• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    KEDRIGERN: no v tomhle případě moc nejde o vstupní právo, ale spíš medializaci a transparentnost toho co se tam řeší :) kdybyste na IT přednášce zvolili prezidenta EU, tak bych u toho nemusel bejt, ale rád bych věděl proč :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHARINGAN: Ano, protože na ně není takový nápor. V případě, že by tam chodil každý člověk, co umí zapnout Windows, tak by tam asi vstupní požadavky musely být.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    KEDRIGERN: no ale tvoje IT přednášky asi nejsou tak utajovaný jako Bilderberg :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Chápu, on to byl spíš povzdech na kvalitou jinde :(
    ZHAQ
    ZHAQ --- ---
    E2E4: přesně..
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    E2E4: to nazi ufo je wikileaks ?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: problém blistů je, že některé články jsou úplné bláboly, popř. prezentované prizmatem zaslepené ideologie (typu "technaři i piráti chtějí jen více konzumu") .. a lidi tomu pak věří :)

    XCHAOS: .. což je další důvod k nedůvěře.

    Ostatně nevím k čemu se upínat na nějaké české médium, když si člověk může najít kvalitnější informace jinde na světovém Internetu..

    No nic.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SHARINGAN: dobrý je taky Nazi UFO

    ANONYMOUS
    ANONYMOUS --- ---
    ANDNOWSOMEINTEL:
    Wikileaks - Assange - Revolution now! (893)
    Informace o podpoře Wikileaks, Assange a nápady na aktivní zapojení
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    Julian je velky narcis..
    ZHAQ
    ZHAQ --- ---
    Operation Apple, Info
    AnonNews.org : Everything Anonymous
    http://www.anonnews.org/?p=press&a=item&i=78
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: no já bych článek Kotrbovi nikdy neposlal, poté co on často bez dohody se mnou vytrhl z kontextu třeba jednu mojí větu a mým jménem ji pak zveřejnil. Je to jistě místo, kam píší zajímaví a inteligentní lidé, které přilákala možnost veřejné, otevřené polemiky s jinými zajímavý a inteligentními lidmi, to ano - řady přispěvatelů si za jejich názory vážím. ale redaktor prostě neuvažuje demokraticky, nemůžu si pomoct...

    dobře je to vidět třeba zde:
    Přemýšlet? Protože Internet?
    http://blisty.cz/2010/12/20/art56204.html
    pochopitelně jde o Kotrbu obhajobu Dolejšího, a polemiku s článkem
    Mějme odvahu přemýšlet!
    http://blisty.cz/2010/12/17/art56200.html
    prostě ano - s některými lidmi, co s "oficiální linii" Blistů polemezují, docela souhlasím - a kdyby tam byla možná volná diskuze, tak takových lidí bude více :) "lidi mají mít na výběr nejen z předem připravených alternativ - ale mají mít možnost tyto alternativy sami vytvářet"...

    Internetová online debata je svébytný "literární žánr", který absolutně nemá cenu ve 21. století odmítat. je to něco jiného, než napsat článek - a já to pochopil i tady na NYX, nejdříve jsem trávil celé dny psaním sáhodlouhých "mouder", které stejně nikdo nečetl... a pak mi došlo, že články patří na můj e-zine, a sem do diskuze patří max. odkazy na články. je to prostě něco jiného.

    Občas netřeba odpovídat sáhodlouhým článkem, když je třeba upozornit na jednu jedinou faktickou chybu v textu, nebo na konkrétní vnitřní rozpor v textu, apod.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Na druhou stranu ta absence diskuse nutí lidi odpovídat v článcích, což má vyšší úroveň než diskuse. A je to takové sympaticky konzervativní (dýchá na mě první polovina 20. stol)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET: no, Neviditelný pes či D-fens jsou přeci jen o fous nad Zvědavecem (jakkoliv oba moc nemusím) a Zvědavec se zase (kromě antiizraaelské konspirace) drží o krůček víc v realitě, než Osud :-). První dva jmenovaní víceméně štvou proti čemukoliv liberálnímu či ekologickému, a časem najdou společnou řeč s Hájkismem-Jochsimem a podobnými úlety. Zvědavec přeci jen dá přednost klientele 4. cenové skupiny... a Osud, ten prostě nikdy nepřijme cokoliv, co by třeba jen předstíralo racionální úvahu.

    Víceméně na českém netu opravu nezávislé médium opravdu silně chybí, bohužel. Blisty jsou takové opravdu specifické: na jednu stranu jako jedny z mála přináší širší názorové spektrum, to ano. Ale přeci jen, některé části toho spektra už jsou na mě "moc", byť část článků je velice kvalitních. Jiné názory dost chybí - prostě tahle "socdem" avantgarda si v opovrhování třeba enviromentalismem moc nezadá s Neviditelným Psem (byť to probíhá spíš formou odmítnutí mlčky a ideologické polemiky). Piráti jsou vzatí na milost pouze potud, pokud nevytvoří příliš mediálně životaschopnou stranu, která by hrozila reálně přebírat hlasy nejen "pravicovému marketingu zaměřenému na mládež" - ale tak etablovaným levicovým stranám. A je navíc nedemokratické, že neumožňují žádnou formu hodnocení článků ani diskuze pod články... to mě dnes přijde jako naprostý základ.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ECLECTICA: každý vědec si hlídá impact factor ne:-)

    a egouš to je od pohledu, nijak se tím netají a navíc ještěi narcis.
    CISLO42
    CISLO42 --- ---
    KAILASH: To je problém nejmíň jedné generace jinak docela inteligentních Čechů a některých českých intelektuálů - že si s koncem studené války zapomněli sundat bipolární brýle a pořád žijí v dost jednoduchých myšlenkových šablonách z doby před rokem 1989. A že zapomínají že by měli kritické myšlení používat vůči všem zemím, ne jen těm co nemají rádi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Apple zablokoval aplikaci WikiLeaks | Tyinternety.cz
    http://www.tyinternety.cz/novinky/apple-zablokoval-aplikaci-wikileaks-2441
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    KAILASH: nic překvapivého. Neviditelný pes patří do kategorie osud, zvedavec a spol.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    NAGASAWA:
    Neviditelny pes jako obvykle - snuska tzv.konzervativcu se svazackymi atavismy.


    Re: Jsem pobaven.:
    Autor: S. Rehulka Datum: 22.12.2010 09:58

    Pane Linharte, v tom je právě ten rozdíl mezi panem Fištejnem (se kterým plně souhlasím) a Vámi. Vy, právě naopak jste zásadní obhájce sovětských zločinců a zločinů a spolu s pár Vámi podobnými komunistickými pohrobky vidíte v Julienu Assange zastánce pravdy, novodobého Robin Hooda (také lump zkreslený historií). Ale stačí se podívat na televisi, jaká sorta obyvatelstva demonstruje za jeho "hacker" práva a jací levicoví "intoši" jej hájí u soudu. Nezneužívejte slova -demokracie - Vám do úst nepatří.....
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    KEDRIGERN: Jasne, taky proto je to zahada. Jinak by to byl jev :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam