• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Vatikán a mešita Al-Azhar, považovaná za sídlo hlavy sunnitského islámu, podepsaly za papežovy návštěvy Spojených arabských emirátů dokument o společném boji proti extremismu. Informovala o tom televize Al-Arabíja.
    Papež František přijel do SAE v neděli astal se první hlavou katolické církve, která navštívila Arabský poloostrov.

    Vatikán a Al-Azhar budou společně bojovat proti extremismu | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/...anici/vatikan-a-al-azhar-budou-spolecne-bojovat-proti-extremismu_512626.html
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    EKG: rozumím. A long live bed-unification každopádně :)
    EKG
    EKG --- ---
    VESPER_INDIGO: Tak napriklad kdybych do tech nadechu sel tak ostre jako on, tak uz jsem bez branice, nebo bych mel dve;)
    Beru to jako prinos k necemu, co uz delam, uvidim, jestli se dokopu i dneska.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    EKG: doporučuju přihlédnout k tomu, že veškeré informace podané v tom původním videu mají smysl tak jak jsou. Nádechy jak jsou, zadržení dechu jak je, výdech jak je atp. Jedno bez druhého tu metodu minimálně mění - a mnohem spíš z ní dělá něco nefunkčního, jestli mi rozumíš.

    Ale jestli tobě něco dává to, co říkáš, tak dělej co uznáš. Brát si svoje účinky nenech (.
    EKG
    EKG --- ---
    VESPER_INDIGO: No je to celkem prakticky zpusob, jak se prinutit zpivat mantru nahlas. Tak po trech, peti opakovanich jsem mel intenzivni pocit, ze se udusim, ale pak se system okyslicil a bylo dobre. Narazil jsem tak v pulce na pocit nudy, jakoze "uz tam budem?", ale dalo se prekonat. Jenom fakt doporucuju dojit si predem na zachod;)
    Ale vydrzel jsem az do konce.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VESPER_INDIGO: to mi pripomina knizku Osviceni lineho muze. Ale ta negunguje.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    EKG: 108 opakování... jak se cítíš během toho? Proč to pro tebe právě není moc, ale ok?
    EKG
    EKG --- ---
    VESPER_INDIGO: Introvert friendly and 100% organic;)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    All lazy people unite and change the world, from the comfort of your own bed! Jó :)

    (to neni ironie, baví mě málopravděpodobný zázraky)
    EKG
    EKG --- ---
    Cyve, delam v mrazaku a citim rozdil po jedne dychaci seanci. Trochu jsem si to uzpusobil pro svoje potreby, napriklad 108 opakovani. A vcera jsem dokonce umyl nadobi a trochu uklidil, kdo me zna... ;)

    Tak asi mam to kyzene cviceni, ktere se da delat v posteli.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Tolik motivace v jednom videu, co dává a nic nevyžaduje jsem snad ještě neslyšel. A že těch motivačních na youtube je...

    This Method Will Radically Change Your Life | Wim Hof
    https://www.youtube.com/watch?v=qLh1QHdTbtE
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JAZZZ: dost slušný a názorný.

    Jinak ještě reportuji, že mě z té metody dýchání níže dokonce pustila dlouhodobě zatuhlá skřípající záda, která jsem jindy musel delší dobu rozcvičovat 5 tibeťany, protože nic moc jiného nefungovalo. Možná to zní jako all hat and no cow, ale tak nějak to je prostě vnímatelné a navíc, co jiného by to bylo, když ta záda byla problém 2 let a jediné, co mám jako změnu v životním stylu v poslední době je právě to pravidelné okysličování dle laskavého návodu ledové legendy :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    zajimavy video k tematu. jak prekonat sok z chladu a prezit. v saune to trochu trenuju. snazim se uvedomovat si svoji hranici s okolim a nedostat krec ochromujici dychani pri prudkem ochlazeni. jako bych informaci o teplote ignoroval. pri prohrivani na 90 stupnu si pak predstavuju jak se to teplo absorbuje a soustredim se na bederni pater (protoze sedim cely dny u pocitace) a nechavam teplo rozlevat podel patere do tela. fyzikalne samozrejme nejde o ukladani energie, ale spis bych to bral jako trenovani mozku. co s tim mozkem umi Wim ale nechapu. zajimalo by me kolik za jedno plavani mezi ledovci spali tuku a jeho jidelnicek. jako by v sobe clovek nosil reaktor a jenom by k nemu musel rozlustit manual :)
    How to self rescue if you fall through ice
    https://www.youtube.com/watch?v=tys06KcvFkU
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    VESPER_INDIGO: díky za tip;) nejdřív jsem u toho seděl, ale bylo to křečovitý a už jsem přešel na leh s rukama volně vedle těla .
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    FAEKAL: předpokládám, že máš ruce volně vedle těla a ležíš, když to zkoušíš. ...počítej napřímením prstů =^.^= 3x po deseti prstech je easy job a taky jak se nebudeš muset soustředit na pamatování čísel, zbyde ti víc soustředění, který budeš moct věnovat pozorování pochodů v těle a mysli.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    KOTENCE: Dýchání je super, ale jak to ještě nemám zautomatizováné, tak u toho nedokážu zároveň počítat ty nádechy, takže jedu odhadem 30-40x. Nejvíc mě ale baví právě ten stav brnění a nedýchání. Dnes rekord 2 minuty:)) Jinak se samozřejmě začíná s krátkou sprchou cca 1-3 minuty. A v tom nejvyšším levelu ledové vaně myslím doporučují taky pobývat maximálně 2 minuty, není to žádný ego challenge, ale cvičení pro zdraví.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VESPER_INDIGO: Dik, to jsem asi potrebovala cist, abych to jeste zkousela dal. Je to pro me zase o trochu snazsi, nez meditace, a nejaky zklidneni potrebuju casto, pac jsem celkem hysterka :-)
    Ja si davam studeny sprchy roky a stejne me to vzdycky tak nejak dostane vic do sebe, kdyz jsem mimo.
    Mlejnis daval fotky v ledu do ISM auditka nebo kam, tak jsem si s nim o tom trochu psala. To jsou takovy ty nahodicky, protoze jsem se o ty metode dozvedela chvili pred tim a zrovna jsem to zkousela...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOTENCE: těší mě, že ti studená sprcha funguje. Btw je zmíněno, že ono brnění je průvodní jev pro každého, a že je to dobře, a že se do toho má člověk vžít, nechat se tomu. Třeba ti ta informace pomůže.

    Studenou sprchou se sprchuju s přestávkami odjakživa, nepoznám moc rozdíl. To dýchání, tam je účinek pro mě pocítitelný okamžitě a hodně. Náročné emoční situace to dokáže odlifrovat pryč silou, která, ačkoliv není jakkoliv hrubá, poněkud svoji intenzitou zase děsí mě :) a přes den dál to dodává něco energie navíc všeobecně, na cokoliv. Dál to taky po druhé až třetí sérii začne působit příjemným zvnitřněním spolu s pocitem kontroly a uvolněním, špatně se to popisuje, ale kromě 30-60 minut hlubokého zářivého klidu (omg to jsou zprofanovaný výrazy, ale co mám dělat, když to tak je :) - pro názornost - v jednu chvíli jsem si jakoby dokonce šáhnul na ovládání tepu a jeho frekvenci a sílu? Věřím, že zmíněné projevy jsou dalšími průvodními jevy pro každého, kdo bude zkoušet alespoň ty dvě, lépe tři série, ostatně něco takového říká právě i Hof v uvedeném videu. Pro mě je tohle objev desetiletí, určitě v té oblasti budu pátrat dál.

    A co ten Mlejnis, ten teda je už další IceMan? Nikdy nemocnej, spousta síly... tyhle věci? A kde vůbec je, když se o něm mluví a něco umí :)?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZZ: To vam muze povedet id Mlejnis, ten si jede Vim Hofa i s ponorama do ledu...
    Ja to zkousela jen tak ledabyle, to brneni me trochu znervoznuje :-) A studenou dam jen kratkou sprchu. Ale i ta kratka sprcha posiluje moji dusi a hned jsem trochu stabilnejsi nebo jak to popsat.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    DNF: konec světa, války, všichni se kajme... tohle je (ne)moderní už několik tisíc let. Po celém tom období, jestli ne každé desetiletí, tak několikrát za století určiě někdo s jistotou předpovída apokalypsu. A hele - pokud nejsme ti, kteří tu zůstali po obrovské přeměně a nevíme o tom (Inception :) tak se apokalypsa už těch několik tisíc let nekonala.

    Jinak netvrdím, že to tady nemůže hned zítra skončit výbuchem v Cernu, pangalaktickou bitvou šedých a bílých z jiných dimenzí nebo prostě a jenom další válkou o zdroje, ani netvrdím, že žijeme v nějaké extra růžové době (no ve skutečnosti se kde co po světě mění a spousta lidí vidí klasicky především to špatný), ale možná by bylo všeobecně víc fajn zaobírat se věcma, které stejně dobře fungují na škále od horšího k lepšímu, tak na škále od dobrýho k ještě lepšímu místo bubákování o další možné zatracenosti civilizace jako jedinému pořadu dne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam