• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRUNLinkedIn & Xing / Social Networking for Professionals
    Klub určený především k diskuzi o profesních sociálních sítích a k propojování kontaktů.

Social Networking means Business
    rozbalit záhlaví
    ZLORTH
    ZLORTH --- ---
    RADDINO: Já jsem vyřešil jak práci tak i spoustu jobu a obchodních partnerů přes LinkedIN
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    SRNECEK: a např. personální agentury používají linkedin pro kontaktování zájemců
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    DESTINYX: Aha, díky. No, to právě nechci, abych se nepředstavil ve špatném světle...
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    Je. Zjednodušené základní rozdělení - na facebooku máš lidi, se kterými chodíš po práci na pivo, na linkedinu máš lidi, se kterými chodíš na pracovní obědy.
    Občas se stává, že si někdo nechá projít kontakty a pak se uklikne, pošle pozvánku všem kontaktům. Spam jako takový to nebývá. Zeptej se těm, kdo ti to poslal, jestli to byl záměr.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, měl bych neznalou otázku... LinkedIn je seriózní síť? A pozvání od někoho je záměrné nebo i forma "spamu"? Díky za odpověď.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ZAPPO: Tak je to vyřízené. Na helpdesk jsem napsala a odpověděli rychle a přesně to, co jsem potřebovala, takže je chválím :-)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    BESSAYA: Ještě bych zkusil napsat na LinkedIn (nějaký jejich email), kde jim vysvětlíš oč jde - minimálně by tě měli být schopní zkontaktovat s člověkem, který ten profil vlastní.
    Každopádně doporučuju napsat jim ten požadavek hodně formálně a rozhodně z firemního emailu.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    tak jsem se nabořile bohužel do profilu člověku co tu pracoval, ale jaksi jsem zjistila, že je to v podstatě soukromý profil, takže nic moc :-/ A zjistila jsem, že naši firmu na Linkedinu taky nezaložil. Tak teda nevím, jak se na to dostat :-/
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ZAPPO: ok, to bych zkusila, ale netuším, kde se přihlásit jakoby na firmu, zatím co jsem koukala, se ty firemní profily vytvářejí např. když jsem přihlášená na sebe, tak odtamtud - ne jako samostatná registrace. Nebo se pletu?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    BESSAYA: Zkus udělat recovery password, jestli to zakládal někdo z firemního emailu, tak je slušná šance že email někde přistane a účtu se zmocníte:)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Ahoj, prosím o radu, dostala jsem na starosti vytvořit a spravovat Linkedin profil pro naši firmu. ALE zjistila jsem, že firma už nějaký sto let starý profil má, ale nikdo neví přístupy a podobně. Jde to nějak zařídit, nevíte? Děkuju
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Tak už mam taky profil. Pracuju v personální agentuře pro IT tak se kdyžtak spojte pro zasílání nabídek.
    http://cz.linkedin.com/pub/radim-bureš-project-engineering/49/482/546
    BUCISOV
    BUCISOV --- ---
    neexistují nějaké statistiky ohledně používání LI v ČR? třeba jak moc se u nás využívají inzeráty a tak?
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    A simple guide for job networking on LinkedIn
    9 Steps to LinkedIn Networking for a Job | New Grad Life
    http://newgradlife.blogspot.com/2010/01/9-steps-to-linkedin-networking-for-job.html?goback=%2Enmp_*1_*1_*1_*1_*1_*1%2Egde_50565_member_37791432
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    RETAL: nejednou mne kontaktovali z agentur s nabidkou prace diky profilu na LinkedIn, ale zatim jsem nemel zajem menit zamestnavatele...
    RETAL
    RETAL --- ---
    Lovíte a spamujete ryby podle zkratek, jo?
    XML ASP SQL MBA J2EE

To je super.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    vzhledem k tomu, ze pracuji v personalni agenture, kontakty jsou pro me velmi cenne a linkedin je rozhodne zajimavy zdroj. kandidati vitaji kontaktovani na zaklade jejich linkedin profilu.

http://www.linkedin.com/profile/view?id=7677546&authType=name&authToken=wwHt&locale=en_US&pvs=pp&pohelp=&trk=ppro_viewmore

DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    ja to pouzivam jako adresar dobrych kontaktu, nemusim to sledovat, ale kdyz neco potrebuju, tak se na ne muzu obratit. navic to negeneruje sousty zvastu jako FB, twitter, apod.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KECAM: ono to zřejmě nevzniká úplně tak schválně. tim jak jsou ty kontakty "all-in-one" tak se ti povede poslat vizitku s číslem i mailem. a tyhle sítě hledají podle hlavně podle mailu. ale taky mi to našlo kámošku a to ani nevim jak číslo sem na ní neznal.
    KECAM
    KECAM --- ---
    RAINBOF: Jako davat si tam cislo na mobil? to by me nenapadlo.
    KECAM
    KECAM --- ---
    Jinak striktne dodrzuji heslo, ze pokud si nekoho nepamatuju, ignoruji zadosti o pridani.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam