• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Nerozumíme si.

    Podle mě každej člověk má sadu unikátních schopností. Nemusej být intelektuální povahy, mohou být praktický, nebo vztahový, atd, ale každej umí spoustu věcí. Nikdy jsem nepotkala člověka, kterej by neměl rozmanitý schopnosti.
    Myslím si, že to je teď o změně přístupu k tomu, jak ty schopnosti využíváme. Tedy právě o tom, aby si člověk uvědomil, že všechny jeho zájmy a dovednosti jsou jeho potenciální kapitál, kterej může nabídnout ostatním lidem, a že se to nemusí dít v kontextu klasické "práce" pro někoho.
    Myslím si, že bude potřeba, aby se změnil způsob vzdělávání, tak aby rozvíjel právě tu schopnost uvědomovat si své schopnosti a hledat příležitosti, a do jisté míry se to už děje, minimálně vychází na to téma stovky knih....
    Nevím o nikom, kdo by neuměl spoustu věcí, ale vím o spoustě lidí, kteří si nevěří a mají pocit, že "neumí nic", protože pořád řeší jen to, co chtějí potenciální zaměstnavatelé v nějakém omezeném segmentu pracovního trhu, místo aby jako své osobní zdroje viděli všechny své zájmy a dovednosti.

    To je jako kdybys na začátku průmyslové revoluce prohlašoval "co bude s těmi miliony, kteří neumí nic než pracovat na poli".....nebo kdybys na konci 20. století prohlašoval "co bude s těmi miliony Evropanů, co neumí nic než pracovat v továrně....."...vždycky se ukázalo, že se lidé umí naučit nové věci a přeorientovat na nová odvětví a nové způsoby existence.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: to by me zajimalo co se pak stane s tema vsema netalentovanyma, obycejnyma, prumernyma, nahraditelnyma... ze by zase doslo na stare dobre rozbijeni stroju, ktere nam berou praci? :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Humans Need Not Apply
    http://www.youtube.com/watch?v=7Pq-S557XQU


    Je to trošku jednostranný, něco mi tam nesedí, ale základní point autora je podle mě správnej, a odpovídá všemu, co vidím v reálu, a čtu v knihách, co mě oslovujou.

    "work is over"
    Tedy, klasická práce, kdy člověk dělá nějaké víceméně mechanické úkony, ať už tělem nebo hlavou, a je za to placen od hodiny, je a bude čím dál vzácnější.

    Moje oblíbená autorka Martha Beck (a mnoho dalších) z toho vyvozuje jediné: v tom novém světě se už daří, a do budoucna bude dařit, jen těm, kdo opustí myšlenku "práce", a místo toho přijdou na to, co jsou jejich osobní jedinečné schopnosti, které nelze nahradit roboty. Protože roboty nelze nahradit lidskou vynalézavost, lidskou schopnost komunikace, lidskou tvořivost. Každý máme kombinaci unikátních talentů, která může být unikátním způsobem k užitku.

    A teď už to není jen o tom, že ten, kdo ji objevuje, se má na světě lépe, ale o tom, že to časem zřejmě bude jedinej praktickej způsob, jak žít.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    JAZZZ: jako kdo jsi bez viny hoď kamenem je sice moc pěkné, ale pokud se jedná o takový finanční objem, tak musel nepřímo ovlivnit finanční kvalitu života velkého množství lidí, negativně a proto, aby se mohl stavět do role filantropa? tohle odmítám, myslím, že je lepší nebýt robředlý rozměklý sladký všetolerující nejasný něco a říkat hoď kamenem.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    alma máter v akci =)
    Psychologové zkoumají naděje lidí pro příští rok | Věda & výzkum | věda.muni.cz
    http://www.veda.muni.cz/...hologove-zkoumaji-jak-se-splnily-nadeje-lidi-pro-letosni-rok#.VFdRvE10zuh
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Organnic-CZTransformační prostor: Ájurvéda a psychedelika
    http://organnic.blogspot.cz/2014/10/ajurveda-psychedelika-o-psychedelicke.html
    TADYTOMAS
    TADYTOMAS --- ---
    DNES!

    Transition Towns
    Rob Hopkins a iniciativy přechodu v době ropného zlomu

    čt 23.10. - 18:00
    Školská 28, Praha
    Přednášející: Alena Suchánková, Alena Malíková, Dáša Rohelová

    Od 70. let minulého století se po celém světě začala vynořovat řada iniciativ, které tvořivě reagovaly na výzvu ekologické krize, respektive na hrozbu globálního kolapsu, představenou poprvé v konceptu "mezí růstu" Donelly a Dennise Meadowsových. Počet těchto iniciativ v Evropě dál vzrostl po pádu „železné opony“, ale zejména s příchodem ropného zlomu a klimatické krize na počátku nového tisíciletí. Iniciátorem dosud nejúspěšnějšího komunitního experimentu, reagujícího na tyto největší globální problémy, se stal nezávislý britský aktivista, učitel permakultury a spisovatel Rob Hopkins, který si jako jeden z prvních uvědomil závažnost výzvy ropného zlomu a potřebu reagovat na ni konkrétními praktickými kroky. Poté co v irské Kinsale Further Educatiobn College založil a sedm let vedl dvouletý permakulturní kurz Praktická udržitelnost, vypracoval spolu se svými studenty odvážnou vizi a akční plán Kinsale 2021, ukazující, jakým způsobem by se toto sedmitisícové irské město mohlo posunout od vysoké energetické spotřeby k udržitelné budoucnosti s nízkou energetickou spotřebou.Tento dokument, jenž pojednává o proměně všech aspektů života města Kinsale, představoval konkrétní cestovní mapu k udržitelnosti, lokalizaci a hojnosti a inicioval další podobné komunitní projekty a iniciativy, které se rozvinuly ve známý koncept Transition Town (Město změny), vypracovaný Hopkinsovými studenty.

    Více zde http://skolska28.cz/transition-towns
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    vyšla nová knížka: Jana Krajhanzla Psychologie vztahu k přírodě a životnímu prostředí - nahlédnout do ní můžete zde: http://www.ekopsychologie.cz/soubory/ekopsychologie_obsah.pdf a objednat si ji můžete zde: https://docs.google.com/forms/d/1WEAbAp3AzLVl--md32sGos_KFXuCF5yx6uUqM5Ij6jk/viewform

    a taky jsme vydali v Academii toto: http://academia.cz/spotrebni-kultura.html, ale nahlídnu do toho asi až v neděli... pak dám echo
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    LEOZ: a hlavně trochu masírujte sociální sítě, kde zevlíte =)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    LEOZ: děcka, doufám, že jste podepsali, dnes je poslední den. Síla petice dává Tereze potřebnou munici při jednání s ministry

    (i když třeba Marksová Terezu regulérně potopila, když se dokonce byla s úředníky podívat do několika lesních mateřinek, slíbila návrhy změn, které šlendriánský zákon napraví a pak se v parlamentu proti lesním školkám postavila...)

    Lesní školky zařadíme mezi mateřské, nic je neohrozí, slibuje ministr - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...c-je-neohrozi-slibuje-ministr-1g7-/domaci.aspx?c=A141021_142759_domaci_kop

    btw jak chcete TRANSFORMOVAT lépe, než přes výchovu dětí ke zvídavosti, sebevědomí a citlivosti k přírodě?!
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    DARJEEL: Zapomínáš, že v ceně je "doživotní záruka na informační kód."
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Zvedam cenu panove :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    moderní lidi jsou naučení, že hodnota a kvalita se vyjadřuje penězi, tak proč jim to neumožnit. Přednáška zadarmo je podezřelá, přednáška za 2000 kč, to bude asi nějaký odborník
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    DARJEEL: koupě předražené cetky jako rituál oběti za účelem nasměřování očekávání: já říkám proč ne, určitě to vydělává víc než praktikování klinické psychologie =)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: tak to bezesporu, jen pořízení barev na sklo je trochu levnější :))
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    podepište, sdílejte, prosím
    Chceme zachránit pestrost předškolní péče | e-petice.cz
    http://www.e-petice.cz/petitions/chceme-zachranit-pestrost-predskolni-pece.html
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    stejně je polovina (i víc) efektu všeho od prášků od doktora po astrální čištění karmy na dálku dopisovou metodou za 10 000 kč placebo, takže z tohoto úhlu pohledu je poloviční šance na to, že to bude fungovat :-)
    DNF
    DNF --- ---
    DARJEEL: to funguje, dokonce si muzes udelat ty informace jaky chces. proste si ty informace vsechny najdes na googlu, a nahrajes na flashku. Pak musis dat bezpecne odebrat zarizeni. Potom vezmes medene kladivko, trisknes do flashky, a busis tak dlouho, nez se objevi kremikovy cip uprostred. Ten pak prilepis na flasku domaci koralky, minimalne 55% vol. Nechas 5 let. Pak to pijes, a ty informace k tobe proudi. Tomu se nesmejte, jsou v tom tri petky, tak to musi bejt pravda.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KACOS: no já doufám, že si z toho děláte prdel, i když smajlíků vidím podezřele málo... jinak probíralo se to v auditku věda kontra pavěda, jestli k tomu chcete nějaký erudovaný názor :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam