YMLADRIS: jo, vo tom jsem četl, že na tom makají...řeší i chuť tuky v takových laboratorních burgrech, Bill Gates do toho sype miliony. Uvidíme...
_BENNY: to jsme si nerozuměli - jde o to, v jakých podmínkách ta zvířata žijí a umírají. Já nejsem vegan. Máme ovce, kozy, měli jsme prasátka, králíky. Imituješ jim přirozené podmínky - pak jim dopřejše dobrou smrt. To by bylo pro začátek.
Tzn. u nás za vesnicí je kravín, kde jsou v malých kotcích, všude železo, přivázána řetězem a krmí je zkyslo rozemletou sračkou. Za kravínem je louka. Ale to by bylo možná moc drahý, postavit ohradu a kdo by je hlídal ap. aj. atp. řekli mi - prý tomu nerozumím, protože jsem se narodil ve městě.
No a pokud teda takto budeme snižovat náklady a srát na to, co ta zvířata OBJEKTIVNĚ potřebují, tak se to v lečem nevyplácí a je to neetické.
Neříkám nemí chovy, ale nakázat, jak mají být minimální standardy. Nemučit ta zvířata.
Což zapříčiní zdražení, počítal bych tak o polovinu vyšší ceny.
Už dnes - kuře tě stojí stovku, celé kuře!! Nepřijde ti to divný? že si uklízečka za odpoledne může domů přivést třeba 5kuřat a sežrat je? ,-)
volám po racionalitě, minimální etice, ne po veganství ,-)
ps. jak zbavit zvířata utrpení z takového chovu? co třeba taková malá lobotomie? ...uplně zkrotnou a už ani tak temně neskučí a neřvou...hmmmm?