• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    INK_FLO: tak. hehe, ja sam nekdy zene rikam, ze jsem liny - proto se snazim peclive natirat plot a okapy, protoze je to mnohem mensi prace, nez ten plot delat cely znova :o)).
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KUATO: v takovém případě člověku, který stagnuje pomůže to, až časem vyčerpá své zásluhy, což ho z blažené stagnace pošle o level níž, kde jí vystřídá utrpení, které ho zase může zmobilizovat k nějaké aktivitě...a tak pořád dokola :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: jenze ja si nemyslim, ze zivot konci smrti (ach, jak jednoduche by to bylo). stagnace se bohuzel vetsinou poji na lhostejne az pocitove negativni prozitkove stavy. a jelikoz citeni cloveka je karmotvorne, tak to shledavam v kazdem pripade jako prostredek, pro zhorseni podminek.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PIZI: copak biosféra, ale TO, díky čemu jmelí roste, kvítí kvete, Bytí je a ví, že je.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    zaposlouchání - obrácení pozornosti na zvuk.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: V tom případě tady mícháme jedince a život jako celou biosféru. Jasně biosféra se pořád vyvíjí, ale jedinec, ten od narození směřuje ke smrti. A co během života dělá na to moc vliv nemá. A řeč byla o stagnaci jedince.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: kdyz si vzpomenu na prvni listky, ktere se na jare protahuji s uzasnou chuti do zivota seschlou travou a napolo shnilym listim, nebo na vcely, jak jsou po zime schoulene na par ramkach a pak se behem dvou mesicu rozpumpujou na desetkrat vetsi prostor a citim tu jejich chut do zivota a cinorodost, tak s Tebou nemohu souhlasit :o). zivot je tanec. cyklicky. a po kazdem cyklu, kdy Kali podreze krky nejslabsim, se zivot vrati v nove podobe s novou silou a tvurci kreativitou.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Zivot je pozvolny sestup k tomu druhemu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: stagnace neni sama o sobe spatna. teprve v okamziku, kdy definujeme preziti/pretrvani jako dobro, nepreziti jako zlo, tak stagnace je pozvolny sesup k tomu druhemu a pak to nazveme "spatne". prirozena selekce. je to legracni, ze my jsme tu nasi civilizaci dopracovali tak, ze ztracime potrebu ci schopnost se dal rozmnozovat. lidi, kteri to tak maji proste jen budou vyrazeni.

    dokonce ani ta joga neni stagnaci, i kdyz by se to tak mohlo na prvni pohled jevit. on ten jogin sice furt sedi a nic (vnejskove nahlizeno) nedela, ale vnitrne pracuje s vedomim a idealne se ho snazi rozepnout pres cely vesmir.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YMLADRIS: spis mi prislo pomerne trefne jipriradit do systemu ze clovek ma tri urovne mozku, plazi, savci a lidsky, jakoze od pudoveho k "inteligentnimu", tak rict ze ona je ta plazice. ona o idealu nehrima, ona je spis ta ktera chce hulit, protoze nechce abych ji/nas nutila se snazit o neco co ji nezaima.... ale jak rikam je to promenlive...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: Ted jeste kdyz by se podarilo ze by odhlasovali ten NZP :)

    (receno dobracky nikoliv prikre)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: ad ze se neda rict zda magorka je id nebo superego: chapu to teda tak, ze jeji spolecny rys je ze je nutkava, mineno ze silne vali neco (sex, paranoia, zal, ...) tak jaksi zachvatovite, ze je neprijemne ze nad tim neni vlada? (A je celkem jedno zda je to jako ze zivocisny nizky impuls nebo jako ze karne hrimani o nejakem idealu, nebo jeste neco uplne jinyho.)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Navíc si uvědomuju že tak můžu žít vlastně právě proto, že ostatní závodí a udržují tak i můj blahobyt.
    PIZI
    PIZI --- ---
    INK_FLO: Naštěstí má spokojenost není moc dána externě, takže to kde žiju nemá až takový vliv. To, že druzí závodí je jejich problém, ne můj.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: "Antidepresivum pro deti, kteri zatim nemohou odejit z domu az zit svuj zivot." - hehe, v mém případě přesný, přesně takhle jsem to měl :-)...i když ta setrvačnost jela ještě cca 3 roky po 18tinách, kdy jsem vypadl z domu
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    PIZI: škoda, že jsi se narodil v zemi, která je historicky (dědictví křesťanství atd.) i geograficky (holt jsme se museli zajišťovat na zimu, jinak bysme ji nepřežily) formována k většímu zaměření na cíle, výkon, cestu odněkud někam atd. než třeba v Africe nebo v Indii. Myslím, že třeba v Indii by se ti mezi sadhui mohlo žít ještě spokojeněji a mezi svými - na ulici pokrytý prachem, s dredama po prdel, obřím čilumem věčně nabitým a šťastným bezzubým úsměvem
    PIZI
    PIZI --- ---
    CRANK: OK, prostě pocit. Chápu. Respektuju.
    CRANK
    CRANK --- ---
    PIZI: Neříkám že je to špatně, ale že z takového života nemám dobrý pocit. Proč mám špatný pocity ze stagnace - já nevím PIZI, asi nejsem asketa a sebetrýznitel a když jsem moc blízko ohně, radši udělám krok zpátky, než abych uhořel. :-) Samozřejmě ve finále zkončím se stejným výsledkem, ale cesta bude kvalitativně (imho) lepší. Tak řekněme že je to to co chci, vyhnout se stagnaci.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YMLADRIS: oslovit me, nikdy nebyl problem... spis nebyl moc nikdo kdo by to zkousel.... a v tech opravdu hranicnich chvilich byl nekdy problem ode mne odpovedet, ale s oslovenim neni problem... naopak ta cast "ja" ve mne si nepreje nic vic nez byt oslovena...

    jak rikam, urazila jsem kus cesty, uz je to ona, muj muz ji vymyslel hezke jmeno, snazila jsem se s ni mluvit (huleni v tomhle uzasne pomahalo, nekolikrat mi to umoznilo pomerne rozumnej dialog), snazim se zohlednovat jeji prani, protoze potom me nema tendence tolik trapit. v posledni dobe mam pocit ze se tolik neozyva, ale je mozne ze si to spis min uvedomuju. je to tezke protoze mam velkou tendenci tyhle veci zapominat kdyz si je nenapisu...

    premyslela jsem o tom jestli by se nejak dala sesadit do te id-superego konstrukce, ale nevim nevim...


    YMLADRIS: jee kytku to jsem mela taky :) akorat nakonec umrela...ale chvili me to tesilo, brala jsem to jako stastne nelogicke chovani :)

    anti depresivum... jo jasne.. myslim ze diky huleni prave uz nemam ty stavy kdy clovek zatuhne depresi ze se nemuze pohnout... nekdy s lehkou nadsazkou rikam ze me to vlastne udrzelo nazivu ze jsem z toho okna nikdy neskocila...
    PIZI
    PIZI --- ---
    Věřím, že většina lidí prostě bez pohybu nevydrží. Myslím si, že existují i lidé, kteří se ale pohybují proto, že to dělají všichni kolem. Moje mise je najít takové lidi a uklidnit je, že nemusí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam