• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    KUATO
    KUATO --- ---
    JUNIPETRUS: a na jednoho hrdinu se bude mit par set bezdaku denne o dve krabice vina lip - to je super! to navic pomuze italske ekonomice! a mozna i nasi, kdyz se naucime produkovat neprilis kvalitni vino v nejnizsi cenove relaci ;o)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Tokijský superhrdina pomáhá s kočárky a kufry
    http://video.idnes.cz/?c=A130826_133540_eko-zahranicni_spi&idVideo=V130826_141637_tv-zpravy_nov

    Se zakladnim prijmem muze byt vic takovych hrdinu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNIPETRUS: aj. ja se aspon vyjadril ke konkretni veci. kdezto tva reakce je jak reakce studenta filozofie. mnoho slov a zadna myslenka. zbytecna debata s lidmi, kteri zijou mirne mimo realitu ;0)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Beny, odvaz si kravatu
    Joe Alexopoulos - Bláznivá ekonomika - ZDay 2012 v Los Angeles - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=rGNByOW5LT4
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    VYHULENY_UFO: z toho co psal pizi, nijak nevyplyva co si napsal ty.
    Nemuzes psat odpovedi tak,ze vytrhnes slovo na ktere jsi citlivy a vytvoris si kolem toho vlastni pribeh.
    Je lepsi se snazit porozumet textu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNIPETRUS: moje reakce na: PIZI: Proč teda trváme na zachování systému, který právě tohle dělá? Nutí pracovat i ty kdo nechtějí? Proč by les měli ničit lidé, kteří v něm pracovat nechtějí? Proč by se o něj neměli starat lidé, které to baví a dělají to i zadarmo? Nebude to pro ten les lepší tím druhým způsobem?

    proc ja to delam klikaci ty odpovedi...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    VYHULENY_UFO: chci videt, kolik najdes schopnych lidi, kteri umi organizovat, planovat, pracovat s lidma a jeste budou rozumnet svym oborum, aby pracovali pro system zdarma a radostne. to nebylo ani za feudala, vzdycky byla za praci vejplata.
    Co? Proc by meli pracovat zadarmo?
    Ufone vubec o cem je rec?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PIZI: no to vis, staci se podivat na vysledky voleb. to je normalni lidskej faktor se kterym se musis smirit.
    inteligentni clovek to udela tak, ze si sezene elektrikare, kteryho prace bavi a rozumi ji. to je normalni. je nas tady pres 7miliard a ne vsichni elektrikari jsou lini.

    chci videt, kolik najdes schopnych lidi, kteri umi organizovat, planovat, pracovat s lidma a jeste budou rozumnet svym oborum, aby pracovali pro system zdarma a radostne. to nebylo ani za feudala, vzdycky byla za praci vejplata.

    tva myslenka je znacna utopie a idealismus. tak to nikdy nefungovalo.
    uprimne, desi me lidi, kteri si predstavuji vladu odborniku, ktere prace bavi a delaji ji zadarmo... nevim proc, ale vybavi se mi komunisti, cinani, severokorejci a polpot...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    teda tady to zas lita :)
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    ahoj všem,chvili to tu čtu a ...... osobně nevidím jiné řešení s dlouhodobým účinkem,než se vratit do doby kdy fungoval lokalní market-tedy přesněji pohyb zboží všeho druhu pokud možno z co nejbižšího okolí. Pokud chci mořskou sul,banán nebo třeba bambusový tyče,tak ty se samozřejmě musí dovézt. K tomu aby to začlo fungovat je třeba zrušit dotace a to NA VŠE!!! Pak se teprve ukáže co je a co není soběstačné-funkční..Zajistí se tím prace pro všechny co chtějí něco dělat v blíkosti bydlišt-každý něco umí a muže být přínosem. Na argument že se zvýší ceny např.potravin-možná ano,ale ne nutně-sníží se náklady na dopravu,lidé si začnou více sami pěstovat,budou tím více vitalní(kvalita ,pohyb...atd) sníží se tím naklady na zdravotnictví,které by mimochodem mělo začít brát v úvahu největší důvody proč jsou lidé nemocní(kouření alkohol,přežírání se,masožroutsví,málo pohybu(o sportu nemluvim), milkopitství--to vše se ví už desetiletí) a jsme u zdravotnictví(chce taky zmenu) a osvětu,tedy školství ve kterém se učí ,nebo spíš neučí co by mělo. A tak mužu pokračovat až zjistím že tento system(at už je to kapitalismus,komunismus.fašismus a vubec všechny -ismy apd. systemy jsou tu za učelem vykořistování,v dnešní době s tím že to na oko vypadá jako velká svoboda.
    Poslední funkčí společenství byly společenství Kmenová.Kmeny(tedy takové velké rodiny, tvořící národy se směným obchodem ale používající taktéž nějakou formu peněz) byly včak postupně takřka vyhlazeny s příchodem křestanství!!! (nic proti J.K.N. ten za to nemuže).
    Ne ,nelze se vrátit zpět,ale mam pocit že jediné komplexní řešení z této situace je komletní start od znovu-transformace všeho(hlavně vzdělávání,péče,porodnictví,financí,energií,trhu...no skoro všeho+vzít si ze všeho tu funkční část,zkušenost) Je to možna přitažené za vlasy ale čím dřív se tenhle obludný totalitně lobistický systém zhroutí,tím lépe pro všechy-i pro ty co z něj nyní profitují,fandí mu a tupě mu věří. Cestu pozvolné změny vidím velmi pesimisticky-viz např náš systém zákonů starý desítky let na který se nabalují jen dodatký k dodatkům(vyjimečně se asi něco pozmění) a dnes se v tom už nevyzná skoro nikdo a proto se v tom dá docela lehce kličkovat.
    KÉŽ VŠECHY BYTOSTI JSOU ŠŤASTNÉ A SVOBODNÉ
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: promin, opravdu nevidim souvislost, ze ty si chces pujcit penize s tematem o kterem se bavime
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: a pujcis mi teda ten litr nebo taky neveris trhu a jses taky zavistivej?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: problem, ze ty neveris trhu a jsi zavistivej.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: proc bych to delal? ja na prvni pohled vidim ze je to ekonomicky nesmysl.

    hele ja mam napad. pujc mi litr, ja si u tebe neco koupim za petistovku, zbytek utratim jinde a oba na tom vydelame ;)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: a taky vezmou se hlavne od lidi, kteri toho zas tolik nedelaji, ale maji velke zisky.
    Jsou to penize, ktere se tu u nas bohuzel nerozfofruji. Taky jsem ti naznacil, ze jsou i jine zdroje penez nez dane.
    Jinak kdyz si na ty cisla, tak bych prosil nejake cisla, nejake matematicky model cirkulujich penez v ekonomice, pak se muzem bavit jestli ekonomicky vyhodne rozfofrovani nebo nerozfofrovani.
    A jako spravny makroekonom do to prosim te zapocitej externality jak socialni, tak spolecenske.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: problem je v tom ze si to predstavujes jak hurvinek valku
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: no a v cem je problem? Zase muzou pracovat jiny.
    Dale ignorujes, ze je rozdil mezi pracovat a chodit do zamestatni.
    Lide co nechodi do zamestatni taky mohou pracovat, byt i uzitecne spolecensky aktivni.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: vezmou se od lidi kteri jeste neco delaji a daji se tem, kteri by mozna i delali kdyby museli, ale ted nemusi a tak se jim nechce. a ti je zase rozforfujou u tech co neco delaji a vsichni budou spokojeni, vid? ;)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: no presne, kde se ty penize vezmou. Ja jsem ti snazil naznacit kde se vezmou, stejne jako kde se ted ztracej.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: to jsem mluvil o sobe. samozrejme ze hromade lidem by stacil prijem z pracaku, kdyby ho pracak daval porad a nepodminene, a uz by do prace v zivote nepachli (a prilezli by zase az by se dozadovali zdravotni pece zdarma).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam