• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: jasne, ja tomu rozumim. ale s takovym poznanim, ktere nikomu nic nerekne, protoze si ho ted hned neprozije tak jak si ho dovedes prozit ty, si muzes akorat tak vis co... pokud nemas nic jineho nez svoje vlastni neprenositelne poznani, tak muzes akorat tak mlcet.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: to neni odpor k racionalite a myslel jsem to vazne :D kdyz si to vezmes tak je to pravda. kolikrat jsou lidi ktery umej moc dobre argumentovat ale pravdu nemaj. vem si takovy pravniky, ti kolikrat vyargumentujou z jalovy kravy tele ale presto nemusej mit pravdu, jen umej argumentovat. ja jsem z principu proti lidem co moc argumentujou, neb prehrsel argumentu zahlusuje. pokud mam svy kanaly zahluseny tak nemuzu poradne vnimat. tudiz musim udelat krok zpatky. proste argument se pro me nerovna pravde. pro me je pravda kdyz vim vnitrne ze to pravda je. kdyz to dojde az tak daleko kdy najednou mam poznani o te ci jine veci. to poznani je pro me autenticke a je pro me pravdou. to poznani neni argument, to poznani neni vedecka studie. to poznani mohu charakterizovat jako moment na casove ose sjednoceni s unviersem. kraticky okamzik osviceni. jestli to co pisu dava smysl :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: nejvetsi LOL bylo tohle:

    argument neni dukaz, argument jen znamena ze ten kterymu vychazi z ust umi lip kricet nez ten druhej. to ale neznamena ze ma pravdu.

    imho by se to s tim odporem k racionalite nemelo prehanet
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: to byste me nejdriv museli privyst do varu vid :D proste dneska si myslim ze sem se musel ozvat pac tu zaznely nazory ktery jsou vyslovene...no a argumenty nemam, jen zkusenost. bohuzel tu vam nepredam, tu si musite udelat kazdej sam a bude jen vase. takze ja jen muzu lomit rukama a nekdy se pustit na tenkej led kdy ve me veskera ma zkusenost rve ze to tak nejde jak rikate a tak to teda reknu. jinak ban by se v mem pripade minul ucinkem, prvoplanove neprudim, jen kdyz opravdu musim :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOSMO: ja myslel jako ze roste, jako ze mam zasazeno vid :D z koureni jsem sice uz vyrostl ale na mast je to skvela zalezitost :)
    MTO
    MTO --- ---
    KOSMO: hledej v detskem koutku :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: nazor je jako dira do prdele, kazdy ma nejaky, jak se rika. jsme na diskuznim foru, kde se diskutuje. ty si myslis, ze mas pravdu, ja, PIZI, kdokoliv dalsi si mysli totez. ani jeden z nas ji mit nemusi. nediskutujeme primarne, abychom druhe presvedcili o sve (jedine) pravde, davame v plen sve zkusenosti a pokud budes psat rozumne veci, druzi si z toho mohou neco vzit, ale neda se to vynutit. sve nazory muzes podporovat dobre uvedenymi argumenty, nebo urcitym charismem, moudrosti (a zaroven nepsat snadno napadnutelne picoviny). obavam se, ze zatim nepredvadis ani jedno. takze klidek. pokud budes dal pokracovat v tom, co delas, dam ti na tyden ban, abys vychladl.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    OGMIOS: http://bio.mimo.cz/amebio/index.html

    OGMIOS: no roste každý, ne? A jak dlouho? To by bylo zajímavé zjistit :-) určitě jsou to již milióny let... a pořád roste :-) tak to asi nebude tak špatná kytka...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOSMO: a co je to Bio?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: zatim to tak nevypadalo, proto jsem se pustil do krizku, ale treba mam dnes jen bojovejsi naladu :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOSMO: vsak uz roste vid :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Ne, nemyslim si, že když řeknu argument tak je automaticky pravdivej. Ani si nemyslím, že má pravdu ten, kdo má víc argumentů. Myslím si, že způsob jak se k pravdě dobrat, je argumentovat a nad argumenty přemýšlet. Nehledáme vítěze, hledáme pravdu.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    OGMIOS: no vidíš.... takže nikdo (ne)má pravdu... tak už nechte ganju růst, ju?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOSMO: a treba takhle to je uplne v poradku :D co je to Bio?
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Odlehčím malinko, chlapi... po dlouhé době jedu zase zatančit na Bio... moc se těším... a pevně věřím, že si tady s přítomými dáme nějakou tu dobrou ganju, v kruhu společném zatančíme a oslavíme to nádherné jaro... :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: vidis je tu rozpor, ty si myslis ze kdyz reknes argument tak je automaticky pravdivej. jenze to tak byt nemusi. ja osobne sinemyslim ze ten kdo ma vic argumentu ma automaticky pravdu. jestli si tohle myslis tak bez diskutovat s nakym vrcholnym politikem a on ti i dokaze ze se nejmenujes tak jak mas napsano v rodnym liste. proste argumentace je dovednost. ne kazdej to umi. a i ten co to neumi a argumentuje vylozenen spatne muze mit pravdu. takze pokud se ma vybrat vitez podle toho jestli lip nebo hur argumentuje, tak je uplne zbytecny hledat pravdu. ja preferuji si rict vsechno a zamyslet se jestli je na tom rpavda. pac stejne pravdu nevim. ta se ukaze sama.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: V tom případě se neshodneme. Překřikovat se nehodlám. Já raději argumentuji a dokazuji.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PIZI: argument neni dukaz, argument jen znamena ze ten kterymu vychazi z ust umi lip kricet nez ten druhej. to ale neznamena ze ma pravdu.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: Cesta odtud by mela vest pres argumenty, to je neco jako dukaz. A je to neco jineho nez pouhe tvrzeni typu "ty se pletes" argument obsahuje vysvetleni proc se pletes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam