_BENNY: ?? offtopic blábol, imho.
(ve skutečnosti jsem už několik let v procesu přechodu od živnosti směrem k s.r.o. - protože prostě živnost znamená, že člověk jako jednotlivec jde příliš "s kůži na trh", a já tedy vyměkl a směřuju k právní formě, která se de-facto dožaduje větší ochrany společnosti, než živnostenské podnikání...). toto je ovšem velice vědomý krok - nikoliv nevědomý.
nemyslím, že to, že společenská smlouva ze mě přesto dělá "správce propůjčeného majetku", to fakt ne. spíše vidím vlastnictví (i to svoje, byť jsem podle mě v tomto střízlivější, než kterýkoliv majitel náklaďáku, třeba... nemluvě o fabrice) jako formu regulace chování ostatních - a protože nejsem regulacionista a nechci přehnaně regulovat chování ostatních, ani příliš nechci, aby bylo regulováno chování moje., apod. - tedy, když už operuju s vlastnictvím, tak ho skutečně radši odvodím od společenské smlouvy, než od toho, že mám doba bouchačku a budu střílet po každém, kdo mi přeleze přes plot. We are not in Texas anymore (nebo to byl Kansas ? tam se tolik nestřílí, hmm)
podnikání vidím spíš jako proces, jako činnost - než abych ho viděl striktně odvozené od vlastnictví. (ano, jistě nějaké to vlastnictví tam okolo toho musí být... ale nevidím ho jako klíčové... spousta aerolinek dnes taky přímo nevlastní letadla, ale má je pronajaté od leasingových společností, apod.)