• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: můžu Ti říct, že pár lidí, co nemusí pracovat kvůli přežití znám a jsou to většinou smutný případy... imho to mají mnohem těžší než většina lidí, kteří se musí snažit...

    ...těmhle lidem by pomohla nějaká osvícená výchova, ale i tak je výsledek nejistý...
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Je otázkou nakolik je jejich morálka výsledkem toho že nemusí pracovat a nakolik výsledkem toho jaká je celková společenská atmosféra. Samozřejmě že základní příjem sebou nese i určitou ideologii, která by se musela příslušně propagovat. Samotný příjem nestačí. Tahle zlatá mládež se pohybuje v prostředí, které obsahuje nějaké memy a ty mají vliv.
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: ja taky chapu tvoje zmateni.
    Je mi te lito, ale nevysvetlim ti to. Peace.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DNF: chapu tvoje zmateni, pocitals s tim, ze system prezije, protoze ho budou uzitecni idioty typu ja financovat. sorry, nebudou.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI: kdyz se tak kouknu na moralku zlate zapadoevropske mladeze (ktera nejen ze nemusi pracovat kvuli preziti, ale ani nemusi premyslet nad tim kolik co stoji a jestli by tedy nestalo za to tim neplytvat), tak o tom docela pochybuju.
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: :) ty jsi fakt vtipnej. to co mi podsouvas o par prispevku dal, to tady najednou sam hlasas. To se nedivim, ze ti prijde ten prijem fakt sci-fi, kdyz k tomu mas takovejhle pristup ...
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Součástí té ideje je i představa, že lidé potřebují volný čas pro hledání toho, co je baví dělat tak, že by to dělali i zadarmo. Dneska ten čas nemají, protože musí vydělávat peníze na přežití. Předpokládá se, že hodně zajímavé by to bylo až když by vyrostla alespoň první generace lidí, kteří by nikdy nemuseli pracovat kvůli přežití. Takže to, že mnoho lidí dnes nemá představu jak by pomohli je normální. Myslím si, že třeba podobně hodně lidí nemají představu o tom jak moc by se bez práce nudili dokud o ni dlouhodobě nepřijdou.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DNF: my to nejak ojebeme, neboj.

    tuhle logiku zkousela luza uz v minulem stoleti. dopadlo to tak, ze ji veskere inteligence a elity chtely utect za hranice. proto se to tady obtahlo ostnatym dratem. jenze oni bud stejne utekli anebo se odmitali ve spolecnosti angazovat, a tak po par desetileti marasmu to tu luza musela radeji rozpustit. ale lidi maji spatnou nebo veskerou zadnou pamet.
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: Tak tvoje mama, a zbytek tvoji rodiny, to je jedno jak se o to postarate...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DNF: jeste stesti ze platim minimalni dane ;) se mnou nepocitej.
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: Delat roboty me nebavi, a ja budu VZDYCKY delat jen co me bavi. Jak uz jsem ti rekl, bic na me nemas, tvoje penize me nezajimaji, protoze ted kdyz prestanu pracovat, dostanu tolik, ze si budu naaaadherne uzivat. A jestli ty to tak nedelas uz dneska, budes me zivit. Jako zivis cikany. Kapisto?
    Prestan hystercit.

    Ty penize v systemu jsou, a ted jdou do kapsy lidem, ktery je nevydelali. Ktery je vylakali z lidi, kteri skutecne delaji praci. Jsou to penize ukradeny systemem primo lidem. Lidi na to pristoupili, libi se jim ten bic. Jsou sobecky, mysli jen na sebe, jak jim ta luza sebere z JEJICH vydelanyho. Ano, myslim tim i tebe.
    V soucasnem politickem usporadani nema zaruceny prijem sanci - napred se musi zmenit system, ktery nam kazi muze nejzdarnejsi, a otravuje jim mozky kecama o tom co musis. probud se, Benny!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI: dovedes si tedy predstavit aspon nejaky zpusob jak bys TY SAM prispel k tomu stavu ktereho chces dosahnout? ja vidim jen samy apel na to at pracuji ti druzi, ale nevidim ze by se nekdo pretrhnul neco pro druhe udelat. pokud maji ze systemu benefitovat lidi, kterym se vylozene nechce makat, musi do toho systemu prisypavat ten, kdo maka/vydelava jako oteklej. jinak to nefunguje. miliony na prispeni nemas, roboty na prispeni nemas, konkretni know-how na prispeni taky nemas, prace ti smrdi, furt aby neco delali ti druzi, ti ostatni, ti pracovitejsi, ti chytrejsi, ti bohatsi, ti ktere to vic bavi, hlavne nekdo jiny nez ty.
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Ne. Tohle učit neumím. Snad umím učit jiné věci.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DNF: nebudu ;) a na repu budou roboti, nezapomen, od tebe se ocekava ze budes sedet 12h denne ve fabrice a programovat je / vyrabet je / opravovat je.

    PIZI: ty umis ucit programovani tech robotu, ktere maji teprve vymyslet ti chytrejsi a pracovitejsi nez jsme my dva?

    URZA: uz to napsal PIZI. nevychazi to.
    URZA
    URZA --- ---
    PIZI: aha ja si rikal ze to nejaky moc easy :)))
    PIZI
    PIZI --- ---
    URZA: Bacha. To by stačilo na měsíc. Jestli jsem nepopletl nuly. Aktuálně je 10k pro každého měsíčně po celý rok víc, než celý rozpočet ČR.
    URZA
    URZA --- ---
    _BENNY: Nejake konkretni navrhy a vypocty jak realizovat basic income jsou napr tu:

    Papers and Resources
    http://basicincome.org/bien/papers.html

    Je to tam napr vypocitane pro Spanelsko, vcetne vyse zdaneni atd.

    Jen tak ze srandy - Urad Prace CR mel v roce 2012 rozpocet 89 mld coz by stacilo na basic income ve vysi 10 000 kc pro 8.9 milionu lidi. (Coz pochopitelne neni mysleno jako realny navrh, ale jen pro uvedomeni si meritka).



    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: To je pravda. Já jsem ochoten učit. Mě to baví.
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: Budu delat vsechno co bude potreba, stejne jako to delam doted. Kdyz to bude okopavani repy, tak budu okopavat repu. Kdyz se mi nebude chtit, budes me zivit ted nebo potom, to je jedno.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DNF: budes to teda delat ty nebo zase mluvis o druhych?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam