• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MYSZO: výhod je víc - třeba můžeš dělat promoted posty, ale se vším cílením, jaké je k dispozici u normálních reklam, to je podle mě super výhoda. obecně - máš mnohem větší kontrolu nad tím, co se děje.
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    KEPASO: zajimavy dotaz - taky by me zajimalo jak se to stane, pac na taxtovy odkaz bez obrazku da lajk nekdo z druhy strany koule, asi tam hodne snupaj .. nebo nevim.


    ADAMM: uz mi power editor natahl vsechny reklamy, ale furt nevidim zadnou vyhodu. nicmene libi se mi fuknkce vytvor cilovou skupinu - stale disponuji cca 400tis. maily. zkousel jste nekdo?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ahoj, semtam se mi priplete na stranku cizinec a da lajk, coz je pro me nezadouci, protoze potrebuju pracovat pouze s lidma z cr/sk. nicmene neprijde mi fer tohoto cloveka odebrat ze seznamu likeru.
    je mozny ho nejakym zpusobem zablokovat, aby se mi ve spojeni s nim nezobrazovaly sponzorovany pribehy jeho pratelum?
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ADAMM: ted nevim, mozna je to nedostatkem koefeinu, power e pouzivate, nebo ne? Ja si ho ted nainstalil a jedine na co jsem prisel, ze mi nevcucne stavajici reklamy. vice casu jsem tomu venovat zatim nemohl.
    INITI
    INITI --- ---
    ahoj, potreboval bych sloucit dve obsahem podobne fan pages, ktere spravuji, v jednu. bohuzel sem nikde uz nenasel, jak se to dela, kdyz v aktualni verzi "Upravit stránku" chybi funkce "Sloucit duplicitní stránky". stary navod, kdy to jde je popsan treba tady: https://www.facebook.com/help/249601088403018
    nevite, jak to je ted? predem dily!!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUPEREGO: já obecně reklamy nedělám, takže moje zkušenosti asi ber s rezervou, ale přijde mi, že skok "nic" -> powereditor je fakt velký :) loni na podzim vykládal Tomáš Čupr, že ve Slevomatu si vystačí s ním a ptal se sálu (na Social Marketers Summitu), kdo ho používá a nepřihlásil se skoro nikdo.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ADAMM: Ja ted nekolik mesicu reklamy neresil, ale myslel jsem v zasade oba - pred pul rokem jsem pracoval s defaultem, pak jsem objevil powereditor, libi se mi, ale nemel jsem moznost si ho osahat v praxi :)

    Ty si vystacis s powereditorem, nebo vyuzivas neco externiho?

    Btw narazil jsem na tohle, ale neprijde mi, ze by to melo nejak extra pridanou hodnotu. Uslo mi neco?
    Facebook Ad Manager - Online Marketing Tool - Qwaya
    http://www.qwaya.com/index_old.php?utm_expid=55270393-5
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUPEREGO: já bych jen drobnost... default myslíš default nebo Facebook PowerEditor? default je na hovno, PowerEditor mnohem mnohem lepší.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SUPEREGO: pošta!
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    TIGRE: fajn, dík. a pricing?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SUPEREGO: Než mě někdo začne mlátit srolovanýma novinama po hlavě, tak hlásím: ano, pracuju pro SB... a ano nástroj na správu a vyhodnocování reklam máme. Je to tohle řešení http://ads.socialbakers.com/ které kombinuje nástroj na správu reklamy a kampaní s analytickými funkcemi na vyhodnocování a plánování ad kampaní... Mě osobně přijde asi nejzábavnější to zmiňované překrývání fanoušků - vědět s jakými značkami na trhu sdílím kolik fanoušků mi přijde zajímavé a podnětné obecně :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    SUPEREGO: hele nejsem zadnej odbornik ja pro ne jednou fotil tak sem na ne mrknul kapku proklikal a prislo mi to cool :) . pochopil jsem z tve otazky ze ti jde prave o srovnani dat neb ztoho pak clovek vyhodnoti ne ? :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    F0B1C: Tohle se resi pres CRM systemy, salesforce to pokud vim umi docela snadno.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ZABIAS: To me nenapadlo, i kdyz ze SB cerpam obcas nejaka srovnavaci data. Ono to umi i spravu reklam?
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    jde pouzit nektery z analytickych nastroju pohodlne pro vice (pribuznych) stranek dohromady?

    minimalne napr. zjistit, kteri fans jsou spolecni, pripadne sloucit a pracovat s nimi v jedne skupine nebo zjistit kteri davali like stejnym postum na nektere z pages, atd + vsechny stats kolem nich?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    super je podle me http://www.socialbakers.com - jako uplne sem to netestoval ale zdalo se mi to po par minutach vychytany :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ptá se mě kamarád, jaký bych mu doporučil nástroj na správu a vyhodnocování FB ads. Já vždycky používal ten defaultní, na vyhodnocování řízlý třeba nějakým Excelem. Používáte nějaké jiné nástroje?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    * self promo *

    New Babel Guide – what is in the pipeline
    http://www.babelguide.com/what-is-fresh/new-babel-guide-what-is-in-the-pipeline

    Co plánuju na Babel Guide... Třeba někoho zaujme. Kdybyste měli tipy na zajímavé case studies nebo chtěli něco vlastního předvést, napište mi.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FUMO: jo, to je obvykle nejlepší řešení, pokud klient moc nestresuje - nechat to být, obvykle se to spraví za chvíli samo :D
    FUMO
    FUMO --- ---
    ADAMM: Ne, to jsem nezkoušel - to by mohlo bejt zajímavé - díky za tip. Jsem zvědavej co to ukáže. Zkusím z toho udělat anonymní čísla a pošlu to sem, aby si viděl, jak krutálně se to rozchází. Teď ale jedu na 14 dní do Francie, tak až pak. Třeba se to mezi tím samo srovná (muhehehehe!).

    Díky, Adame
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FUMO: tak FB by ti měl ukazovat 1) počty shlédnutí příspěvku (tomu bych třeba i věřil) 2) other actions (v tom by měly být prokliky, tam už bych úplně nevěřil). Zkoušels vkládat odkaz přes bitly.com, že bys sledoval, co řekne "třetí strana"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam