• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pobavte se. Zdroj: Osud.cz

    WikiLeaks uzavřela dohodu s Izraelem ohledně diplomatických telegramů
    Všichni bychom měli zjevně WikiLeaks a jejího zakladatele a mluvčího Juliana Assange, který byl právě zatčen v Británii, v této špinavé válce států na celém světě proti transparentnosti a otevřenosti podporovat. Ale ve světě politiky nejsou věci bohužel tak nevinné, jak se jeví. Podle nových odhalení uzavřel Assange údajně před poslední „cable gate“ dohodu s Izraelem, což může vysvětlovat, proč byly úniky „dobré pro Izrael“, jak se vyjádřil izraelský premiér.

    LikiWeaks

    7. prosince 2010

    Všichni bychom měli zjevně WikiLeaks a jejího zakladatele a mluvčího Juliana Assange, který byl právě zatčen v Británii, v této špinavé válce států na celém světě proti transparentnosti a otevřenosti podporovat. Ale ve světě politiky nejsou věci bohužel tak nevinné, jak se jeví. Podle nových odhalení uzavřel Assange údajně před poslední „cable gate“ dohodu s Izraelem, což může vysvětlovat, proč byly úniky „dobré pro Izrael“, jak se vyjádřil izraelský premiér.

    Řada komentátorů, obzvláště v Turecku a Rusku, se pozastavovala nad tím, proč stovky tisíc amerických tajných dokumentů, které minulý měsíc unikly přes tuto internetovou stránku, neobsahovaly nic, co by vadilo izraelské vládě, když jsou v dokumentech uvedeny v podstatě všechny ostatní státy. Odpovědí je, zdá se, tajná dohoda uzavřená mezi „srdcem a duší“ WikiLeaks, jak se kdysi skromně Assange popsal (1), a izraelskými představiteli, která zajistila, že veškeré takové dokumenty byly „odstraněny“ předtím, než byl zbytek zveřejněn.

    Podle jedné arabské internetové stránky investigativního žurnalismu (2) dostal Assange peníze od polooficiálních izraelských zdrojů a slíbil jim, v „tajné na videu zaznamenané dohodě“, že nezveřejní žádný dokument, který by poškozoval bezpečnost Izraele nebo diplomatické zájmy.

    Zdroji zprávy Al-Haqiqa mají být bývalí dobrovolníci WikiLeaks, kteří organizaci opustili během posledních pár měsíců, kvůli Assangeově „autokratické vládě“ a „nedostatku transparentnosti“.

    V nedávném rozhovoru pro německý deník Die Tageszeitung bývalý mluvčí WikiLeaks Daniel Domscheit-Berg řekl, že on a další disidenti WikiLeaks mají v plánu zprovoznit alarmistickou platformu, aby naplnili původní cíl WikiLeaks, „neomezené sdílení souborů“. (3)

    Pan Domscheit-Berg, který se chystá vydat knihu o své době strávené „uvnitř WikiLeaks“, obviňuje Assange z toho, že jedná jako „král“, proti vůli ostatních lidí v organizaci, a „uzavírá dohody“ s mediálními organizacemi, které mají vytvořit explozivní efekt, kdy ostatní ve WikiLeaks o nich ví jen málo, nebo vůbec. (4)

    Navíc Assangeova lačnost být v titulcích znamenala, že WikiLeaks se nebyla schopna „restrukturalizovat“, aby se vypořádala s náporem zájmu, dodávají insideři. To znamenalo, že menší úniky, které mohli lidi zajímat na lokální úrovni, jsou nyní přehlíženy ve prospěch velkých příběhů. (5)

    Podle zdrojů Al-Haqiqa se Assange setkal s izraelskými představiteli na počátku tohoto roku v Ženevě a uzavřel s nimi tajnou dohodu. Zdá se, že izraelská vláda nějak zjistila nebo očekávala, že dokumenty určené pro únik obsahují velký počet dokumentů o izraelských útocích na Libanon a Gazu v r. 2006 a 2008-9. Tyto dokumenty, které mají původ na izraelských velvyslanectvích v Tel Avivu a Bejrútu, byly Assangem, který je jediným člověkem znajícím heslo pro otevření těchto dokumentů, odstraněny a pravděpodobně zničeny, dodaly zdroje.

    A skutečně, ve zveřejněných dokumentech je „mezera“ za období červenec až září 2006, kdy se odehrávala 33 denní libanonská válka. Je možné, že američtí diplomati a představitelé ohledně této zásadní události nečinili žádné komentáře nebo si nevyměňovali informace, ale trávili svůj čas „drbáním“ o všech ostatních „triviálních“ záležitostech Středního východu?

    Po úniku (a dokonce před ním) izraelský premiér Benjamin Netanyahu na tiskové konferenci řekl, že Izrael „pracoval předem“ na omezení jakýchkoliv škod plynoucích z úniků, a dodal, že „WikiLeaks neodhalila žádný tajný izraelský materiál“ (6). V rozhovoru pro časopis Time ve stejné době Assange vychvaloval Netanyahu jako hrdinu transparentnosti a otevřenosti! (7)

    Podle další zprávy (8) se levicové libanonské noviny setkaly s Assangem dvakrát a pokusily se vyjednat s ním dohodu, a nabídly mu „velkou částku peněz“, aby zadržel dokumenty týkající se války v r. 2006, obzvláště záznamy ze setkání konaném na americkém velvyslanectví v Bejrútu 24. července 2006, které je široce považováno za „válečnou poradu“ mezi americkou, izraelskou a libanonskou stranou, které sehrály roli ve válce proti Hizballahu a jeho spojencům. Dokumenty, které obdrželi vydavatelé Al-Akhbar, mají nicméně všechny datum z r. 2008 a dále a neobsahují „nic hodnotného“, potvrzují zdroje. To pouze podporuje tvrzení o dohodě s Izraelem.

    A nakonec stojí za zmínku, že Assange to mohl udělat proto, aby se chránil a zajistil, že uniklé dokumenty budou zveřejněny, aby odhalily americké pokrytectví, o kterém řekl, že je jím posedlý „na úkor základnějších cílů“.
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    CROME: ja to rikam furt, alex jones jenom kope kolem sebe, protoze ta pozornost neni na nej, a on se prece snazu uz od 9/11
    CROME
    CROME --- ---
    VANOCNIPRINC: a je to tady, zas za to muzou zidi....OMG ze jim to zerete
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    NAGASAWA: yep a vesmirnilide.cz
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VANOCNIPRINC: Proto tam nebyl žádný únik o FEDu. :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Uz se tesim az wikileaks zverejni informace o UFO. To se tu bude linkovat po Jonesovi i osud.cz
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    VANOCNIPRINC: mno pockej ja vim odkud: alex jones viz link z clanku:
    Rothschild and CIA Publications Attack “Constitution-worshipers”
    http://www.infowars.com/rothschild-and-cia-publications-attack-constitution-worshipers/

    coz je domena alexe jonese, coz je ten spolupracovnik, co se rozhdal s assangem a co pak zacal obvinovat wikileaks s napojena na mossad, a ocividne i z napojeni na rotschield famyly...
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    LEGI: to se teprv uvidi nakolik jsou hloupe :)
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    E2E4: or kolectief bedrijvt
    VANOCNIPRINC
    VANOCNIPRINC --- ---
    odtud vitr fouka :-)

    Wikileaks founder Julian Assange has close links to the Economist, controlled by the Rothschild banking family
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=15442
    E2E4
    E2E4 --- ---
    STEPIK: Něco jako kolektivbetrieb . :)

    Napiš to do google a klikni na první odkaz.
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    Pakistani media: Fake WikiLeaks cables attacking India published – The Express Tribune
    http://tribune.com.pk/story/88268/pakistani-media-fake-wikileaks-cables-attacking-india-published/

    uz tu mame omluvy za fake cabely
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    LEGI: me docela pobavily, kdybych vedel o je to ten chozrasčotu
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    E2E4: co chazras.......>?
    LEGI
    LEGI --- ---
    tyhlety hloupý příměry každého jen otravují
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: jo a reakcí na hospodářskou krizi by mohlo být zavedení chozrasčotu :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    S_TEJK: Mně přišlo zajímavý srovnání od jednoho nejmenovaného id:

    Obama je analogie Gorbačova - po krutém vládci (Bush / Brežněv) se snaží reformovat nereformovatelné.. Ještě možná Obama zavede nějakou glasnosť, a pak se to zhroutí a bude to nějak celé jinak. :)

    A nebo taky ne. :)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KAILASH: myslis USA? me to naopak zapada do dlouhodobeho smeru ktery zacal cca 11/9,
    sou v prdeli, potrebujou revoluci, ale samo, ze to muze prinest jeste neco horsiho nez co panuje ted
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAILASH: je to "špionážní aféra" od diplomata ke špiónovi není nikdy daleko, od špióna k výkonnému tajnému agentovi taky ne.. :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    PIZI: A ruzne korekce z diskuse na redditu:

    "Flees" - such poppycock! She posted openly in her blog about the trip on 28 October:

    "I'm leaving the country. As one of six Swedish delegates I will be going on a three month trip to Israel and Palestine as an 'ecumenical companion', departing around the beginning of December."

    This is thus a planned trip everyone knew about and she even writes about it on 9 December:

    "My new home in the West Bank - Yanoun. Today I found out where in the West Bank I am going to be moving to next week - namely the small village of Yanoun with 90 inhabitants, of which only one speaks English. And that makes me happy. ‘Adrusu l’arabiyya, I am studying Arabic".

    The loose conjecture about this woman, the personal insults and the character assassinations are getting so ridiculous that even her own advertised and planned trips are mendaciously being made out to be sinister and somehow "signs" of something through "rumors" and "anonymous sources from her university", when in fact the source is herself on a trip she's planned for more than a month. Stay classy, Raw Story!


    ===========


    The "translation" of her tweet about mastercard, visa and paypal is erroneous. "mastercard, visa och paypal - skärp er, nu!" does not mean "belt them now" or "hit it now" as Raw Story and Crickey.com are reporting. "Skärpa sig" is an idiomatic expression that means something like "shape up, wake up, get a grip, pull yourself together". It's just an admonishment to someone you think isn't acting like they should. It isn't "railing against" anyone - it's a very mild admonishment, like something a teacher would tell a student misbehaving - nor is it even close to "evidently referring to the cyber-attacks launched on those institutions" as Raw Story is falsely claiming.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam