• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: dřív to fungovalo přes bit.ly - jakýkoli Facebook link se změnil na on.fb.me/kratkeurl - ale už to takhle nefunguje a nenašel jsem info o tom, jak tohle aktuálně řešit :(
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls nema fb nejaky zkracovac url? kdyz pouziju goo.gl nebo neco podobneho, tak to cloveka na mobilu vykopne z appky do browseru, i kdyz chcu jen nalinkovat treba nejaky post.. a ty dlouhe url jsou strasne zlo :))
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    ADAMM: dekuji
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CRS1138: jednoduše ne ;) ale jsou na to nástroje. pamatuju si, jak jsem viděl i jeden "start-up" (z Maďarska), co byl zaměřený právě na tohle; nicméně to porušovalo pravidla FB a museli to zabalit. nicméně předpokládám, že nebyli jediní a že půjde něco podobného dohledat i dnes a nebude nutné si na to psát nějaký vlastní skript... wait... tak tady máš nějaké tipy:

    How to find a most active users of my Facebook page - Quora
    https://www.quora.com/How-can-I-find-a-most-active-users-of-my-Facebook-page

    a zkus tohle, pokud to není fake, tak by něco mělo být i ve verzi zdarma:

    Use cases - WhoLikesUs
    https://wholikes.us/use-cases/
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    ADAMM: V souvislosti s 'odmenami'; da se nejak jednoduse vylistovat jmena lidi, kteri za urcitou dobu 'like'-nuli, ci komentovali na jakykoliv post na me strance?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    REFLEX: "odměňovat" můžeš za co chceš, v tom ti imho nemůže nikdo bránit. ale soutěže nesmí být na principu sdílení obsahu ("share to enter" - to je konkrétně přímo zakázaný). naopak "like to enter" a "comment to enter" je možný.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Zdravim, muzu zakazniky odmenovat za sdileni obsauh a likovani stranky, nebo to je zakazany?

    Vim, ze to hodne eshopu provozuje, ale co jsem dohledat TOS tak tam to bylo zakazany, ale pouze pro facebook app, takze jsem zmatenej.

    Diky moc
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    JUSTIF: jj to sem si potom taky říkal, ale byl tam nastavenej standard...bizar prostě. včera to už fungovalo (v nezmenenym nastavení) v pořádku.
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    RUDIE: něco podobného se stalo na začátku roku kolegovi. zkus checknout, jestli náhodou nemáš nastavenou akcelerovanou reklamu. to pak člověk utratí třeba celoroční rozpočet za den a půl. ;)

    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Lze zjistit, kdy byl kdo naposled přihlášený na FB ??? Možná dotaz made in Lama i tak díkes.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    Ahoj, chci se jen zeptat jestli jste nezažili něco podobného.

    Máme v business manageru kampaň, ve které sponzoruju posty na stránce. Teď k večeru jsme měli pár dobrých příspěvků, tak jsem na ně použil klasickej přístup: uložený okruh (ČR, 18-65let) a pak dlouhodobý rozpočet na cca 12 hodin, kdy jsem tam pro začátek nalil 1000 korun.

    Místo toho, aby to klasicky zvyšovalo dosah pomalu, tak to celou tu tisíckovku utratilo během necelé hodiny a navíc se to ani nezastavilo a jelo to přes limit...

    Vůbec nevím, co s tím. Zkusil jsem to znova a průběh stejný, peníze vyhozené oknem a reklamy jsem musel zastavit. Fakt je tam dlouhodobý rozpočet s přesným časovým omezením a přitom se to chová úplně neřízeně.

    S rychlostí reakcí FB se mi k tomu předpokládam nikdo rychle nevyjádří a vůbec pochybuju, že mi ty špatně utracené peníze vrátí FB zpátky...já se teď bojím nastavit kampaň a odejít, protože nechci během pár hodin přijít o x desítek tisíc třeba, za což by mě samo nikdo nepochválil))

    Stalo se vám tohle někdy? Nebo je možné, že to je nějaká moje chyba, kterou jsem nezaznamenal? Dík
    BAHI
    BAHI --- ---
    KATCHA_CZ: Kdyžtak mohu taky pomoci někoho ti dohodit. Kdyby nevyšel ADAMM, dej vědět. Nicméně Adamm má rozhodně víc kontaktů a know-how ohledně SMM

    Do zpráv pls, auditko nesleduji.
    KATCHA_CZ
    KATCHA_CZ --- ---
    ADAMM: Moc díky!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KATCHA_CZ: ahoj, já na to nejsem imho ta správná osoba, spíš lidi z BF - kurz vypsaný v Brně je už vyprodaný, ale tím pádem bude určitě brzy další:

    Facebook reklama pro E-commerce | Newsfeed.cz Akademie
    http://akademie.newsfeed.cz/kurzy/facebook-reklama-pro-e-commerce

    jinak mi napiš do zpráv, můžu ti někoho z těch lidí dohodit na přímo.
    KATCHA_CZ
    KATCHA_CZ --- ---
    Ahoj, hledám pro svého klienta (brněnská NNO) kurz nebo rovnou lektora, který by je zasvětil do FB reklamy. Já jako uživatel reklamu zvládám, ale pro klienta bych ráda dohodila buď někoho z agentury nebo freelancera, který se reklamou (i PPC) živí. Cílem není jim reklamu spravovat, ale naučit je ji spravovat. Ideálně Brno. A i já obecně budu ráda za reference na tyhle lidi, abych na ně kdyžtak mohla svým klientům předávat kontakty. Jinak teda k tématu, já mám kladné reference na H1, Adama Z. (ale ten je asi zasekaný, nebo ne? @ADAMM, jsi Brňák, že jo? :-)), od poslechu Elišku Vyhnánkovou. Budu ráda za další tipy. Díky, Katcha
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ahoj, pokud jste z Brna, zvu trochu na poslední chvíli - zítra na BabelTalk 19 - od šesti v klubu Eleven. Můžete se těšit na Honzu Faturu, nového šéfa Newsfeed.cz, Leni Krsovou aka Dataholku a já zkusím shrnout, co mi přišlo nejzajímavější na Babel Campu ;)

    https://www.facebook.com/events/288030098250869/
    AETHER
    AETHER --- ---
    MRTVY_KENNY: Mně při wditaci občas zmizí právě všechny obrázky. Imho bug fb, tak třeba to opravují?
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    MRTVY_KENNY: to je škoda no. Já třeba mažu perexy, ale takhle tam skočí zpátky a už ho nesmažu. Ale jako nouzové řešení dobré...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    RUDIE: jen blbe je, ze uz to nezeditujes, neb ti tam pri editaci zas vleze obrazek z webu.. no, jsem zvedavy kterym smerem to opravi teda.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    MRTVY_KENNY: Tak dík, zatím je to asi fakt jediná věc, která mi funguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam