• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAHUTA: No tím si právě nejsem jistej. Pokdu by to tak bylo, vše ok. Já sám totiž v reálu, jakkoliv mám maso rád, nejsem nepřítelem racionáních upráv jídelníčku. Jen z toho nedělám co to není, a nevymýšlím s i kvůli tomu nové oblasti či termíny biologie,)
    Pokud jen říkáš, že kdo nejí maso cítí se lehčejc od žaludku a prdí fialkovej parfém, pak nuendo problemo a máš tu moji omluvu.) To je celkem dokázaný (no, až na ty fialky, samo,) ). Ale opravdu to není víc než že po něčem co je lehce stravitelný se cítíš lehčejc. End of story.
    Jakýkoliv předpokládány kognitivní či jiný alterace ("lepší energie a myšlenky" apod.) jsou v podstatě na bázi těch fialek - je to logické, a nikdo to netají (jakože se nám zatuje že "sme vlastně plodožravci atd.").
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    SHEALA:ano i tak ,nejen
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GAISAKA: si nerozumíme. Za prve začala tato debata o plýtvání potravinama. A duležitý faky je že nemluvim o žadným převybrování,už vubec nejsem prorok ani nic takovýho,netvrdim že je něco lepší ani horší,jen jsem se zapojil do debaty kde jsem mohl dat do placu i moji zkušenost.Spíš se jedná o to jak se kdo cítí,co chce,to je vše. Pokud ti svědčí živočišna strava je to tva volba a jsem rad že jsi štastný.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAHUTA: Poslouchaj, a znaj ten jak Ábeles snižoval náklady?
    Ábeles byl chudej židovskej povozník, a měl jen svůj vozejk na kerým vozil uhlí,a tu svou starou herku. Byznys se mu vyplácel čím dál míň, a tak si Ábeles řekl, že na to pujde moderně, a že teda bude snižovat provozní náklady. Ale jak, když je jenom chudej židovskej povozník a nemá nic než toho starýho koně? Tak se rozhodl, že ji naučí nežrat. Samozřejmě, jako semita na to šel chytře, a dávky snižoval postupně. A liboval si, jak tak jeho herka táhne pořád stejně, ale jí stále míň. No a nakonec, když byl těsně před tím, že nežrala vůbec, když byl těsně před tím velkým úspěchem vědy a techniky, ta mrcha ho odborářsky zradila, a zdechla.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAHUTA: Otázka stavu vědomí? Cuže?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    A proč syrová strava? Hlavně proto že ma jinou energetiku. Ze začatku naročný ale pak zjistíš že potřebuješ polovinu a možna i mín hmoty k zasycení a cítíš se vitalní. Chvíli tělo jakoby strádá pak přepne do jiného "módu". Jen vlastní zkušenost
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAHUTA: Právě, jak říkáš náčelníku, je jimi přeplněn.
    Bohužel, informační gramotnost je mimo přirozeně nadané a absoloventy některých VŠ oborů dost, ale dost vzácným zbožím.
    Prosím, vezmi to nejlepší a nejpřesvědčivější pédéefko, a hoď nám ho sem, ať můžem hovořit konkrétně.
    Chápeš prosím, že to že je něco na internetu, tím méně že je toho kupa, absolutně nic neznamená?
    Nenavážím se, btw. jen se snažím o diskuzi na základě argumentů, jen nechci aby mi někdo dělal proroka, chápeme se?
    MAHUTA: A sme u toho. Ano, bez živočišných bílkovin se tvoje vnímání změní. To ale není důkaz absolutně ničeho, resp. výpovědní hodnota vůči našemu životu je v konečné rovině nulová. Mohu podobné změny dosáhnout drogami, hyperventilací, atd. atd. V důsledku to ovšem na horizontu mého bytí jaksi nic nemění. Ano, pokud chceš být vylehčenej ezoušek, nejez maso, ale představa že pak převibruješ někam výš či že se ti to oplatí jakkoliv jinak než tak, jak to můžeš zvládnout pouhým záměrem, je mylná.
    Samozřejmě, já sám vím že to co jsem napsal vlastně pravda není,) V krátkodobém horizontu tu změny jsou, pokud se k nim nejsi schopen dostat jinak /pouze? myslí/ jsou i žádoucí, ale v horizontu dlouhodobém, jak rpaví klasik, je to jaksi všechno jedno. Jde jen o to, jakou pohádku chceš poslouchat /a s tím co jíst, a jakou srandu si užívat/. Já ti tu tvoji neberu, jen si ale proboha nemysli, že jedeš na něčem "univerzálně" či jinak platném.
    Je to všechno jen volba.
    A pak je tu ta poslední past, že tobě zbyde jen ideologicky prohásit, že to tvoje je lepší, protože já jsem hnusnej masoužrout, čímž nejen že pošleš svoji karmu do kanálu, ale naběhneš si přímo na moji pěst.
    Asi tolik jsem k tomu chtěl říct, a nemluvím zdaleka jen k Tobě, ale k celé řadě zdejších ID, začasté mých osobních přátel.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GAISAKA: tak to se shodnem,taky ti neřikam vzdej se stejku. To je otazka spiše stavu vědomi co chceš a co nechceš. Mame na výběr.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GAISAKA: navážet se nemusiš pokud neznaš o čem píši.Zdroju mam spousty v podobě knih. Něco i v PDF. Maš li zajem o studium od doktoru co maji i sve kliniky a uspěšně léčí lidi "zeleno-ezoterickou ideologií" tak rad ti je pošlu. A jak říkaš internet je také zdrojem informací,a je jimi přeplněn.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAHUTA: Ale to ti nikdo nevyvrací. Nikdo neříká, že nejíst maso je škodlivé, ba ani že jej nejíst je prospěšné. Jen to celé, v čem to máš zabalené, je normální ideologická manipulativní lež, toť vše,)
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    STRYX: ok zdroj přílohy-- Robert S. Morse -Syrová strava a byliny
    pro dokonalou buněčnou regeneraci. Da se to stahnout tušim z uložto.cz Nebo tady http://www.cez-okno.net/clanok/sokujici-pravda-o-lidske-strave
    Znam i dítě které takřka žadnou jinou stravu nezkusilo(dnes kolem 12let) a nikdy nebylo nemocné.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    STRYX: Pokud by měl Mahuta citovat své zdroje, dopad by hodně špatně. Google máte koneckonců všichni.
    MAHUTA: Promiň, ale pro mě jsi typickým reprezentantem druhu "oběť zeleno-ezoterické ideologie". Kromě ezoterických stránek támdle Pepy a Mařenky a obskurního článku v příloze socialistického deníku "Ahoj na sobotu" z roku 1993 se tvoji plodožravci vyskytují ještě kde, prosím? Dále viz
    STRYX.
    STRYX
    STRYX --- ---
    MAHUTA: Nedospejeme:

    Humans can be regarded as natural omnivores, so long as one uses the common definition of the term: a natural diet that includes significant amounts of both plant and animal foods. (Humans might not qualify as omnivores if one uses the definition of omnivore as advocated by D.J. Chivers and associates, and discussed in earlier sections herein.)
    To use terms that are linked to gut morphology, humans are either faunivores [meat-eaters] or frugivores with specific (evolutionary) adaptations for the consumption of animal foods. This, of course, means that humans are not natural vegetarians. A short summary of some of the evidence supporting this follows (the material below was discussed in depth in earlier sections of this paper).

    The fossil record. Approximately 2.5 million years of human omnivory/faunivory are apparent in the record, with genetic adaptation to that diet the inevitable and inescapable outcome of evolution. The supporting evidence here includes isotope analysis of fossils, providing further evidence of consumption of animal foods.
    Comparative anatomy of the human gut. The best scientific evidence available to date on gut morphology--analyzed using two different statistical approaches--shows evidence of adaptations for which the best explanation is the practice of faunivory. (Faunivory as an explanation is also supported by optimal foraging theory in hunter-gatherer tribes.) Further, the human gut morphology is not what might be expected for a strict vegetarian/fruit diet.
    Comparative physiology (metabolism)
    Intestinal receptors for heme iron. The existence of intestinal receptors for the specific absorption of heme iron is strong evidence of adaptation to animal foods in the diet, as heme iron is found in nutritionally significant amounts only in animal foods (fauna).
    B-12 an essential nutrient. Similarly, the requirement for vitamin B-12 in human nutrition, and the lack of reliable (year-round) plant sources suggests evolutionary adaptation to animal foods in the human diet.
    Plant foods are poor sources of EFAs. In general, the EFAs in plant foods are in the "wrong" ratio (with the exception of a very few exotic, expensive oils), and the low synthesis rates of EPA, DHA, and other long-chain fatty acids from plant precursors point to plant foods as an "inferior" source of EFAs. This strongly suggests adaptation to foods that include preformed long-chain fatty acids, i.e., fauna.
    Taurine synthesis rate. The low rate of taurine synthesis in humans, compared to that in herbivorous animals, suggests human adaptation to food sources of taurine (fauna) in the human diet.
    Slow conversion of beta-carotene. The sluggish conversion rate of beta-carotene to vitamin A, especially when compared to the conversion rate in herbivorous animals, suggests adaptation to dietary sources of preformed vitamin A (i.e., a diet that includes fauna).
    Plant foods available in evolution were poor zinc and iron sources. The plant foods available during evolution (fruits, vegetative plant parts, nuts, but no grains or legumes) generally provide low amounts of zinc and iron, two essential minerals. These minerals are provided by grains, but grains are products of agriculture (i.e., were not available during evolution), and contain many antinutrients that inhibit mineral absorption. This suggests that the nutritional requirements for iron and zinc were primarily met via animal foods during human evolution.
    Bitter taste threshold as a trophic marker. An analysis of the human bitter taste threshold, when compared to the threshold of other mammals, suggests that our sensitivity to the bitter taste is comparable to that of carnivores/omnivores.
    There is no such thing as a veg*n gatherer tribe. And there are no records to indicate that any such tribes ever existed; also no evidence of any vegan societies either.
    The actual diets of all the great apes includes some fauna--animal foods. Even the great apes that are closest to being completely vegetarian, gorillas, deliberately consume insects when available. Chimps and bonobos, our closest relatives, hunt and kill vertebrates and eat occasional meat.
    Many of the ancillary claims made in comparative "proofs" of veg*n diets are logical fallacies:
    The misinterpretation of animal studies using domesticated or feedlot meats to condemn all omnivore diets.
    The misinterpretation of clinical studies showing negative results for the SAD/SWD as indicating negative results for all omnivore diets.
    The misinterpretation of the results of the China Project to claim it "proves" vegan diets are best and all omnivore diets are bad.
    John McArdle, Ph.D., an anatomist and primatologist, a vegetarian, and scientific advisor to the American Anti-Vivisection Society, summarizes the situation clearly [McArdle 1996, p. 174]:
    Humans are classic examples of omnivores in all relevant anatomical traits. There is no basis in anatomy or physiology for the assumption that humans are pre-adapted to the vegetarian diet. For that reason, the best arguments in support of a meat-free diet remain ecological, ethical, and health concerns.


    Comparative Anatomy Updated. Humans--Omnivores or Vegetarians?
    http://www.beyondveg.com/billings-t/comp-anat/comp-anat-1a.shtml

    cituj sve zdroje :o)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAHUTA: Ganjacakežravci?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    _BENNY: nikomu nic neberu,ani maso,to nema s plýtvanim nic společnyho
    KUATO: se už tak v podstatě živim z 95% ovoce ,zelenina,ořechy,semena ,klicky. Pokud možno nasyrovo. Semtam polivka,ryže. Onehda ganjacake jsem neodmit. Flasku věnuj jinému-nepiji. Važně-nesoupeřím,třeba na jaře po 15letech sním i bejčí koule :)....no... asi ne
    GAISAKA: Jezme takové potraviny,které jsou pro náš druh biologicky vhodné.Po rozpitvání a prozkoumání anatomických struktur a fyziologických procesů různých
    ţivočišných druhů dospějeme ke stejnému závěru: Lidé jsou frugivorové (plodoţravci),
    ať se nám to líbí či nikoli.



    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LOOK: Tak jistě /ad "usetrene zdroje by se presunuly jinam (treba do zabavy)"/.
    Ovšem pouze v případě, kdy by nedošlo ke kulturní revoluci.
    A to je jen a jen záležitost a úkol nás, středoevropanů, a čechoslováků především. A čechoslováci jsme tu doufám, aspoň rokem narození, všichni.
    Ten program je a zůstává, přes desetiletí a staletí stejný.

    Prosím hoďte si následující video od 4:05 do konce. Je tam všechno.

    K. Hašler: Svoboda je svoboda (2/2) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=3GhKsu_F3xE&feature=related
    LOOK
    LOOK --- ---
    neplytvani samo o sobe stejne nic neresi. klesly by obraty vyrobcum potravin a usetrene zdroje by se presunuly jinam (treba do zabavy). tady by nekdo udelal nespravnou zkratku ze kdyz prestanu plytvat tak automaticky usetrene penize posilam do afriky.

    (a pokud bychom posilali tak viz KUATO)
    KUATO
    KUATO --- ---
    MAHUTA: chci dukaz misto slibu! jestli se budes az jara zivit jen plodama, jsi frajer a mas u me flasku. jinak jsi kecala a dostanes ban! ;o)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAHUTA: "fiziologicky" "plodožravci"???
    I want that shit you are smoking!
    _BENNY: Víšjak, vegetariánský jídlo je přecé tááááák dobrý, že všichni vylízaj talíř až na dekor,)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MAHUTA: plytvani je jen vedlejsi produkt velkovyroby. z domaciho selatka neprijde nic nazmar, ale pri preprave dobytka na jatka se s umrtnosti-odpadem pocita. naopak zpracovani separatu nas naucilo jist i to, co by se driv hodilo psum, takze tam je zas videt prumyslova setrnost :) celkove to porad vychazi jako efektivni reseni (coz byla ovsem Osvetim taky) a je na kazdem jestli na tohle pristoupi. kdysi jsem delal tlumocnika kontrolorovi kvality masa v tehdejsi Delvite a od ty doby jsem si tam nic nekoupil, tak asi tak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam