• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: vidis je tu rozpor, ty si myslis ze kdyz reknes argument tak je automaticky pravdivej. jenze to tak byt nemusi. ja osobne sinemyslim ze ten kdo ma vic argumentu ma automaticky pravdu. jestli si tohle myslis tak bez diskutovat s nakym vrcholnym politikem a on ti i dokaze ze se nejmenujes tak jak mas napsano v rodnym liste. proste argumentace je dovednost. ne kazdej to umi. a i ten co to neumi a argumentuje vylozenen spatne muze mit pravdu. takze pokud se ma vybrat vitez podle toho jestli lip nebo hur argumentuje, tak je uplne zbytecny hledat pravdu. ja preferuji si rict vsechno a zamyslet se jestli je na tom rpavda. pac stejne pravdu nevim. ta se ukaze sama.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: V tom případě se neshodneme. Překřikovat se nehodlám. Já raději argumentuji a dokazuji.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: argument neni dukaz, argument jen znamena ze ten kterymu vychazi z ust umi lip kricet nez ten druhej. to ale neznamena ze ma pravdu.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Cesta odtud by mela vest pres argumenty, to je neco jako dukaz. A je to neco jineho nez pouhe tvrzeni typu "ty se pletes" argument obsahuje vysvetleni proc se pletes.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: to same i tobe vid :) tak tu nevytvarej problemy nedostatkem vlastni sebereflexe a radsi se zeptej kdyz necemu nerozumis a nemysli si ze ja pisu neco jinyho nez pisu. mozna nevidis za ma slova pac nemas moje zkusenosti ale tim padem to neznamena ze ja se mylim, ja pouze konstatuji to co vidim a momentalne me tu sere povysenecka nadrazenost. coz je spis takove rozcarovani. jenze vy mate svoje nazory a stojite si za nima ikdyz ja z moji zkusenosti vim ze jsou kratkozrake a to same i z vasi strany si muzete myslet o me. takze kam povede cesta z tohoto bodu? bude to osviceni a nebo zatmeni? :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Totez i pro ty ostatni. Pro ne je to take "jen" a ty mluvis pouze o tom za co to ty povazujes. Vse co rikas o druhych plati i o tobe a ignorujes to. To naznacuje nedostatek sebereflexe a to je v diskusi problem.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: na to ze to zbytecne povazujes za kopani :D pro me to je jen konstatovani toho co vidim.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Zatimco tve kopani za kazdou cenu poukazuje na co?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAISAKA: tak jo, koukam ze jsi mestsky zlenivel natolik ze ani nectes, ale dobry, jen se hadej :D
    a jinak je to sracka ta trava z pod lampovek a ucinek je srovnatelnej s heroinem. jestli si chces obhajovat to ze hulils a budes kopat za kazdou cenu tak to jen poukazuje na to jak moc si nechces nechat na to sahnout. coz uz povazuji za znamku zavislosti :D to same pro vas ostatni kterym ma slova jezi chlupy na hrbete :) o to ftipnejsi je to ze si jen projektujete urcite predstavy a jinak nevite ktera bije. takze driv nez se zacnu hadat, zjistuju proc se chci hadat :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: a na to si prisel kde ty kulisaku? :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    OGMIOS: Hele, zkusím to napřed po dobrým.
    Hulení, minimálně na jih, přivedeno nebylo.
    U takovejch Dunajovic, prostě kdekoliv pod Pálavou, můžeš každej rok najít statisíce rostlin v polích a celkem kdekoliv. Konopí tu má být snad až deset tisíc let, ale to není vyzdrojovaný. každopádně sem nebylo "zavedeno", ty...jeden.
    A fakt nevím s jakýma lidma se stýkáš, ale moc přirozený vzorek veřejnosti to asi nebude. Když si chce někdo štajlovat tím, že si topí sám dřevem v kamnech, tak ať laskavě nežádá raní kávu, my městší zlenivělci si ji klidně všechnu necháme, než aby ji pil někdo, kdo si ji podle svých myšlenkových kroků evidentně asi ani nezaslouží.
    To byl víceméně humor, poslední odstavec, ale byl bych rád, abys tady netrousil kydy ztotožňující účinky ganji s heroinem. To už ja fakt na mě moc, a v kontextu tvého psaní ála teenage transformátor (D lol) mě to irituje už za hranici, kdy bych mlčel.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Předtím za naše problémy mohla zima. Nevybereš si.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: platilo no, jenze to ze to neplati se projevuje tak jak se to projevuje :D to ze to neplati vlastne muze za nase vsechny problemy :D lol
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Takže rostliny rostou podle toho zda se v daném místě musí makat?

    Když budu polehávat tak neumrznu. Už jsme jinde, to co popisuješ platilo tehdá.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KERRAY: hmm, huleni sem muselo byt zavedeno pac to tu nerostlo(jsem ze severu tak se nehadejte ze na jihu jo :)) a nerostlo to tady protoze tady lidi museli makat aby preckali zimu, kdyz budete polehavata a lenivet zkoureni tak akorat v zime umrznete hladovi :D
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    mně přijde, že díky hulení se dá dlouhodobě vysedávat u počítače... když nehulím, sice u toho můžu sedět přes den i večer, ale postupně narůstá nepohodlí, neklid... a až relativně nedávno jsem to celkem jasně identifikoval doopravdy prostě jako následek toho nedostatku fyzického pohybu - mít celou pozornost upřenou do abstraktna a tělo hodiny a hodiny a dny a dny prakticky neřešit se holt někde podepsat musí

    teď by mně ještě zajímalo, jestli to hulení jen dělá o něco snesitelnější stav, který tam je nezávisle a bude tam i když nebude vnímán, nebo jestli se ta chybějící fyzická aktivitatím hulením třeba doopravdy nedaří nějak aspoň trochu "rozpustit" :))
    PIZI
    PIZI --- ---
    najist
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Clovek se musi najit aby vubec fungoval. Nekdo nedokaze pracovat bez hudby v pozadi, atd... Takovych veci je mnoho. Navic muset aby vubec, to neni popis mnoha kuraku marihuany. Musis mit dobrou perinu aby ses vyspal? Nemusis, tak proc ji mas? Ono asi ne vse co delame delame proto ze musime. To ze nekdo kouri marihuanu neznamena, ze musi.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    tak ono hlavně když někdo pije kafe několik let každý den, tak je u něj ta běžná dávka kofeinu v jedné kávě na hranici placeba...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: jako treba nasnidat se (a ne do sebe nahazet jen tak ledajaky sracky, ale kvalitni potraviny v kvalite bio)? ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: otazka je spis proc mit potrebu si nabuzovat energii berlickama :D osobne to vnimam jako nerovnovahu kdyz se clovek musi nakopnout aby vubec fungoval. to uz je potom neco spatne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam