• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: pf, pokud jsi bily muz a mas hromovou hul, neni situace tak tragicka :o)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: je rec o stejne JAR kterou znam ja?

    Sexual violence in South Africa - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_violence_in_South_Africa
    KUATO
    KUATO --- ---
    jen par uvah, ktere me se souvislosti s probiranym tematem napadaji, neni treba na ne reagovat:
    - s tim stehovanim do jinych mist (nic proti tomu) by mel jen clovek myslet na to, ze dokud je "doma", tak ho do jiste miry chrani neco, co bych nazval "krvi predku". v okamziku, kdy se prestehuje jinam, tahle ochrana prestava platit. trva nejakou generaci (a je tam podminka prisun krve mistni populace), nez se to zase pro potomky potomku vytvori.
    - uvahy timto smerem maji smysl napinat samozrejme pouze v pripade, ze "jdou veci do sracek". teprve vzepeti nacionalnich vasni vedou k tomu, ze pro "cizi prvek" prestava byt bezpecno. to co bylo v dobach miru pro ten ktery egregor dulezitym obohacujicim prvkem se najednou stava potencialnim zdrojem nebezpeci.. a i letmy pohled do sveta nam ukazuje, jak snadno mohou byt urceny k eliminaci i velke a po staleti respektovane mensiny..
    - individualni osud je nadrazen kolektivnimu. ale jen pro individuality.
    - vsichni svuj osud formujeme sami. kazda forma strachu je jen tribici sito, ktere odlisuje silne od slabych. a ti az prilis slabi maji v prirode jen jedine misto - byt vyzivou silnych.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    BBAN4N: já teď zanedlouho zajedu omrknout, jak se změnila situace v JAR, kde se mi to před časem z mnoha důvodů moooc líbilo - už jsem to tu někdy tuším zmiňoval, a výsměchu se mi dostalo dostatek, takže vtípky si nechte :D
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    JAZZZ: nechci mit deti, zivot je prilis kruty.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KOCOURMIKES: zatim teprva planujem svatbu :) a kolik mas ratolesti ty, nebo jak to ovlivnuje tvuj nahled na udrzitelny rozvoj?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    JAZZZ: mas deti ?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ja bych proste flintu do zita jeste nehazel. lidi si jednou uvedomi, ze dava smysl neznicit si jediny obyvatelny kus sutru v sirem vesmiru :)
    my jenom musime odhadnout pravdepodobnou miru lidskeho selhani abychom neprosedeli zivot zbytecne v bunkru a zase naopak nespadli do pruseru nepripraveni.
    nenapada me zadna vetsi vyzva dnesni doby tak jestli mate nekdo chut dokazat, ze rozsirene vedomi muze byt k necemu opravdu materialne uzitecne, mate prilezitost :)

    tohle bude nejzabavnejsi a nejnapinavejsi taborova hra nasich zivotu. jmenuje se to : "boj o preziti nasich vnoucat" :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    nj, jenze pak si da clovek tripa v komunite krasne Australie a zaplace nad historii a vyvojem Aborigincu. nebo se samanem v Brazilii, kde se zrovna kaci destny prales. co takhle spis Mars One? :-)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    pěkně napsáno, btw. hlavní téma toho konfliktu na tom tripu byla voda, střet křesťanského a muslimského světa a jakási vibrační technologie :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    BBAN4N : jsem rad zes to nakousnul :)

    chapu ceho se bojis, je to realna hrozba a iracionalni by mi spis prislo pred tim zavirat oci a dal uctivat zlate tele nekonecneho rustu. uz v roce 1972 o tom vznikla zajimava studie a dalsich 40 let ji bohuzel dava za pravdu
    http://www.smithsonianmag.com/science-nature/looking-back-on-the-limits-of-growth-125269840/?no-ist
    tady je model se kterym si muzes pohrat, cekam ze hlavni krize prijde kolem roku 2035, takze mame jeste dost casu se pripravit nebo ji dokonce predejit.
    http://www.world3simulator.org/
    podivej se na to tak, ze CR je rozvodi evropy, to je cennejsi nez ropa a pro zadneho dobyvatele by nebylo moudre si zrovna tohle misto zamorit radioaktivitou. takovy svet by znamenal konec havaje i pro hlavouny a to nedopusti. budouci valky budou "hybridni" a pokroucene ideje budou jen maskovat boj o penize, kdy jedna virtualni skorapka pozira jinou a lide jen slouzi strojum a symbolum. jiny kontinent asi fakt nic neresi, vsude se najdou idioti a v jizni americe, africe, nebo strednim vychode to je obcas hodne divoke. nad stehovanim jsem premyslel a nakonec jsem dosel k tomu, ze tady to neni beznadejne a predevsim neni kam utect, vsude jinde by me to stejne dohnalo a prave tady a ted muzeme udelat obrovsky rozdil pokud diky vhledu do te problematiky zacneme regovat vcas, podobne jako kdyz na lodi vcas otocis kormidlem a utes ji jenom skrabne, ale nepotopi. o Tamere vis a treba se tam jeste splecne vypravime http://www.tamera.org/project-groups/articles-project-groups/blueprint/
    tohle je asi nejlepsi reseni pro post-peak spolecnost. dokazeme se k nemu semknout? psychedelicka zkusenost tomu treba muze napomoct, ale obecne asi staci byt dobry clovek, nebo dobre pozorovat prirodu.
    http://gen.ecovillage.org/en/page/vision-mission-goals

    mame na to misto pouheho kochani se pozlatkem konzumniho, virtualniho nebo psychedelickeho sveta vsechny tyhle fenomeny zkombinovat a vytvorit dalsi evolucni stupen civilizace. tu velkou zmenu, kdy se lidstvou nauci samo sebe neznicit.
    o osud zivota nebo Zeme se nebojim, ale kdyz uz tady jsme a mame v rukou preci jen nezanedbatelnou moc, spolecne muzeme zmenit kus sveta. krize je karma :)


    + nejaky to psysko k tematu :)
    https://soundcloud.com/kinematic-records/terrafractyl-a-speck-of-dust
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Často se setkávám s tím, že lidi označují tohle jako negativismus, já bych to spíš nazval realismem, protože situace na planetě je už dávno více než kritická. Sám bych tomu rád nevěřil, ale to jde těžko, navíc teď když máme válku za barákem na Ukrajině, která může velmi lehce přerůst do masakru (a jsou zde vlivy, které na tom, aby to bylo velké pracují), tak už tuplem sundávám růžové brýle :-)
    Co se týká té mojí vize, podělit se můžu, ale je to velmi subjektivní, je to hlavně jeden LSD trip někdy v roce 2009, kdy jsem si dal tři papíry s kámošem a měl jsem vize událostí v budoucnosti, které se týkaly toho, že je velký konflikt, který ovlivňuje i mé blízké okolí a rodinu, ale že jedu/ letím někam pryč, jakoby do lepších energií a tím se zachraňuju, ale bohužel ostatní zůstávají v horších podmínkách, což rve srdce, ale na tom tripu jsem to chápal tak, jakože každej chce být někde a podle toho se zařizuje a ostatní ovlivním jen těžce, aby třeba změnili své bydliště. Celé je to jak vystřižené z Grofa a můžou to být jen moje strachy, ale já tomu základu věřím a to je důvod, proč si nejsem jist tím, že chci něco budovat tady, po tom co jsem viděl. Můžu se mýlit, ale jsem tím prostě ovlivněný- uvědomuju si, že vírou si tvořím budoucnost, ale realita je zároveň taková, že na světě je spousta lidí a vlivů, který to chtěj jinak a tak nezbývá, než se zkusit zařídit podle sebe a najít to pravé, kde se budu cítit dobře. Fakt nehodlám sedět a sluníčkově čekat na převibrování, ale sám chci vibraci zvyšovat a jsou prostě místa, kde to jde líp, a kde to jde hůř, kvůli okolním vlivům.
    Spousta předpovědí a vizí i jiných lidí se postupně naplňuje, tak jak to už x let živě sleduju, to mě také ovlivňuje. Kolaps je nevyhnutelný, pokud systém bude nadále fungovat tak jak funguje a válka k tomu patří, nejsem z toho nějak v extrémním strachu, protože chápu proč se to děje a že to může bejt katalyzace k lepšímu věku. Život mi dal největší dar, a to je víra v dobro. Ale potom, co jsem zároveň na jiným tripu zažil v jedné inkarnaci hrůzu druhé světové války a vidím, že to směřuje do podobných sraček, akorát v jiném obalu, se snažim tím prosurfovat co nejlíp, proto se i zde ptám na různá místa, protože přecijen někde jsou podmínky a energie lepší a někde horší a vím, že jsou lidi, co se tím také zabývají :-)

    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    BBAN4N: Reaguju prostě na to co z toho cítím. Jestli si myslíš, že o tvojí motivaci nevíme ani prd, tak pak těžko můžeme dávat smysluplný odpovědi. Z tvého textu jsem si jako primární motivaci přečetl "Evropu jsem odepsal" a "nebezpečí kolapsu", což se nediv, že působí dost negativisticky. A ten zbytek trochu nabubřele, nemůžu si pomoct i když to čtu poněkolikáté. Se s námi o tu svojí vizi poděl a dostane se ti třeba lepší odpovědi, než když jsi takhle nespecifický. :)

    Jinak můj názor: Co se týče stabilní geopolitický situace, tak to je podle mě v dnešním globalizovaném světě globální a rozdíly mezi jednotlivými zeměmi se v tomto ohledu postupně stírají, zvlášť když by se na to chtěl člověk dívat z dlouhodobého hlediska. A vliv systému se podle mě spíš omezí komunitou, kterou se člověk obklopuje, než zeměpisnou polohou.

    Do světa se rád podívám s tebou. Potom co si vyřídím nějaký záležitosti v systému, ehm, ehm.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    v thajsku jsou prý levný pozemky
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Jsi chytrej viď. Říkám znovu, že "je to tu na hovno, čau, řešte si ty hovna sami", je vaše interpretace, mým cílem je pravý opak, tu situaci zlepšit, to neznamená že musím být v ČR, konkrétní místo kam chci jet mám (to neznamená že o tom snad nemůžu diskutovat) a dělám vše proto abych se tam podíval, celá ta potřeba se podívat na možnost žít jinde je právě opřená o velmi důležitou vizi a duchovní moment v mém životě a jestli si myslíš, že by bylo jednoduchý vše tady opustit, tak neni a naopak by bylo jednodušší tady zůstat. Fakt potěšující si číst takový reakce podepřený vašema domněnkama. O mojí skutečný motivaci nevíš ani prd, mužem se o tom bavit osobně. Zkrátka nešlo mi o duchovní poučky, jakože neni žádná jistota apod., i když s tím rezonuju, ale o praktický věci.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    BBAN4N: Vidím to podobně jako ostatní prudiči :D Jestli máš nějaký konkrétní místo, který tě jasně táhne abys na něm byl, tak to víš a nebudeš se takhle ptát na nyxu. Tvrzení, že ti jde o udržitelnost atd. na mě v tomhle kontextu přijde trochu jako výmluva. Výraz "stačí mít otevřený oči", okořeněný nutkáním zdůraznit že "řídím se intuicí" je pro změnu klasická vsuvka kterou používá kdekdo k podtržení čehokoliv, ve výsledku si to ale často překládám jako "jsem lepší než vy a proto je můj názor lepší"; já třeba tvůj pohledu úplně nesdílím. Nic proti tomu se přesunout, pokud to tak člověk cítí, ale postoj "je to tu na hovno, čau, řešte si ty hovna sami" teda palec dolu. Zeptej se sám sebe na skutečný motivace...
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    BBAN4N: Tak v zivote se da spousta veci predvidat, ale kdyby se dalo predvidat vse s urcitosti na 100%, tak by to podle me byla celkem nuda. V podstate jedina jistota v zivote je smrt.
    Strach je prevlecena vira a ze to bude mit Evropa tezky je primo souvisejici s tim kolik lidi tomu bude ochotno verit.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jaroslav Dušek Kupředu do minulosti 27 1 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=VI1YPss59HE


    Buďte zdrávi!

    takhle jsem snad nikdy nikoho nepozdravila, což je asi škoda, co má za význam čau nebo nazdar...
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Něco takovýho jsem čekal za odpověď, dík, nevěděl jsem že život je nebezpečnej a že neni žádná jistota.
    KUATO
    KUATO --- ---
    BBAN4N: na to doporucuju jedine - prostrelit si hlavu. krchov je totiz asi jedine misto, kde se da dlouhodobe smysluplne a udrzitelne, v dustojnych podminkach, kde zadne nebezpeci nehrozi, prebyvat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam