• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    JUNIPETRUS:
    František Koukolík: Jak si zamilovat systém a být spokojený - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/jak-si-zamilovat-system-0sw-/veda.aspx?c=A121204_153944_veda_mla
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    vůbec se nenechte rušit od zajímavé debaty, do které nemám bohužel čas vstupovat, jen si tu zálohuju bookmarks =):

    doc. MUDr. Mgr. Radvan Bahbouh, Ph.D.
    je psycholog a matematik (eště má vystudovanou pedagogiku, arteterapii a jak je z titulu patrné medicínu). Od roku 1995 přednáší na katedře psychologie FF UK metodologii psychologie, psychometrii a teorii psychodiagnostiky. Dlouhodobě se teoreticky i prakticky věnuje psychologickému koučování.

    1) Pohádka o ztracené krajině: psychologie sebekoučování
    Cesta za nalezením vlastního potenciálu a větší spokojenosti je zároveň ilustrována pohádkou, v níž můžeme znovu objevit nejen tyto poznatky, ale i sebe samotné.
    Proč využíváme jen malou část našich schopností a kapacit? Jak ovládnout zákonitosti, kterými se řídí kolísání naší energie, výkonnosti a spokojenosti? Těmito otázkami se zabývá psychologie koučování, která je v této knize představena nejdůležitějšími poznatky a na ně navazujícími cvičeními. Cesta za nalezením vlastního potenciálu a větší spokojenosti je zároveň ilustrována pohádkou, v níž můžeme znovu objevit nejen tyto poznatky, ale i sebe samotné.
    http://www.ereading.cz/nakladatele/data/ebooks/2039_preview.pdf

    2) TEDxPrague - Radvan Bahbouh - Nejlepší investice
    http://www.youtube.com/watch?v=LNvExTsM2Xg

    3) ČRo Radio Wave - Klystýr - Psychika a tělo
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2540492
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Právě skončilo na čt2. Že byznysu trochu rozumím, takhle to chodí. Výživné, kdyby někoho zajímalo.
    Proč chudoba?: Ukradená Afrika — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10418848677-proc-chudoba/212382554020007-ukradena-afrika/
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    YMLADRIS: ziju posledni dva roky v africe. tak mi neni vubec jasny, co myslis tim
    cernosi napr. maji vsichni stejne malo a jsou v klidu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: plus jeste - vyhori li cela ulice, azylak nebude stacit, nabehne armada stavet vytapeny stan a krestani distribuovat polivku. cimz minim mame fakt ohromne soc vymozenosti, solidaritu.

    a jestli odepises no jo ale ja mam socialni fobii na policii nejdu a s 50 lidma v jednom stanu nespim toz holt zmrznes ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jeden říká není všechno špatně a druhý říká není všechno dobře.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LYDI: jasny. vzdy je co zlepsovat. muzu milovat svou kulturu a zemi a myslet si ze jsme neco dokazali. a zaroven vedet, ze jeste plno veci zbyva k poreseni. cloveka taky milujes a ocenujes i kdyz ma chyby

    ja prave nemam rada to pausalni zahazovani naseho stylu zivota, z tepla zpoza pocitace
    LYDI
    LYDI --- ---
    YMLADRIS: nyx je neco, co je fajn, ale zas to nevyvazi jine veci jakoze napr. vsebecna nasranost, stres, nestesi, to ze ti cpou tisice "nefunkcni" medikamenty, nadavaji na romy kdyz se ve velkym krade uplne neuveritelne atd atd
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TEDDYBEDDY: imho se zjisti ze nejakej gen.
    LYDI
    LYDI --- ---
    YMLADRIS: obecne nevim, co delas atd ale mela bys ses trosku informovat o vecech, nez o nich pises ...zeme rozhodne nejsou od sebe odelene - tzv zapad "neboji" sam za sebou ani tak jih ne. jsou tam znacne vztahy, ktere bychom meli vsechni alespon trosku znat a pak bychom se asi vypustili takove keci. to same plati pro romove. co se tyce lidi, co maji malo penez tady, tak bych uplne stejne doporucila se nekdy bavit s lidmi tady na ulici, a budou se vam vysmat ... armada spasy, azylovy dum...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    YMLADRIS: Kontrolní otázka:) Může za to 1) bůh 2) variabilní okolnosti, resp. podmínky přežití 3) neblahá karma černochů

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LYDI: zkus to taky :)
    rozhlidni se kolem sebe a cerstvyma ocima se mrkni na vymozenosti, ktere pouzivas uplne samozrejme. treba nyx ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: pujdes na policii a oni te nasmeruji dnes vecer na armadu spasy, pozdeji do azyloveho domu a do pece soc. pracnovniku. nejsme v rusku
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TEDDYBEDDY: vsimni si te korelace, ze mene se umira v zemich kde se veri na vyvoj a reseni problemu = nas boj se svetem. vice se umira v zemich kde se lidi o nic moc nesnazi, nemaji to v povaze, buh dal buh vzal. cernosi napr. maji vsichni stejne malo a jsou v klidu.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    YMLADRIS: Globálně ovšem lidé hlady umírají, ergo může se stát i u nás za jistých okolností, abych tě vyvedl z té redukované, blazeované a hlavně neopodstatněné bělošské kulturní povýšenosti ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Nikdo neumírá hladem ani zimou. No tak to mě právě zajímá jak to funguje.

    Příklad: Jsem nezaměstnaný a žiju z úspor. Všechny peníze mám ve slamníku. Vyhořím, shoří mi dům a v něm všechno. Takže je zima a já stojím u vyhořeného domu. Na sobě mám jen nějaké oblečení, shořely mi i doklady. Jsem samotář, nemám příbuzné. Kam se obrátím, abych měl dnes v noci kde spát?
    LYDI
    LYDI --- ---
    YMLADRIS: ty jo, tak to ti vazne obdivuju, jestli se ti vecny boj v nasem svete libi ... a to co jsme vse "dokazali"/"dosahli" atd ...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ja proste asi uvazuju uplne jinak. Jsou kultury kde je takrka 100% prerozdelovani (ani nemaji treba penize a kazdej ulovenej medved se porcuje s ohledem na vsechny), a kde jsou socialni rozdily minimalni. Stagnujici cyklicke tradicni kultury, proc se vyvijet, proc se snazit o world domination, nemaji zrejme ten nas gen. Chtela bych aby nase kultura byla podobne v pohode? Nechtela. Mne se libi svetla stranka toho naseho vecneho boje mezi sebou - co vsechno jsme mezi tim vymysleli a dosahli.

    Kdyz by NEKDE bylo 300mld, snazila bych se je nacpat treba do vzdelani, aby myslici mladez mohla zprovoznit nove zdroje energie atd., tj. abychom se meli vsichni lepe z objektivnich duvodu - protoze se zivot v nejakem aspektu zacal zvladat levneji a chytreji. Chapat jako nejvetsi problem to, ze existuji socialni rozdiy, je mi cizi. Nikdo neumira u nas hladem ani zimou.
    PIZI
    PIZI --- ---
    MTO: To by chtělo statistiku kolik romů žije z příspěvků a kolik z toho co získají trestnou činností. Žiju v oblasti, kde jich je hodně a vídám že jich asi docela dost prohraje peníze v automatech, nebo je dají za drogy. Takže to z čeho financují opravdu život ve smyslu jídlo a bydlení asi nejsou sociální dávky. Ale nevím jak statisticky významní jsou tihle. Tedy jde o to zda by odstranění soc. příspěvků vedlo k tomu, že budou chodit do práce, nebo spíše k tomu že ukradnou více poklopů z kanálů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam