• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ad prerozdelovani - zajimavy clanek z aktualniho respektu

    - ginniho index - meri miru nerovnovahy v prijmech lidi v urcite zemi
    - prumer OECD se v poslednich desitkach letech zvysuje (vyssi rozdily). USA z 32 na 38, svedsko z 21 na 24 atd.
    - mimo OECD drama: brazilie 56, rusko 45, indie 37, cina 47 (!)

    Ceska spolecnost zdedila velmi nizke rozdily v prijmech z dob soc. hospodareni. Pro minuly rezim byly male rozdily v platech dulezitu ingredienci pro akceptaci rezimu vetsinou spolecnosti. Po 40 letech soc. byl ginniho index 20. Behem 4 let po revoluci se zvedl na 25 a od te doby se u nas prakticky nemeni. Dve dekady se prijmove nuzky nerozeviraji, CR jednou z nejvice rovnostarskych zemi na svete. Jinde v postkomunismu podstatne vetsi narust (dalsi jedina vyjimka je Slovinsko).

    Zajimave: rozdily v hrubych mzdach v CR jsou 44, prumer OECD 46. Az po sekundardni redistribuci (dane a socialni davky) to klesne na tech 25. Udobi pravicovych a levicovych vlad se nelisi.

    Stejny zaver ohledne ohrozeni chudobou - bez soc. systemu bychom byli na prumeru OECD, diky socialni zachranne siti je Ceska republika na prvnim miste, co se tyce nejnizsiho procenta domacnosti, ktere spadaji pod hranici chudoby (obvykle definovano jako 40, 50 nebo 60 % medianu prijmu)


    List of countries by income equality - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_income_equality

    dle tohoto zebricku je pred nama jen dansko, japonsko, svedsko a norsko.

    Tolik k memu pocit U nas se prerozdeluje o sto sest a nikdo neumira.


    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Historia magistra vitae


    kohout-pavel-marast-2008.rar | Ulož.to
    http://uloz.to/xS29fbv/kohout-pavel-marast-2008-rar

    Prosím, poslechněte si to. Kvalita se pozná tak, že hovoří nejen k současnosti, ale i k budoucnosti.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZIVA: taky mi to přijde stereotypizující až to bolí.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ZIVA: to je mozne, ale otazkou je, jestli je ta soutezivost pozitivni vlastnost. dokud je spousta zdroju a prostoru kam rust, pak je to efektivni. jakmile se dostavame k limitum prostredi a za ne - zacinaji byt dulezite jine memy - treba ta schopnost spolupracovat a sdilet.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    YMLADRIS: sorry, ale ja tohle bila vs cerna mentalita vubec nemuzu zkousnout...
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    JAZZZ: indove jsou extremne soutezivi, (a i ti, co vyrostli v otroctvi, tj indenturovany praci)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: v indii vnimaji kasty podobne jako "part of the natural order of things" a stejne tak my tady vnimame jako prirozenou korupci a soutezivost vedouci v extremnim pripade az k sebezniceni.

    pokud se nam nekdy povede byt bliz tomu "zit jako jeden organismus" tak zmizi duvod soutezit a mit otroky nebo slouzit. dost by nam to usnadnilo, kdybychom nemuseli resit sve materialni schranky a to vnimam jako moc pekny technologicky rebus :) ty terabajty informaci ziskanych diky vzajemnemu vykoristovani a niceni planety nam v tom prece musi pomoct :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ZIVA: minim tim, ze nase "bila" mentalita je ohromne souteziva. soused barak z veprovic prestavel na cihly - tato, to nemuzes tak nechat!! taky bez do cihel! porad neco lepsiho, noveho, vyzkum, vyvoj, exploitace. Samozrejme, ze je to zaroven koren nasich problemu - valky, planeta v prdeli... ale snazila jsem se rict, ze rozdily v zivotni urovni mezi lidma je jedna z veci, ktera "bileho" cloveka zene k tomu, aby se pokousel o nejaky novoty a furt neco delal. Soutezivost. Je blby, pokud by soutezivost byla tak kruta, ten egregor by tak prevzal vedeni, ze by nam tady chcipali lidi jak v rusku, decka zijici v kyjeve v kanale, na solidaritu kazdej kasle. Ale to se u nas nedeje. Tak jenom rikam, ze PRO MNE socialni rozdily zas nejsou tak debilizujici jev; bylo to a bude, lidi se chteji vymezovat proti ostatnim jak jsou na tom lepe, ti je zase dohani, zavody. Duvod pohybu a pokroku.

    Oproti "cerne" mentalite, ktera takovou soutezivost a touhu prekracovat furt vsechny limity, nema. Jasne, neni to tak, ze vsichni bili furt neco resi, a ze vsichni cerni nikdy nic neresi, reggae pohoda. Ale statisticky ten rozdil je.

    Napriklad se mi dost tezko zpracovava info z wikipedie, ze v Mauretanii je az 20 % obyvatelstva v otroctvi (600 000 lidi) a jeden z hlavnich duvodu proc to stale pretrvava se uvadi ten, ze The slaves themselves generally perceive their condition as part of the natural order of things. To je pro mne z "bile" perspektivy proste naproste WTF.
    Jina kultura.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    JUNIPETRUS:
    František Koukolík: Jak si zamilovat systém a být spokojený - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/jak-si-zamilovat-system-0sw-/veda.aspx?c=A121204_153944_veda_mla
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    vůbec se nenechte rušit od zajímavé debaty, do které nemám bohužel čas vstupovat, jen si tu zálohuju bookmarks =):

    doc. MUDr. Mgr. Radvan Bahbouh, Ph.D.
    je psycholog a matematik (eště má vystudovanou pedagogiku, arteterapii a jak je z titulu patrné medicínu). Od roku 1995 přednáší na katedře psychologie FF UK metodologii psychologie, psychometrii a teorii psychodiagnostiky. Dlouhodobě se teoreticky i prakticky věnuje psychologickému koučování.

    1) Pohádka o ztracené krajině: psychologie sebekoučování
    Cesta za nalezením vlastního potenciálu a větší spokojenosti je zároveň ilustrována pohádkou, v níž můžeme znovu objevit nejen tyto poznatky, ale i sebe samotné.
    Proč využíváme jen malou část našich schopností a kapacit? Jak ovládnout zákonitosti, kterými se řídí kolísání naší energie, výkonnosti a spokojenosti? Těmito otázkami se zabývá psychologie koučování, která je v této knize představena nejdůležitějšími poznatky a na ně navazujícími cvičeními. Cesta za nalezením vlastního potenciálu a větší spokojenosti je zároveň ilustrována pohádkou, v níž můžeme znovu objevit nejen tyto poznatky, ale i sebe samotné.
    http://www.ereading.cz/nakladatele/data/ebooks/2039_preview.pdf

    2) TEDxPrague - Radvan Bahbouh - Nejlepší investice
    http://www.youtube.com/watch?v=LNvExTsM2Xg

    3) ČRo Radio Wave - Klystýr - Psychika a tělo
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2540492
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Právě skončilo na čt2. Že byznysu trochu rozumím, takhle to chodí. Výživné, kdyby někoho zajímalo.
    Proč chudoba?: Ukradená Afrika — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10418848677-proc-chudoba/212382554020007-ukradena-afrika/
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    YMLADRIS: ziju posledni dva roky v africe. tak mi neni vubec jasny, co myslis tim
    cernosi napr. maji vsichni stejne malo a jsou v klidu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: plus jeste - vyhori li cela ulice, azylak nebude stacit, nabehne armada stavet vytapeny stan a krestani distribuovat polivku. cimz minim mame fakt ohromne soc vymozenosti, solidaritu.

    a jestli odepises no jo ale ja mam socialni fobii na policii nejdu a s 50 lidma v jednom stanu nespim toz holt zmrznes ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jeden říká není všechno špatně a druhý říká není všechno dobře.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LYDI: jasny. vzdy je co zlepsovat. muzu milovat svou kulturu a zemi a myslet si ze jsme neco dokazali. a zaroven vedet, ze jeste plno veci zbyva k poreseni. cloveka taky milujes a ocenujes i kdyz ma chyby

    ja prave nemam rada to pausalni zahazovani naseho stylu zivota, z tepla zpoza pocitace
    LYDI
    LYDI --- ---
    YMLADRIS: nyx je neco, co je fajn, ale zas to nevyvazi jine veci jakoze napr. vsebecna nasranost, stres, nestesi, to ze ti cpou tisice "nefunkcni" medikamenty, nadavaji na romy kdyz se ve velkym krade uplne neuveritelne atd atd
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TEDDYBEDDY: imho se zjisti ze nejakej gen.
    LYDI
    LYDI --- ---
    YMLADRIS: obecne nevim, co delas atd ale mela bys ses trosku informovat o vecech, nez o nich pises ...zeme rozhodne nejsou od sebe odelene - tzv zapad "neboji" sam za sebou ani tak jih ne. jsou tam znacne vztahy, ktere bychom meli vsechni alespon trosku znat a pak bychom se asi vypustili takove keci. to same plati pro romove. co se tyce lidi, co maji malo penez tady, tak bych uplne stejne doporucila se nekdy bavit s lidmi tady na ulici, a budou se vam vysmat ... armada spasy, azylovy dum...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    YMLADRIS: Kontrolní otázka:) Může za to 1) bůh 2) variabilní okolnosti, resp. podmínky přežití 3) neblahá karma černochů

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam