• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    DARJEEL: ja to teda vzala akorat z toho clanku ". Two-and-a-half million years ago, a little bit older than that, we have evidence for cut marks and the beginning of stone-tool making, but we don’t have evidence for fire until about 800,000 years ago. It looks like early humans may have been eating raw meat, unless we just haven’t found the evidence for cooking that goes back further than that." taky rikam predci ja nevim od kdy se tomu rika clovek.
    SCHWEPZ: nechci se dohadovat jak moc casto, ale proste ho jedli, tak jak bylo. taky zalezelo na miste na zemi a tak.

    Mne je soucasna forma vyroby masa odporna, ale taky se mi nelibi pouzivani takovejch divnejch duvodu proc maso nejist nebo pripadna manipulace, to jsem chtela rict...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FRONEMA: no tak lovci a sběrači měli maso když ho ulovili, což určitě nebylo velmi často ,-) Někdy byl přebytek, když nahnali hned pět divokých koní na sráz, ani sežrat to nemohli, leda vyudit nebo nasolit, pokud to znali...pak byly klidně týdny, kdy maso nebylo a v zimě to byl teprve půst!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JUNIPETRUS: v case nejakejch par milionu let zpatky, do zemedelske revoluce, zajimali te to, tak treba tady kratky rozhovor http://www.splendidtable.org/story/why-do-we-eat-meat-tracing-the-evolutionary-history jestli se chces jen nejak handrkovat tak nezajem...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FRONEMA: Nasi opravdovi predci jedli maso velmi casto, tihle nasi predci (pozdeji v historii) kteri meli maso jako pochoutku taky byli mal
    Muzes byt konkretnejsi? Jaci predci, v jake dobe? A jake mas pro ta tvrzeni dukazy?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FRONEMA: mě se čím dál tím více osvědčuje zlatá střední cesta, jak říkal Buddha, nebo moje babička. Nekupuji uzeniny, až na občasné úlety jako 10deka šunky a čerstvý rohlík, jednou za měsíc, ale to je spíše deviace, když mě to přepadne, tak warum nicht. Když už mám maso, tak jednou dvakrát týdně a často od nás ze statku - králíka, slepici, ovci, nebo kousek vepříka od souseda.

    Máme se zvířaty smlouvu, vlastně jednostrannou :) s bráchou jim vytváříme luxusní podmínky, pastva na slunci, pohyb, čerstvé potraviny, sem tam větvičku k okusu a smrt jim dáváme rychlou, než mrknou, jsou v králičím nebi. Maso je asi zdravější, není plné streso hormonů. Je nám vzácnější! Myslím, že toto je cesta...mě maso chutná, je to prostě tak. Eticky nemám problém s tím, že beru život, když je to tak, jak to dělali indiáni - poděkují, vše spotřebují - ÚCTA A RESPEKT.

    Taky: zamyslete se, jak se to posunulo semanticky - už se neříká chovat vepře, ale výroba masa. Je to šílený posun. Než byly koncentráky pro lidi (Británie v JAR pak náckové), tak začli koncetráky pro zvířata. A prvně ty koncetráky byly v hlavách lidí.

    Pravděpodobně bude v dalších dekádách různými vlivy docházet ke snížení tzv. životní úrovně (prostě blahobytu) v Evropě, očekávám tak o 1/4 až 1/3. Může také jít o více nerovnoměrnou distribuci bohatství (rozevírání nůžek, mizení střední třídy, atp.) - podstatné je, že tímto "zásahem do peněženek" dojde o změnách v životním stylu - přestanou se vyhazovat tuny jídla (budou si ho více vážit), maso bude dražší - třeba jak za první republiky. Pražská šunka bude sváteční lahůdka a maso třeba jen v neděli, nebo parkrát týdne, nikoliv "plátek na každý oběd". Cílek si myslí, že to bude vlastně "návrat k normálu" a já s ním souhlasím. Většina problémů bude v naší hlavě - jídla bude furt dost, ale proboha!! už nemám každý den své grilované kuře za stovku!! :-) No uvidíme.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    omluvte spam i doménu =)

    Česká psychedelická společnost zve na seminář s dalším hostem, opět vůdčí postavou akademické psychedelické vědy, Dr. Davidem Lukem, ředitelem největšího sympózia psychedelických studií Breaking Convention pořádané UK Psychedelic Society

    Psychedelická společnost
    http://psycho.kastan.eu/en/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SCHWEPZ: jsem clovek opet koketujici s veganstvim a nakloneny tyhle myslence, ale tohle se mi nelibi. Nasi opravdovi predci jedli maso velmi casto, tihle nasi predci (pozdeji v historii) kteri meli maso jako pochoutku taky byli mali, nemocni a driv umirali (nez ti drivejsi predci a my), ano bylo to tim ze meli jednotvarnejsi stravu nez dnesni vegani, ale i tak bych je nedavala za priklad.

    A fakt se mi nelibi ta manipulativnost toho nadpisu na blistech, proc "nutne"? proc "prejidali"? proc nemuzou udelat neutralni titulek neco jako "jake jsou duvody pro to, jist mene masa?"
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Naši předkové jedli maso jako mimořádnou pochoutku. Nebylo by rozumné je napodobit a necpat se masem bezmyšlenkovitě třikrát denně při čtení emailů? ptá se v deníku Guardian George Monbiot. Píše o hrůzných obřích "továrnách na kuřata", jaká se nyní budují ve Velké Británii. Jde o budovy dlouhé 90 metrů, v každé z nichž bude 40 000 kuřat, která budou usmrcena každých 40 dní. Británie má 2000 takových kuřecích farem. Poptávka po kuřecím mase se totiž za posledních 40 let zdvojnásobila.
    (...)
    Neexistuje rozumný způsob jak chovat tak obrovské množství kuřat, která konzumujeme. Omezit škodlivé dopady znamená jíst méně masa - daleko méně. Bylo by opravdu nemožné požadovat, abychom jedli maso tak, jako naši prarodiče, jako něco mimořádného a speciálního? Uvědomit si, že na to, abychom uspokojili svou chuť museli jsme obětovat život zvířtete?
    Faeces, bacteria, toxins: welcome to the chicken farm | George Monbiot | Comment is free | The Guardian
    http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/may/19/chicken-welfare-human-health-meat
    Je skutečně nutné, abychom se přejídali masem? | 20. 5. 2015 | Britské listy
    http://www.blisty.cz/art/77479.html

    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KAREN: na to týdenní až dvoutýdenní potlačení deprese v těch výzkumech stačilo 50 mg, což je preslonínora (před k-hole) stav, takže tam imho ten abuse potenciál není zase tak velkej
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    z jiného světa: velrybí "písně": https://www.youtube.com/watch?v=savCAd6RyPI - krása, až mrazí :-)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    "Soustředění se na Boha jako na vnější moc, která existuje odděleně mimo lidské bytosti, se neslučuje se zážitky proroků a svatých, kteří překročili své hranice a získali přístup ke svým neomezeným vnitřním schopnostem. ... Vnitřního naplnění nelze dosáhnout pomocí vnějších zdrojů. I když někteří lidé, skupiny, ideje a činnosti mohou nabídnout podporu, nemohou přinést konečnou duchovní jednotu, po které toužíme. Tu musíme nalézt sami v sobě." (z: Christina Grofová - Žízeň po celistvosti)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    GORG: ono kdyz clovek vsude vidi fraktaly, tak to jde tezko mit depresi, to je jak s heimlichovym zakrokem, ktery pomaha kdyz zeny placou :)
    Červený trpaslík - Heimlichův zákrok
    https://www.youtube.com/watch?v=KOcijAllo50

    prijde mi, ze Ketamin takhle vyuzivaji predevsim proto, ze je to schvalene a dlouho pouzivane lecivo, takze idealni startovni stupen pro vyzkum pusobeni psychedelik. osobne mi napriklad psilocybin prijde k organismu mnohem privetivejsi, ale proti gustu ..
    GORG
    GORG --- ---
    KAREN: Myslim ze na to byla v Bohnicich studie, ze to ma antidepresivni ucinky na tyden nebo dva. Taky mi prislo :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    MICHAL_R: jeste mi prislo, ze ta drtinova (nekde jsem se docetla, ze se leta venuje meditacim) se (tentokrat) az podezrele chyta .)))
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    KAREN: Taky jsem si vzpomněl (nepřepisuju, pouze si vybavuju z paměti) na výměnu:
    Douda: "A kolik lysohlávek byste mladým doporučil, pro začátek?"
    Horáček: "Já nevím... tak... 2 gramy?"
    To mě fakt pobavilo.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MICHAL_R: jj, douda pusobil tak jako usmevave nostalgicky a ten horacek pekne na klid a prakticky - jen by me zajimalo, jak si tam pochvaloval tu "lecbu" depresi pomoci ketaminu, jak to funguje... jestli to je jednorazovy nebo opakovany, jestli to pak lidem nezachutna a nechtej si treba davat svuj sloni never-ending tripek (zname "svy" lidi...) a tak...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    KAREN: Taky jsem byl překvapenej, že místo "duelu" či "debaty" jsme obdrželi plácání po ramenou, mrkání a přitakávání. Mě to teda rozhodně nevadilo :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAREN: slusne PR :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    Česká psychedelická společnost to slušně rozvířila - "duel" na DVTV J. Horáček vs. I. Douda

    http://video.aktualne.cz/...ni-cloveka-jednou-provzdy-rika-lekar/r~97691520ef3f11e4890a0025900fea04/
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    "Zkušenosti, které k člověku přicházejí, a okolnosti, v nichž se nachází, nejsou bez významu. Obvykle pro něho mají osobní karmické poučení a měl by je studovat mnohem více než knihy. Musí se snažit neosobně pochopit vnitřní význam, který je za těmito událostmi. Jejich smysl může zjistit tím, že se snaží vidět je nestranně, že hodnotí síly, které jsou v nich zahrnuty, hluboce uvažuje a modlí se. Každý člověk dostává svůj zvláštní souhrn zkušeností, které nedostane nikdo jiný. Každý život je individuální a od zákona vyrovnání dostává takové zkušenosti, které potřebuje právě jenom on, ne ty, které potřebuje někdo jiný. Způsob, jakým člověk reaguje na různé příjemné a nepříjemné situace, které se v každodenním životě vytvářejí, bude lepším ukazatelem chápání, které získal, než jakákoli mystická vize, vytvořená imaginací."

    Zápisky Paula Bruntona, Sv. 9, Lidská zkušenost, str. 19 , Para 46.
    (zdroj: http://www.paulbrunton.cz/)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam