• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    ECLECTICA: Prosím neřeš tu smysluplnost podpory Assange. ( první varování)

    Pokud jde o technické nebezpečí vysledování útoků DDoS , rád se nechám poučit od XChaose nebo jiným IT expertů.

    Obecně si myslím, že je třeba jak "chaotická" fáze spontánních útoků ( včetně následků od represivních orgánů) , tak i středně/dlouhodobější strategie jak ji předkládá Xchaos.
    Naopak represe ze strany establishmentu mohou ještě více vyjasnit pozice na barikádách a lidi budou mít jasnější náhled o co v tété internetové bitvě jde.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KAILASH: Na veřejnou žádost senátora Liebermana zastavují firmy podporu WikiLeaks

    Pro tohle myslím zatím důkazy neexistují.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Ať je motivace hlavních iniciátorů kolem Juliana Assangeho jakákoli, je ukázkovým příkladem limitů současné politické moci i omezené racionality současné politické elity. Administrativa USA a někteří její partneři v Evropě si počínají jako sloni v porcelánu, nebo přímo jako zvíře zahnané do kouta. Vlastním počínáním zcela nabourali po více než jedno století budovanou iluzi o svobodě a demokracii, jež je integrální součástí ideologie liberalismu.

    Příkladem:

    * „WikiLeaks by měla být vedena jako teroristická organizace,“ poslanec Pete King (28. 11. – New York Daily News)
    * Julian Assange by měl být zavražděn tajnými službami, poradce kanadského premiéra (1. 12 – Telegraph)
    * Na veřejnou žádost senátora Liebermana zastavují firmy podporu WikiLeaks (2. 12. – New York Times)
    * Austrálie zvažuje, že Assangeovi odebere pas (4.12. – News 24)
    * Zaměstnanci vládních úřadů USA nesmějí číst důvěrné vládní informace zveřejněné serverem WikiLeaks, pokud tak učiní, mají informovat své nadřízené.
    * „Myslím, že ten člověk je technologický terorista. Naší zemi nesmírně ublížil a měl by být stíhán v plném rozsahu zákona. A pokud to nepůjde, tak změníme zákon,“ šéf republikánského senátního klubu Mitch McConnell na adresu J. Assangeho.

    Prohlášení šéfa republikánského senátního klubu McConnella mi připomnělo vyprávění staršího kolegy o výroku Klementa Gottwalda z roku 1948: „Že na to nejsou zákony? Tak si je uděláme!“

    Tato a podobná prohlášení i kroky jen dokazují degeneraci stávající politické - servisní elity. Ta již nedokáže přesvědčivě a bezpečně udržet většinu veřejnosti mimo vlastní mocensko‑politickou hru. Svoji legitimitu pak odvozovat od většinového souhlasu veřejnosti s dovedně formulovanou a prezentovanou politickou praxí v procesu demokratické volby.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ECLECTICA: jo už jsem to dekódoval - no důležité to je, pro ně jistě, ono ostatně pro celý Internet (kam až sahá svoboda a kde začíná anarchie a vlastizrada, budeme cenzurovat)..

    ale sakra, potá co se náš život přesunul z velké části do virtuálna, máme tu cybersabotáže (virus ničící poče v Iránském jaderném programu) ..

    máme tu i první cyberválku, nebo minimálně cybernepokoje, politika probíhá v cyberspace..

    je to sci-fi. a lidi to berou jako že se nic neděje.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ECLECTICA: nerozumím větě, co je pro koho důležité??

    navíc je u určitý trend - dostatečně motivovaný člověk, který umí anglicky a je aspoň trochu inteligentní, je schopný si rychle najít kvalitnější informace (do větší hloubky) než např. jen co je v médiích.. věřím, že pokud to někoho zajímá, tak si čte originály depeší, levičáci si je čtou na blistech, já na BBC..

    A vůbec, "nejsme děti", jak říkali dělníci Štěpánovi..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    E2E4: podle mě to dlůkežité je, alespo%n pro ně samotné - chtít případně po někom, komu je 16 nebo 17, aby se prokousával depešemi... no nevím nevím :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BTW nemělo být tohle fórum pro _organizaci_ podpory, a druhé pro zprávy a všeobecné rozpravy o nesmrtelnosti chrousta WikiLeaks?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Anonymous je všeobecný název pro skupinu lidí, které spojuje myšlenka.

    nemusí být stále tatáž skupina, někdo protestoval proti scientologii, někdo víc dělal pedofilní vtipy, někdo víc DoSuje.. klíčové je, že stačí spojující myšlenka a organizace přes Internet, a taková skupina je schopná udělat reálné věci s velkým dopadem.

    nehodnoť jestli to jsou teroristi, nátlaková skupina, vandalové, děti.. to je IMHO daleko méně podstatné, jaká ta myšlenka je, a jak jí hodnotíš, ale že .. viz předchozí odstavec.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ECLECTICA: ono těžko říci, z čeho se skládá tajná anonymní skupina.. myslím že to bude různé - nespokojení zaměstnanci v dilbertovských pracích, "fuck da system" anarchisti jako tady, levičáci, všeobecně odpůrci globalizace, anticopyrightová hnutí (piráti apod).. Možná i tajné služby, číňani, rusové.. :)

    Klíčové je, že se zapojuje každý, kdo sdílí myšlenku, že DoS útok stojí za to. Je povrchní si myslet, že to jsou jenom děcka která chtějí dělat bordel.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ECLECTICA: btw prave mi prisel retezovej email s linkem na flooding aplikaci pro paypal attack - samozrejme bez popisu, takze hadam, ze na to statisticky kazdy paty bez rozmysleni klikne.
    CROME
    CROME --- ---
    ECLECTICA: ja se zeptam taky mas nekde dukazy, ze se toho predevsim decka chytaji?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ANONYMOUS:máš někde důkazy, že se toho (bez ohledu na organizátora) nechytají především děcka?

    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Kdo se chce aktivne zapojit, muze stahnout a seedovat torrenty s mirrorama:
    napriklad: http://thepiratebay.org/torrent/6026048/Wikileaks_Mirror__Dec_9th_2010
    je to jenom par set MB...
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    Jenom bych jeste poprosil, dalsi pripadnou diskuzi presunout vedle, zde jsme OT.
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    ECLECTICA: Ja snad pisu neco o organizatorech? Kdyby sis alespon pustila ty videa co tu probehly a precetla texty v obrazcich, tak ti musi bejt jasny, ze tohle neni "tajni zli sefove + decka s loic" ale temer neorganizovana skupina lidi, ktery to co se deje sere.


    PIZI: o cislech se nema cenu bavit, mas pravdu s tim, ze konretni data tezko nekdo z nas bude mit, ja mluvil o stovkach, ktery tam byly v dobe prvnich utoku, to irc jsem sledoval od doby kdy v lioc botnetu bylo 40 kompu a uz v tu chvili se dely veci.

    Botnet muze "vlastnit" kdekdo technicky dostatecne znalej a pak je to jen o jeho motivaci.

    Nerikam co je a neni pravda, ale za svym puvodnim pozastavenim nad generalizaci ohledne Anon si stojim.
    PIZI
    PIZI --- ---
    ANONYMOUS: technicke analyzy ktere jsem videl zminovaly radove treba 3000 pocitacu s LOIC plus dalsi botnety. Takze nikoliv nekolik stovek, ale nekolik tisic. Ale to vse jsou cisla u kterych clanky nezminuji zdroje. Takze kdo vi jak to je.
    PIZI
    PIZI --- ---
    ANONYMOUS: Spolehlivy zdroj informaci o tom kolik ipecek utocilo na api.paypal.com? Spolehlivy zdroj informaci o tom, ze pripadne botnety, ktere se ucastnily jsou soucasti anon a tedy stoji i za tim dalsim vyvojem o kterem mluvila eclectica? Jako ze majitele botnetu jsou ti kdo organizuji ted to probirani depesi a jejich zverejnovani? Je totiz mozne ze se pripadne botnety ucastnily utoku jen tak a nejsou nejakou soucasti toho samotneho hnuti.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ANONYMOUS: já jsem snad někde psala něco o organizátorech? Pokud chceš někomu předhazovat, že je neschopný, zameť si před vlastnim prahem.
    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    PIZI: Spis je to s nimi konzultovano, ne?
    PIZI: Ja nejsem jako nekteri mistni diskuteri, kteri jsou mentalne natolik vysoko, ze vi vsechno hned, presne a nejlip, ale staci sledovat utoky, LOIC by tezko slozil zmineny weby, proti kontretnim IPckum se da branit celkem efektivne, tam slo hlavne o hackly botnety, ktery to tam sypaly ve vetsi mire. Nebo mas pocit, ze takovy api.papal.com neprezije par set kompu který na nej chlej pozadavky? To musej mit naddimenzovany a odhaduju minimalne zdvojeny.
    PIZI
    PIZI --- ---
    ECLECTICA: "They are releasing the documents we selected," Le Monde's managing editor, Sylvie Kauffmann, said in an interview at the newspaper's Paris headquarters.

    WikiLeaks turned over all of the classified U.S. State Department cables it obtained to Le Monde, El Pais in Spain, The Guardian in Britain and Der Spiegel in Germany. The Guardian shared the material with The New York Times, and the five news organizations have been working together to plan the timing of their reports.

    They also have been advising WikiLeaks on which documents to release publicly and what redactions to make to those documents, Kauffmann and others involved in the arrangement said.

    "The cables we have release correspond to stories released by our main stream media partners and ourselves. They have been redacted by the journalists working on the stories, as these people must know the material well in order to write about it," WikiLeaks founder Julian Assange said in a question-and-answer session on The Guardian's website Friday. "The redactions are then reviewed by at least one other journalist or editor, and we review samples supplied by the other organisations to make sure the process is working."

    Each publication suggested a way to remove names and details considered too sensitive, and "I suppose WikiLeaks chooses the one it likes," El Pais Editor in Chief Javier Moreno said in a telephone interview from his Madrid office.

    As stories are published, WikiLeaks uses its website to release the related cables. For example, The Guardian published an article Thursday based on diplomatic cables discussing the assassination of former Russian security officer Alexander Litvinenko by radiation poisoning, and WikiLeaks quickly posted three cables on the same subject.

    The Associated Press: Respected media outlets collaborate with WikiLeaks
    http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5i0Vruimmvy8loGklsz34QyGDKMDA?docId=120c7bf5d3a34dbaadf1280dace2e456

    Takze tak nejak spolecne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam