• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Ivo Vašíček / Aleš Šatánek - Debatní klub - Piráti - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=6fXGITFr4Mk
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    a kam bych politicky patril, kdybych chtel znarodnit stat?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ti kteri rikaji, ze pravo-leve rozlisovani je prekonane anebo ze oni se neradi ani do jedne skatulky, byvaji zpravidla levicaci. ve smyslu progresivisti. nebyvaji socialne konzervativni, nebyvaji ani trzne liberalni, nevazi si osobniho vlastnictvi, nevazi si svobody, nerespektuji princip omezovani moci a prosazovani "checks and balances" ve statnim aparatu, chteji rusit stare, ale jak ma presne vypadat to nove jeste ani nevedi. proste klasicka populisticka levice.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    a jeste jednou Ivo Vasicek:
    VZP není kompatibilní s fašistickými postoji, s tím nic nenaděláme. Lidi, pro které je "nespravedlnost", že někdo něco dostal zadarmo si nějaké "argumenty" pro obhájení svého postoje vždy najdou. Ona je to většinou sebereflexe - rádi by něco dostali zadarmo, ale to se jim nedařilo, takže se museli namáhat, vadí jim, že by se někdo jiný té mámaze vyhnul a přišel tím ke stejnému užitku snáze. Z toho vyvěrá emotivní pocit křivdy (někdo by v soutěži mohl získal užitek snadněji než já) a životního uspokojení (já jsem lepší než všichni ti nefachčenkové a socky, které si neumí vydělat tolik co já).
    VZP je v rozporu i se společenskou mantrou současnosti - úspěšnost člověka je měřena množstvím majetku, které je člověk schopen hromadit. VZP honbu za penězi narušuje v samé podstatě - umožňuje spokojený život i lidem, kteří odmítají s ostatními soutěžit.
    Současný společenský trend vnímám obecně fašizoidní - MY chceme soutěžit, a kdo se soutěže nechce účastnit ať chcípne, aby nám zbytečně neubíral zdroje, které pro vítězství v soutěži o nejbohatšího nutně potřebujeme. Když je někdo měkký, a lidi moc "rozmazluje" ztrácí globální konkurenceschopnost, proto vítězí ten, kdo dokáže z lidí vyždímat maximum (Čína je ukázkovým případem, jak lze kapitalismus zorganizovat efektivněji, tam se s těmi lidmi tak nemažou, lidi držej hubu a makaj, necháme-li působit trh, bude to tu za chvíli stejné)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Jinak k te pravicolevicovosti.
    Muj nazor je stejny jako Ivo Vasicka ze strany piratu:
    Používání nálepek levicové, pravicové mne (a doufám, že stále více lidí) vůbec nezajímá. Je mi úplně ukradené jestli nějaký chudáček něco označí nějakou nálepkou. Mě zajímá vždy pouze výsledná funkčnost. Schovávání do škatulek odmítám zcela zásadně. Nepřipouštím ani středovost. Já ty pojmy považuji za zcela zavádějící a pro naši politiku nebezpečné. Vůbec nestojím o to, aby mne někdo napomínal, že vybočuji ze schválené škatulky sady názorů (pravicových, levicivých, středových). Moje zkušenost je, že se orientací (jsem levičák, pravičák) zaštiťují lidé, kteří se potřebují zařadit do stáda. A v těchto stádech pak chtějí "ukopat" ostatní.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: no a ciste prakticky, jak to teda s tim bydlenim s rodicema mas ty?

    napriklad v me rodine se muj stryc rozhodl, ze si do sveho nove postaveneho baraku pristehuje sveho otce, meho dedu. nejakou dobu ho s tetou doma za jeho duchod vykrmovali a az byl opravdu nemocny (uz odmital jist), soupli ho do LDN, kde behem par momentu "dozil". zrovna v tomto pripade bydlet se svou rodinou v jednom velkym baraku nestacilo, aby se clovek nedockal bidne smrti, ktere by se nechtel dockat nikdo. nebyl by nakonec precejenom lepsi ten napraskanej hospic? (jen pripominam ze jde o reakci na kdo nechce umirat neprebalenej na LDNce, ten si postavi dvougeneracni vicedomek a svym vztahem k vlastnim rodicum da svym detem a sousedym priklad, jak by to meli vyresit jednou s nim samym ;))
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: ve vicegeneracnim domku si ale lidi vubec nemusi "slapat po hlave". nepripada ti to trochu iracionalni ohybani tematu z tve strany? pravdu mas, ze fyzicka blizkost tech lidi nic nezarucuje, ale urcite je to faktor, ktery neco ovlivni. je tu netvrdim, ze musis mit celou rodinu nacpanou v jednom kvartyru, ale je nepopiratelne, ze o nemocnou babicku se dokazes postarat lip, kdyz bydli hned vedle nebo ve vedlejsi ulici, nez kdyz je na druhem konci republiky a je v jejim zajmu se ti taky trochu prizpusobit a nechat ti volny prostor, protoze tvoji pomoc bude jednou potrebovat.
    vzhledem k tomu, ze se resi "reforma" duchodu i zdravotnictvi, tak tohle je aktualni otazka. v materialne zaostalejsich zemich je vetsi mezigeneracni vazba prirozene silnejsi a s hrozbou chudnuti zapadu prichazi vyhlidka, ze nas prehnany individualismus a tabuizovani smrti a nemoci nebudeme mit z ceho dotovat.
    to neni o glajchsaltovani cele spolecnosti a vzdani se sve jedinecnosti, takze nejaky svazacky jasanek si raceji strcit za kloboucek ;)
    to skatulkovani na slunickare a pravdolaskare vetsinou vyzchazi spise z druhe strany te pomyslne barikady, protoze jen jedna z tech dvou stran jeji exitenci uznava. to muze byt frustrujici, ale pokud chce clovek mrzacit svoje vedomi podobnymi schematy, tak to je jeho problem. ja jsem stastny a vsem ostatnim preji totez, pokud to nekoho sere, asi si to zaslouzi ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: to ne, mi jen pripadlo strasne naivni reseni prestehovat se zase zpatky na jednu hromadku. jednak na to neni vule (ty opravdu bydlis se svyma rodicema a tchyni a tchanem a hodlas tak zit po zbytek zivota? fakt?), pak na to nejsou zdroje (jak by to asi vypadalo, kdyz by se vsichni z panelaku prestehovali do vicegeneracnich domku?) a nakonec to stejne neni reseni, protoze to ze s nekym ziju na jedne hromadce a slapu si s nim po hlave neznamena, ze az bude nejhur, tak se o me kvalitne postara. + nejvetsi ulet ta karma. tady to spis vypada, jako bys ty tem neslunickarum pral aby jednou litovali a skoro to vypada tak ze budes smutny z toho kdyz by je ta karma nahodou nedostihla ;) chtelo by to mene toho spiritualniho svazactvi, Jasanek! ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: proc mas pocit, ze je potreba nekoho nekam vozit povinne? budes si pripadat mene provinile, ze stejne jako kazdy jiny nejednas dokonale, kdyz aspon budes moct obviti ty zasrany slunickare z toho ze by to chteli kazdemu nutit?
    podobnou tendenci v nekterych lidech totiz vidim.

    naopak - at si kazdej dela co chce, ja jenom budu otravne pripominat ze za to dostane po zasluze odmenu :) jako se spoustou jinych veci se to jednotlivec muze snazit delat dobre co nejlepe sam za sebe treba se nekdo inspiruje :)

    Ripple Manifesto | The Ripple Revolution (tm)
    http://ripplerevolution.com/ripple-manifesto/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JUNIPETRUS: nj, je to uz starsi vysledek, takze uz si nevzpominam na ktere otazky jsme odpovedela ne stoprocentne vpravo, ale vzpominam si ze mi tam nejaky otazky prisly trochu divny, jen uz nevim ktery.
    po mne chce tenhle vysledek co chvili nekdo, a nebavi mne to delat furt dokola...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA: se divim, ze nejsi uplne napravo
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    uz mam dlouho stejnej vysledek
    Economic Left/Right: 7.12
    Social Libertarian/Authoritarian: -5.44 a http://www.politicalcompass.org/facebook/pcgraphpng.php?ec=7.12&soc=-5.44

    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA: udelas si ten test?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JUNIPETRUS: tohle deleni je chytry, ale ja tam maj rozlozeny ty slavny osobnosti, to jenom kroutim hlavou, obama a merkelova napravo??
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Práce je ztráta času, říká nejúspěšnější český básník J. H. Krchovský | life.ihned.cz -
    http://m.ihned.cz/c1-54272080-prace-je-ztrata-casu-rika-nejuspesnejsi-cesky-basnik-j-h-krchovsky
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Tak jsem si vyplnil test, jestli nejsem treba fasista:-)
    I kdyz na par otazek se tezko odpovidalo ano, ne.
    The Political Compass - Test
    The Political Compass - Test
    http://politicalcompass.org/test

    Vysledek:
    Your political compass
    Economic Left/Right: -5.00
    Social Libertarian/Authoritarian: -3.18
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---


    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    tak jsem si vyplnil test, jestli nejsem treba fasista:-)
    I kdyz na par otazek se tezko odpovidalo ano, ne. Ale celkove podle tech definici skatulek na ty strance, to priblizne odpovida.
    The Political Compass - Test
    http://politicalcompass.org/test

    Vysledek:
    Your political compass
    Economic Left/Right: -5.00
    Social Libertarian/Authoritarian: -3.18

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JAZZZ: Jasný :) Sem spíš řešila nějaký konkrétní projekty MPSV, pardon.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    me na tom pomerne dost rozciluje to moralizovani. jisteze vsechno zavisi na moralce, bez ni jsou pravidla, zakony, penize, slusnost a vubec zivot o nicem, ale takovych lidi kteri nemohli usnout s vedomim ze si jini lidi delaji neco jineho nez by si zrovna oni prali uz bylo. nadavat na moralku druhych lidi je strasne snadne a vubec nikam to nevede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam