• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    EDMAN_DORT
    EDMAN_DORT --- ---
    Ahoj, mám dost nepříjemný problém v jedné soutěžní app.

    https://apps.facebook.com/soutez_svijany/

    V IE (zkousel jsem na IE9) nefungují odkazy na fotkách hned na hlavní straně app. Mělo by se přejít na detail fotky. Jinde funguje, nevím co s tím :(

    Můžete prosím někdo poradit?
    Díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUPEREGO: znám znám ;) jedni moji kamarádi šli tak daleko, že vytvořili i fotky, kde zmorfovali dvě tváře dohromady, aby se to nedalo dohledat pomocí reverzního vyhledavače obrázků a vůbec se docela snažili, aby to vypadalo co možná realisticky. a byli úspěšní (dělali to taky na politickou objednávku).

    mimochodem, ještě než Rath zafrčel do vazby, tak se objevila těsně předtím taková veselá kauza "falešný Rath naletěl Infobaden" - viz:
    Kombajnova strojovna
    http://kombajn.bloguje.cz/928075-jak-napalit-ceske-novinare.php

    tohle je ten fake profil: http://www.facebook.com/rath.david
    zatímco pravý profil vypadá mnohem víc jako fake! http://www.facebook.com/david.rath.184?v=wall
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    TOMBOM: tak uz se mi to stalo taky na nasich aplikacich, je to nahlaseny jako bug https://developers.facebook.com/bugs/185936138199048
    FUMO
    FUMO --- ---
    SUPEREGO: cvok je určitě, ale to nesouvisí s tím, že má fiktivní profily, ale že je politicky aktivní na komunální úrovni... tam jsou přeci úplatky jen do stovek tisíců, to si přece nemůže nic vydělat, ne?
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ADAMM: jo, tuhle soutěž jsem taky zaregistroval.

    O víkendu jsem potkal jednoho člověka, který je politicky aktivní na komunální úrovni (v Praze) a prý pro on-line politickou diskusi na FB stránkách jiných pol. stran využívá několik desítek fiktivních profilů. Stranám tím zavařuje, nutí je odpovídat na nepříjemné otázky (na kt. by neodpověděly, kdyby věděli, že si píšou s někým z opozice). Fiktivní profily si ta osoba chválí a nepovažuje vůbec za problém takhle jednat.

    Já jsem na to zíral a pořád nevím, jestli jsem moc idealista a nevím jak to chodí "ve velkém světě", nebo jestli je cvok ten, kdo spravuje armádu fiktivních lidí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Mně už se to dlouho nestalo, naposledy to bylo tak rok zpátky - Stodola Michala Tučného. Těm jsem ani nic nepsal a rovnou je nahlásil, protože boha jeho - to není jen blbost, ale nestoudnost zrovna mě žádat o přátelství :) jinak u neziskovek nebo živnostníků jsem někdy psal a vysvětloval a obvykle mi i poděkovali. naposledy se "kál" za svou soutěž správce stránky holandské ambasády v Praze.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SUPEREGO: mě nikdo o přátelství z podobných profilů nikdo nežádal a z principu bych nepřijal...

    Protože jsem měkota tak bych v některých případech bych byl co se týče soudů shovívavý zvlášť u nějakých nekomerčních projektů, kdy si marketing 50 letá paní lepí doma na koleně, ale obecně je to samozřejmě zlo u klasických firem bych to netoleroval.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TUSIL: jdi do toho! :-)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SUPEREGO: Ok, díky.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    asi si zacnu nekam ukladat "wtf" posty firemnich stranek :)


    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    BLACKX: stává se to, vloni např. Datart
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Stalo se vlastně už někdy, že by nějaká stránka, co provozuje takovouhle soutěž, byla za to nějak potrestaná? Víte o nějakém připadu?
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    SUPEREGO: vadi mi to, posilam jen zpravu s linkem na prevedeni profilu na page, nikdy sem si nikoho takovyho do pratel nepridal ;)
    FUMO
    FUMO --- ---
    SUPEREGO: dřív jsem jim psal "víte, že takle se to dělat nemá a bla bla bla jak by se to dělat mělo". Jedinej kdo mi vůbec odpověděl byla restaurace Jiná krajina s tím, že to nevěděli a jestli bych jim poradil jak dostat ty lidi co mají ve friends do skupiny atd. atd. tak jsme si chvíli psali.

    Pak jsem je stejně přestal sledovat, protože takždý ráno hodí na FB celé menu a protože pracuji daleko je mi to k prdu.

    Odpověď, vadí, ale nemá čas je edukovat, už to jen ignoruju.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    TUSIL: ADAMM: To rád slyším, měl jsem trochu vnitřní rozpor s nahlašováním; je to malá stránka, jsem zaujatý admin dalších stránek, nechci být "práskač". Ale už mě to prostě sere.

    Btw otázka na všechny: Vadí vám, když se na vás obrací značka (firma nebo neziskovka) jako osobní profil? Odpovídáte na žádosti o přátelství od takových značek?

    Mě osobně to vytáčí, žádosti o přátelství v drtivé většině zamítám. Setkal jsem se ale s překvapeným pohledem jiných lidí, kterým to vůbec nevadí a klidně se se značkou přátelí.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    SUPEREGO: na to jsem narazil taky, sileny a ten inzerat je jako tresnicka na dortu "dam vam korunu za lajk, takze diky a pokud budete fakt tu korunu chtit poslat, tak mi poslete cislo uctu" ... co ja vim, tak ani 1kc na ucet poslat nejde, ne?:)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUPEREGO: tyvado, těm jsem zrovna asi před měsícem psal a odpověděli mi docela rozumně, že nevěděli blablabla.... no tak tím spíš je vypičovat ;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ADAMM: ha - omouvam se, mas pravdu neni to tam... prisahal bych, ze to v report moznostech byvalo, alespon jako field s moznosti popsani duvodu...
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    WERT: http://casopisrybarstvi.cz/magazine/facebook už asi pátá za poslední dva týdny. před chvílí prošel přes nové internetové humory link na inzerát, ve kterém někdo tady na nyxu nabízel korunu za každý lajk (lol). už mě to nebaví, ne zrovna tahle, ale podobný soutěže mi teď nějak začaly zasírat news feed.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam