• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KERRAY: jj, já tam byl taky tehdy s Tebou a patřilo by mu to :o)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TILOPA: no, jestli to byl teď -ten- poslední openair, tak tam jsem měl s hajným před pár lety o kousek dál takové... setkání, a možná by to nebylo úplně od věci :)
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    INK_FLO: To by me zajimalo komu ty novy solomony v lese patrily.)) hajny pak musel z duvodu synchronicity jit domu pesky
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUKIDE: ja chapu jak to myslis, znam velmi dobre ten stav, kdy "cas stoji", ale problem vidim v tom, ze ty neumis/nechces oddelit svoje subjektivni individualni prozivani (ktere se muze dostat do tohoto stavu (rozsireneho vedomi)) od prozivani zbytku sveta, ktery zustava vedomim v rovinach, kde zmeny probihaji. je absurdni se domnivat, ze jediny ozivujici prvek ve svete, ktery je CELY manifestovanym Bozstvim, je pouze clovek a vsechno ostatni vedomi nema a je tedy mrtve. vsechno je zive a vedome, byt ne stejnym zpusobem jako lide. zkus pripustit, ze i mineraly ziji, byt ve zcela jinem casovem pasmu (vnimani, zivota..) nez lide, (treba) pak pochopis tu potrebu, ba nutnost existence casu. vesmir (jeho projevena cast) dycha a tanci - k tomu potrebuje se hybat - cas mu to umoznuje.

    rovnez bych rad upozornil, ze ac pusobi znacne libive zrikat se kontinuity casu, naslednosti, dusledku atd. a uzivat si jen blazenosti pritomneho okamziku, tento model nahlizeni sveta je silne zabarven lunarnosti a je dale spojen (a to dosti zasadne) s pomijivosti. kdyz bys studoval prirodu a jeji bytosti, tak s vyjimkou kovni rise jsou lunarne signovane rostliny a zivocichove velmi vodnati, jejich tela jsou mekka a malokdy maji dlouhou zivotnost. s lunou rovnez souvisi projevy rozkladu, hniti atd. dokonalost ve vyvoji (a pochopeni sveta) vsak vyzaduje pochopit a rozvinout i ostatni "planetarni" kvality/archetypy. ono, at chceme nebo nechceme, nase duchovni snazeni je celkem zasadne podmineno okolnostma a zrikat se (nebo dobrovolne zneschopnovat) okolnosti ve svete ovlivnovat, je mirne receno nemoudre :o).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUKIDE: popsat posloupnout deju = stanovit, ze jeden dej PREDchazel druhy, tzn. neco se stalo drive a neco pozdeji, tzn. zase jsme u casu.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUKIDE: asi chapu jak to myslis. kdysi me takova interpretace casu napadla na DMT kdyz jsem koukal do ohne a videl ho pomalu stravovat drevo, ktere mi v tu chvili prislo tak podobne me samotnemu. pises o posloupnosti deju - v cem? v case. to se bez casu popisuje tezko :) vidime 3 dimenze a plyneme v case jako ohen. jenze tech dimenzi je urcite vic, stejne jako mravenec nechape 3d, beha ve 2d dokola po pomeranci a mysli si ze jde stale dopredu. lidi vidi 3d, ziji ve 4d a efekt gravitacni cocky dava tusit 5d, ale dal uz moje predstavivost nesaha a beham si po svem pomeranci bez moznosti uniku.
    teorie superstrun rika, ze rozmeru je 10
    Looking for extra dimensions
    http://www.superstringtheory.com/experm/exper5.html
    a nekdo rika ze 11
    http://www.sns.ias.edu/~malda/Dimensions.pdf
    ja bych si tipnul, ze vysledek bude 10 + necelociselna fraktalni dimenze naseho sveta :)
    Fractal dimension - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fractal_dimension

    jestli se ti povede, aby mel tvuj prispevek datum odeslani rok 2013, tak jsem moc zvedavy jak i kdyby slo jen o SQL injection nebo podobny hack ;)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    KUATO: :) nestál když neexistuje tak ani před člověkem neexistoval :)

    ono seto těžko vysvětluje, spíš jde o to se pokusit se podívat na to že čas není, neměříte ho prostě o něm nevíte. Energie zůstává energií a hmota hmotou, změna energie na hmotu a obráceně je časově neomezena když čas neexistuje prostě je současná stejně jako svuj život nežijete nikdy jindy než teď.

    I bez času můžete popsat posloupnost dějů

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: rozhodně souhlasím, právě to vnímám jako přechod od jednoho Stromu k druhému... otázka plynutí času u stromu života je podobná jako otázka na zvuk padajícího stromu, když poblíž není nikdo, kdo by jej mohl slyšet...
    Taky to chápu jako jeden ze závojů Máje, je to integrální součást projeveného...
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARJEEL: nechci se poustet do metafyzickych uvah, jak se maji veci v ruznych "jemnejsich" rovinach, jiste je, ze sfera projevu (a zmeny) se casu nevyhne. jakmile je tam pohyb a tedy zmena stavu, je cas, coby prostredek k tomuto. cas je vlastne jeden ze zavoju/vlastnosti Maje (pry neoddelitelny od zavoju zbylych). je fuk, jestli s nim budes pracovat jako s casem linearnim, nebo cyklickym (odvislym od obehu nebeskych teles), proste pohyb je umoznen existenci casu. ve fyzickem svete se casu nezbavis.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: čas je přece součástí vyhnání z Ráje, jakožto integrální součást Stromu Poznání a odříznutí od Stromu Života :-))) (ale to už jsem uhnul od jalových představ o vymýšlení času, ono asi záleží na tom jakého času, nebo možná kukide myslel měření času a jen si to popletl :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUKIDE: takze pred prichodem cloveka na zemi cas stal? nebavime se o mereni, ale o fyzikalni velicine. promysli si, co znamena zmena stavu a cim je podminena.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    KUATO: JULYZ: není to prostředek umožňující pohyb .) je to prostředek k měření pohybu a ten si vymysleli lidé... a nechyli se jím spoutat
    KRTONOSKA
    KRTONOSKA --- ---
    plynout tedy)))
    KRTONOSKA
    KRTONOSKA --- ---
    )))nechat plinout a pozorovat))
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    JUNIPETRUS: k poslední otázce, jo, tenhle směr argumentace jsem brala v úvahu a přesto ten příklad napsala.

    a co tebe žene k tomu, vysvětlovat světu, že ego není džin? O hádání se ve frontě píšeš poprvé sám.

    Shodneme se tedy na tom, že záleží na (vnitřní) reakci. Ať už tomu říkáme ego, džin a nebo rozum. :-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    HEBORIK: je zajimave, jak mluvis o egu, jako nejakem dzinovy. Jako ze mu zadas nejake ukoly, ty sednes do kresla a pockas az to za tebe vyridi.
    ALe ja s tebou souhlasim v tomhle "úplně bez ega by jedinci mohlo být hodně věcí jedno". Tak to je, a ver, ze je to skutecna uleva:-)
    Tak napriklad, co by se ti stalo, kdyz te nekdo predbehne ve fronte? Vubec nic. Treba ten nekdo kdo te predbeh pospichal nekam vic nez ty. Tam kde neni ego, muze byt velkorysost. A co volis radsi ty? Rozcilis se na nekoho pustis se do hadky, aby sis mohl zit "zapadni prozivani"? Chces takhle zit?
    Je treba si uvedomit, ze i ti co treba derou v te frotne dopredu, se derou diky egu. Ego totiz nebere ohledy.
    Tudiz je treba videt i celek, to je jakou spolecnost ega vytvareji.

    A posledni moje otazka - proc si myslis, ze bez ega, by si nemohl zakrocit, aby te nekdo ve fronte nepredbehl?
    Prijit o ego preci neznamena prijit o rozum ani o vedomi osobnosti
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    JUNIPETRUS: být sám sebou s přijetím umenšeného ega, to ego ovládat vůlí a nechat ho zařídit nejnutnější věci.
    úplně bez ega by jedinci mohlo být hodně věcí jedno a to pak znevýhodňovat v prožívání. ti, které řídí ego, by onomu jedinci pak vzali vše. Příklad: nenechat se předbíhat ve frontě na poště... tak chápu využití zdravýho ega v západním prožívání. když by jedinec neupřednostnil sebe, pak by tím mohl poškodit i své blízké... budu-li se držet příkladu s frontou, tak tím, že by je ochudil o svůj čas. Není to vyvyšování vlastní důležitosti. Spíš harmonie s všehomírem.

    od synchronicity k egu. :-) vtipný.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    HEBORIK: chrání? třeba nenechat se využívat, ty mechanismy, kdy autopilot používající ego projde venkovními situacemi bez úhony.
    Nechapu, diky egu se nechavaji lide zneuzivat. Protoze diky egu muzou s clovekem manipulovat. Ego to je zadostivost nekym byt, mit jmeno, byt slavny, neco znamenat, mit pozici, byt oblibeny. Kdyz mas ego, ostatni ega manipuluji s tebou skrze dva mechanismy - cukr a bic.
    A k tomu titulku co jsi cetla - to jsou prave formy manipulace.
    Abych to shrnul, ego je nevedomost o sobe sama. Nelze si jen tak rict, "nebudu mit ego" nebo "odlozim ego". Ego lze prekonat jen sebepoznanim. A sebepoznani znamena stat se sam sebou.
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    JUNIPETRUS: já vím. zen jsem vztáhla, ptz taky operuje s neexistencí ega.

    reagovala jsem taky v kontextu INGLOFLO příspěvku.

    chrání? třeba nenechat se využívat, ty mechanismy, kdy autopilot používající ego projde venkovními situacemi bez úhony. Osobu vytváří hodně věcí, osobnost a ego, jako vůle a mysl... každej máme svoji realitu. ;-)
    dneska jsem četla titulek, že nejreálněji svět vnímají osoby s těžkou depresí.
    tak jsem za tu svoji realitu ráda. :-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    HEBORIK: ja nemluvim o zenu.
    Asi zde vznika problem, ze se bavime o necem, co jsme si nedefinovali, ale ja vychazim z kontextu prispevku INKFLO.
    Kdyz uz jsme u toho, jak tvoje ego chrani osobu? Nevytvari vlastne tu osobu? Chapes ego jako substanci nebo je to spis nutkavy psychicky mechanismus, jakasi virtualni realita, kterou prozivas ve sve mysli?
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    JUNIPETRUS: ego má i svou dobrou funci. chrání osobu. úplně se zbavit ega a zároveň fungovat v běžném světě, v práci, v rodině,..., podle mě není možné. Zen je hodně fajn, dlouho jsem to brala jako nejlepší možnou cestu. Ale žádnej extrém, imho, není dobrej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam