• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    JUNIPETRUS: být sám sebou s přijetím umenšeného ega, to ego ovládat vůlí a nechat ho zařídit nejnutnější věci.
    úplně bez ega by jedinci mohlo být hodně věcí jedno a to pak znevýhodňovat v prožívání. ti, které řídí ego, by onomu jedinci pak vzali vše. Příklad: nenechat se předbíhat ve frontě na poště... tak chápu využití zdravýho ega v západním prožívání. když by jedinec neupřednostnil sebe, pak by tím mohl poškodit i své blízké... budu-li se držet příkladu s frontou, tak tím, že by je ochudil o svůj čas. Není to vyvyšování vlastní důležitosti. Spíš harmonie s všehomírem.

    od synchronicity k egu. :-) vtipný.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    HEBORIK: chrání? třeba nenechat se využívat, ty mechanismy, kdy autopilot používající ego projde venkovními situacemi bez úhony.
    Nechapu, diky egu se nechavaji lide zneuzivat. Protoze diky egu muzou s clovekem manipulovat. Ego to je zadostivost nekym byt, mit jmeno, byt slavny, neco znamenat, mit pozici, byt oblibeny. Kdyz mas ego, ostatni ega manipuluji s tebou skrze dva mechanismy - cukr a bic.
    A k tomu titulku co jsi cetla - to jsou prave formy manipulace.
    Abych to shrnul, ego je nevedomost o sobe sama. Nelze si jen tak rict, "nebudu mit ego" nebo "odlozim ego". Ego lze prekonat jen sebepoznanim. A sebepoznani znamena stat se sam sebou.
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    JUNIPETRUS: já vím. zen jsem vztáhla, ptz taky operuje s neexistencí ega.

    reagovala jsem taky v kontextu INGLOFLO příspěvku.

    chrání? třeba nenechat se využívat, ty mechanismy, kdy autopilot používající ego projde venkovními situacemi bez úhony. Osobu vytváří hodně věcí, osobnost a ego, jako vůle a mysl... každej máme svoji realitu. ;-)
    dneska jsem četla titulek, že nejreálněji svět vnímají osoby s těžkou depresí.
    tak jsem za tu svoji realitu ráda. :-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    HEBORIK: ja nemluvim o zenu.
    Asi zde vznika problem, ze se bavime o necem, co jsme si nedefinovali, ale ja vychazim z kontextu prispevku INKFLO.
    Kdyz uz jsme u toho, jak tvoje ego chrani osobu? Nevytvari vlastne tu osobu? Chapes ego jako substanci nebo je to spis nutkavy psychicky mechanismus, jakasi virtualni realita, kterou prozivas ve sve mysli?
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    JUNIPETRUS: ego má i svou dobrou funci. chrání osobu. úplně se zbavit ega a zároveň fungovat v běžném světě, v práci, v rodině,..., podle mě není možné. Zen je hodně fajn, dlouho jsem to brala jako nejlepší možnou cestu. Ale žádnej extrém, imho, není dobrej.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    HEBORIK: bolevej zub je taky casti tela, dokud se nevytrhne
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    INK_FLO: ..." Takovej jakoby trest za to, že jsem si dovolil být v prostoru, kdy ego nemá takovou moc."
    ta formulace se mi líbí, literárně. Jinak ego je tvoje část a sám sebe trestat je o celkovým nastavení, myslím.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    KUKIDE: čo to znamená, že neexistuje?
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUKIDE: v nasi sfere ano - je to prostredek umoznujici zmenu/pohyb.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    INK_FLO: základní je uvědomit si že čas neexistuje :)
    BNT
    BNT --- ---
    INK_FLO: to je celý moc hezký :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: blaho přeju!)
    LYDI
    LYDI --- ---
    INK_FLO: ja sem asi 3krat zacala cist hovory s bohem a pokazde sem zas prestala s tim, ze to psal nejaky mimoun a az poctvrte sem se do toho totalne zamilovala (: jinak soulas co se tyce pritomnost!! (:
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Nějaký věci z poslední doby, který se točí kolem stejnýho tématu – cca měsíc zpátky přišla jedna celkem těžká zpráva, kterou bych asi zpracovával delší čas. Ale těsně předtím, než jsem se to dozvěděl, tak přišla synchronicita, mimoděk jsem si pustil ambient album od ASC s názvem „time heals all“ a na shuffle začal jako první hrát track s názvem „washed away over time“. Což jsem bral jako přitakání osudu/záměru, že bych to měl brát tak jak to je, nebojovat s tím a počkat až to přejde, což mě uklidnilo. Pak když jsem hledal nějakej film, tak jsem si všiml, že tam mám „man from earth“ kde je jedna výborná promluva o čase a tu vysamploval společně s tím ambientem na jedno hraní.

    Potom jsem začal být zase dost fyzicky zapřaženej a skrz to se mi zase vrátil zvyk si během dne valit mantru (om mani pame hung), když si všimnu, že myšlenky moc lítají. Má to dostředivou tendenci, že to sice není úplné setrvávání v tichu, ale je to aspoň modifikace vnitřního dialogu, že minimálně vím, že „teď“ se děje jen mantra a myšlenky tím pádem nejsou v minulosti ani přítomnosti, ale tady. A skrz to jsem začal být víc spokojenej s věcma tak, jak jsou a tolik neřešil nějaký svoje plány, představy, věci v hlavě. Což pak produkuje to, že ty věci ke mně začnou přicházet paradoxně samy od sebe víc, než kdybych je nějak uměle konstruoval a plánoval. Jakože primární je to naladění v přítomnosti, a to pak způsobí to, že v budoucnosti se můžou začít dít nějaké věci, protože jsem jim otevřenější. Pár příkladů z poslední doby - řešil jsem, že bych chtěl lidem bydlícím ve stejném prostoru projevit větší náklonnost. Minulý týden jeden z nich neměl klíče, takže by musel do jedné do noci čekat venku v zimě než se vrátí přítelkyně s druhýma klíčema, tak jsem ho pozval k sobě, ať si tam čte a nabídl mu večeři. Jel jsem do města na internet a v tramvaji se na mě najednou otočí cizí kluk a zeptá se mě, kam jedu. Když mu to řeknu, tak mi doporučí levnější možnost netu. V práci používám boty, který jsem měl na zimní sezónu a který se tím hodně ničí. Při cestě z open-airu najdu v lese nový Solomon pohorky přesně v mé velikosti. Na open-airu zažiju setkání, který je pro mě vyloženě terapeutický a nabije mě na nadcházející období studia na přestupovky

    Asi dva týdny potom jsem nějak doma ležel a proklikával co mám za četbu na kindlu a otevřel jsem „moc přítomného okamžiku“ od Eckharta Tolleho. Už jsem to kdysi četl a nějak mě to neoslovilo, přišlo mi to takový moc obvious a plýtký. Ale teď když to bylo zasazený do té aktuální situace, tak to secvaklo a najednou mě to hodně oslovuje a dovedu víc vnímat to, na co to celou dobu poukazuje. Protože on tam celou dobu pořád dokola vpodstatě točí to, co jsem si řešil, vnímání času, toho kdy jsem tady a kdy jsem v minulosti nebo budoucnosti.

    Kromě mantrování mě do přítomnosti dokáže celkem efektivně hodit i dostatečně intenzivní a zahlcující hudba (psytrance apod.), která mysl zahltí natolik, že jí vyresetuje a zastaví. Během nějakých fází, kdy se v té hudbě ty elementy ještě spojují a poletují, tak ty zvuky analyzuju a hodnotím, ale pak jsou momenty, kdy se všechny spojí dohromady v nečekaný celek, nebo příjde nějaká překvapivá část, a v tu chvíli hodnocení vypne. Podobnej potenciál má i thc, ale tam je to dost zrádny, takže s tím experimentuju jen vyjímečně. Thc může taky hodit do tady a teď, ale často tam přichází dost výrazná zpětná tendence ega, který se lekne. Takže začne podnikat protikroky a bránit se tomu skrz přepisování minulosti (vytahuje věci z minulosti a vykládá je takovým způsobem, aby jejich vyznění pro mě bylo nepříjemné) nebo budoucnosti (maluje jí tak, aby vyzněla ohrožujícím způsobem, abych měl pocit, že věci v budoucnu se mi nepovedou, nezvládnu je). Takovej jakoby trest za to, že jsem si dovolil být v prostoru, kdy ego nemá takovou moc.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    dyt zadna borelie neexistuje to je zase vyplod konspiratoru :(
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    a jaký je rozdíl oproti tomu, když člověku odběry na borelie udělá obvoďák?
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    YMLADRIS: nevadí, prý to máme sledovat a určitě ještě nějaké nabídky budou :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HEBORIK: no toto :-(
    diky
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    YMLADRIS: nešla stáhnout žádanka na žádný test a tak jsem jim tam zavolala. Aktuálně nic netestují. Vitamíny a minerály budou dělat někdy v září. Pro ostatní je třeba sledovat aktuální nabídku na jejich webu. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam