• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    DNF
    DNF --- ---
    DARJEEL: to funguje, dokonce si muzes udelat ty informace jaky chces. proste si ty informace vsechny najdes na googlu, a nahrajes na flashku. Pak musis dat bezpecne odebrat zarizeni. Potom vezmes medene kladivko, trisknes do flashky, a busis tak dlouho, nez se objevi kremikovy cip uprostred. Ten pak prilepis na flasku domaci koralky, minimalne 55% vol. Nechas 5 let. Pak to pijes, a ty informace k tobe proudi. Tomu se nesmejte, jsou v tom tri petky, tak to musi bejt pravda.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KACOS: no já doufám, že si z toho děláte prdel, i když smajlíků vidím podezřele málo... jinak probíralo se to v auditku věda kontra pavěda, jestli k tomu chcete nějaký erudovaný názor :)
    KACOS
    KACOS --- ---
    KATYX7: ahoj, zkušenost nemám, ale chystám se jí taky koupit. Dá se to u nás na stránkách http://www.shantiom.cz/i9-informovana-lahev/316-i9.html , stojí to celkem raketu, ale nejdražší na světě jsou informace - jak jinak :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CONTINUITY: Pobavilo, to je super.:-)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    chjo, tak Walden jsem v Crossu prokaučovala, ale tohle by mohlo být taky dobré: [ HOLONY / divadlotheatre / 23.10.2014 / CR - Praha - klub Cross ] - nemáte někdo tu knihu Earthdance?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADYTOMAS:
    ALL:

    Když už řešíte Jindřicha, musím bohužel vyřídit, že ta přednáška s tím cool názvem (Křesťanství pro občasní návštěvníky hyperprostoru:) nakonec nebude ;)

    Dal se na dzogchen, návštěvami hyperprostoru už se nezabývá, a říká, že teď prochází natolik velkým přerovnáváním hodnot, že už o tom tématu mluvit nechce.

    Takže snad se toho časem ujme jiný filosof :)
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    ahoj, mate nekdo zkusenost s Informed water bottle? A jestli funguje, tak na zaklade ceho? A da se koupit v Čechach?
    diky
    TADYTOMAS
    TADYTOMAS --- ---
    DARJEEL: Pokud vím, tak není. Ale čím se živí, to nevím... Jinak bych to asi neformuloval tak, že "kritizuje a říká, jak se to má dělat", ale spíše že poukazuje na určité nedostatky v myšlenkových základech psychoterapeutické praxe, respektive samotných psychoterapeutů a předkládá své porozumění kořenům určitých problémů. Asi zase lepší odcitovat:

    "Člověk naší kultury, který kráčí po Stezce transformace a tím se (někdy i náhle) probouzí, si může ve vypjatých chvílích zcela vážně (a do značné míry právem) klást otázku, jestli se „nezbláznil“, případně jestli se nestává „bohem“.[4] Glorifikace, patologizace či bagatelizace takových stavů a zkušeností pomůže jen málo; tato práce chce napomoci jejich začlenění do smysluplného metafyzického kontextu, v němž je nebude zapotřebí odvysvětlovat ve jménu krajně problematické a až k směšnosti bláznivé „normality“ běžného nastavení mysli. Právě tato sekvence zkušeností je tím, oč v individuálním životě nakonec jde – skrze její cyklické opakování se samotná individualita modifikuje, překračuje a otevírá do nekonečného prostoru transpersonálního života, což je jediná perspektiva, z níž se může jednotlivcovo plahočení pozemským slzavým údolím zjevit jako smysluplné.
    A právě to je hlavní důvod, proč si – leckdy trochu nevybíravě – dovoluji tu a tam něco podotknout k současnému psychoterapeutickému provozu. Formulováno pozitivně: mám za to, že by filosofie operativní celostnosti (nebo její obdoba) mohla posloužit jako metafyzické podloží terapeutické praxe, jehož prostřednictvím by se navíc terapie sama mohla pochopit ve své dějinnosti a najít ve směřování z neřešitelných aporií individuální existence k plnosti transpersonálního života svůj smysl a cíl. Absence smysluplného filosofického založení a historického vědomí by měla trápit především samotné terapeuty, protože právě zde jsou zjevné slabiny jejich oboru, jejichž vinou trpí především klienti."


    TADYTOMAS: jeez, co jsem to provedl s tím Nietzschem... :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    TADYTOMAS: hele a on je psychoterapeut nebo "jenom" kritizuje a rika, jak se to ma delat?
    TADYTOMAS
    TADYTOMAS --- ---
    YMLADRIS: Který opravdový filosof si klade malé cíle? :) Velice pěkně obsah knihy shrnuje Adam Boržič ve své recenzi v Tvaru (dal jsem na ni odkaz na databázi knih), rovněž si lze udělat dobrý obrázek z autorova blogu, kde má zveřejněný úvod knihy (také odkaz na DBK).

    Pro mě je to naprosto nový obzor, tudíž od toho zatím nemám ještě dostatečný odstup a nedokážu to asi nějak produktivně shrnout. Když nepočítám ten úvod, jsou to celé opravdu pouze fragmenty, i když velmi výstižné a provázané, takže tu je ta fragmentárnost a nesystematičnost spíše plus (podobně jako u Nietzeho apod.). Hodně tam kritizuje psychoterapeutickou praxi a ve svých nárocích jde ještě dál než daseinanalýza, dost na úrovni a pádně kritizuje také soudobý akademický provoz, naváží se i do akademické hermeneutiky a fenomenologie, atd.

    K hlavnímu cíli knihy asi lépe slovy samotného autora :) ... "Naším úkolem i privilegiem je, že se smíme pokoušet dospět k transcendentnímu cíli. Kosmický Člověk, nakolik je padlým Adamem, se touží zacelit v jednoho Krista v každém z nás. Překonat fragmentaci, stáhnout se z rozptýlenosti, usebrat se do vnitřně jednotného celku uspořádaného na půdorysu vůdčí duchovní Kvality a takto se odevzdat transpersonálním silám božského Soucitu, stát se vybroušeným drahokamem propustným pro zář smyslu, živým kamenem ve stavbě domu světa – to je posvátné dějství, jemuž se smíme a máme dát do služby. Tato kniha nemá jiný smysl než právě tomuto procesu napomáhat."
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Rüdiger Dahlke: Muž, který do vás vidí - E15.cz / Zen
    http://zen.e15.cz/lifestyle/rudiger-dahlke-muz-ktery-do-vas-vidi-988032
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADYTOMAS: dle popisu si neklade zrovna maly cil :)

    napises strucne neco?
    TADYTOMAS
    TADYTOMAS --- ---
    YMLADRIS: Pokud předpokládám správně, že hovoříte o Jindřichovi Veselém, tak bych odkázal na jeho (zřejmě) první knihu, vydanou vloni u malverna http://www.databazeknih.cz/...ky-operativni-celostnosti-fragmenty-k-transpersonalni-ontologii-210488 právě jsem se do toho znovu začetl a musím říct, že z toho mám obrovskou radost.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Ing. Pavel Obrdlík: Enviromentální psychologie: jak člověk ovlivňuje prostředí a prostředí člověka 13.10.2014-Aktuality
    http://www.inpsy.cz/...lni-psychologie-jak-clovek-ovlivnuje-prostredi-a-prostredi-cloveka-13-10-2014
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    přišlo mi do mailu: jistý pan Parkin, autor takzvané "Fuck It Terapie" :), tentokrát se rozepsal o stárnutí :)

    Dear Lovely You,

    So we've lived in the same place, here in the hills near Urbino in Italy for 10 years now. And one thing I like about having been here for that period of time is that you see people as they age: the faces changing, the hair greying, the backs stooping. These aren't people I know, just the familiar faces I see around the place, a small place like this.

    Ageing. We're all ageing. But it does seem to be something you only really notice and think about as you reach a certain age.
    I remember a professor at university bemoaning the fact that he was the only person ageing on the whole goddam campus. Imagine being surrounded by a population that was forever 18-25. You'd see your own ageing then against a backdrop of eternal youth. Yuk.

    I generally embrace my own ageing. I remember breathing a sigh of relief on my 30th birthday - the pressure of being a 20-something was off.
    And I did the same on my 40th - the pressure of being a 30-something was off.
    Will I have the good fortune to do the same on my 80th? "Phew, thank goodness I don't have to be a slinky seventy-something anymore, now I can REALLY relax and do my own thing and say what the f**k I fancy!".

    If I get a moment of "Ouch, I don't like this ageing thing, just look at the state of you", I say 'F**k It', and I count my blessings. Which sounds like a cliche doesn't it? No, it IS a cliche. But I like it, and I do it. I mentally note what is bloody brilliant about my life, about the people in my life, about the lovely stuff I get to share with lovely people in my life (ie. you lot)... and about how bloody brilliant it is JUST TO BE ALIVE.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Taky zajimava transformace na prane
    Předpoklad pro přechod na pránickou výživu - srovnání čtyř těl
    https://www.youtube.com/watch?v=LnJiAjmfJZg


    a tady rozhovor kdyz zacinal :)
    Povídání s Petrem, žijícím z prány o breathariánství a životě
    https://www.youtube.com/watch?v=HdZw_cyHc-4
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Slovenský farmář boří stereotypy. Vymyslel novou metodu pěstování zeleniny a nemá rád úředníky | ZZZ
    http://www.rozhlas.cz/...otypy-vymyslel-novou-metodu-pestovani-zeleniny-a-nema-rad-uredniky--1400676
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Organnic-CZTransformační prostor: Esencialismus: Jak disciplinovaně dělat méně
    http://organnic.blogspot.cz/2014/09/esencialismus-jak-disciplinovane-delat.html

    Tip na opravdu dobrou knihu :o), shrnutí základních myšlenek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam