KAMAHL: Ok, je tam hodně rovin, a reagovala jsem na jednu, a to co říkáš ty je taky fakt :)
Ano, v tom má pravdu, že festivaly jsou zakořeněny v systému.
A teď jsem si na ten text vzpomněla a logla jsem se sem speciálně kvůli tomu, protože jsem právě četla program workshop stage na Transylvania Calling, a můj dojem z toho: s prominutím trapný prázdný new age, kterýmu nevěřím, plus trošku permakultury...
A vzpomněla jsem si, že tohle autor v textu taky zmínil a s tím jsem souhlasila, že na festivalech v rámci přednáškový a workshopový sekce je hodně tohohle, růžových sluníčkovostí co níkomu nevaděj, a málo kontroverzních témat důležitých pro praktickej život, o skutečným světě okolo nás, jak funguje, na co si dát bacha a co můžeme dělat....
Tak mě ale napadá, že zrovna tohle by šlo dobře na českých :) Tady většina lidí moc není na meditace, jógu, atd, a na to, co letos nabízí TC, už vůbec vůbec, ale trochu infa o reálným světě by mohlo fungovat dobře :), viz cinema na freezfestu třeba.
S tou permanentní komunitou je to dobrej nápad.
Ostatně, pokud vím, už takový místa jsou. Jedno je v Panamě, moc ráda bych se tam tuhle zimu podívala.