• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KAREN
    KAREN --- ---
    MICHAL_R: jj, douda pusobil tak jako usmevave nostalgicky a ten horacek pekne na klid a prakticky - jen by me zajimalo, jak si tam pochvaloval tu "lecbu" depresi pomoci ketaminu, jak to funguje... jestli to je jednorazovy nebo opakovany, jestli to pak lidem nezachutna a nechtej si treba davat svuj sloni never-ending tripek (zname "svy" lidi...) a tak...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    KAREN: Taky jsem byl překvapenej, že místo "duelu" či "debaty" jsme obdrželi plácání po ramenou, mrkání a přitakávání. Mě to teda rozhodně nevadilo :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAREN: slusne PR :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    Česká psychedelická společnost to slušně rozvířila - "duel" na DVTV J. Horáček vs. I. Douda

    http://video.aktualne.cz/...ni-cloveka-jednou-provzdy-rika-lekar/r~97691520ef3f11e4890a0025900fea04/
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    "Zkušenosti, které k člověku přicházejí, a okolnosti, v nichž se nachází, nejsou bez významu. Obvykle pro něho mají osobní karmické poučení a měl by je studovat mnohem více než knihy. Musí se snažit neosobně pochopit vnitřní význam, který je za těmito událostmi. Jejich smysl může zjistit tím, že se snaží vidět je nestranně, že hodnotí síly, které jsou v nich zahrnuty, hluboce uvažuje a modlí se. Každý člověk dostává svůj zvláštní souhrn zkušeností, které nedostane nikdo jiný. Každý život je individuální a od zákona vyrovnání dostává takové zkušenosti, které potřebuje právě jenom on, ne ty, které potřebuje někdo jiný. Způsob, jakým člověk reaguje na různé příjemné a nepříjemné situace, které se v každodenním životě vytvářejí, bude lepším ukazatelem chápání, které získal, než jakákoli mystická vize, vytvořená imaginací."

    Zápisky Paula Bruntona, Sv. 9, Lidská zkušenost, str. 19 , Para 46.
    (zdroj: http://www.paulbrunton.cz/)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KAMAHL: Kuato je nejakej vesnickej hospodar, drive sedlak. Ma pravdu, coz jako mestak nechapes.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Mě tenhle Kuatův darwinismus prosakující do vícero auditek přije dost cynický, ačkoliv autor je nepochybně přesvědčen o tom jak je jeho pohled realistický a zdravě uzemněný. Uznávám, že argumentačně tomu v tuhle chvíli neumím moc vytknout, ale stejně nechápu proč někdo uvažuje zrovna takovým směrem. Asi nějaká představa o vlastních supergenech, jak píše dnf.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JUNIPETRUS: a k cemu je to ziskavani zkusenosti a vyvoj dobre? k cemu ma slouzit?
    clovek by rekl, ze prave k preziti - k udrzeni zivota jako celku a ne jen jedne jeho instance - zachovani toho procesu na premenovani exergie v lokalni snizeni entropie. trochu mi to pripomina debatu jestli bylo driv vejce nebo slepice :) kazdopadne snizeni entropie resp. zvyseni usporadanosti v sobe nese nejakou informaci takze to asi muzes interpretovat jako ziskavani zkusenosti ikdyz si nejsem jisty kdo v tomto kontextu ty zkusenosti ziskava .. treba nejaka ta Gaia nebo proste meta-organismus at uz mu rikame jakkoli.
    DNF
    DNF --- ---
    SCHWEPZ: ja jsem psal o genech, ale o 'supr' genech, ktery si mozna nekdo (kdokoliv) mysli ze ma, a ja jsem se mu (komukoliv) za tu posetilou myslenku chtel vysmivat.
    Ze se to Kuatovi v puse prekroutilo do nekvalitnich genu, tak to je jeho myslenka, a mel by se sam sebe ptat, proc se to tak stalo.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KUATO: však já to nikde neposouval do roviny Gaia, personifikované utrpení, nevkládej mi slova do úst a nevymezuj se vůči nevyřčenému ,)

    No jasně, pokud válka, bude potřeba bojovat. Ale myslím, že než nechat zajít běh věci do stavu "válek o vodu" je lepší začít se o vodu v krajině starat. Já ti v principu rozumím, ale je to mince o dvou stranách a jedné hraně :-) a ty popisuješ jen jednu stranu věci. Nekvalitní geny to psal asi někdo jinej, nemám teď čas to pročítat.
    KUATO
    KUATO --- ---
    SCHWEPZ: :o) ja bych hlavne vubec nezabredaval do tech uvah jako "Matka Zeme place, Zeme trpi.." protoze je povazuji za posetile a soustredil bych se na mnohem prizemnejsi rovinu uvah - a i v tech bych postupoval smerem kdy "kosile je blizsi nez kabat", napisu velmi velmi zjednodusene, ve tvem clanku se sbiha vic rovin a vyzadovaly by si mnohem jemneji rozpracovanou odpoved, ale na tu ted jednak nemam cas a pak by to bylo nejspis i k nicemu, protoze osobne nemam moznost ani ambice pusobit nad ramec sveho prostoru, kde se ale snazim trochu konat - ano udrzitelnosti, ano ochrane maxima zivocisnych druhu, ne omezeni vlastni porodnosti tvari tvar tomu, ze primitivnejsi etnika (ano, jsem rasista) je neomezi (demografie je sakra dulezita vec). ano, pokud nejaky zivocisny druh je tak posetily, ze se premnozi a vyzere svuj biotop, veru nevim proc bych mu mel udelat misto a nechat ho vstoupit i do sveho prostoru. ano - mozna bude valka o zdroje, v tom pripade bude treba bojovat. pokud se ale podari resit problemy bez boje mirnou cestou, jsem urcite pro. kazdopadne ale zivotaschopnost a ochotu bojovat o zivot vnimam jako jedny z faktoru pro evoluci dulezite. za debilni kecy o nekvalitnich genech bych kopal do prdele. jen skutecnost, ze kdokoliv z nas tady dnes vubec muze zit, je dukaz toho, ze jeho predci nazpatek "az do casu Abrahamovych" ukazovali znovu a znovu fakac vsem zivotnim vyzvam. kazda generace znovu a znovu tribi a selektuje geny vsech, i kdyz to tak nemusi vypadat.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    JAZZZ: "forma zivota" je zpusob jaky zivot(ruzne duse) ziskavaji zkusenosti.
    Nejde primo o to, aby se vyvijela forma, to plati az u cloveka, a to spise ve strukturalnim smysl.
    Preziti je podminka pro ziti, takze z toho vyvozavat smysl zivota je hloupost.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JUNIPETRUS: vsimni si, ze jsem psal o "jakekoli forme zivota". zda se rozumne predpokladat, ze smysl zivota bude pro vsechny jeho formy stejny. ziskavani zkusenosti ani vyvoj se nezda byt smyslem zivota pro bakterie nebo cervy, kteri se nezmenili uz miliony let. vypada to, ze jsou spokojeni tam, kde jsou a hraji svou dulezitou roli v systemu, ktery je daleko presahuje a jsou pro jeho fungovani nepostradatelni.
    clovek a nektera zvirata pak muze spatrovat smysl treba v tom ze dosahne v tlupe na nejvyssi alfa-pricku, nebo ze se stane skvelym sberatelem znamek, ale ta skutecna podstata je stale stejna: prezit v sirsim smyslu slova, kdy chapes, ze jsi soucasti vetsiho celku. sebeobetovani hasicu z Cernobylu pak muze byt paradoxne ryzim projevem snahy o zachovani zivota.
    pokud bys chtel jit uplne na dren, tak i to zachovani zivota je jen takova intepretace z pohledu zive bytosti. fyzikalne jde o lokalni snizovani entropie. a nakonec i ten vyvoj k vetsi efektivite v tom usporadavani muze byt projevem toho smyslu. takze mas v podstate pravdu.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JUNIPETRUS:



    KUATO: dobře napsané, dostal jsi plus. Jen se zeptám - ty bys to nechal "na přírodě" až třeba v Africe (dejme tomu lokálně), na blízkém východě, nebo místy v Asii vyčerpají možnosti biotopu? Udělat bariéru a nechat je pomřít - hladomory?

    Kde je "přirozenost" a příroda ve věku technické civilizace se všemi možnostmi?
    Nemluvě o tom, že kompletní vyhubení některých druhů - a jasně, můžeme mluvit o tom, proč velcí savci nám připadají důležitější než nějaký slimejš/červ - neodpovídá "přirozené selekci" a "my" jako lidstvo máme možnost tomu zabránit - aby vymřely gorily nížinné v Kongu, tygr usurijský nebo v Indii, orangutan na Sumatře, prastarý supr-krokouš Gaviál, levhart mandžuský v číně, delfíni indočínští...etc atp. atd

    Nemůžeš to brát jen v rovině geologických dob a mávnout nad tím rukou ve smyslu, že "stejně už tu bylo velké vymírání před 65 miliony lety". To je kurva hodně dávno! ,-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    JAZZZ: skutecnym smyslem zivota je ziskavani zkusenosti a vyvoj.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: nas bude brzo 8 miliard a nadelame sami ze sebe, take diky nasemu makro-pohledu, jako bychom snad byli nejaky stred vesmiru nebo co. pritom jenom v nasem tele se vyskytuje 100 bilionu mikroorganismu (a kolik jich musi byt na cele nasi Zemi...), nadava tady nekdo na premnozeni, ktere je proti duchu nasi planety? chce nekdo rict, ze mikroorganismy se nepocitaji, protoze nemaji takovy vliv na nase prostredi jako lidi?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUATO: příroda nás určitě přežije, ale skutečným smyslem jakékoli formy života je sebezachování. neříkám, že je to zrovna tvůj případ, ale za výmluvy typu "stejně všichni jednou umřem a nakonec nás ani nebude škoda" se dá schovat hodně absurdit a myšlenkových erorrů.
    KUATO
    KUATO --- ---
    DNF: no jo, priroda, ta devka ma rada hojnost. byly doby, kdy na americkych preriich zilo tolik bizonu, ze clovek pomalu neudelal krok, aby neslapl do hovna. nebo v africe bylo tolik zvere, ze pry stacilo vyjet kousek za libovolne mesto a namatkou vystrelit a ono neco padlo. no a ted jsou na cas premnozeni lidi. casem nas zase vystrida jiny zivocisny druh mozna. jestli to Zemi pomuze nebo nepomuze imho Zeme sama neresi. uz tolikrat ji pochcipalo moc moc zviratek a priroda (stromy, kapradi, broucci, lisky..) se rozmrdala ruznyma sopkama a ledovcama, ze uz je nejspis zvykla :o).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DNF: tak kdyz uz jsem tady za trolla, tak at je to se vsim vsudy: ty mas nejake spatne zkusenosti s detmi nebo co? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam