• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    CONTINUITY: Podle mě neříká "dejme prachy místo párty na udržitelnou komunitu", Dionýsa nesmíme přestat vzývat :D Podle mě je ta myšlenka spíš o tom to spojovat, dělat párty v rámci sustainable komunity. Taky se poklonit i Apollónovi, ehm :D Nevím, nemám dobrý slova... Že totiž ať se nám to líbí nebo ne, tak festivaly jsou pořád hluboce zakořeněny v Systému.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DNF: Souhlasím.

    Přijde mi, že autorovi nedochází, že festival, kde lidi tančí, tvoří, atd má hodnotu sám o sobě, že takový druh rituálu lidi potřebují úplně stejně, jako potřebují sustainable komunity.

    Samozřejmě něco na tom je. Kdyby se všichni na Zemi najednou probudili, zřejmě by se začalo dávat daleko více zdrojů do záchrany života na planetě, a daleko méně do zábavy. Ale zrovna festivaly si myslím, že by se nezrušily :)...ostatně, kdyby se zrušila spousta jiných naprosto zbytečných věcí, nebyl by důvod
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    DNF: Haha, dobře :D A co si myslíte třeba o tomhle odkazovaným videu? https://www.youtube.com/watch?v=mgH1n-YgDO0
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    pro inspiraci
    The Sacred Power Of Your Yoni (Full Body Orgasm, Cervical- & Multiple Orgasm) | MyTinySecrets
    http://mytinysecrets.com/...red-power-of-your-yoni-full-body-orgasm-cervical-orgasm-multiple-orgasm/
    DNF
    DNF --- ---
    KAMAHL: Usmevne. Jako treba ze - kdybychom dali vsechny prachy, ktery utratime za festaky a drogy JAZZZovi, tak bychom s nimi dokazali udelat dokonalou komunitu! No jakoze pekne, v sestnacti bych to asi vic hltal, protoze bych podobnou uvahu cetl poprve. A pak bych sel utratit prachy za drogy :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    tak to jó!
    Physicists, alchemists, and ayahuasca shamans: A study of grammar and the body | Cultural Admixtures
    http://culturaladmixtures.wordpress.com/...ts-and-ayahuasca-shamans-a-study-of-grammar-and-the-body/
    Alex is a PhD student studying ayahuasca communities in Australia ...
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Study looking at Ecstasy’s effect on autism - ContraCostaTimes.com
    http://www.contracostatimes.com/...2e6&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    FRUTAA1: vyřiď, ať dondou do Brna!
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    asi trochu pozdě, ale přece - narazila jsem na knihu Walden a jak už to tak chodí, s ní přišla i pozvánka na představení v Crossu, takže kdybyste měli chuť: http://walden.crossclub.cz/
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Nechte děti jíst hlínu a pít z potoka, radí muž s tasemnicí | Publicistika
    http://www.rozhlas.cz/..._zprava/nechte-deti-jist-hlinu-a-pit-z-potoka-radi-muz-s-tasemnici--1387777

    „V mých střevech žijí asi tři tasemnice. Měl jsem i nějaké čínské parazity, kteří mne ale v posledních měsících opustili,“ komentuje Julius Lukeš bez okolků čilý ruch ve svých útrobách.
    =)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    academic retro ... a pořád cool
    Power Of Myth Part 1
    https://www.youtube.com/watch?v=JIKMoApXjts

    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ Spirálové snění 1.0 / workshopworkshop / 26.8.2014 / CR - Jihocesky kraj - Vila Flora, Vlašimská 13 ]
    Kdo jste v Praze a chtěli byste si příští úterý příjemně protáhnout člověka a vyčistit hlavu pomalými i rychlejšími tóny a beaty :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DARJEEL: To je asi dobrá definice, že to není doslova "nemít strach", ale trochu něco jiného.

    Jestli jsem to správně pochopila (mj. z vyprávění Čechů, kteří tam pobývali), to, co je nežádoucí a nebezpečné, je zvyk, který je zrovna u nás velmi rozšířený: představovat si, co by se člověku všechno mohlo stát, a bát se toho.
    To člověku nijak nepomůže, naopak.
    Místo toho potřebuje vnámat, co se opravdu děje, a na to si dávat bacha.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Soil Microbes And Human Health – Learn About The Natural Antidepressant In Soil
    http://www.gardeningknowhow.com/garden-how-to/soil-fertilizers/antidepressant-microbes-soil.htm
    vždycky sem se v ní rád rochnil!
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    tRAN traN tra N sss S Sform FoRm ACE ace
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CONTINUITY: to si trochu protiřečíš, protože jak popisuješ, nemít strach se museli učit, takže ten strach tam primordiálně je nastavenej a až sekundárně ho je potřeba zvládat... mít strach v situaci nebezpečí je přirozený a zdravý, je to varovný a aktivační signál. Imho se teda neučí nemít strach, ale použít z něj tu aktivační složku, ale nenechat se jím zahltit nebo ovlivnit.
    Jinak les je symbolem a vyjádřením nevědomí, podobně jako v jiných oblastech poušť nebo moře... tj. je spojen s nejistotou a obavami... samozřejmě nemusí jít nutně o posedlost :)

    S tím městem to tak více nebo méně obecně je, neplatí to absolutně, výjimky budou vždycky... ale holt velký město je spojený s aktivitama, který se na malým nedějou nebo nedějou tolik... jasně, je to jak s čím, chlastací vesnice apod. ale třeba organizovaný zločin, rasový segregace atd., to je záležitost velkoměst...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: "prvky děsu" taky nebyly vždycky.
    Pro lovce a sběrače byl les jejich přirozeným prostředím, kde se nebáli.

    Strachy a pověry okolo lesa přišly spolu s usedlým způsobem života, kdy lidi najednou trávili všechen čas ve vesnici a preferovali kulturní krajinu, a určitě se tím pádem taky netýkaly všech etnik, ale jen těch nejusedlejších, takoví indiáni, co měli políčka a zároveň lovili, nejspíš les za cizí prostředí nepovažovali.

    DARJEEL: Lidské sídlo má celkem přirozeně aspekty bezpečí, pohodlí, pospolitosti, tedy spoustu pozitiv, je normální cítit se v něm dobře....a zároveň je normální cítit se dobře, když z něj člověk unikne někam, kde je klid, ticho a příroda...:)
    Přijde mi v pořádku obojí.....a naopak, přijde mi trošku divně strach z obojího....ať už je to strach na nádraží ...nebo strach z lesa.
    Souhlasím s tím, že od určité velikosti začne být město anonymní a z toho plynou nějaké problémy, na druhou stranu si myslím, že velikost není až tak rozhodující, spíš jde o jisté celkové nastavení toho místa. Zažila jsem dvoutisícové australské město, kde měli seriózní problém s opileckým násilím, vandalizmem a drobným zločinem, IMHO šance setkat se s tím byla daleko větší než v Praze.....a to tam na to měli doslova jednu ulici s bary a jednu pláž....
    Takže to není úplně funkce velikosti. Naopak, velká města mohou klidně být přátelská, zelená, plná pozitivních aktivit, bezpečná....

    Ohledně té bezpečnosti/nebezpečnosti přírody mi přijde nejzajímavější to, co vypráví Augustin (kdo nezná, šaman z Ekvádoru z rodiny žijící v džungli:) Že oni se tam odmala učí NEMÍT strach. I docela drsnýma metodama, jako že je dítě necháno samo v džungli. Protože jen ten, kdo NEMÁ strach, kdo je vědomej, pozornej, ale není posedlej obavama, přežije. Kdo má strach, přitáhne si k sobě právě tím strachem všecka ta nebezpečí, a to si právě v nebezpečné džungli člověk totálně nemůže dovolit, rozhodně ne, když tam žije trvale. Ve městě si můžeme namlouvat, že toto pravidlo neplatí, a že k nám věci přicházejí "náhodou". Ale v džungli, kde strach může přivolat jaguára nebo jedovatého hada, není na popírání principu přitažlivosti žádný místo.
    Takže si myslím, že lidi, co žili ve všech možných historických dobách v lesích, nežili ve strachu, jak nás to učili v 80. letech v dějepise. Protože si to jednoduše nemohli dovolit.
    Na druhou stranu, určitě byli rádi, když se večer vrátili do vesnice nebo tábořiště, a tam byli lidi, klid a bezpečí :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: já to chápu i tak, že lidský sídlo jako produkt kultury má svoje opodstatnění v roli řízení rizik jen do určité velikosti. Od určité velikosti, která s sebou přináší anonymitu, nepřehlednost atd. se naopak lidský sídlo stává rizikovějším. Takže bych to taky neviděl absolutně ve smyslu každé cihly zvyšující stres, ale naopak jakoby osu redukce - redukce - zvyšování - zvyšování - ...

    Naopak po týdnu putování džunglí může být příchod do lidského sídla velmi velmi osvěžující a uvolňující :)

    Btw. on je taky rozdíl evropská příroda, která je okleštěná o velké dravce a savce, nemáme tu moc jedovatých hadů a pavouků. Oproti třeba rovníkové džungli na ostatních kontinentech, kde je nebezpečí v lese až až...
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    YMLADRIS: jj, přeformulace je asi přesnější...

    add převrácená logika (ne)bezpečí a příroda: kultura jako nástroj řízení rizik má určitě své funkční opodstatnění. Jen je problém, pokud se člověk/kultura začne k rizikům chovat až obsesivně a neuroticky. V takovém rigidním stavu mysli je téměř nemožné růst, protože růst je vždy z určité perspektivy riziko.

    add "Přírodní prostředí (s určitými charakteristikami) u většiny lidi vyvolává v určité míře pozitivní neuro-imunologickou odezvu".
    Jen pro upřesnění: neznamená to, že každý přírodní prvek facilituje snižování stresu a každá cihla stres zvyšuje. Parametry takového přírodního prostředí se zkoumají, Ulrich třeba udává: přízemní povrch, prostorová otevřenost, přítomnost vzorce nebo struktury, oblé line a přítomnost vody (tzn. třeba kaplička v remízku na kopci u přehrady =)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam