• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    _BENNY: Opet tva interpretace
    FRONEMA: To si ja nemyslim,
    V obou pripadech vidim, ze se nesejdeme v porozumneni, porad si otacite slova, aby sedeli vasemu chapani a delate z toho paskvil. Moje chyba je, ze to neumim vlozit do slov, abyste porozumneli, co tim myslim.
    Timto bych to uzavrel.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: v tom pripade delas ze vsech otroky vsech. pokud nemuzes vlastnit co si sam vyrobis, nejsi nic nez otrok.

    je mozna par lidi kterym by to vyhovovalo, ale bylo by to na ukor vsech ostatnich.

    a navic jak jsem rikala a zduvodnovala niz, rapidne by poklesla zivotni uroven, to co by lidi meli by se omezilo asi tak na to obleceni, bydleni a jidlo, a jeste by ho byl nedostatek. na ukor tech lidi co by meli hlad by to bylo.
    KUATO
    KUATO --- ---
    TILOPA: mam dve deti - 8 a 10 let. nedostavaji zadne kapesne. ale mohou pracovat a vydelat si tak penize, kdyz chcou nejake extra (zbytecne) veci jako extra prachy na tabor, na zrni pro holuby a kraliky, ktere to starsi chova, nebo jen tak na nanuky a chipsy, ktere si kupujou za nasimi zady v mistni hospode. letos oba dva pomahali u vsech toceni medu, ktere jsme delali, oba s nama pojedou na boruvky, oba se mohou podilet na extra uklidech/nadobi mimo jejich radnou sluzbu. povazuji za nezbytne nutne, aby pochopili nasledujici - "nic na svete neni zadarmo, vzdycky za tou veci stoji nejaka prace, i kdyz to nemusi byt na prvni pohled patrne. penez je na svete tri prdele, ale skoro vzdy jsou vazany na nejakou praci, at rukama, nebo hlavou. muzete si koupit jakoukoliv vec chcete, ale nekdy na to budete muset tvrde pracovat, takze si to dobre rozmyslete." jsem sobecky parchant? nemyslim si. vim velmi dobre, ze rubas nema kapsy, ale presto velmi trvam na tom, aby clovek spolehal primarne na vlastne ruce. protoze panbuh pomaha - pricinlivym.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: chci mit neco zadarmo -> nechci to neco dostat vymenou za penize, ktere si odpracuju, chci to vyfasovat bez prace.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    _BENNY: A jak si z tehle vety dosel k tomuto :
    "nechci si bydleni, stravu a energie odpracovat, chci aby to za me udelal nekdo jiny. a pracovat nejspis nebudu, rozhodne ne 8h kazdy den, protoze me to sere ;)"

    FRONEMA: Ja si myslim, ze ten system by byl nastaveny tak, ze by nic takoveho v nem nebylo mozne - ne proto ze by to zakazoval, ale proto ze by nikdo nic nevlastnil osobne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: Zakladni potreby by byli dosazitelne pro vsechny, jako je bydleni, zakladni jidlo, energie a pokud by nekdo chtel vice, musel by se zapojit do systemu davani
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: to se ti tu snazim celou dobu vysvetlit.

    zkusim to jeste jinak. co bys v tom systemu udelal s lidma kteri by chteli zas zacit penize pouzivat? zacli by si mezi sebou platit za zbozi a sluzby. Nechal bys je jen tak byt? nebo bys jim zakazal objednavat si v tom naklikavacim systemu? nebo neco jineho?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    _BENNY: Bys mohl psat scifi :) Nic takoveho mezi radky nepisu, to uz zase tvoris spoustu domnenek.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: asi neumim tak dobre cist mezi radky jako ty, ale ja tam vidim ze chce bydleni, stravu a energie zadarmo a pokud by chtel vic, byl by ochoten se zapojit do nejakeho smenneho ci prideloveho systemu. mezi radky ctu: nechci si bydleni, stravu a energie odpracovat, chci aby to za me udelal nekdo jiny. a pracovat nejspis nebudu, rozhodne ne 8h kazdy den, protoze me to sere ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: me prijde podle toho co jsem od nej cetl ze mu vadi jejich soucasna podoba. privatni centralni banka USA tomu uz jenom finalne nakopava zadek. FED ted tiskne penize stejnym zpusobem jako to delal Hitler za 2SV s cilem jejich ekonomiku podlomit a vysledky tomu odpovidaji :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: Tilopa by penize zrusil rad, viz TILOPA.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    FRONEMA: Koho a jak to poskodi ?
    To jestli se to nekomu nebude libit, se klidne muze stat, stejne jako soucasny system se nemusi nejake mensine libit.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: evidentne je nechce rusit ani TILOPA ale mam pocit ze se tu pak zbytecne dohadujete kvuli tomu ze kazdy z vas neco vynecha, nebo si tam ten druhy zas neco domysli. ve chvili kdy mi stat na vsech danich sebere celkem 80% mzdy, tak dava smysl se zamyslet, jestli ta rezie je odpovidajici. cena dlanic rika, ze ne a Janousek se jenom smeje, protoze ve spravne spatnych podminkach si za tvoje vlastni penize koupi treba tvoji ledvinu ;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: mne nedrazdi predstava ze chces davat vic. mne ovsem prijde ze ty vlastne davat vic nechces, mne prijde ze se snazis designovat system, ve kterem ti bude pohodlne, a to na ukor ostatnich, byt si to nepredstavujes tak, ze bys primo nekomu neco vzal, tak v praxi by to nekoho poskozovalo.
    drazdi mne ovsem na tom to, ze za podobnymi libivymi myslenkami je casto skryte takove "bude to strasne super a pokud se to par lidem nebude libit tak se uz nejak zaridi aby se podridili", neboli je to takove okecavani a zmekcovani totality.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: v tom nejsme ve sporu. ja nejsem ten kdo by chtel penize rusit.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: vsak ano :) penize mohou mit ruznou formu a ruzne parametry. stejne jako ruzne cryptocoin se diky jejich nastaveni lisi od rozumne meny az po virtualni casino. ja psal:
    penize nejsou zle nebo spatne, jsou takove jaci lide je drzi a jak s nimi zachazi.

    staci se podivat na euro aby cloveku dosel vyznam loklanosti meny..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: LETS jsou taky penize
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: to je zase nepresne. bartr nebo LETS prece stimuluji loklani vyrobu i spotrebu coz zas ma pozitivni dopad na celkovou ekologickou stopu. navic nejsi pri smene zavisly na externim arbitru, ktery si muze nastisknout papirku kolik chce. zanedbavas dulezite detaily tak s epak nediv, ze si oba nerozumite
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: v mem sobeckem zajmu je, aby dalnice drahe nebyly. to ze nekdo jiny vi jak drahe dalnice jsou pro me dobre je uz jina vec.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: pockat, nebyla ale rec o nezistnem chovani? ty mluvis akorat o tom, ze misto penez dostanes odmenu ve forme protisluzby, ale to ses vubec nikam neposunul.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam