• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHEALA: krome toho to akacko pomalu i na sicim stroji vyrobis, ten telefon ne, takze s mus african vystacit se satelitni antenou na strese chatrce a akackem za polstarem :)

    ale jinak souhlas, predstava o soucasnym technorozvoji a vyvoji technologii, kdy uz rozmlsani evropane a americane, na ktere pracuje zahranicni namezdna sila, nevedi co s roupama a tak vymejsleji socialni teorie typu nepodmineny zakladni prijem a pricemz mi nikdo neni schopen vysvetlit, jak se to naroubuje na tech 6.5mld lidi ze 7.3mld lidi, kteri zijou pod hranici chudoby za 3dolary na den :0)))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUKIDE: "otázkou je kde ten týpek z rozvojové země vzal akáčko a proč místo akáčka nemá dotikovej mobil kterej je určitě levnější než akáčko :) " fakt mám tohle vyvracet? Měj trochu ohledy ke stáří člověče... chápu že si tam nikdy nebyl, nic si něčetl, ale aspon Shadowrun si nehrál?
    Akáčko je technologie co vydrží, opravíš to pomalu na šicím stroji, můžeš ho máčet ve vodě nebo mít v poušti...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    KUATO: no to stačí aby jeden zesta uměl naprogramovat něco... víc programátorů stejně není třeba .)

    SHEALA: otázkou je kde ten týpek z rozvojové země vzal akáčko a proč místo akáčka nemá dotikovej mobil kterej je určitě levnější než akáčko :) Jasně že jsme do těch úvah zapojil i tyhle země... a tam to taky dorazí ať si říká kdo chce co chce prostě knim ta technologie taky dorazí

    Jasně že se na svět můžeme dívat z nefungující stránky, ale tyhle pohledy nikdy nevedou ke správnému odhadu vývoje protože jsou destruktivní
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUKIDE: myslet znamená... višco :) Ne mě jen zajímá, jestli do svýho technooptimismu jsi schopnej zapojit i týpka z rozvojový země, co nevyrůstá s dotykovým displejem, ale kalachem, a kterej na rozdíl od tý hypotetický babičky pokud na něj nevybydou naše zdroje se bude moc hlasitě ozvat... kolik má AK - 47 decibel?
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUKIDE: vetsina uzivatelu dotykacu hlavne klika na ty hezke velke ikonky, takze se dostanou na fejzbuky a nyxy a umi si udelat selfie prdele nad rozpitym pivem a tyhle rozposlat kamosum, ale kolik z nich bude umet neco pro ty chytre telefony naprogramovat? jeden ze sta? takze jsme tam, kde jsme byli..
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    SHEALA: rozdělení světa je jiná věc ale myslím si že trend je opačnej že prostě ekonomika má tendenci rozdíly mezí zeměmi snižovat...

    KUATO: každá ne v tom je právě kouzlo decentralizovaných a otevřených systémů :) Co se týče potlačování informací tak to je věc jiná vtom je mašinérie moci opravdu dobrá, a to malé procento lidí co si ty informace dokáže najít je pořád malé nato aby bylo schopno informace dál šířit mezi masy, v tomhle vidím největší hrozbu kterou právě technologie přinášejí... a přesvědčit o něčem lidi bude těžké... ale i tady vidím naději v podobě decentralizace systémů... ale opravdu nevím jestli se ten orwellovský stát dá odvrátit... věřím že to tak daleko nedospěje. snad...
    No jo jasně že sedět pořád u kompu je blbost a pořád se něco učit je blbost, ale o tom jsem tady mluvil, o tom jak je dnešní mládež připravena, oni se prostě nové věci neučí tak jako stará generace, protože vyrůstají od malička s dotykovým displejem v ruce a tak se obstojně naučili intuitivně chápat přístroje jako takové
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUKIDE: ja se obavam, ze kazda technologie je zneuzitelna (statni moci). jen to chvili trva. vzdyt na pripade ruska muzeme treba videt, ze stat je relativne snadno schopen omezit internet na svem uzemi, pozakazovat plno serveru a vetsina populace nejsou hackeri a natolik pocitacove gramotni, aby si hledali skulinky - ostatne nelze se jim divit. technologie jdou tak rychle kupredu, ze nez se poradne naucis to co je dneska trend, je to uz pomalu zastarale. me to uz nebavi a to je mi jen neco pres tricet.. zivot vyzaduje i spoustu jinych veci, nez sedet porad u pocitace a furt se neco ucit..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUKIDE: já mluvím o tomhle : http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_divide

    a taky o vzdělávání dospělých
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    SHEALA: dostupnost je jedna věc, ale v zásadě počítač je dnes opravdu levnou záležitostí :)
    a pro seniory tu je přece spousta kurzů :)
    senior výuka počítače - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/....7384.3.3.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1ac.1.34.heirloom-serp..3.0.0.-NQkvMpvgVs
    Tohle se přeci naší lidské společnosti upřít nedá že se snaží nabídnout pomoc těm co jsou nezačleněni
    A co se týče kryptoměn tak to je fakt otázka a budoucnost je jen věštění z křišťálové koule... ale já jsem v tomhle směru optimista a vidím to růžově včetně všech super aspektů které tahle technologie bere systému moci a dává ji do rukou lidí...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUKIDE: ok, ne všichni lidi se schopný adaptovat nejsou. Jednak z důvodu věku, jednak z důvodu dostupnosti technologií- Já neříkám že je to špatně, není fakt v lidskejch silách naučit všechny lidi všechno :) Ale jen jako připomenutí.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    SHEALA: ale to už je spíš téma o tom jak moc jsou lidé schopni se adaptovat... Jasně že jsou lidé kterých se to netkne, ale třeba dnešní mladá generace už je připravena na to být plně elektronická... otázkou je jestli jsou i připraveni na jiné myšlení vzhledem k tomu jak jde technologický vývoj dopředu
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUKIDE: já si to najdu. Ale přemejšlím cop třeba moje babička která nemá ani počítač a tak? Co lidi co neměli šanci se dostat k nějakž počítačový gramotnosti protože jsou můj ročník a nejsou tak nerdy? Ale jo, ti si za to můžou sami, neměli mě šikanovat, naučila bych je to? :D
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    SHEALA: internet se taky kdysi dotýkal jen hrstky lidí ;) A místo toho aby jsi se zeptala kde se mám zaregistrovat? :) Tak dáváš námitky že to určitě není pro všechny :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUKIDE: tak kryptoměny se dotknou jen hrstky lidí.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    SHEALA: ne úřad práce jsem nemysle :) na mysl jsem měl kryptoměny :)

    FRONEMA: podle mě ten vývoj bude rychlejší než si představuješ? Vem si jak rychle se mění pokladní na stroj, poprvé jsem to vyděl před pěti lety ve francii a dnes to začíná být běžnou součástí každého nového supermáketu sice jen půl napůl, ale i to je skok... taxík bez taxikáře super :) prostě si nemyslím že služby zůstanou doménou lidí... i taková uklízečka bude za chvíli nahrazena uklízecím robotem jen kolik jich už asi jezdí po maších bytech že :)

    GORG
    GORG --- ---
    No jak jsem vcera koukal na dokument o reci tela, ktery byl dokladan primarne na politicich, tak bylo znat, jak i manipulace a lhani je samo o sobe pomerne narocnou profesi. Lze prirovnat k herectvi. K tomu ma politika asi bliz nez k diplomacii.

    Svym zpusobem ty lidi lzou a podvadi, ale placena profese to je.

    Jinak koukam, ze roboti, prace, penize a nemakacenka bez talentu a niceho uzitecneho pro spolecnost se zacinaji prolinat vice forama :-)

    Ono je to asi fakt klicove tema tehle doby. Singularity technologie i lidskeho vyvoje ve stejny cas anebo riziko vyhlazeni , pokud to neni v souladu?
    DNF
    DNF --- ---
    CONTINUITY: toz, je jasne ze s dokumentarnim videem ktere by problem rozebralo do hloubky by asi neprorazil, negativisticky pohled s apelem 'muze se to stat i tobe' musi zarucene nachytat vic like ;)

    KAI: Neni na tom nic svetoborneho, staci si poradne prostudovat zakony, a prepsat trvaly bydliste. Kdyz to zvladnou tisice cikanu, musis to zvladnout taky, nevzdavej se!

    FRONEMA: Nesmi se zapominat na paranoiu ze stroju, ke kazdemu stroji bude aspon jeden hlidac, ktery proste jen bude koukat, jestli se vsechno deje spravne :) Supr job pro 'mene nadane' jak se tady rikalo.
    co bych vyzdvihnul: 'pripadne netvarit se, ze je nejaka prace pod jejich uroven' .. to je fakt. Uz jsem delal lecos. Jednou se treba jeste budu starat o dobytek... a vsadil bych se, ze si to budu uzivat. (a nemusim primo kydat hnuj, stacilo by jit nekam ucit :) )
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    imho zakladni chyba v uvaze je hned na zacatku, ze nas nahradej stroje. stroje co efektivne nahradi cloveka jsou natolik drahe, ze pokud extremne nezdrazime cenu prace se stale na vetsinu veci nevyplati. A nektere veci, jako typicky rizeni auta zatim nejsou uspokojive vyreseny, i kdyby za to nekdo utratil vsechny penize sveta.

    Lidi stale budou chtit interagovat s lidmi. proto prodavaci, servirky, taxikari, manikerky, kaernice a vubec sluzby vseobecne zustanou domenou lidi.

    myslim ze soucasne zijici lidi budou v pohode. akorat musi byt ochotni zacit behem zivota delat neco jineho, pripadne netvarit se, ze je nejaka prace pod jejich uroven. a to nemusi byt treba jen hajbabstvi, muze to byt treba vozeni jidla lidem, kteri si pro nej nejsou schopni nebo ochotni dojet sami.

    Cim bude spolecnost bohatejsi (ve smyslu kapitalove vybavenosti, to znamena treba prave ty tovarni roboty) tim vetsi bude poptavka po sluzbach. Dokud lidi nemaji uspokojene vsechny potreby (coz se prakticky nemuze stat) tak prace bude.
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    mohlo by být zajímavé: Archetypová astrologie podle Richarda Tarnase a Stanislava Grofa: http://www.clubofbudapest.cz/uploads/3/7/0/2/37028705/archetypova_astrologie_skolska_letak.pdf
    KAI
    KAI --- ---
    ... a nekdo ma talent nechtit delat nic, vedet kde se penize rozdavaji a kde se zaregistrovat. sweet! ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam