které ovlivňuje veškerou nadstavbu, včetně jakýchkoliv snah vůli posilovat :-)...tohle mi příjde jako použitelný řešení, i když podle stupně nedostatku vůle to může být různě namáhavé a zdlouhavé. Někdy to začíná vyloženě od drobností, které se mohou zdát nedůležité, ale u těch může být položen základ daleko větším změnám

    [ KUATO @ Magie, telepatie, mystika, nadpřirozeno - vše, co se ve škole ještě neučí ]


    což je přesně přístup, na který Preece neustále dokola apeluje ve své knize, ze které jsem nahazoval ukázku tady:

    [ INK_FLO @ Magie, telepatie, mystika, nadpřirozeno - vše, co se ve škole ještě neučí ]
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jeste k tomu Rockymu, Castanedovi a bojovnictvi vubec... je jasny ze ne uplne kazdy kdo neco v zivote dokazal to dokazal uplne poctive. nechci se zastavat lidi, kteri si za svymi cily pres mrtvoly. ja sam se snazim takovy nebyt, protoze me to na druhych odpuzuje. na druhou stranu, tu zapadni pohadku o americkem snu, o selfmademanech apod. ja povazuju za vysoce vychovnou. clovek opravdu muze ovlivnit spoustu veci ve svem zivote, staci jen vymanit se z klece a hodne moc to chtit. existuje spousta lidi, kteri ukazali, ze kdyz nekdo neco opravdu strasne moc chce, tak to nakonec dostane. pres neprizen osudu, pres absolutni nepodporu ze strany okoli, navzdory vsemu a vsem, nakonec zvitezi sila jeho vule nad silou okolni materie. mind over matter. jo, je to pohadka, ne kazdy kdo neco opravdu chce toho skutecne dosahne, ne kazdy kdo neceho dosahl to opravdu chtel atp. ale nakonec kazdy clovek at chce nebo nechce podle nejakych idealu (vlastnich, ale casto spise cizich) zije, proto je vhodne si vybrat takove, ktere mu umozni vzit zdanlive nezmenitelny osud do vlastnich rukou a posunout se co nejdal.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    rade lidi na toto zabral ten Castaneda. On nedava (mne) zasadni odpoved, ale na rozvoj bojovnickeho pristupu je myslim fakt dobrej.

    Coelho na tema Castaneduv bojovnik:

    The most difficult thing in this world is to adopt the spirit and attitude of a warrior. It is no use being sad, complaining, feeling unjustly treated, and believing someone is doing something negative. No one is doing anything, and certainly not to a warrior.

    ********
    It matters not how we were brought up. What determines our way of acting is the manner in which we administrate our will.
    The will is a sentiment, a talent, something which lends us enthusiasm. The will is something which is acquired – but it is necessary to fight for it one’s whole life.
    ********

    The bad thing about words is that they make us feel as if we were illuminated and understanding everything. But, when we turn and face the world, we see that reality is completely different from that which we discussed or heard. A warrior seeks to act, and not waste time in useless conversation.
    ********

    The world is unfathomable and mysterious, just as we all are. The art of the warrior consists of reconciling the terror of being a man with the wonder of being a man.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Vždycky tiše závidím kamarádům, kteří měli v rodině více intelektuálních stimulů - nemuseli řešit, že se ve škole učí triviálnosti a mohli svou inteligenci dále rozvíjet i mimo školu. Když ale máte otce s výučákem a matku zřejmě se základním vzděláním (vlastně jsem dodnes pořádně nepochopil, co vlastně po škole dělala), tak je to pro intelektuálněji založeného člověka fakt „výhra“.

    to mi pripada povedome. muj otec zavoznik (ktery klidne na urade nebo v bance rekne "hele pocem sefe..", slama mu doted couha z bot), matka prodavacka (ktera vsechno co jen trochu zavani intelektualnem povazuje za prilis slozite, ergo te vlastne celej zivot vubec nechape), jedinej intos v rodine deda, kterej me ucil jako malyho psat a pocitat zesenilnel mym nastupem do prvni tridy na zakladce, zbytek rodiny vesnicni burani. vzor v rodine nikde. jak jsem ja zavidel mene bystremu bratrankovi, jehoz matka utekla do Kanady a tam si narazila echt kutila/skauta/McGyvera z Ceska, ktery ho ucil sportovat, prezit v divocine a zajimat se a aktivne pretvaret svet okolo sebe... docela mi to chybi. nemyslim si, ze bych mel zazite vylozene spatne vzorce, vim kudy ne, jen nemam dostatek tech pozitivnich/nakopavacich zkusenosti, tzn. casto nevim kudy ano.

    jenze tohle vsechno se da imho prekonat, pokud clovek opravdu chce. nejlepsi zacatek je imho takovy, kdy se clovek prestane citit byt ostatnimi, kteri jsou na tom lip, uslapavan. ale kdy se jimi zacne inspirovat. jakmile clovek pristoupi na ten zpusob uvazovani typu "vsichni kdo neco dokazali jsou zlodeji, protoze ja jsem fer a nikdy se mi nic nepovedlo", skonci ve sve vlastni pasti, ze ktere se jen tak nevyhrabe. reseni je nesrovnavat se s temi horsimi, ale s temi lepsimi, a k tomu ceho dosahli vzhlizet, a ne to iracionalne odsuzovat jako produkt nekoho, kdo mel v zivote jen vic stesti nez ty. to neni jenom o stesti.

    na zaver chlapackej citat z Rockyho: Svet neni jen same slunce a duha, je to hodne zly a drsny misto, a i kdyz jses sebesilnejsi, srazi te na kolena a necha te klecet kdyz to pripustis. Nikdo nerozdava tak tvrdy rany jako zivot. Ale nejde o to jak inkasujes, tady jde o to kolik ran uneses a presto se znovu zvednes, kolik ran dokazes prijmout a nezastavi te. Jenom tak se vitezi! Chce to znat svou cenu a jit houzevnate za svym, ale musis umet snaset rany a ne si stezovat ze nejsi tam kdes chtel a ukazovat na toho nebo na toho ze to zavinili, to delaji zbabelci a to ty nejsi! Jsi lepsi, pamatuj! :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ATOMINATOR: jinak co se tyce meho fetovani atd. To beru asi takhle: kazdej neustale delame ty nej volby co muzem. Ja jsem zila nejak, neco jsem zvladla neco jsem prosrala, jeden z dusledku je, ze mozna uz nestihnu mit decka. Coz v dlouhodobem srovnani jednou za dalsich 50 let :) treba bude podstatne vetsi "fail" nez kdyz ty se ohlednes jako uspesny majitel kulturniho centra dozadu a vzpomenes si jak se na pocatku tisicileti v tom placal, protoze jsi jeste neumel fungovat na trhu prace, nez ses rozjel.
    Ja se ti nesnazim rikat, ze ja jsem nejak "lepsi". Mne jenom pripada neefektivni videt cestu k reseni osobniho problemu v zabyvani se (pres miru) tim, jak je nespravedlivy spol. system, jak ministr je debil, jak jsi moc chytry a proto se neumis ucit, atd., tj. mimo tvou sferu vlivu. Pripada mi ze te to musi cinit bezmocnym (vesmir a moje karma jsou tak narocni..).

    Lip mi fungovalo vzdycky se soustredit na to, co ja muzu dneska udelat pro zlepseni situace, nez na to co by melo byt, mohlo byt, ... ale mozna je to tvuj muzsky zpusob. Tak snad toho uz necham..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ATOMINATOR: Vychazim ze svych setkani s nekterymi skutecne hloupymi lidmi (z krestanskeho sboru kde se pohybuje moje mama); to na mne pada fakt beznadej, kdyz vidim lidi, kteri proste nemuzou cinit samostatne dobre volby a nejlepsi by bylo kdyz by je nekdo koucoval, jenze takovy instutut v dnesni dobe nemame... Jak kurvi svoje decka a jak muzou nadelat vaznou skodu. Hlupak je neco jako strasne kratkozraky clovek. To bych se fakt nerouhala ze "zavidim blbeckum". Asi je to nesdelitelny, dokud sam nezijes.

    Nicmene, pokud mas pocit ze by te lepe koplo do zadku aby ses postavil na nohy a zrealizoval svuj potencial ti misto apelu na inteligenci rikat, ze jsi uplne blby, tak klidne: jsi uplne blby!! :)

    preju at se dari bojovat ...
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: ja jsem si poridil starsi auto pred par lety, kdyz se nase firma prestehovala do takove prdele, ze bych ztravil denne 2x hodku a pul po autobusech. takhle to mam 2x 15 minut. ale vyuzijeme ho hodne i tak. kazdou chvili neco potrebuju prevezt - par pytlu brambor, uly se vcelama, sekacku k rodicum.. rodinne auto je pro rodinu na venkove k nezaplaceni. pojistku mam za 2,5k, dily a opravy levne (opravuje kluk z vedlejsi vesnice za hubicku)..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: toto vypada fakt dobre, moc dik!!
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    YMLADRIS: Já jsem měl naspořeno na 3 měsíce vyžití (s podporou to vyšlo na půlroku, ale tu bych sem netahal, abychom se drželi idei nesociálního státu) a beztak mi to nepomohlo :)
    Možná je problém v tom, že nedokážu intuitivně zacházet se svými zdroji.

    Př.: Jsem bez práce. Disponuji určitými prostředky. Mám si udělat ten a ten kurz, u něhož není jisté, jestli mi stejně pomůže? Budu mít nějaké vědomosti navíc, ale budu zcela bez prostředků. A pokud se můj ksicht někomu nebude líbit, tak mám stejně smůlu. Ty předpokládáš, že inteligentnější lidé se chovají racionálněji, než ti méně inteligentnější, ale není tomu tak. Zvolení člověka na nějakou pozici se často řídí zcela nevědomě - sice s ním bude firma za půl roku nespokojena, ale v té chvíli to byl ten pravý kandidát, protože to „pocity řekly“.

    ses chytrej a milej, verim ze trh prace pro tebe je

    V první firmě, kde jsem byl zaměstnán a kde se se mnou po zkušební době rozloučili (ale za to jsem si mohl sám několika svými pozdními příchody o 10 minut, kdy tam vždycky beztak ještě všichni seděli) jsem se dozvěděl od zprostředkovatelky z personální agentury, že je to mj. i proto, že si myslí, že jim tam hackuju systém! Tak ať mi nikdo neříká, že schopnosti a inteligence jsou cesta vzhůru, když něco takového můžou plácnout. Sice to byl asi zástupný důvod a problém byly fakt ty pozdní příchody (což uznávám a v pozdějších zaměstnáních už jsem v tomhle byl svědomitější), ale už i to, že někdo něco takového vypustil do prostoru ukazuje, že člověka ovlivňuje mnoho dalších faktorů. Jako zkušená tripařka, která si mohla odkrýt mechanismy své mysli bys to mohla vědět sama. K čemu je ti inteligence, když trpíš paranoiou?

    Asi mám holt blbej ksicht, na druhou stranu je pravda, že jsem se vždy hlásil na pozice, které mi vůbec nesedí. Dělal jsem to proto, že jsem si chtěl předem vydělat na studium, ne se kvůli němu zadlužit. Ale bez kvalifikace najdeš vždycky jen blbě placené práce.
    Nakonec jsem vzdal možnost, že bych si mohl dovolit studovat co chci a sáhl jsem alespoň po kombinovaném studiu, abych měl alespoň nějaké VŠ vzdělání. U toho se dá v pohodě pracovat.

    Jinak jak tu píše INK_FLO, tak třeba naše rodina měla (v době, když byla máma dlouhodobě nemocná) po zaplacení nájmu atd. (přičemž jsme byli neustále buzerováni, ať neplýtváme vodou, zhasínáme po sobě atd., takže nechci slyšet další přoblblej rejp, že jsme mohli ušetřit na energiích apod. blablabla) na jídlo 2000 Kč pro 5 členů rodiny. To bylo tak okolo roku 1999. A skutečně jsme se za 2000 Kč najedli. Akorát na nějaké další úspory už nezbývalo. Otec s matkou nechodili do hospody, nechodili jsme do kina, nikam. Prostě jsme si to nemohli dovolit. Do školy jsem denně jezdil na kole (v dešti i v zimě), abych ušetřil za autobus.

    A dále tu INK_FLO: Tak trochu jsem z té rodinné výchovy vyrostl, skutečně jsem začal být více hedonističtější a po psychické stránce mi to určitě taky prospělo - tím, že jsem byl mezi lidmi, už nejsem tak upjatý, působím vyrovnaněji atd. Je tohle taky špatná investice? A u mě je ten hedonismus v porovnání s ostatními obrážejících např. každou psytrancovou akci ještě dost asketický ;)
    Naštěstí mi nikdy moc nejel alkohol, cigarety mi jsou odporné, takže v tomhle jsem nikdy neplýtval :) Tu cenu za určitou socializaci jsem si rád zaplatil a stojím si za ní.

    YMLADRIS: Nebylo tvé fetování taky plýtváním peněz (kromě hub, které jsou zadarmo)? Nebo si taky myslíš, že to byla investice do poznání sebe sama a toho, jak vlastně funguješ? :)

    Teď jsem si při tomhle vybavil, jak mi INK_FLO loni na Babionu povídal, že my dva jsme takoví zahořklí lvi. Ačkoliv bychom měli být králi džungle, tak jsme obtěžkáni kamenem z rodiny. (Snad to nebylo moc osobní :)

    YMLADRIS: Tohle je možná extrém, ale zase říkat „Seš chytrej.“ je taky úplně k ničemu. Protože se pak člověk úplně odvykne se učit, jelikož mu všechno jde celkem snadno. Ve škole se nudí, ostatní ho jen brzdí, nechápe, proč se má učit až v 6. třídě něco, co už umí ve druhé. Pak začne období, kdy už by trochu zapřáhnout měl (řekněme 7. třída) a pro takového člověka je to najednou problém, protože nebyl zvyklý si namáhat hlavu. Protože ji nepotřeboval namáhat. Vždycky tiše závidím kamarádům, kteří měli v rodině více intelektuálních stimulů - nemuseli řešit, že se ve škole učí triviálnosti a mohli svou inteligenci dále rozvíjet i mimo školu. Když ale máte otce s výučákem a matku zřejmě se základním vzděláním (vlastně jsem dodnes pořádně nepochopil, co vlastně po škole dělala), tak je to pro intelektuálněji založeného člověka fakt „výhra“.
    A když si najednou člověk uvědomí, že je na čase se učit a do toho si rodiče denně řeší své problémy neustálým řevem, nezrale manipulují své děti jeden proti druhému, tak to najednou člověk začne vzdávat a udělá takovou chybu jako že si dá přihlášku na učňák, protože v tom prostředí se učit nedá. K tomu je navíc neustále pod kontrolou, snaží se zajistit si klid vykonáváním i těch nejnesmyslnějších úkonů jako důkladně vyčistit umyvadlo, aby okolo něj nebylo několik kapek nebo nedejbože jeden vlas.
    Všichni ti „trojkaři“ ze základky mají výhodu v tom, že si nikdy nemysleli, že jsou chytří, proto si zvykli se neustále učit a nakonec mě o několik mil předběhli. Raději bych proto v jednom kuse slyšel, že jsem kus hovna, možná bych se dostatečně nasral a rozhodl se, že jim ukážu, že žádné hovno nejsem.

    Třeba si jen vyžírám karmu za to, že jsem se děckám v 1. třídě smál, že neumí číst. Kdo ví :)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Drabek by si mel precist ustavu
    Článek 10
    (1) Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno.
    (2) Každý má právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a rodinného života.
    (3) Každý má právo na ochranu před neoprávněným shromažďováním, zveřejňováním nebo jiným zneužíváním údajů o své osobě.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JUNIPETRUS: jeste by tu buzeraci mohl vylepsit o to, ze by museli lide prijit jen ve spodnim pradle (jako ze uz maji skoro hole prdele), to by urcite odpadlo plno dalsich "falesnych zebraku" a opet bychom usetrili. debil jeden.
    STRYX
    STRYX --- ---
    Tohle je prima zprava. Ukazuje, ze financovat muziku jde proste uplne jinak. Pokud chcete, album muzete stahnout za 1 dollar. Ve skutecnosti ale vetsina lidi zaplatila v prumeru 50 $. Vsechny penize jdou muzikantovi (Kickstarter si bere 5%).

    New fundraising model cuts out middle man for musicians - Video on msnbc.com
    http://video.msnbc.msn.com/the-rachel-maddow-show/47331553
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    tenhle princip se dá použít třeba i na různé dražší nářadí (motorovka, cirkulárka, štípačka na dřevo atd.) - pár sousedů se domluví a koupí to dohromady. Samozřejmě pokud to někdo používá pořád, tak je asi výhodnější mít svoje, tohle je spíš pro lidi, kteří to potřebují jen občas...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JUNIPETRUS: Ja ve stejnych podminkach pro vsechny vyhodu nevidim. Je to jako na dostizich, kdyz kun minule podal dobry vykon, dostane handicap, aby bezeli vsichni priblizne stejne a byl teda vetsi adreanalin kdo vyhraje. Ale to pro mne osobne nepredstavuje zas takovou hodnotu, sama moc souteziva nejsem, mne by se vic libily dostihy kde kazdy kun bezi co zvlada, no a co ze jeden je mnohem lepsi nez ti dalsi, kdyz uz je na svete, tak at projevi svou rychlost...

    Zavist, ze ostatni maji lepsi podminky, prameni z pocitu oddelenosti mezi mnou a ostatnima. Kdyz spolecnost beru jako celek, je zajimavy kam se dostaneme jako celek... na Mars? K lecbe rakoviny? K NZP? K opravdove obcanske spolecnosti? Spolecnost je jako velka rodina. Jedno dite je liny, druhy pracovity, jedna dcera je hezka, druha chytra, treti nemocna, ctvrta dementni ... co to znamena zajistit jim stejne podminky? Nejak merit pocit stesti a prerozdelovat zdroje tak, aby kazdej mel stejnou hladinu stesti?

    'spravedlnost' chapu na urovni chovani, kauzalita cin - nasledek. Takze kdyz nekdo nekoho znasilni, je za to potrestan bez ohledu na to, ze je nahodou ministr. Kdyz nekdo plni podminky pracovni smlovy, ma narok na spravedlivou dohodnutou odmenu. Obecne neco jako dodrzovani dohodnutych smluv.

    To, co nas v zivote nejvic determinuje je 1) rodinna situace, vychova 2) DNA (zdravi, energie, ..). To panbuh distribuuje nerovnomerne, v tom nikdy zadna "spravedlnost" (shodne vychozi podminky) nebude a nejde to zvratit nejakym financnim prispevkem atd.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: pro cloveka ve meste bez deti mi auto prijde jako huleni :). Za studii dobry - vsichni jsme jako decka potrebovali nejaky ty od-uzkostnovace, posilovace pocitu svobody a antidepresiva; taky jsme meli s muzem fialovej kabriolet jo jo, ale rozumova uvaha rika, ze cena/vykon zas takovej benefit neni. Ze jsem nula mi nevadi :) vzdycky jsem byla a chtela byt spis weirdo.

    GAISAKA: No prave no prave. Plus nejakej leasing, mycka, bojis se ze ti to ukradnou, ... :)

    Bylo by zajimavy "nejak" zjistit pro jakej podil lidi neni auto laska, ale skutecne jen symbol socialniho statutu. A kolik dalsich takovych symbolu museji provozovat a makat na ne v jobu, kterej je nezajima. Dovolena v cizine? Kam letos jedete pani. Nikam. (To jste teda pekny looseri, my mame hotel all inclusive.)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Myslite si, ze by spolecnost, demokracie mela by spravedliva?
    Myslite si, ze by vsichni meli mit v ramci trzniho hospodarstvi stejne podminky.
    Stejne jako ve fotbale plati stejna pravidla pro vsechny hrace.
    Bylo by to fairplay,kdyby jedna strana mela mel 2metrouvou branku a druha strana 2xvetsi, nebo ze by hraci nastupovali za stavu 3:0?
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    YMLADRIS: Skoro nic. Teda pokud máš benál/naftu na firmu.) Jinak je benál tak 3-5k měsíčně, pokud jezdíš denně do práce atd. Já jezdím jen kratší trasy po měště (vyšší spotřeba, zahřívání motoru), dva třikrát týdně na nákup, stejně tak do školy, občas za město na výlet, a to je tak jedna plná na měsíc, u fabie (etalon průměrnosti) dneska 1500kč. To se bavíme o spotřebě 7-8l/100km, kvůli neustálé akceleraci ve městě. Na štrekách jako výlety, babičky atd. je sptřeba kolem 5-6l, ale zas toho ujedeš víc. Čili na měsíc jedna až dvě nádrže, pokud to nepoužíváš denně intenzivně. Tolik benál, největší položka.
    Povinný ručení asi 5k za rok. Případná pojistka proti krádeži je navíc, ale pokud to někdo potřebuje z charakteru a ceny vozidla, většinou na to má.
    Pak opravy. To je tricky. Jd o to, co si vybereš. Tahle fáze by se toběosobně imho líbila, protože výběrem dobrého vozu můžeš tuhle část minimalizovat. Nejlepčí sou škodovky v dobrým stavu, ježdění důchodcema a ženskejma z druhé ruky apod. Tam to v podstatě dáš za litr jednou za 18 měsíců nebo 15tkm do servisu, a máš klid. Nebo japonci, zvlášť starší. Moje první kára bylo Mistubishi Colt rok 89, na tom se nepodělalo nikdy nic, zlatý žaonský ručičky. Ovšem tahle tradice, a to je jeden z důvodů proč sem chodím, jde těžce do prdele, a i kvalitní značky začínají produkovat zmetky. Pak se za auto nedoplatíš. Turbo u staré dodávky, 30 tisíc. Elektronika na francouzích, 20k. Motorky stahování oken u audiny, 40k. A to sou jen špeky, a ne ty důležitý a často odcházející díly jako tlumiče apod. Pak je to armagedon, a lidi tu věc nechají radši zkorodovat na zahradě, než aby do toho lili tisíce.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: kolega rika, ze do nej vrazi polovinu svyho platu. a ten se nema spatne.

    jenze znas to, auta maji vsichni okolo tebe, a kdo nema auto, ten je nula :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam