_BENNY: Teď jsem si teprv pořádně všimla toho druhého odstavce :)
Můj point byl, že kupováním junkfoodu
v žádném případě neušetříš :)
Teď jsem si uvědomila, že moje níže uvedené názory vznikly v několika obdobích, kdy jsem neměla k dispozici skoro žádné peníze.
Zjistila jsem, že nejlevnější způsob, jak se jakž takž rozumně najíst, je nakoupit několik druhů obilnin a luštěnin, a k tomu nějaké přísady.....a z těch vařit základní jídlo, dělat různé kombinace a udělat mnoho jídel z každého balení.
Bylo to velice levné, i když byly suroviny bio....natolik levné, že jsem neviděla důvod se bio surovin vzdávat (ušetřit 5kč na porci a mít méně chutnou čočku nebo podivný olej třeba....:)
Bylo to levné do chvíle, kdy jsem šla ven a koupila si jakejkoliv fastfood :) (třeba nějaký "lepší" pečivo a něco na něj:), cokoli z krámu k okamžité spotřebě, vůbec to nemusí být bio....každá taková jednotlivá věc často stojí víc než celý den výše uvedeného stravování :)....za cenu tebou zmíněných rohlíků a vlašáku bych asi měla jídlo na dva dny...:)
Z toho vyvozuju, že nejvíc stojí fastfood :)))
Ale asi bylo nevhodné spojovat ty dvě myšlenky do jednoho textu, tedy míchat dohromady bio s fastfoodem, z toho vzniká zmatek :)
Samozřejmě výše popsanej systém není vhodnej pro každého, ale jen pro toho, komu tak jako tak takové jídlo vyhovuje, a samozřejmě je problematickej nebo neproveditelnej, pokud jsi celý den někde "v terénu"....
Problém je zelenina, v té době kdy jsem na to přišla ještě nebyly freshbedýnky ani farmářské trhy, a protože ta z Alberta mi nechutnala, po pravdě řečeno jsem ji moc nejedla, což samozřejmě není optimální, pokud by člověk takto nějak podobně chtěl postupovat, musel by vychytat nějakej přijatelnej zdroj přijatelně kvalitních čerstvých věcí.