• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: :-) Tak jedna vec je ucitel a jeho kapacita a druha vec je zak a jeho kapacita, zejo. Kopirovat chovani ucitele bez toho, aniz bych byl na stejne urovni co se tyce stavu mysli, je trosku mimo misu. ;-) Nevim jestli je to povysenost, ale mam za to, ze nektery veci plati tak nejak univerzalne pro vsechny z nas. Vsichni jsme lidi a chceme bejt Stastny (jakoze trvale) atp. :-)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Pardon za OT.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: A nevěnoval se on pár let v Tibetu, předtím než začal jezdit po světě, usilovné praxi? Já nemám nic proti vzorům, ale aby bylo jasné odkud ten vzor vchází v činnost a čím vlastně je..
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: ale jo, at tanci, at dela cokoliv, vsechno je lepsi nez nedelat nic. byt cinny je dulezite. upadnout do tuposti je pruser, protoze ti to dava falesnou iluzi klidu a miru (meditace).
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: my mame nevyhodu, ze se mame jak prasata v zite. imho mame nevyvazene zivotni zkusenosti - malo ucitelu v podobe starych, nemocnych a umirajicich. na rozkladajici mrsinu hned tak nenarazis, stari s nama nezijou, jsou lifrovani do ruznych utulku, ani ty zvirata nevidime moc umirat. nase trable jsou plesateni, malo prachu na vlastni bejvak a dovolenou u more. a holt kdyz se clovek neprekonava, tak vlastne nepostupuje. a ono se tezko prekonava, kdyz jednoho nic nekope do prdele :o).

    to je imho duvod, proc upadaji prakticky vsechna nabozenstvi - proc bys mel prekonavat smrt, kdyz nevis co je smrt? (ve smyslu, neznas z vlastni zkusenosti jeji dotek, nemas s ni osobni zkusenost).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: ok, asi ta sutra nebo co :). Muj ucitel pracuje 18 hodin denne, napsal 80 knizek, 48 tydnu v roce cestuje atd atd. Z meho pohledu naopak jak rostes, tim se nabaluje cinnost, pokud teda mas kapacitu nejak slouzit. To, jestli konkretni impuls je siditko v mysli anebo skvela aktivita pro blaho bytosti, muze posoudit tak mozna ten dotycnej sam, my zvenku tezko. Proste mne nastvala vase povysenost, se kterou vite co je pro svet vcetne Fronemy nejlepsi :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Lepci oldskul, ale skutecny (odrazejici nasi kazdodenni zkusenost) , nez uberkul, ale odtrzeny od reality. ;-)) IMHO spravne provadena meditace vede spise k postupnemu ustavani potreby neco neustale delat a vymyslet nova siditka pro nasi neposednou mysl. Jakoze veskery ostatni snahy jsou celkem hopeless, protoze vzniknou, trvaji (davaji chvili pocit bezpeci a radosti) a pak zase prirozene zanikaji (generuji pocit smutku a ztraty). A tak porad dokola. Simple life/good life.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: no dobra, tak muzeme rict, ze nekteri a neni jich mnoho mají zájem i o druhé a třetí efekty meditace a nikdo se nebude snad cítit ublíženě. ale je to totéž co řekl kuato. jeho "se chcou maximalne zbavit nejakych tech blech, najit lepsi liz atd." je tvoje jeden z prvnich efektu ma, ze clovek lepe rozumi sve situaci a umi se o sebe lepe starat. :o)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: mam dojem ze conti cosi s www.druna.cz ty improvizace (ale nevim). id IFKA mne v praze vzala na africky tanec, same zeny, to bylo fajn pokud by te zajimala echt uber zenska konstelace. nam se v brne libila hodina http://www.5rytmu.cz/ (byva leckde), za tim je cela teorie o tanci jako ceste. ja ted chodim v brne na brisni tance, ale to kvuli prilakani decka, jinak je to na mne uz moc malo free -- jako ze je predem dana forma kam se ma smerovat, nic pro mne. Ale jestli jsi dobra tanecnice treba te bavi i jine nez proste-nejak-intuitivne tance a o tom ja uz nic nevim.

    Kazdopadne si myslim ze tanec je super. Deida a jeho zacky tvrdi, ze pro zenu je to naprosty zaklad. A ze tancovat kdyz ma jedna chut tancovat tak to je fajn pro dusi i zdravi, ale tancovat, kdyz chut vubec nemas a nejradej bys zalezla k netu nebo byla v depce nebo neco, tak tam zacina opravdova praxe. Tanec propojuje telo a pohyb a - aspon pro mne - je to velkej boost smerem k tomu jak zarit, otevrit se, prijimat a davat = praktikovat zenstvi. Tak support a napis pak jak se ti to vyvinulo.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KUATO: Ja verim tomu, ze tou Opravdovosti disponuje kazdej, akorat ne kazdej si to uvedomuje a chce ji vynest na svetlo. Neni divu, kdyz je to kolem samej "dobrej" liz. ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    kluci, ste paka :). Spravne provadena meditace jako jeden z prvnich efektu ma, ze clovek lepe rozumi sve situaci a umi se o sebe lepe starat. Treba prijde na to, ze nutne potrebuje tancit (udobrit se s fotrem, brat horcik, naucit se lepe anglcky, ...). tyhlety deleni na "duchovni" a "svetske" prostredky .. to je soo oldskul. :) Vsechno je projev energie. I ten buddha furt vymyslel spousty metod pro spousty ruznych zaku, nerekl jim proste meditujte neasi jinak jste zvirata :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: parafrazoval bych kamarada - tady na Zemi je safari, krom zvirat tu zije jen par tisic opravdovych lidi. ti tu svoji opravdovost maji asi nejspis vrozenou, protoze se nezda, ze by nejak moc zver opoustela stada a polidstovala se. zvirata se chcou maximalne zbavit nejakych tech blech, najit lepsi liz atd.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    FRONEMA: Tak to jo. :-) V tom pripade je asi lepsi si dat zmrzlinu nebo jit na nejakej dobrej film. Popripade ten tanec no.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    DARUMA: teda, to je reakce na cast na kterou zrovna reakci nepotrebuju. meditovat neni muj cil, jakekoli nuceni se do neceho je to posledni co potrebuji, hledam nejaky balzam na dusi a rikam si ze tohle by mohlo byt ono, do nejakeho stavu "ted se ze sebe snazim udelat lepsiho cloveka" se mozna prepnu casem
    PIZI: tak to rekneme jinak, odpadli mi nektere starosti tak je chci nahradit radostmi :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PIZI: Volny cas nebo volno casto znamena konfrontace se sebou samym. A to je nekdy pekny humac. ;-))
    PIZI
    PIZI --- ---
    Získal jsem volný čas. Honem, přeměňme ho na ne-volný. ;-)

    Pozoruji, že existují dva extrémy. Člověk, kterého volný čas ničí. A člověk, kterého ničí když volný čas nemá. Já jsem spíše ten druhý. Každej sme ňákej.
    CRANK
    CRANK --- ---
    DARUMA: +1 za ten druhý odstavec. Už jsem se chtěl začít vyjadřovat k tomu prvnímu ;).
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    FRONEMA: To je IMHO docela hojne se vyskytujici stav (meditace je cool, ale ja nejak nemam cas ji provadet) mezi Hledaci. :-) K tomu aby se clovek necemu poradne venoval, dal tomu prioritu ve svem zivote, je potreba plne si uvedomit a pochopit benefity dane cinnosti. Chce to trosku usili a discipliny si k tomu sednout a popremyslet o tom. Pak na zaklade takove teoreticke pripravy a zmapovani cile to clovek zacne delat a kdyz u toho vydrzi, tak se dostavi i prakticke zkusenosti a ty jen zpeceti puvodni zamer. Je to super, ale chce to odvahu a vytrvalost. Pak uz to jede tak nejak samo.

    Nicmene je to fakt tezky, protoze meditace defacto nic neprinasi, naopak clovek ztraci (idealne iluze) a na to v dnesni dobe, kdy jsme zvykli ve velkem konzumovat nove trendy, informace a ruzne kraviny neni ve skutecnosti moc lidi zvedavejch. Proto tolik lidi po finalnim nadseni odpada a hleda nove a nove zaplaty na svoji existencionalni uzkost. ;-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tak jak pokracuje ma transformace, ziskala jsem vice volneho casu a uvazuju co s nim. napadlo me za by mohla zkusit zase nejaky tanec, to me vzdycky bavilo ale nikdy jsem se tomu nezvladla nejak vic venovat. kdysi jsem potkala neco ve smyslu intuitivniho tance, improvizace, nevim jak se to jmenuje, ale napadlo me ze by mozna byla dobra moznost to vyzkouset, mozna i jako mezi stupen k nejake te meditaci ktera se mi stale nedari zaradit do zivota.
    tak premyslim co kam jit vyzkouset a vzpomnela jsem si na vas a vase vzdy dobre rady.
    poradite co bych mohla zkusit v praze navstivit?
    TSKA_RESETKA
    TSKA_RESETKA --- ---
    CONTINUITY: ou jee, i Bojovník téměř neustále chodí /odkaz na Castanedu, etc./ .. )) a taky v bdelém stavu, udrzuje chůze.. coz bych oznacila za její nejvetsí plus asi))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam