• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: :)) jeste to tam maj napsany:
    Dále platí, že podmínkou účasti v soutěži nesmí být jakákoliv akce na Facebooku (aktualizace statusu, přispívání na zeď, nahrání fotky atd.). Jediná aktivita, kterou můžete po soutěžícím vyžadovat, je přidání se k fanouškům stránky.

    a na uvodni strance ty aplikace je napsano:
    Jak soutěž probíhá?
    Je to jednoduché. Stačí pravidelně sledovat dění na této stránce a dle možností si posílat na svůj profil soutěžní zprávy.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: a ti zrovna psali ne až tak dávno o tom, jak důležité je dodržovat na Facebooku pravidla... http://www.sunitka.cz/c/50/pravidla-soutezi-na-facebooku
    mně se ta stránka hlavně nějak nenahrává :(
    možná by stálo za to jim napsat komentář pod ten jejich článek :D
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: tak ted je to jeste smutnejsi nez pred chvili :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: koukám, že to dělá Sun Marketing?
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    TUSIL: já ty soutěže tam moc nechápu :-)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    http://www.facebook.com/PHILIPSCR
    a tohle me taky sere, porusovani promotion pravidel jak funkcnosti aplikace, tak vyhlasovanim vyhercu
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    ADAMM: tohodle se u freelanceru vzdycky bojim.. rad poptam nekoho sikovneho na neco specifickeho na nejaky projekt, kdo zvysi kvalitu v dane oblasti a tim pak pozvedne celkovou kampan, ale jelikoz nekteri opravdu nevi, jak to v realnem byznysu funguje, tak jsou schopni klienta kontaktovat a je z toho akorat problem, ze outsourcujeme veci a jestli to tak nedelame u vseho.. sehnat kvalitniho a solidniho freelancera neni sranda :)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    a tohle me taky bavi - Prima COOL už sahá k promazávání příspěvků na Facebook Page http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2016753

    proto si myslim, ze facebook pages by mela spravovat PR agentura :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: no a pak máš další experty jako je Radovan Hypš, který se proslavil vytvořením Stalker Catcher ;) ne že by neuměl udělat landing tab, ale přišlo mi, že je tak trochu "schopný všeho" (jakmile jsem ho oslovil, jestli a za jakých podmínek lze využít jeho existuící stránku Luxusní auta pro promotion, ozval se mému klientovi, že se mu o Facebook bude starat lépe a levněji - jestli to bylo levnější, nevím, ale o "lepší" velmi vážně pochybuji)...
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    TUSIL: je to je super ta aplikace na program, to by se mi líbilo! :-) na náš festival ...kolik to koštuje? :-)
    FUMO
    FUMO --- ---
    TUSIL: ...foto soutěže a nespočet zajímavých rozhovorů po Skypu.

    no teda, tady by se jeden nasmál :-D nemám slov, tak raději no comment
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    FUMO: to mi prijde jako to nejmensi, kdyz jsou schopny tam mit bullshit typu Známe dokonale prostředí sociálních sítí, a proto vám na míru zpracujeme podrobnou analýzu toho, jak si vaše společnost může polepšit prezentací na komunitních webech. a neumet pri tom ani nastavit default landing tab - to je jak kdyby se automechanik zeptal, kde ma to auto kola :D

    a pak jsou tu freelanceri, ktery si zalozej na facebooku stranku "Socialni site", coz mi taky prijde ujety http://www.facebook.com/socialnisite od http://navolnenoze.cz/prezentace/eva-illesova/
    FUMO
    FUMO --- ---
    TUSIL: společnost http://socialvisage.com/ je hodně důvěryhodná, když v záložce kontakty není ani adresa :-D

    Velké LOL
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: Me prijde, ze je ta situace docela komicka, zvlast agentury pro spravu fb stranek. Vetsina z nich si neprecetla ani zakladni pravidla fungovani na facebooku, natoz treba promotion terms. V ramci svy uzasny kreativy jsou tu lidi schopny zakladat osobni profily pro firmy, protoze "to pro ne tak bude lepsi".

    Jako vrchol mi prislo, kdyz mi napsal nekdo z http://socialvisage.com/, jestli zvladnu udelat shop v zalozce jako ma http://www.facebook.com/pages/Ewa-Farna/77702235732 a pripadne jestli dokazu udelat landing tab. Je to samozrejme jen jeden velkej obrazek vlozenej pres Static FBML s proklikem na normalni eshop a landing tab komentovat nebudu ;)

    K socialvisage jsem se dostal tak, ze se mi nechtelo platit za listek na RFP, tak jsem ho vybartroval za aplikaci, ve ktery si lidi mohli delat svuj program na RFP a videli, na co jdou kamaradi http://www.facebook.com/rockforpeople?v=app_120212068004157 (ted je to bohuzel rozsypany kvuli zuzeni profile tabs)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FUMO: no já bych si je jako dodavatele nevzal - možná by nebylo špatné posdílet i vaše zkušenosti s agenturami a/nebo jednotlivci, jsou-li tu i lidé z agentur, co to outsourcují?
    FUMO
    FUMO --- ---
    TUSIL: máš naprostou pravdu, ale Honza Řežáb nám určitě ukáže, jak na tom vydělat a nebo nadělat další dluhy...

    sorry, nechci prudit, to mi jen tak ujelo ;-) bohužel s candytechem a jejich know-how mám osobní zkušenosti...
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: premejslim, na kolik bych si tu sluzbu cenil ja, pripadne nektery z nasich klientu, protoze k porovnani poctu fanousku s konkurenci ti stacej tri kliky mysi a do vystupu dva screenshoty (= 5 kc prace brigadnika) :)

    resp. si nejak nedokazu predstavit, kdy se vetsi firmy budou vyslovene predhanet v poctu fanousku na facebooku, vzdyt to cislo neni nijak smerodatny (ani pocet interakci)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: plus jejich "know-how" je v těch engagement metrikách, co si sami "upekli". imho nic extra, ale marketingová oddělení na to slyší a zřejmě mají dobré obchodníky. o tom ten business je :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TUSIL: zkus si to tam zadat a uvidíš sám. pohybuje se to na úrovni 300-500 euro měsíčně. ale socialbakers/candytech jsou obvykle hodně drazí. můžou si to dovolit - mají jméno, kontakty ve velkých agenturách a jsou jediný Facebook prefered developer v ČR (pokud vím).
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    ADAMM: a ty ceny ramcove? Jako nekdo, kdo do toho vidi mi to neprijde jako zase tak technicky narocna vec. Ta aplikace na nastence kazdou hodinu stahuje aktualni data z fb stranek, takze kdybych tam jen zaznamenaval historii a pocet akci na strance, mohl bych tu ten vystup udelat taky :)
    FUMO
    FUMO --- ---
    ADAMM: spíš jak jinak, ne? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam