EVA_: Co to bylo za superkopřivy, že nepřestaly po převaření pálit ? :) odkud?
WANAH: Nemíchám ty dvě věci, jsou to dva různé faktory, uvědomuju si rozdíl mezi nima, a hledám prostě podle situace vhodné řešení.
Pokud vím, předchozí diskuse byla o cenách, a tam jsem psala to, že pokud uvaříš z veganských základních surovin, je možno dosáhnout velmi nízké ceny jídla, i když ty suroviny jsou bio.
Pokud použiješ hojnost bio živočišných produktů, cena jídla už nízká nebude, ale pořád bude srovnatelná s tou nejobyčejnější průmyslovou stravou v restauraci (a za jídlo v restauraci mnoho z nás těch 80-100Kč klidně dá a považuje to za fér cenu)....a pokud člověk takové jídlo nemusí mít každý den (jako obvykle každý den nejí v restauraci), je to taky finančně únosné.
Otázku, jestli produkty brát/nebrat a které, bych do toho nezatahovala, to je celej složitej jinej příběh, a nakonec to stejně musí udělat každý hlavně tak, jak to sám cítí.
a osobní odpověď k těm rajčatům/protlaku:
Neodmítám produkty nějak z principu, taky nějaké kupuju, pokud jsou kvalitní.
Chemická rajčata z Itálie si nekoupím skoro nikdy, protože mi jednoduše nechutnají.......takže leda v salátu v restauraci....to zas neřeším:)
Chápu, že ten protlak může být dobrá přísada do jídla, možná jsi mě právě inspiroval nějaký koupit a začít používat :)) Ale koupit si ho
místo čerstvé zeleniny, to mě nějak nenapadne, protože je to prostě něco jiného, k něčemu jinému.... :), nenapadlo by mě to takle srovnávat jako nějaké dvě ekvivalentní možnosti...
_BENNY:
Samozřejmě, že všechny biopotraviny včetně surovin JSOU dražší než konvenční potraviny, z mnoha důvodů (dražší produkce, byrokracie okolo bia atd....). Na tom není co řešit a nikdy jsem nic jiného netvrdila.
Pokud si uvaříš rýži s čočkou nejlevnější z Teska, bude tě stát porce třeba 5 Kč.
Když to bude z bia, tak třeba 10 :)
Bio je tedy i tady dražší, co jsem chtěla říct je, že při těchto částkách to naštěstí není potřeba tak moc řešit :)