• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    TILOPA: jiste, nas soucasny stav vznikl jen - tak. bez nejakeho predchazejiciho stavu, bez vyvoje. jiste byly doby, kdy lide nic nepotrebovali (hybat zadkem, starat se), kdy jim padali peceni holubi do huby, stacilo je pozadat - oni takovi holubi jsou skoro osvicene bytosti, oni chapou, ze vyssi formy zivota potrebujou jist a tak se nechali dobrovolne sezrat. dokonce ve zlatych dobach znali i mantru diky ktere se sami oskubali, vykuchali, chutne pripravili a predlozili tomu, kdo potreboval jist..
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    KUATO: No jo , kdyz ty vychazis z toho, ze bych zrusil penize, ale lidi by se nezmenili, to je jasny, ze v takovem systemu by to nefungovalo.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Ono uplne staci vytvorit system, ktery te nebude tlacit ke zdy vlastnenim papirku, bez kterych v nem nejde svobodne zit, protoze to roztaci tu spiralu zla, brani, atd, vubec k tomu neni duvod. Stejne jako neni duvod, aby sme se drzeli idei, ze clovek musi neco vlastnit, jako napriklad pudu, zdroje, vodu a vydelavat na tom.
    KUATO
    KUATO --- ---
    TILOPA: zkus si promyslet, jak by se zrusenim universalniho platidla (nevazaneho primo na jeden konkretni produkt) kurevsky zkomplikovalo v podstate vsechno. barterove obchody byly mnohem slozitejsi nez obchodovani v penezich. neboli - kdyz potrebujes spravit boty a mas doma akorat velkou bankovku - neni problem, ale kdyz mas akorat prase (ekvivalent), musis ho rozmenit na "drobne" a to jeste takove, o ktere ma svec zajem (ma chut na hovezi gulas). jenze trhovec s hovezim veprove nebere, ten potrebuje platno. a tkalec taky nechce veprove, ten ji akorat drubez. takze musis najit nekoho, kdo rozmeni prase aspon castecne za husicky nebo kaceny, ty vymenis za platno, s tim jdes k majiteli telete - aby ti on rekl, ze platna je malo.... super predstava :o). jiste by to vedlo k velkemu uskromneni - pri predstave, jake martyrium by musel clovek podstoupit pri pro nas trivialnich vecech, jako objednat si knihu z amazonu nebo nedej boze indie, cestovat do zahranici atd, by si to vetsinou rozmyslel. navic by to imho prakticky nic podstatneho neresilo. to jsou jen nastroje. a my lide jsme ti, kteri s nimi zachazeji. nekteri z nas jsou hajzlici a temi zustanou i kdyby byl svet bez penez. ale imho i existence hajzliku, zlodeju a vrahu je v poradku. i to jsou zkusenosti, ktere musi jeden casem nasbirat. casem z toho vyrostou.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    RAVNOS: to zneuzivanie/pocit stale mat viac a viac../nadmerna sebarealizacia mi pripomenula jedne kratky pribeh [ DASHAN @ Zenové příběhy ]
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    TILOPA: clovece, podobnu myslienku uz tusim niekto mal ... a nedopadlo to uplne podla knihy. akokolvek je demokracia a peniaze debilny system, darmo si lamem hlavu nad niecim, co by fungovalo lepsie. ono to je asi jedno, co vymyslis, lebo stejne to je len nastroj/system/usporiadanie a zalezi na ludoch, ktori to pouzivaju, aby to nezneuzivali a nesnazili sa najst bocne cesty/skratky za ucelom vlastneho obohatenia sa.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TILOPA: aby lidem vladl moudry clovek s vhledem je nebezpecna forma detskeho prani, koncentrovanej ideal.. lidi si to musi udelat sami imho :) jinak soucasnou podobu penez bych taky zrusil.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Ja bych byl spise pro zruseni penez - v soucasne dobe jejich funkce zdegenerovala, nese sebou energie stresu, sobectvi , coz je projev strachu a strach je pro telo i mysl jed - lidem by mel vladnout moudry clovek s vhledem, lidi by delali to, co je opravdu bavi, co ma smysl a prinasi jim radost a zaroven to, co by zodpovedne citili, ze je potreba udelat. Zakladni potreby by byli dosazitelne pro vsechny, jako je bydleni, zakladni jidlo, energie a pokud by nekdo chtel vice, musel by se zapojit do systemu davani, kde by treba formou kreditu s omezenou dobou platnosti, mohl ziskavat urcite veci, co by byly nadstandartni :) Ale to vse zavisi na lidech, jak se rozhodnou - a na vetsinu pusobi jako menici cinitel ten zhorsujici se soucasny system, takze ono se to ridi samo .)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    tak uz jsme podporil BZP.
    Podporte i vy http://basicincome2013.eu/ubi/cs/podpisova-stranka-eoi/
    PIZI
    PIZI --- ---
    DARJEEL - Takže ten hedonistic v tomto případě platí i na toho mnicha? Přeložila to Ymladris dobře jako "jen si užívat"?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: hedonismus v tomto kontextu = dobré si přečíst patřičné články k well-being... hedonistic a eudaimonic jsou pracovní koncepty pro měření well-beingu, naše představy o hedonismu pro to nejsou relevantní.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Hedonismus chápu spíše jako aktivní vyhledávání blaha, to není úplně totéž, jako jen si užívat. Mnich meditující na hoře tam jen sedí a užívá si, ale hedonismus to není.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    President announces ‘Guaranteed Minimum Income’ for all citizens | Cyprus Mail
    http://cyprus-mail.com/2013/07/26/president-announces-guaranteed-minimum-income-for-all-citizens/
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: to je teda dobre zasifrovane :) nerozumim tomu tolik, abych dokazal nezavisle overit platnost cehokoli, co tam zminuji, ale davalo by to smysl. ja to pozoruju zas v jinych oblastech a v jinych meritcich.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    YMLADRIS: Naa tom funguje tibetsky buddhismus
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ne ze bych to plne chapala, repost z FB, zni DOST zajimave

    Na molekulární úrovni je lepší mít smysl života a pomáhat lidem kolem sebe, než si jen užívat.

    Vědecké potvrzení, že svět je lepší, než je?!

    ‪#‎eudanism‬ healthier than ‪#‎hedonism‬
    http://m.pnas.org/content/early/2013/07/25/1305419110.full.pdf?with-ds=yes



    To identify molecular mechanisms underlying the prospective
    health advantages associated with psychological well-being, we
    analyzed leukocyte basal gene expression profiles in 80 healthy
    adults who were assessed for hedonic and eudaimonic well-being,
    as well as potentially confounded negative psychological and
    behavioral factors. Hedonic and eudaimonic well-being showed
    similar affective correlates but highly divergent transcriptome
    profiles. Peripheral blood mononuclear cells from people with
    high levels of hedonic well-being showed up-regulated expression
    of a stress-related conserved transcriptional response to adversity
    (CTRA) involving increased expression of proinflammatory genes
    and decreased expression of genes involved in antibody synthesis
    and type I IFN response. In contrast, high levels of eudaimonic
    well-being were associated with CTRA down-regulation. Promoter-based bioinformatics implicated distinct patterns of transcription factor activity in structuring the observed differences
    in gene expression associated with eudaimonic well-being (reduced NF-κB and AP-1 signaling and increased IRF and STAT signaling). Transcript origin analysis identified monocytes, plasmacytoid
    dendritic cells, and B lymphocytes as primary cellular mediators of
    these dynamics. The finding that hedonic and eudaimonic well-being engage distinct gene regulatory programs despite their similar
    effects on total well-being and depressive symptoms implies that
    the human genome may be more sensitive to qualitative variations
    in well-being than are our conscious affective experiences.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    jeste pomucka
    Virtual Piano : The original app | Virtual Keyboard | Online Music | Piano Game | CMAGICS
    http://www.virtualpiano.net/
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    YMLADRIS: tady k tomu je prednaska
    František Fuka: Hudba z geekovsko-matematického hlediska - DevFest Praha 2012 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=RQuRFCE5NzI
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    a ještě jeden odkaz plný naděje... takhle při pondělí :o)

    http://www.bioneers.org/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Home | Center for Sacred Studies
    http://centerforsacredstudies.org/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam