• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    Informace o Wikileaks, Assangovi, Snowdenovi, Manningovi...

    http://twitter.com/#!/AnonOpsNet
    mapa mirroru WL http://labs.vis4.net/wikileaks/mirrors/
    online twitter kanaly Anonymous http://hacktivists.org/
    aktuální info o dění kolem WL v CZ http://twitter.com/#!/leaks_info_cz
    bradleymanning.org http://www.bradleymanning.org/


    O smysluplnosti Wikileaks a jestli je Assange zloduch nebo hrdina diskutujte prosim zde: [ WikiLeaks ] Držte se prosím tématu podpory a toho co se aktuálně ve prospěch Assange a Wikileks děje. Zítra budou zbytečné diskuse mazány, resp. opakování bude za banán
    rozbalit záhlaví
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Chápu, on to byl spíš povzdech na kvalitou jinde :(
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: problém blistů je, že některé články jsou úplné bláboly, popř. prezentované prizmatem zaslepené ideologie (typu "technaři i piráti chtějí jen více konzumu") .. a lidi tomu pak věří :)

    XCHAOS: .. což je další důvod k nedůvěře.

    Ostatně nevím k čemu se upínat na nějaké české médium, když si člověk může najít kvalitnější informace jinde na světovém Internetu..

    No nic.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: no já bych článek Kotrbovi nikdy neposlal, poté co on často bez dohody se mnou vytrhl z kontextu třeba jednu mojí větu a mým jménem ji pak zveřejnil. Je to jistě místo, kam píší zajímaví a inteligentní lidé, které přilákala možnost veřejné, otevřené polemiky s jinými zajímavý a inteligentními lidmi, to ano - řady přispěvatelů si za jejich názory vážím. ale redaktor prostě neuvažuje demokraticky, nemůžu si pomoct...

    dobře je to vidět třeba zde:
    Přemýšlet? Protože Internet?
    http://blisty.cz/2010/12/20/art56204.html
    pochopitelně jde o Kotrbu obhajobu Dolejšího, a polemiku s článkem
    Mějme odvahu přemýšlet!
    http://blisty.cz/2010/12/17/art56200.html
    prostě ano - s některými lidmi, co s "oficiální linii" Blistů polemezují, docela souhlasím - a kdyby tam byla možná volná diskuze, tak takových lidí bude více :) "lidi mají mít na výběr nejen z předem připravených alternativ - ale mají mít možnost tyto alternativy sami vytvářet"...

    Internetová online debata je svébytný "literární žánr", který absolutně nemá cenu ve 21. století odmítat. je to něco jiného, než napsat článek - a já to pochopil i tady na NYX, nejdříve jsem trávil celé dny psaním sáhodlouhých "mouder", které stejně nikdo nečetl... a pak mi došlo, že články patří na můj e-zine, a sem do diskuze patří max. odkazy na články. je to prostě něco jiného.

    Občas netřeba odpovídat sáhodlouhým článkem, když je třeba upozornit na jednu jedinou faktickou chybu v textu, nebo na konkrétní vnitřní rozpor v textu, apod.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Na druhou stranu ta absence diskuse nutí lidi odpovídat v článcích, což má vyšší úroveň než diskuse. A je to takové sympaticky konzervativní (dýchá na mě první polovina 20. stol)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET: no, Neviditelný pes či D-fens jsou přeci jen o fous nad Zvědavecem (jakkoliv oba moc nemusím) a Zvědavec se zase (kromě antiizraaelské konspirace) drží o krůček víc v realitě, než Osud :-). První dva jmenovaní víceméně štvou proti čemukoliv liberálnímu či ekologickému, a časem najdou společnou řeč s Hájkismem-Jochsimem a podobnými úlety. Zvědavec přeci jen dá přednost klientele 4. cenové skupiny... a Osud, ten prostě nikdy nepřijme cokoliv, co by třeba jen předstíralo racionální úvahu.

    Víceméně na českém netu opravu nezávislé médium opravdu silně chybí, bohužel. Blisty jsou takové opravdu specifické: na jednu stranu jako jedny z mála přináší širší názorové spektrum, to ano. Ale přeci jen, některé části toho spektra už jsou na mě "moc", byť část článků je velice kvalitních. Jiné názory dost chybí - prostě tahle "socdem" avantgarda si v opovrhování třeba enviromentalismem moc nezadá s Neviditelným Psem (byť to probíhá spíš formou odmítnutí mlčky a ideologické polemiky). Piráti jsou vzatí na milost pouze potud, pokud nevytvoří příliš mediálně životaschopnou stranu, která by hrozila reálně přebírat hlasy nejen "pravicovému marketingu zaměřenému na mládež" - ale tak etablovaným levicovým stranám. A je navíc nedemokratické, že neumožňují žádnou formu hodnocení článků ani diskuze pod články... to mě dnes přijde jako naprostý základ.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ECLECTICA: každý vědec si hlídá impact factor ne:-)

    a egouš to je od pohledu, nijak se tím netají a navíc ještěi narcis.
    CISLO42
    CISLO42 --- ---
    KAILASH: To je problém nejmíň jedné generace jinak docela inteligentních Čechů a některých českých intelektuálů - že si s koncem studené války zapomněli sundat bipolární brýle a pořád žijí v dost jednoduchých myšlenkových šablonách z doby před rokem 1989. A že zapomínají že by měli kritické myšlení používat vůči všem zemím, ne jen těm co nemají rádi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Apple zablokoval aplikaci WikiLeaks | Tyinternety.cz
    http://www.tyinternety.cz/novinky/apple-zablokoval-aplikaci-wikileaks-2441
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    KAILASH: nic překvapivého. Neviditelný pes patří do kategorie osud, zvedavec a spol.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    NAGASAWA:
    Neviditelny pes jako obvykle - snuska tzv.konzervativcu se svazackymi atavismy.


    Re: Jsem pobaven.:
    Autor: S. Rehulka Datum: 22.12.2010 09:58

    Pane Linharte, v tom je právě ten rozdíl mezi panem Fištejnem (se kterým plně souhlasím) a Vámi. Vy, právě naopak jste zásadní obhájce sovětských zločinců a zločinů a spolu s pár Vámi podobnými komunistickými pohrobky vidíte v Julienu Assange zastánce pravdy, novodobého Robin Hooda (také lump zkreslený historií). Ale stačí se podívat na televisi, jaká sorta obyvatelstva demonstruje za jeho "hacker" práva a jací levicoví "intoši" jej hájí u soudu. Nezneužívejte slova -demokracie - Vám do úst nepatří.....
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    KEDRIGERN: Jasne, taky proto je to zahada. Jinak by to byl jev :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SPOTREBITEL: V obecném pochopení (neinformovaném) je NWO jasný fakt. Samozřejmě, že skoro každý pořád se snaží nějak změnit svět.

    A problém je, že toto pochopení je správné. Je jasné, že Sarkozy, Obama či Putin chtějí změny podle svého. Také je jasné, že mají ohromnou moc.

    Nicméně již jiná otázka je, zda to nutně znamená, že je uskupení, které jejich osobní zájmy sjednocuje. Co když jsou všechny organizace typu Bilderberg opravdu jen klasické přednášky z oboru "mocných" (bez centrálního plánu) - já také chodím na přednášky o IT, ale neznamená to, že mé cíle jsou stejné jako jiných ITáků.

    Dalším pohledem je pohled faktický... reklama je pro mě otroctví (vyvarovávám se jí), obrovská nákupní centra jsou jen kravíny, kde se místo mléka dojí peníze...

    Jediné, co těmto změnám může pomoci jsou primární zdroje, kde můžeme rozumně spekulovat o motivacích. A k tomu jsou velmi dobré stránky jako jsou WikiLeaks.

    PS: Všimněte si, že každá záhada má zcela neověřitelné primární zdroje ;).
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SPOTREBITEL: zalezi na tom, jake se totiz NWO davaji privlastky. NWO se da vylozit coby stabilizovany svet s minimem konfliktu o kterem byla rec, anebo se da (dle paranoiku) vylozit coby svet, ze ktereho maji zmizet 4 miliardy lidi, zavest celoplosne koncentracni tabory a podobny nesmysly, ktery jsou v mode. Dal to zde komentovat nehodlam a admin to tu predpokladam promaze.
    SPOTREBITEL
    SPOTREBITEL --- ---
    NAGASAWA: kam bys řadil NWO? také imbecilně paranoidní konspirační teorie?
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    ROBERT_MOST: no to je slušná kravina... jako zajímal by mě ten efekt ale jak řiká naga, je to silně imbecilně paranoidní :) ... jinak abych uvedl na pravou míru svuj předchozí příspěvek, měl sem na mysli depeše o UFO jako čistě UFO... mimozemšťani mě nijak moc nerajcujou... spíš pokusy řízenejch střel Raytheonu který se pak označej jako ufo :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    imbecilne paranoidni konspiracni teorie sem prosim netahejte..
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    to jo..poslední dobou se zdá, že sem ufo lítaj jak na chalupu a zajímá to hodně lidí..stačí otevřít Youtube..takový nehorázný množství videí o ufo..i kdyby 90% a víc byl fake tak je to pořád strašnej baťoh

    ..jinak teď jsem se dočet v jedný knížce o který jsem vůbec netušil, že dojde až k tomuto tématu(Oliver Gerchitz - Filadelfský experiment), že další pokus po neúspěšném 911(s cílem zavést NWO) bude holografická projekce mimozemských lodí na obloze s cílem vyvolat paniku a jak víte, potom lze s lidmi dělat téměř cokoliv
    ..a to jsem si tak vzpomněl..asi před měsícem usa vyslalo nějakou družici do vesmíru a vůbec neuvedli, co tam bude dělat..doslova uvedli, že je to tajné..
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    E2E4: kdo zabil Kennedyho nebo kdo nechal zabít Kennedyho ? mě nejvíc zajímá ufo, protože je moc prohoaxovaný a člověk neví co je naprostej blábol a co má reálnej základ atd... u Kennedyho mám tak nějak aspoň určitou představu :) ale to je muj osobní sobeckej zájem.. jinak by bylo samozřejmě v našem zájmu lepší leaknout JFK :) nicméně tohle video mě opět dost znepokojuje....
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    třeba se tomu vyhýbá aby hned nespadnul do kolonky konspirátoři..a počká si až nabyde jakousi vážnost
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ROBERT_MOST: Mně zajímá spíš UFO a kdo zabil Keneddyho..

    YouTube - WikiLeaks Wish List: UFOs, JFK, Elvis, missing money
    http://www.youtube.com/watch?v=u9PAA7tb1Wk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam