• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: přesně :)
    ono to funguje i s maličkostma, a čím víc si to člověk uvědomuje, tím rychlejc a přesnějc ty věci choděj.
    mě to baví pozorovat v oblasti, kde je to přitahování velice snadné.
    mám zájem vyzkoušet nebo dát si nějakou psychoaktivní látku.
    zaměřím se na to.
    stanovím parametry, co to má být, v jaké kvalitě, za jakých podmínek, třeba i v nějaké ceně
    nic zvláštního dalšího neudělám
    za nějakou chvíli někoho potkám :)
    u drog je to jednoduché, protože jsou to celkem jasně definovatelné energie, prosté přání

    s prací a zakázkami to ale funguje velice podobně. třeba do té míry, že jsem si představila: "potřebovala bych teď přeložit nějakej jednoduchej manuál, co mi půjde rychle, a dostanu za něj xx peněz....."
    Za chvíli to bylo.
    Ale samozřejmě pokud jsem si nedokázala představit nic lepšího než nudnej manuál, tak přesně to jsem dostala, nic lepšího.
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: me nekdy az desi, s jakou peclivosti jsou moje touhy plneny. cokoliv si vezmu do palice na dobu delsi nez chvile a trochu se tim zaobiram, tak to za cas dostanu. naposled - omej. libi se mi a chtel jsem si ji doma presadit. privezl jsem dve rostlinky z jeseniku, kdyz jsme tam byli loni na boruvkach, nechytly se - no srpen, blbe obdobi. nedavno jsem byl na pohrbu u znameho, nejak jsme se pak zakecali a ten se me na rovinu zeptal, jestli nechci omej, ze ma na zahrade obrovskou - rycem mi kus odryl (byl toho plny kybl) a ta se chytla paradne. clovek fakt musi davat pozor, co v te palici nosi.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    BOBBYLON: ok:) Ono naštěstí to jde i naopak - učit se objevovat radost i v "obyčejný" práci. Když se člověk soustředí na to co dělá a třeba si to behem dne ještě nějak zajímavě oživí (např. rozmluvou s kolegou/zákazníkem atp.), tak je fajn jakákoliv práce, mně třeba nevadilo dělat uklizečku, prodavačku, cokoliv. "Dýchám, dávám a přijímám" je jednoduchost, ale vlastně bohatství. Když chce člověk víc - dosáhnout větších Cílů a naplnění vyšších Snů, tak pak holt ta snaha, dřina i občas bolest, mi příjde přirozená.

    Díky za povzbuzení a taky přeju, ať se daří :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Obecně k té diskusi:

    Ve vlastním životě jsem si mnohokrát ověřila, že okolnosti si vytvářím svým přístupem a myšlenkami, ne naopak.
    Když se podívám zpětně na svůj život, přesně to vidím, že podle toho, čemu jsem věřila a nevěřila, a co jsem si představovala a na co jsem se zaměřovala, to přicházelo.

    Ale skoro se to sem bojím napsat, taky už jsem to 2x smazala, protože vím, že když lidé tenhle pocit nemají, takové tvrzení je velmi rozčiluje ;)

    Taky jsem měla řadu období, kdy jsem se dočasně cítila totálně determinovaná okolnostmi a velmi by mě rozčilovalo ;)
    A taky to uvědomění dokážu prakticky aplikovat jen v některých oblastech, a v jiných to vím jen teoreticky. A často na to zase zapomenu i tam, kde už jsem to někdy úspěšně používala.

    Samozřejmě možná to neplatí pro každého, a někdo si opravdu pro tenhle život jako duše pevně nastavil určité okolnosti.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JUNIPETRUS: já ti mínus nedala, ale podle mne je ideální "bojovat" se situací takovou jaká je (jasně, proč nebojovat za zajímavou myšlenku, ale zároveň je třeba přizpůsobit se reálným okolnostem). Jednoduchý to nemáme nikdo, ale může to být i horší, přecijen svým způsobem ještě žijem v blahobytu - máme co jíst, bydlení si člověk při troše snahy může zajistit v soukromí a dle svých představ, i když je třeba skromné. Stýkat se můžeme s lidmi jakýmikoliv a říkat si co chcem a nikdo nás za to nezavře. Už to je dle mne dost dobrý základ, přes všechny překážky vně i uvnitř, který samozřejmě jsou.


    KOSMO: živit se tím, co člověka baví a naplňuje a zároveň vidí, že je to ostatním k užitku, to je někdy luxusní stádium, který holt není lehké získat. Ale takových lidí co to neměli jednoduchý od začátku a někdy i déle (i pořád) bylo a bude :)

    Osobně když se mrknu do historie třeba umělců, si vem, většinou žili na pokraji bídy pokud neměli mecenáše/sponzora, a po jejich smrti stojí jejich díla neuvěřitelný peníze. Nevím, možná kdyby v jejich životě nebyla hluboká zkušenost s tím bojem se sebou, s občas nejistou obživou i odříkáním, se soucitem že nikdo to nemá jednoduchý, třeba by ta díla často neměla tu šťávu, nevím... Navíc oni zas třeba lidi co tu cestu jednodušší měli a třeba mají díky rodině dostatek financí na koníček, tak maj jiný problémy, často psychický, anebo se jim to komplikuje jinak. Jeden profesor na fotku povídal, že měl třeba na kurzu "studentku", která sice měla superdrahý kvalitní vybavení, ale cit pro fotku žádnej, takže ač se snažila sebevíc, výsledky byly i po X cestách a kurzech vlastně horší než u někoho kdo cvaká se starým primitivním foťákem z bazaru a v duchu touží po pořádným nádobíčku.

    Každopádně hodně štěstí, je důležitý se nevzdávat. Ono vše má něco do sebe, kdybys byl už dávno profi fotograf nebo reportér/dokumentarista, tak bys třeba ani výzvy typu Himaláje tolik nedocenil a přišlo by ti to jako rutina ;) Takhe tomu můžeš dát jiskru, která celou tu práci, výsledek a tebe i druhé, obohatí.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    JUNIPETRUS: kdo mi dal minus?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    KOSMO: muzes pomoc sobe i ostatnim kdyz zacnes uvazovat o nepodminenem zakladnim prijmu a podelis se o tu ideu s co nejvice lidmi.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    CONTINUITY: jo jo, díky...

    Conti, kdybych tak věděl... já třeba vůbec nemám ten pocit, že si utvářím cestu přístupem... spíš něco jako, že ta cesta po které jdu - často jí vnímám jako vynucenou okolnostmi, mě formuje do nějakého postoje - ásany - stoje vzpřímeného či co... když se držím rovně tak se dá život i snést :-) když povoluji - tak si to ohromně uživám :-( a když se pak zase rovnám tak řvu jako túr :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Nemám pocit, že by mě něco iritovalo.
    "není se kam ukrýt, tak proč nezvolnit" zní hezky :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KOSMO: Držím palce :))

    BTW, realita tady samozřejmě JE v mnoha aspektech totálně nespravedlivá a v nepořádku, o tom není pochyb...
    a nechtěla jsem to předtím nijak zpochybňovat....
    jen IMHO i svou cestu v takovéhle realitě si člověk hodně utváří svým přístupem....viz. to, co píšeš, respekt k tomu, jak to dokážeš vidět, a ještě jednou přeju maximálně štěstí :)
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Lidičky, jsem taky chtěl reagovat páč mám s Atomem podobné trápení a sepsal celou story... kterou jsem po zpětném přečtení vyhodnotil jako nepřínosnou a nepostnul to... já už fotím sakra dlouho... a moooc rád bych to dělal na full time... a už dobrých 12 let se o to snažím... a celou tu dobu dělám něco úplně jiného, živí nás něco úplně jiného, něco co je v porovnání s focením asi tak 4%... a nějaká zkušenost z toho, která by stála za sdílení?

    Atome, a všichni podobní - mě pomáhá a pomohlo si pořádně rozebrat motivaci proč to pořád dělám a investuji do toho spoustu zdrojů... co mi to přináší? A co to může přinášet ostatním?

    Po čase jsem prostě přišel na to, že mi prostě dělá dobře, když svýma fotkama udělám lidem radost, že jsou jim k užitku a pomůžou třeba i dobré věci... a že za to dneska nikdo neplatí? A nájem tím nepoplatím? Čert to vem - pořád věřím, že se to jednoho dne může zlomit...

    ...což neznamená, že nevnímám naší korupční realitu jako pěkně zasranou a nespravedlivou vůči spoustě lidí... a klidně napíšu, že do toho počítám i sebe - neb díky tomu, jak se tady v Čechách vede business - tak musíme taky všichni pracovat na nájem atd :-(

    Ale co se třeba teď nestalo? Pojedu znovu do Himaláje - fotit i točit - s fungl novou D800 - za svý prachy... a dost možná budu točit i s Dalajlámou... tak držte palce ať se to povede a nepřivezu záběry rozklepané :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAMINA: Aha, tak to se velice omlouvám, nečetla jsem úplně vše, nestíhám to, a zřejmě jsem si pamatovala něco ze starých příspěvků, co nebylo aktuální.

    Tak to je tedy záhul taková práce, chápu, a chápu i frustraci, když člověk má čas jen na spánek a práci. A chápu i to, když je člověk citlivej a má svoje tempo.

    Btw, uvědomila jsem si, jaký typ asi je Atom podle ájurvédy, a k tomu velká citlivost a pomalejší rozjezd patří - spolu se spoustou silných stránek.

    Je jasný, že lidi na internetu mohou mít se svými reakcemi jen omezenou představu o tom, co prožíváte, v mém případě třeba zastaralou, respektive reagujou jen na příspěvek, a neznají celej kontext.

    Maximálně fandím a držím palce, je jasný, že to nemáte lehký, a že jste oba silní lidi, co dělají to nejlepší, co můžou.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    JAMINA: "delej co te bavi" bylo samozrejme mysleno jako koncept pristupu, ne jit za hlasem sveho srdce kdyz neni na najem :)
    drzim palce.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CONTINUITY: asi jsi nečetla uplně vše (je fakt, že Atom ten 1 příspěvek měl hodně dlouhý a měla jsem problém ho přečíst celý :) ), ale Atom v něm popisoval svou momentální práci, kde chodí a hýbe se docela dost ;) Vstává ve 4 ráno a chodí celej den, s vozíkem často docela doost těžkým, někdy dorazí domů až v 9 večer třebas, takže spánek-práce-spánek atd. Sezení si moc teď neužije.

    Takže pohyb mu momentálně opravdu nechybí :) (Začínaj mu lézt žebra, tak ho nutím víc jíst, jinak ho tadle práce vyhubne. Nicméně věřím, že zde opravdu platí "Co tě nezabije to tě posílí" a lekce je to zajímavá, po tom delším období vysedávání u PC či minulé sedavé práci. Vidět to je třeba na tom, že mě teď uzvedne, což dřív by teda nedal :)) ).

    Ale máš svým způsobem pravdu, dlouhou dobu doma seděl a energii pohybem neaktivoval, a to vede víc k rýpání se v sobě. Nicméně si myslím, že se postupně "posiluje", nejen touto prací, a i z dlouhodobého pohledu na osobní vývoj, rozhodně daleko méně brblá, než dříve. A méně vidí chyby "okolo".

    To, že jednou za čas na nyx napíše, že mu je líto, že nedělá práci která by pro něj byla naplňující a měla tak nějak obecně smysl hned nezneměná, že je frustrofaný škarohlíd ;) Spíš to jsou vlny, nálady. (známe to asi všichni...). To, že je citlivější a déle mu trvá se vykopat z "peřin", který jsou plné zátěže z rodiny a nenaplněných očekávání, mi nepříjde zlé, každý máme své tempo prostě. A nešťastný rozhodně není, nicméně se taky snažím ho povzbuzovat k spokojenosti se sebou a zároveň schopnosti jít "výš".( Ale my jsme oba takový děti trošku plácající se na písečku a vyjevený z toho boje "jak přežít, pokud možno něco nejen zažít, ale i dobrýho tvořit; nebát se a z chyb se nesypat ale poučit").

    Mně příjde fajn, že se vypíše, nedusí to v sobě ale sdílí. A i na radách, co mu dáváte, něco je. Jestli si z těch rad něco vezme to nevím, ale některé jsou určitě k věci. (Trošku mimo mi přišla rada "dělej co tě baví, když tě baví video tak ho přece dělej", alespoň tedy v momentální situaci. Když si Atom potřebuje akutně vydělat na nájem, nemůže dělat co ho baví, protože za to nájem nezaplatí. ).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: jj nekoho ten pohled ze 'neni kde se ukryt tak proc nezvolnit' muze iritovat a rusit. proto jsem psala 'Nevim jestli je dobry co napisu', jako jestli to inkflovi nejak zabere.

    V klidu ignoruj :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Myslím si, že tohleto je užitečnej mezistupeň. Udělat takovejhle závěr ti umožní nějakým způsobem daleko víc v pohodě žít, než když si myslíš, že svět je nebezpečnej, a ještě se tím trápíš.

    Díky tomu si můžeš vytvořit v životě daleko víc dobrého.

    Ale nemusí to být konečnej výsledek. To přesvědčení o světě nemusí být na zbytek života. Může se změnit :)

    Můj život se vyvíjí od totálního černýho strachu na začátku, k pořád menšímu, a pořád větší důvěře. Věřila jsem spoustě strachověcí a věřit jsem jim přestala. Občas zahlédnu nebo na chvíli zažívám ten stav vědomí, kde je právě ten smysl, a ten strach už není vůbec. Proto tomu věřím.
    F0N
    F0N --- ---
    YMLADRIS: ech nepriestrelna! :) len aby ta kolena neboleli vsak pockaj! :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    F0N: zuby si cistis kazdy den, ze jo :)
    F0N
    F0N --- ---
    YMLADRIS: jj imaginarni f0n sa chce zbavit imaginarneho f0na pomocou meditovania (posedavania). Tak mi povedz ako na hlavu je toto :)

    Alebo este lepsie, co keby som skusil kontrolovat zivot :)

    alebo take ze psychoterapia - zabavna myslienka, takze imaginarneho f0na zachrani dalsich tritisic myslienok o tom aky by mal, mohol byt aby bol uz teda zachraneny - aj ked je iba myslienka :)

    Hlavne ze mam na policke patisic kniziek a vsetky hovoria - SOM TU! :D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: takze MDMA super vynalez, ale candy flip jeste lepsi :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: to co pises je hodne silny

    nevim zda je dobry co ted napisu ... ja to totiz vidim i jinak: svet neni bezpecny a neni smysluplny misto. Mne osobne mir prinesl az moment kdy jsem si byla schopna rict: SO WHAT? ano vsude je spousta bolesti a nakonec umrem, ale co jako. Tim spis se neni treba trapit ze neco ma byt jinak.. nakonec to tady cely vybuchne ve slunci. Cili neni duvod se trapit nejak vic, nez je zrovna potreba v ramci hry na dosahovani cilu. Svet mne nemiluje? Fajn, ale nemuze mi zabranit abych ja se milovala a abych milovala i dal. Kdyz se mi bude chtet. Kdyz ne, taky dobre. Protoze NIKDY neprovedu nejaky aport tak dokonale aby vesmir mne za to teda umistil do nebe a pecoval o mne, tento typ panaboha neni. Jako ze rict si FUCK YOU a delat veci FOR LOLZ. Driv jsem se furt snazila se nejak jakoby zabezpecit, zachranit se, spasit. Ale stejne umrem! Takze co. Je prijemnejsi se citit dobre nez se nenavidet. Ciste hedonisticky pragmaticky. Jako ze, uvedomit si ze ten soft v hlave opravdu je imaginarni, takze neni nutne ho nejak resit... je to imaginarni.

    .. coz jsou presne ty duchovni pindy, ktere ti nepomuzou, chapu no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam