• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Clovek se musi najit aby vubec fungoval. Nekdo nedokaze pracovat bez hudby v pozadi, atd... Takovych veci je mnoho. Navic muset aby vubec, to neni popis mnoha kuraku marihuany. Musis mit dobrou perinu aby ses vyspal? Nemusis, tak proc ji mas? Ono asi ne vse co delame delame proto ze musime. To ze nekdo kouri marihuanu neznamena, ze musi.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    tak ono hlavně když někdo pije kafe několik let každý den, tak je u něj ta běžná dávka kofeinu v jedné kávě na hranici placeba...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: jako treba nasnidat se (a ne do sebe nahazet jen tak ledajaky sracky, ale kvalitni potraviny v kvalite bio)? ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: otazka je spis proc mit potrebu si nabuzovat energii berlickama :D osobne to vnimam jako nerovnovahu kdyz se clovek musi nakopnout aby vubec fungoval. to uz je potom neco spatne.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Opět, co je špatného na berličce? Šaty jsou vzhledem k mnichům co suší na těle v mraze prostěradla, berličkou také.
    PIZI
    PIZI --- ---
    EVA_: Rozlišovat i něco mezi tím? Nebo nerozlišovat?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    PIZI: Hmmm...to zní zajímavě. Jak to udělat? "Furt on", nebo "furt off"? U nás na venkově známe jen on, nebo off...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: rikam jen co vidim s tim hulenim, lidi jsou po tom uplne zmasteny a maximalne behaj zmatene sem a tam :D

    jinak na berlicky typu kafe atd..ted sem se docela zasmal, kamarad ted si delal kafe a musel kvuli tomu zatopit v kamnech(nasekat drivi, roztopit), dat vodu ohrat na kamna a teprve pak si mohl dat kafe. takze mu rikam ze to asi uz nebude rani kafe na probuzenou, ze ted nez si to kafe udela tak je z toho roztapeni uz celej probuzenej. takze mi doslo jak moc nam t amoderni technika ubira, vseobecne clovek zapne rychlovarku, ma za minutu dve uvarenou vodu, zaleje a da si kafe, kofein ho nabudi a clovek si rozjede den. hmm to je ale berlicka, lepsi je se hejbat. byla by to takova dobra terapie sebrat lidem vymozenosti dnesniho sveta :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: hele kazdopadne zklamanej nebudu, v tvym pripade proste zmizim takze jakypak zklamani :D no a v mym pripade aspon nezustanu zaseklej :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Nebo si tu práci zorganizovat tak, aby nebyla on-off.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: mno nevim, ja osobne bych rekl ze ty lampy a skunky prave nakopavaji nejvic, zatimco ten klasicky neudrzovany venek dovede nejvic utlumit.

    YMLADRIS: jj. ono kdyz prijdes z prace domu fyzicky vycerpana, tak se proste najis, zapnes bednu, popr. pujdes spat a mas to vyreseny. ale kdyz jses psychicky vycerpana, vypremyslena za cely den? je to mnohem horsi jak fyzicka unava. jak chces najednou veskery myslenkovy tok utnout a usnout a po probuzeni ho hned na dalsich 8-12h zapnout a tak porad dokola aby to hazelo porad stejne kvalitni vysledky? to proste nejde, na to neni clovek stavenej. takze prichazeji berlicky typu kafe, caj, koureni, huleni atd :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: prijde mi ze nejvetsi peklo je mira abstrakce, kterou nase prace prinasi. Kdyz bys byl ridic tramvaje, taky celej tyden sedis, ale je to podle mne jiny, nez kdyz furt myslis prednima lalokama az se z tebe kouri. To prinasi zvlastni typ vycerpanosti. Nevim prave jestli nutne - tak moc - i muzum.

    Ja se snazim aspon "tejk a brejk" nekolikrat za den a jit do kuchynky umyt nadobi nebo jit vyhodit plast do kontejneru na plasty v jine casti budovy. Prekerka je, ze kdyz si clovek switchne kontext, tak zase trva desitky minut nez se do hlubokeho problemu dokaze dostat, takze je to dost drahy. Proste hornici v dole hadra, to IT.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Nápodobně, nebuď zklamanej, když nebudeš. :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: tak pak nebud prekvapenej az neco bude :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Smrt není nic špatného, souhlasím, ale paradoxně ze zcela opačného důvodu. Po smrti nic není po smrti má člověk konečně pokoj.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: no kdyz se podivam na to jak treba v mem okoli lidi hulej ty podlampovky tak spis po tom jsou jak na sedativech nebo na nakym tom heroinu vid. lepsi je si vyjit na prochazku do prirody :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    mam potrebu zareagovat na probehnuvsi debatu ohledne klidu & huleni & prace v IT :)

    ono to huleni nemusi jit oblbovat a otupovat a cinit lidi pasivnimi a apatickymi. jsou lidi, kteri reportuji pravy opak - huleni speeduje, nakopava a moduluje mysleni. clovek neni dutej, ale naopak vsechny ty roztristene a poradne neuchopitelne myslenky nasmeruje v jeden silny proud presne tam kam chce. a to se neprojevuje jenom uvnitr sve vlastni hlavy, i kdyz clovek by rekl, ze zrovna neco takoveho by se tady mohlo nejvic oslavovat :) clovek muze mit chut ucinit nejakou zmenu, zacit neco delat jinak, prijit na neco noveho, neco nekam posunout, tvorit, byt v pohybu apod.

    ta sedava prace neustale za monitorem me misty taky stve. jeden cas jsem si myslel, ze by to vyresila prace venku, ale pak jsem prisel na to, ze to neni zadne reseni, protoze ten problem je jinde nez v tom, ze bych byl malo na slunku a slysel malo ptaku. cely problem je zakopan v same podstate intelektualni prace - clovek se ve prospech myslenek uzavira a pak tezko hleda zpusoby jak narychlo ucty s vnejsim svetem vyrovnat, coz jde pochopitelne dost ztuha, pokud clovek takove praci dava fakt hodne. psychoproblemy pak maji tendenci se na sebe nabalovat, telo jen sedi a tak je pro nej dalsi pohyb namahavy a proto jej clovek radeji nevykona a bude sedet atd atd. a to ma nasledne vliv na psychickou vitalitu a rekl bych i optimismus. jak Ymladris neustale doporucuje meditace, ja mohu doporucit ten aktivni PRAVIDELNY pohyb. ve zdravem tele, zdravy duch :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: je to takovy pro me na jednu stranu rozporuplny, zdanlive pro vnejsiho pozorovatele vypada smrt jako ustrnuti, zastaveni vsech pochodu, konec. jenze to je jako s cernou dirou. je to jen horizont udalosti, posledni ozvena bytosti co vidime, jenze to co my vidime uz davno neni. energeticky to je mazec. asi tak jako kdyz z horizontu udalosti cerne diry te to maximalne rychle vtahne dovnitr a pak te to vyprdne na druhy strane.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: jenze smrt neni nic spatneho. je to jen prechod. spis nez ze by to degradovalo a upadalo az zivot skonci smrti tak je to cim dal vetsi ficak kterej te vtahne do smrti a vyprdne do noveho zrozeni. kolobeh zivota, zrozeni a smrti. narodis se a je to ficak, pak se to zpomaluje a ty zijes zivot a ke konci zivota to nabira na obratkach a vzum je tu smrt a vse se opakuje.
    KUATO
    KUATO --- ---
    EVA_: :o)).

    Teorie velkého třesku / Big Bang Theory, The (TV seriál) (2007) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/234260-teorie-velkeho-tresku/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam