• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: takove volani "chci lidem davat vic! zmente system at je to mozne!" uslysis akorat od lidi, kteri ve skutecnosti nic nemaji a chteji se stat beneficienty. ten kdo k veci prisel sam svou poctivou praci zna jeji opravdovou cenu a takove myslenky "at ostatni dostanou zadarmo to co jsem si ja poctive a tvrde vydrel" ho nikdy nenapadnou.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARJEEL: btw tobe se chce delat? Co kdyby se ti chtelo delat neco za co ti nebude nikdo platit?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARJEEL: a jeste si zapomel dodat, kdo nedela at neji.
    Jako je prekvapujici jak nektery "duchovnaci" obhajuji system zalozeny na sobectvi a dravosti, a nemaji snahu chapat ani se pokusit uvazovat o spolecenskem systemu zalozenem na vyssich principech, ktere umoznuji vetsine lidi lepsi zivot, a lepsi podminky pro duchovni zivot.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: to je myslím trefa do černého, imho se opičce nechce dělat a někde by rád celý život prozevloval ,-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Dobra zprava ze svycarska - sesbirali dost podpisu na vyhlaseni referenda
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/16125-na-svycarske-pude-se-zase-chysta-revoluce
    Ted jeste aby to odhlasovali.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: porad jsi nebyl schopen odpovedet na jednoduchou otazku jak si to "davani vic" predstavujes v praxi. zacneme treba od tebe, co bys rad ostatnim daroval ve vetsi mire nez darujes ted? (aby bylo jasno, mluvime o veci ktere vlastnis, ktere umis, ktere jsi schopen ostatnim nabidnout ted hned, zadne co bys byl byval daroval, kdyby ses byval narodil jako kral). o tom davani jsi zacal mluvit jako prvni, tak to specifikuj a nevymlouvej se jen na nami nepochopeny sirsi kontext, ktery jsi ani nepredestrel.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    EVA_: to jsou paradoxy
    EVA_
    EVA_ --- ---
    TILOPA: No teda! Minus za vulgarismus!
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    YMLADRIS: Co bych mel chtit, ty pipinko ? Nejak ti nerozumim, na co se me ptas .)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JUNIPETRUS: takhle to vzdycky vypadalo, kdyz jsme hrali sazky a dostihy chvili pred tim, nez to vsechny prestalo bavit a sli si hrat na neco jineho :)

    YMLADRIS: staci aby ctrnact dnu neprijel do zadneho supermarketu kamion a zas to bude o rodu havranu :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Tilopa, pud sebezáchovy nejde jen tak precurat. Mas v sobě pud, kterém te nutí na prvním místě zachovat sebe, pak teprve dávat. Poslední tisíce let se to Sebe slušné rozšiřuje (oproti rodu havranu - 150 lidi v pravěku) pres klany, národy, státy, evropskou unii... Když vypukne záplava lidi všeho nechaj a jdou pomoct Nás zachovat, místo aby rod havranů lootoval jestraby kteří zimou za brodem.
    Co bys ještě chtěl ty chudinko žijící v dravem systému. Vždyť se solidarita a přerozdělování neustále rozsiruje
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    1% nejbohatších lidí světa má více peněz než 80% nejchudších obyvatel - Free Pub
    http://www.freepub.cz/2013/300-nejbohatsich-lidi-sveta-ma-vice-penez-nez-3-miliardy-nejchudsich/
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: prave si ho sem prived.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: az mi sem naoplatku privedes Astara Serana, tak se spolu budeme teprve bavit
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: opravdu znas historii lidske rasy, vsechna obdobi, miliony let nazpatek?:-)
    Oficialni historie to je spis mytus pro dravce a obeti
    Az mi budes schopen popsat fungovani spolecnosti v antlantide, tak se muzem zacit bavit o historii.

    Krom toho, je neni nutne, aby neco bylo proto, aby se neco zmenilo treba poprve.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: jasne, plus hromada dalsich veci, jako napr. neomezenost statku (nemas barak? nemusis ho nikomu ukrast, postavis si vlastni a vybudujes nove hodnoty).
    F0N
    F0N --- ---
    Ja trochu rozpisem moju predstavu o celom tom penaznom systeme - mam pocit, ze uz aj sefkuchari ktori varia celu tuto polievku vedia, ze priliali troch moc vody - co ma samozrejme vplyv aj na nich - takze v amerike sa nafukli obrovske prazdne dlhove balony - tie popraskali a odsiera to cely svet krizou. Lenze tie peniaze su spolocne (vyhoda/nevyhoda globalizacie je, ze ma dosah vsade)- takze aj ti co nakradli vedia, ze hodnota ich penazi klesa a nie je uz nicim kryta - cesta z tohoto je imho forma transformacie meny - v dnesnej dobe ked internet je uz aj v dzungli je mozne, ze z papierovych penazi sa stanu nejake kredity - teda system podobny bitcoinu nezavisla mena ( na vlade, na cachroch bankerov, ruskych oligarchov a roznych inych chytrakov) - cele to funguje na mne neznamych matematickych rovniciach ale vidim v tom cestu. Takze peniaze ano akurat spolocna nezavisla virtualna mena.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    FRONEMA: takhle by to bylo krasne, ale zapominas na externality a moralni hazard. proti kapitalismu ani komunismu neni treba bojovat, ten absurdni moloch se bez moralky polozi sam :)
    Selhání trhu – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Selh%C3%A1n%C3%AD_trhu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    TILOPA: toš zedník má dneska kolikrát větší plat než doktor
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    FRONEMA: Ne neni. Zkus se podivat na slovo "davat" hloubeji.Jinak, jak jsi dosel k tomu, ze dnesni penezni system ti zajistuje, ze davas cca stejne, jako dostavas ? To vubec dnes nefunguje, navic by to bylo polemizujici tema, protoze kdo rozhodne, ci prace je hodnotnejsi a dostatene ze systemu vetsi dil ? Doktor nebo zednik ? Opet v tom vitezi, kdo si co urve.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: tak tam je připočítaná ještě lidská práce, kterou se někdo snaží čím dál efektivnějšími metodami obšancovat :) A ještě k tomu lidská práce, která teprve bude vykonána, proto to imho není zero-sum game :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: penezni system zajistuje ze davas priblizne stejne jako dostavas (narusuji to staty a kriminalita, ale ty nejsou pro ted podstatne)
    v systemu kde bys vic daval nez bral, by si pracoval vice nez ted, a pritom mel stejne, nebo pracoval stejne, a mel mene nez ted mas. je to to co chces?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam